Star Trek Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Mert Mog fiának lenni a legjobb dolog😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

[NST]Cifu
Az eddigi információk szerint csak és kizárólag Starfleet kadétként indulhatunk, választható fajok a Vulkáni, Bólián, Ember, Trill, Bajori, Andorian és Tellarite. Így fog kijönni a játék 2007-ben, majd várhatóak kiegészítõk, amelyek más fajok is elérhetõek lesznek (jelenleg egyébként messze a Klingonokat hiányolják a legtöbben - érdekes, miért nem a Borgokat? 😊)).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Pluskast
Namost lenne nekem egy kérdésem. Csak föderációs tiszttel lehet lenni, vagy azért lehetséges majd más birodalom katonájaként szolgálni? Mondjuk klingonként vagy romulánként?

[NST]Cifu
Fejlesztési helyzetjelentés, 2005.12.23.

-Megcsinálták egy Galaxy-osztályú hajó fõbb helyszineit (ami amúgy is legalább egy fõ esemény/küldetés helyszine lesz), hogy rálátásuk legyen arra, mi hogy fognak kinézni a következõ generációs grafikai motor alatt az ûrhajóbelsõk. Állítólag az eredmény sokkoló. Az elsõ screenshotok akkor várhatóak, ha meglesz a két másik fõ "világ", az ûr és a bolygófelszin is. Ez valamikor még nyár elött várható.

-Megvan az elsõ karaktermodel is, egy Vulkáni nõ (hhmmmm... vajon miért pont ezt választották? 😊)). Ugyan jelenleg még nincs animálva, illetve a motorba integrálva, de már lehet látni, hogy fog a világhoz viszonyulni a karakterek kinézete. Állítólag az új egyenruhák még durvábbak 3d-ben, mint a koncepciórajzokon.

-A Galaxy-osztály belterével kapcsolatban a modellezõcsapat nekilátott felvázolni, hogy is szolgálhat "player cities"-ként egy ilyen hajó.

-Még nincs eldöntve hogy is lesz megoldva az utazás, de tisztába vannak vele, hogy ez kétségkívûl egy igen jelentõs momentuma lesz a játéknak.

-Nekiláttak a karakter skill-rendszer felépítésének, és a küldetések menetének felvázolásának.

-Felvázolták a Galaxis politikai helyzetét, mely a különféle fajok egymáshoz való viszonyulását adja meg az STO-ban. Errõl késõbb lesz egy külön blogbejegyzés még.

Továbbá kaptunk egy újabb koncepciórajzot az új egyenruhákról.

Bár nekem az a kedvencem, amikor valamelyik chintoka részben mutatnak egy Galort, és egyszercsak így srégen feljön egy Galaxy Uprated, majd a fõ fézersorából egyszerre 2 sugárral pusztítja le 😊 Az egy állat jelenet volt, valahol meg is van a gyûjteményben, csak nem találom.
[NST]Cifu
Igen, nekem is rögtön az ugrott be, hogy a Defiant olyan manõvereket csinált, hogy ha az nem 3d-s, akkor nem tudom mi az. 😊))

Pluskast
Na ja ez nem lenne rossz😊)

[NST]Cifu
Egyelõre én azon az állásponton vagyok, hogy legyenek rendes screenshotok, legyenek in-game videók, legyen letisztázva milyen alapokon fog nyugodni a játék, (esetleg meg lehessen nézni egy open bétában) és akkor már lehet véleményt alkotni róla. Mindenesetre mindenkit mellbevágott ez a 2d-s ûrcsata dolog, olyannyira, hogy a felháborodott fórumbéli nyilatkozatok miatt még a devblogban is reagáltak rá. Nem tudom pontosan mik az elképzelések, ezért nem is akarok végitéletett mondani jelenleg.

Pluskast
Ne is legyen. Az unalmas lenne egy idõ után. De elég szomorú ha nem láthatok majd kívûlrõl egy galaxy vagy intredipd osztályú hajót.

Szvsz itt sem azon lesz a hangsúly, hogy bridgecommander szerûen ûrcsatázz.
Pluskast
Az a baj, hogy így eltûnik az egyik legfõbb dolog az ûrcsaták. 2d-ben csatázni... Master of Orionban ok meg az ûrstratégiáknál sem gond, na de ez egész más tészta.

Láttad pl az Armada2-t? Az jó volt amolyan 2,5D-ben.
Én annyira nem aggódok emiatt. Bár kétségtelen, hogy rendesen 3D-ben jobb lenne.
Pluskast
Ez meg mekkora baromság??? 2d-ben játszani egy olyan játékot aminek a fõ "hadiszntere" az ûr?!? Na asszem a vége az lesz, hogy maradok az eve online-nál...

