Star Trek Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
REAL MADRID
A legtöbb MMO-ban a szembenálló felek nem lehetnek közös guildben. Az SWG-ben volt rá lehetõség, de mûködésképtelenséget jelentet játék szempontból (frakciós küldetés, ûrküldetések közösen nem megoldhatóak). Miután elég élesen lerakták a két frakciót, én arra számítok, hogy a két oldal alapvetõen eltérõ lesz, és nem is nagyon keveredhetnek. Aztán ki tudja, lehet, hogy 'szeretlek is meg nem is' megy a Csillagflotta és a Klingon Birodalom között.
Az egy szerver kivitelezhetõ, eve-ben is megoldották
A #462-estõl pár hsz. már szólt az EVE-rõl. Aktív EVE játékos vagyok. Látom, hogy nem mûködik az egy szerver megoldás már 40e online játékosnál sem...
Sztem csak attól függ, hogy virtuálisan mekkorára csinálják meg az alfa kvadránst.
Hiába csinálsz akár végtelen méretû galaxist, a játékosoknak lesznek kereskedelmi / szociális gócpontjai. SWG-ben a Chimaera szerveren ez volt Coronet, WoW-ban hordás oldalon Orgrimmar (BC elõtt, BC-vel ugye Shattrath is belépett), EVE-ben Jita...
A Csillagflotta oldaláról ez majd valószínûleg az Akadémia lesz, Klingon oldalról a Qo'noson gondolom az ennek megfelelõ épület. Namost ha pár ezer játékos akar csak éppen ott lébecolni akármilyen okból, már az is sok lesz...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az egy szerver kivitelezhetõ, eve-ben is megoldották. Sztem csak attól függ, hogy virtuálisan mekkorára csinálják meg az alfa kvadránst. Nem mindegy, hogy majd mit jelent a bolygó... egyetlen várost vagy esetleg több várost szabadon bejárható környezettel.
startrekonline.hu
A PE féle elgondolás anno nagyon népszerû volt, hiszen mindenki a saját elvárásait találhatja meg. Lehetsz gépész, és küzdhetsz azért, hogy a klán/guild hajója jobb teljesítményt nyújtson. Lehetsz kormányos, és irányíthatod a hajót úgy, hogy minél optimálisabb legyen a harchelyzet számotokra. Lehetsz fegyverzeti tiszt, és rajtad állhat, hogy mi lesz a csata kimenetele. Lehetsz tudományos tiszt, hogy idejekorán felfedezd a veszélyt, illetve harcban megtaláld az ellenfél gyenge pontját. Végül pedig lehetsz kapitány, aki az egész csapatot összefogja. Mindenki az lehetne a Star Trek világában, ami akarna. Ha pedig az adott posztra nincs játékos, akkor ott NPC fog szolgálni. Nem vitás, hogy nehéz megvalósítani, lekódolni, de tény, hogy játékos szempontból ez áll a legközelebb az úgymond Star Trek feelinghez.
A Cryptic féle elgondolás más tészta, itt egy kapitányt irányítasz (itt nem rendfokozat, hanem a hajó parancsnoka a 'kapitány'), akinek van egy hajója. Ez több dolgot is elõre vetít, elõször is több, mint biztos, hogy nem egy szerver lesz. Nincs az az isten, hogy elbírja a motor azt, hogy több száz, több ezer játékos ûrhajója küzdjön egyetlen régióban... Ez egy "picit" ütközik a canon Star Trekkel, hiszen eféle giga csatára nagyon ritkán van példa, történetesen egyedül a Borg (TNG és mozifilm) és a Dominium ellen (DS9) volt rá példa.
Másodszor, itt a jelek szerint alapvetõen a hajó lesz a lényeg, hiába próbálta azt elhitetni Craig a Q&A-ban, hogy a karakterekrõl, a személyzetrõl fog szólni a dolog.
No persze tény, hogy kevés még az információ, és alapvetõ változások is lehetnek a játékmenetben...
