50259
  • Plata
    Skill rész üres.
    Bio neural warhead,felejtsd el.
    Boff skillek nem jók,átgondolatlan.
  • Bozi_Vilag
    Ha már úgyis belejöttek a "nagyok" a tanácsadásba, én is beszállok
    Ehhez a hajóhoz jó ez a build? (Csak a hajót, doffokat és boffokat adtam meg)
  • Plata
    Hát az első hajónál az engi konzoloknál flottás neutronium alloy és plasmonic leech,sci konzoloknál 3 flottás partgen konzol és két vanguard konzol,tac konzoloknál 2 vanguard konzol 1 küldis polaron tac konzol és 1 flottás polaron tac konzol.
    Második hajónál engi konzoloknál 1 flottás neutroium,t6 carrier konzol és plasmonic leech,sci részben 4 flottás partgen konzol,tac résznél 3 phaser konzol.
    Harmadik hajónál az engi konzolok 2 neutronium,borg konzol,plasmonic leech,Enchanced Induction Coils.Sci konzolok craftolt exotic particle konzol,Enchamnced Plasma Manifold.Tac konzoloknál T6 lekvár hajó konzolja és 3 disruptor tac konzol.
    Negyedik hajónál az engi konzol Borg konzol,elfelejtettem,Flottás neutronium.Sci konzolok 4 darab flottás partgen konzol.Tac konzol az plasmonic leech,karfiol hajó konzolja,két flottás Disruptor konzol.
  • Plata
    Hát ez a build nem igazán olyan amit használnék.
    A skill pontok túlontúl a hull és shield regenre vannak nyomva.
    Egy carriernél a 25-30k dps alap,mert a hangárja eleve sebez annyit.
    Bár igaz fed oldalon ezzel a tehénnel nem biztos hogy összejön.
    De klingon oldalon 32k dps-t hoznak elite slaverek vagy feden az elite vanguard hangárok.
    Sajnos a T6 Carrier nagyon nem az igazi,ciki de még egy ilyen papír carriert még nem láttam.
    Rohadt lassan fordul.
    Aztsem értem ebben a buildban minek van a boffnak torp spread képesség mikor nincs is rajta torpedó.
    A traitek is elég tankosak.Sőt túl tankosak.
    Sem a skillezést sem a boff skilleket sem a traiteket nem raknám így.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2018.08.05. 11:51:35
  • Trucker39
    Képekből nem sokat értek, mert nem ismerem fel, milyen konzol, vagy fegyver van a képen.

Jupiter-hez ez esetleg? (egyrészt ki van töltve, másrészt látom, hogy mivel)

Jupiter class build
  • Plata
    Na akkor megmutatom egyik másik carrierem hogyan van felszerelve.
    Azt nem mondom hogy ez a jó,de nekem így való.
    Jem vanguard carrier jem sci karival.
    Boff skillek alatta a felszerelése.

Fedes T6 cseszett carrier sci karival.

Klingon oldal jön,először egy fun engi kari T6 boxos lekvár carrier.
    Mint látható csöppet sincs túl cuccolva,még is így is tökéletesen jó.

Klingon sci kari T5 karfiollal.

• StarFist
    Köszi. Egyébként a három JH boff miatt kérdeztem. Ha berakom őket, akkor még két supior operatív is elfér a hajón.
  • Plata
    Tucker tudnod kell hogy carrier hajónál fontos az aux energia is.
    Főleg mivel látom Gw-t is használsz.
  • Plata
    Kipróbálhatod romulán karival.
    Csak boffokkal 20% körüli lesz a crited.
    Ugye romulánnak eleve romulán boff jár.
    Ha mázlid van pont crites.
  • Plata
    Bakker már rég hivatalos.
  • lammaer
    Hát, a sültcsirke nem fog az ember szájába repülni - mayarul guide nincsen, ha nem jó az angol mert túl részletes, akkor szerintem marad a küszködés számodra.

A játék sajnos/szerencsére komplex igy tőmondatokban semmilyen kérdésre nem lehet rendes választ adni, kutakodi muszáj. Átérzem amit írtál, annó nekem is volt gondom a nagyok tanácsaival, és pont ezért örültem a szájbarágós guidenak amit találtam.
  • Kotomicuki
    Kár, hogy vártak vele vagy 20 évet!

...