Pluskast
Na ne!!!!!!

[NST]Cifu

TasManXT
ST.COM leállása utána nem kizárt, hogy az STO projectet is leállítják. Ekkora baromságot. 😞

psn: TasManHUN

[NST]Cifu
Yepp, rövid távon elõször azt kéne látni, mit is fognak kihozni ebbõl. Mondjuk igéretes, hogy a kérdez-felelekben említik, hogy már azzal szórakoznak, hogy felderítik a Galaxy-osztályú hajót. 😊))

Valen
Majd a bétát megnézzük, de amit eddig leírtak az édes kevés

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Valen
HHát ez igy elég gázul hangzik

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Zsolo007
<#sir>

[NST]Cifu
Egy kis kérdez-felek a készítõkkel.

Két érdekesség:

-Az ûrben való mozgás alapvetõen 2D-s lesz, hogy egyszerûbben átlátható és játszható legyen, de egyben ez skillfüggõ is lesz. Egy kezdõ pilóta csak arra lesz képes, hogy 2D-ben elnavigáljon, de egy veterán pilóta már kitérhet a síkból bizonyos szintig, és "magassági" manõvereket is végrehajthat.
-Nem lesz külön medic és flight control szakma, hanem három nagy ág lesz, a Science (kék egyenruha), a Tactical/Security (piros) és az Engineer (sárga). A medical és a flight control speciális skill ág lesz.

Személy szerint e második dolog jobban aggaszt. Ez a játék is egyre több ponton kezd eltérni attól a világtól, amelyre épülni szeretne...

[NST]Cifu
Nos azért, mert a Viacom/Paramount (keresem a megfelelõ jelzõt) szellemileg enyhén degenerált. Rövid távon nem érdeke tovább üzemeltetni, mert se futó TV-sorozat, se komolyabb franchise, se mozifilm nincs a látóhatáron (bár elvileg folynak az ST XI. pre-production munkálatai).

Szóval jelenleg úgy tünik, hogy az STO a legkomolyabb ST franchise...
Bõvebben itt lehet olvasni a dologról.

Miért zárja be a kapuit?
[NST]Cifu
Kiváncsi leszek mennyire sietteti a hivatalos STO oldal megnyitását az a tény, hogy a StarTrek.com december 31.-én bezárja kapuit. Eddig ugye ott volt a hivatalos STO fórum...

TasManXT
Ezt a weblapot találtam és egész sok infó van összegyûjtve. Érdemes megnézni.

akyyy
jól látom hogy csak kattingatós játék lesz belõle?:S😞

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Nem canon 😞
Frissült a hivatalos oldal, tessék megnézni :-) Az elsõ kép elég érdekes...Vélemény? :-) (link)

Magnetic
Hát még kb. 1 év a bétáig. Reméljük sikerül bekerülni a close betába és nem csak az open betába 😊

TasManXT
na a beta-ig Eve Online-ozok 😊

hykao
Beindult a hivatalos oldal! Katt a bannerre!
Tuvok
köszike 😉

Zsolo007
Boldog Szülinapot!!! <#email><#email><#hamm><#pias><#pias><#puszis>

akyyy
Boldog szülinapot<#wave><#wave><#wave>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Tuvok
"nehéz" kitalálni miért ...

akyyy
ez az öregedés jól hangzik még ha nem is startrek lenne 😊
akadémiát sztem max tutorialként lehetne megcsinálni...

miért nem adnak ki startreket olyasmi "módban" mint pl a Gothic? Offline se lene rossz sztem... nem ártana a atmoszférának!

akyyy
azért kellet, merrt a STAR TREK "részvényei" eléggé lent vannak sajna..gondolom ez afféle mentõövként szolgál

akyyy
nem nagyon, csak az elsõ évadot láttam méga viasaton, AXN vagymi ahol most adják meg sajna nincs😞(

inkáb imádkozok, hogy egyszer leadják szinkronosan (sajnosmár) az összes részt valamelyik jó kis adón