REAL MADRID
Dühömben el is mentem hivatalos fórumba, hátha van valami újdonság... 😊
Ott azt találtam, hogy alapból 1 ember (kapitány) 1 hajó a terv. Nem lehet egy hajón több játékos a 'Bridge Crew'-ban, legalábbis a kiadás pillanatában (késõbbi változtatás lehetõségétõl nincs elzárkózás). Elég nagy a felzúdulás emiatt.
A multiplayer tehát flotta alapú lesz az ûrben (mint az EVE-ben), az 'Away Team' esetén pedig várhatóan a flottában lévõ hajók közös csapatait takarja, vagyis megy A kapitány a saját kis NPC csapatával, B kapitány a saját kis NPC csapatával és így tovább, együtt bandukolnak majd a bolygón...
REAL MADRID
Új MMO-hoz új nick-re van szükség és mivel SG e téren technikailag kissé visszamaradott ehhez új account is kell.
Miért kéne új nick? Baj ha valaki rádismer?
Okkal van lekorlátozva az SG-n a regisztráció és az ilyesmi, nem technikai lemaradás miatt. Sokan reklámfelületnek tekintik a fórumot, illetve imádnak flamelni. Jó dolog, hogy korlátozva van.
Vannak akik nem gondolják fontosnak az általad képviselt állandóságot és a hozzászólások mennyiségét sem.
Azt látom. De a reklámozást is. Ontopic hozzászólásod nem is volt eddig...
A fórum alapvetõen közösségi hely, ahol a hozzászólók 'állandósága' (úgy 8 éve fórumozok az SG-n ezzel a nickkel) és az ontopic hozzászólások jelentik a lényeget.
Remélem ennyi offtopic még belefér...
A halál csupán a kezdet...
Ha elindul egy játék akkor egyszerre többen regisztrálak az adott témájú fórumokon. / Új MMO-hoz új nick-re van szükség és mivel SG e téren technikailag kissé visszamaradott ehhez új account is kell.
Vannak akik nem gondolják fontosnak az általad képviselt állandóságot és a hozzászólások mennyiségét sem.
startrekonline.hu
Miért hiszik egyesek azt, hogy a topicok a saját oldaluk reklámfelületei? Az ilyesmi inkább visszataszító, ekkor már juszt se nézek rá...
Új vagyok itt, de Star Trek rajongóként érdekel a dolog. Engem úgy fogna meg az ST online, ha ismerõsökkel összeállhatnánk egy hajó irányítására. Tehát vki lenne a kormányos, vki a kapitány, valaki a fegyverzeti tiszt, megint más a biztonsági tiszt, stb. Ez ilyen lenne?
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
http://playstartrek.extra.hu
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
REAL MADRID
REAL MADRID
Magát a gamet meg nagyon várom már, csak ne legyen túl drága 😛
http://playstartrek.extra.hu
startrekonline.hu
Évekkel elõtte megjelent a Bridge Commander, fényévekkel jobb harcokat lehetett benne csinálni.
Én igazából annak szeretnék egy utódot, meg esetleg az Armadának. Aztán jöhet egy FPS is.
Nem sok esélyét látom annak, hogy én MMORPG-vel fogok játszani, nincs idõm ilyen szinten elmélyülni, és kedvem sem ennyit költeni egy virtuális szórakozásra fõleg úgy, ha nonszensz dolgok vannak benne. A trailer meg enyhén szólva nem fogott meg.
Aki kedvet érez regeljen és irjon pár mondatot 😊
M.
Link a forumhoz
www..KALOZOK.com
REAL MADRID
Azért egy új játéknál ne a GeForce 4-eseket és a Celeron 1800Mhz procikat vegyük már figyelembe, mint etalon...
Szerintem egy jó játéknál az igényes, részletes grafika is fontos szempont...
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Én úgy tudnám elképzelni ezt a folyamatosan új felfedezni valót, ha dinamikusan, véletlenszerûen lennének kreálva. Itt a fõ kérdés az, hogy van-e olyan módszer, amivel ez a megoldás nem laposodik el nagyon hamar...
Ha azt írják, hogy a motor már kész akkor innen már tényleg csak csiszolgatás marad hátra és a tartalommal való feltöltés.
A halál csupán a kezdet...