Deltás romulánom 50. szintre lépett és kipróbáltam a 40. szinten kapott hajóját és az mk VIII VR-jeit: advanced kristályon egy GW-t engedtem el, borg red alerten már többet -> ha nagyon óvatosan csipkelődök, akkor még elégséges lesz ez a korai 50.-es szinteken - nyilván 60.-on és felette már nem...
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.08.04. 23:40:36
  • Chak
    Ok, most már hivatalos. Picard visszatér tv sorozat formájában.

link

• Plata
    Igen összeadódik természetesen.
  • Kotomicuki
    ...és Shion-nak is:

Ehhez azért hozzáfűzném, hogy ha a hajó vásárlás előtt teszed fel a kérdést, hogy "ez jó lenne-e nekem, mert ezt szeretném vele csinálni", akkor már eleve sok kínlódástól megszabadultál volna. Mivel ezt nem tetted, ezért sikerült az egyik leggázabb hajót kifognod, amin még "nagyok" tanácsai, több milla EC és egyéb fizetőeszköz beleölése/rápazarlása sem tud érdemben segíteni.
    Ha meg már egy megkezdett hajóhoz kérsz tanácsot, akkor feltételezné a zöm, hogy nem hasraütés-szerűen vetted meg azt, hanem céljaid voltak vele, így vmilyen szinten már "beavatott" vagy az STO rejtelmeibe és ezen a szinten próbálnak meg válaszolni - az erre rakódó, helyesírási hibákból eredő gubancokat nem szívesen hozom fel, mert nálam is sűrűn előferdülnek és az én "billentyűzetem" (értsd: a "lehallgatás" okozta anomáliák miatt) sem működik jól.

Ahogy előttem is írta Daeus89 kolléga: a BC az szinte kötelező mindenkinek a gyűjteményében, ha másért nem, akkor az energiafegyverekhez "nélkülözhetetlen" trait-je miatt, de az admiralty-ban sem oly rossz taliga. Ennek a hajónak a flottás változatát a "nagyok" is sokáig megelégedéssel és sikeresen használták, tehát egy kezdő sem foghat nagyon mellé vele, így ezért ajánlanánk nekik is jó szívvel. Ráadásul ez egy "lövöldözős", fronthajó, így élményt is tud nyújtani a használata, HA már fel van szerelve...

Az összes MMO-ban hónapok kemény munkája - vagy jó vastag hitelkártya - szükséges ahhoz, hogy "full-os" karakterre tegyél szert, ez az idő itt, az STO-ban még hosszabb, mert ugyan fél év alatt 1 karakterrel is szert tehetsz egy csúcshajóra, a hozzá tartozó repu'-kat, boff-küldizést, R&D-t és admiraltity-t kifullozhatod, de ez még csak a jéghegy csúcsa, mert a skill-ek, trait-ek és az igazán ütős kiegészítők megszerzéséhez, amikkel már egymagad letolhatod az advanced kristályt, évek hasonlóan kemény és célirányos munkája kell - és EZ tulajdonképp az end game, aminek soha sincs vége.
    Az STO ráadásul még a "régi" MMO-k közül való, amin nem is "újítottak" az évek alatt - ennek minden jó és rossz tulajdonságával együtt - , így nem egy 20 perc alatt átlátható nehézségi szintet képvisel a megtanulása. De, ha majd utólag visszagondolsz, akkor rájössz, hogy nem is olyan bonyolult, "csak" túl sok a lehetőség, ami összezavarólag hat a még kellően be nem gyakorlott egyénre. Ennek elmagyarázása, pláne szájbarágósan, hogy egyértelmű és pontos legyen, több ezer oldalt igényelne, amit nem mindig tudnak a hozzáértők sem kivitelezni...

Mit lehetne a kezdőknek nagyon nagy vonalakban tanácsolni, ha ez a sorrend nem is feltétlenül betartandó, csak a benne foglaltak?!

0, Legyen sok-sok életidőd, amit rááldozhatsz, mert ez is egy MMO és az ilyenekhez ebből kell a leginkább a türelmen kívül
    1, Gyűjtögetni, mindent és mindenkor - ez alap-MMO dolog (az 52. szint eléréséig MINDEN HAJÓT MEG KELL TARTANI az admiralty-hoz!)
    2, A karaktert fejleszteni - skill-ek, majd az 50. szinttől mindent, ami rászakad ("gyakorlatilag" ekkor kezdődne a "játék", mert innentől elérhető a legtöbb dolog a karakter számára)
    3, Amint lehet egy jó T6-os hajóra szert tenni - ez lehet event-es is kezdetben (december - január lesz a következő lehetőség ilyenre és a megszerzéséhez elég egy 10. szintű karakter is)
    4, Egységes és "jó" felszerelés beszerzése, majd ennek húzása mk XV-ig (az epic-ké tétel is legyen a célok között, ha nem is elsődleges prioritásként)
    5, Mindenképp be kell lépned egy flottába és itt (is) rengeteget rááldozni a javaidból, ha tovább szeretnél fejlődni
    6, Minden "költés" előtt tudni, hogy mikor lesz a hozzá tartozó akció/kedvezményessé tétel és azokat csak ekkor kivitelezni (rengeteget lehet így spórolni)
  • StarFist
    A boffoknál a traitek bónuszai (pl. superior romulán operatív) összeadódnak vagy csak az egyik fog számítani?
  • Daeus89
    amit képet be illesztettél ott lehet látni nincs nehézség állítva. A baj hogy olyan hajót vettél meg ami support (támogató) hajó és inkább segítségre gyógyításra van kitalálva nem harcra azaz él harcra. Amit lentebb linkeltek bc kéne hogy legyen mindenkinek a kezdő hajó nevezetesen Airbiter(t6) mivel az a csotrogány az egyik legszívósabb legjobb traitel rendelkező taliga amit zenért lehet vásárolni. Amit platac mondott az jogos érdemes kezdeni pár jem'hadar karakter azoknak az alap skillezésével hajóval lehet 30-40k sebzést kihozni úgy hogy max azt kell piszkálni hogy a fegyvereket lecseréled egy értelmesebbre ezt javaslom neked 3 repu asszem ki van maxolva de 9 még mindig van ami 9*30k dili 270>>jelenleg 1k zen 2 karit meg csinálsz és már van is zened a vanguard pakkra (kicsi) ami ad szép t6 os hajókat meg egy randa jem fajt. Én személy szerint az javaslom csinálj jem karit és próbáld azt alap lila itemek szet boffok doffok nem véletlen lett behozva és ha már lesz 10-20 zenes hajód érdemes vissza térni erre a karira
  • Shion
    PvE queue-ban látom, hol lehet állítani a nehézséget, de úgy általában Normál-on kéne játszanom.