[NST]Cifu
Amennyire ki lehet venni eddig, mindenképpen hajóra kerülsz (elõször az akadémián kezdesz, aztán jelenkezhetsz egy hajóra), és egy hajó úgy fog mûködni, mint egy MMORPG-s guild, ahol a hajó kapitánya lesz a guild vezetõje. Az egyes játékosok kölönbözõ feladatspecifikus kasztnak tanulhat (értsd.: medikus, gépész, vezénylõ tiszt, katonai, holofedélzet-programozó, stb.), és annak megfelelõ feladatokat kaphat a hajón. Lehetõség lesz "szóló" módban is menni, ahol NPC-k lesznek a hajók személyzete, és kapitánynak szólóként valószinüleg csak a kisebb hajók lesznek elérhetõek. A legénység száma akár több száz is lehet egyébként, és a nagyobb hajók egy külön városként funckionálnak. Ez utóbbit én legalábbis úgy tudom elképzelni, hogy pl. a sickbay-ben (gyengélkedõ) a medikusok adnak "szolgálatot", és láthatnak el egy-egy misszióról visszatérõ csapatott, meggyógyítva õket, a bárban táncosok, zenészek lehetnek, ha valaki valamilyen holo-programot akar, akkor a holodeck-programozókhoz fordulhat, stb.

A karakterek kora is egyre nõ egyébként a szintlépésekkor (ugye a "szintek": kadét, legénység, parancsnoki, kiküldetési és flottavezénylõ (bocs a hülye magyarításért), tehát fizikailag is öregedni fogunk. 😊

Zsolo007
Áhh nemhinném hogy így lesz, csak lesz annyi eszük hogy jól megoldják, reménykedjünk

Tuvok
kössz ... 😊

szal még kiforratlan a dolog, csak azt nemtom miért kellett a játékot azelõtt beharangozni, még mielõtt egyáltalán vki az elsõ poligont lemodellezte volna ...
így most évekig várhatunk rá
azért remélem, hogy max 4-5 fõnél (fõtisztek) nem lesz több ember által irányított személy egy hajón, mert minél több ember, annál kisebb az összehangoltság, ami pl . csatákban nagy hátrány, nem is beszélve a konfliktusokról, meg gondolom lesz pár 12 éves, aki kapitány akar lenni, nem fõgépész, ezért felrobbantja a reaktort ...

Zsolo007
Az x-típus: Így hívják az akkori hajókat (30. század)(asszem)
Az enterprise 1-2-3 évadját nem nézted? fõleg a 2-3 foglalkozik az idõhidegháborúval, vagy eredeti nevén: temporal cold war (asszem)

Zsolo007
Háááát, te lehet hogy ott fogsz, ennyi értelemmel 😊 Na tegyük félre a viccet és a sértegetést 😊

Az interjú leírta a rangokat. Gondolom annyian fognak szolgálni ahány fõ kell egy hajó üzemeltetéséhez. Gondolom a játékosok csak tisztek lesznek nemhinném hogy plazmavezetéktakarítással kéne kezdeni.... 😊 de túl korai stádiumban van a gém ahhoz hogy pontosan meg lehessen mondani....

Tuvok
Arról nincs hír, hogy hányan fognak egy hajón szolgálni, és milyen rangtól kezdve ?
Mert nincs kedvem egy évnél tovább plazmavezeték-takarító munkásként melózni ;>

Voyager, Relativity pl.
akyyy
az "5.csoportól" én még nem is halottam

Zsolo007
De tudjátok mi baszna be igazán? (ugyan semmi valószínûsége sincs) Ha több szerver lenne mint a WoWban és csoprotokra lennének osztva méghozzá ST korszakok szerint!!!
1. csoport: Korai Enterprise (NX széria, föderáció elõtt)
2. csoport: TOS
3. csoport: TNG+DS9
4. csoport: Voyager, Delta quadráns 😊
5. csoport: Jövõben játszódó (az X típusú, idõutazásos, ahonnan a mostani enterprisera jött az az idõügynök, az "idõhidegháború" (ez odabaszna)

Persze ennek a valószínûsége=0, de azért király lenne 😄

Zsolo007
Ha mindezek mellé még jön király star trek zene, akkor még a grafika sem tud igazán érdekelni!!!!Nekem nem kell csillogó villogó DX10et használó agyon bumpmappingolt mûanyagbõrû szar, csak hangulatos valóban SThû gém!!!!

Zsolo007
Hát a starfleet command nem kéne, nekem annyi is elég lenne ha bridge commander+be lehet járni a hajót, nem vagyok a székhez ragasztva 😄. Kézifegyveres küldetések mint az elite forceban + az rpg elemek. Ez így már korrekt lenne

De nemhinném hogy kapitány akarnék lenni. Inkább elsõ tiszt, vagy biztonsági fõtiszt, de még a helmet is bevállalnám 😊