Legalábbis Normálon indítottam a karaktert, nem tudom, hogy lehet-e menet közben változtatni ezen és ha igen, hogyan? Ha véletlenül elállítottam, akkor nem tudom hol és hogyan.
  • Plata
    Boff-ot kapsz szinteződés közben mindig,kb 10 szintenként adnak.
    Boff skillek pár száz ec-be kerülnek,nem exen kell venni hanem a skill vendornál ESD-en.
    Nézd egy dolgot tudok javasolni,próbáld ki hogy csinálj egy gamma karit,a gamma kari fullosra szerelt hajóval skilezéssel és boffokkal érkezik.
    Vagyis gondolom még igen.
  • Shion
    Skill-ek és BOFF-ok (Bridge Officer-ek) semmi nem változott, minden még a régi. 400k credittel nem tudok ugrálni, ráadásul zöld és kék BOFF-jaim vannak főleg olyan skill-ekkel, amik nem is tetszenek, így Hull és Shield Regen-en kívül szinte semmit nem használok. Anno pár éve emlékszem, hogy sokféle skill-t használtam, akkoriban jó BOFF-jaim voltak, de a mostaniak, amik fejlődés közben jöttek, egyik sem tetszik. Próbáltam már a meglévő BOFF-okat átskillezni, de a vacak skill-t csak még vacakabra tudtam volna cserélni, a jó skill-eket meg nem tudom aktiválni (megtanítani) nekik.

Magyarul BOFF terén gyatrán állok, tudok hogy sz.rok, de egyelőre nem tudok rajtuk változtatni. Lehet, hogy kukáznom kéne az összeset és új BOFF-okkal kísérletezni?

3-4 insta után besokkaltam, elmegyek vacsorázni és közben folytatom a Netflix-en a ST Discovery sorozatot. Kedvet kaptam az újranézéshez :)
  • Shion
    Ha a szóló nem megy, bepróbálkoztam Normal PvE queue-ba. Bejelöltem az összes pályát, így instant behív és elvagyok mint a befőtt, még sebezni is tudok. Esik a sok fehér és zöld XII-es cucc (Salvage-al bontom elfele őket), de főleg Reputation Mark-ok jönnek, így végül is van értelme az egésznek. :)
  • Plata
    Bocs mobilon nincs szerkesztés.
    Nem állítottad el a nehézséget véletlen?
    Ha átnyomtad adv vagy elitre az lehet a gond.
  • Plata
    Szerintem a boffok skillkiosztásával lesz gond.
    Az még olyan mint múltkor?
  • Plata
    Megmondanád hogy skilllezted a karid?
    Este leszek csak gépközelben.
    Most melóból írok telóról.
  • Shion
    Van olyan küldetés 65-ös szinten, amit lehet szólózni egy totál kezdőnek?

Most éppen a Satellite Repair napi (sima mezei) küldetésben törölték fel velem a padlót, 100% fegyverállásban sem bírok el velük. Az egyik hajót 5 perc alatt sikerült lelőnöm, de a második hullámban 3 hajó jött. 10 mp és halott voltam (még shield üzemmódban is). :(

Kezd egyre jobban kiakasztani a játék, hogy semmit nem tudok 65-ön csinálni :( 30 éve játszom, ebből 13 éve MMO-kal, de ilyen elcseszett nehézségi rendszerrel még sehol nem találkoztam :(
  • Plata
    Jah nem is akartam magyarokkal találkozni,pont a nyugi miatt mentem magyar mentes Bronzebard szerverre.
  • Plata
    Én így vagyok a WoW-al.
    Full angol és német szerveren játszom két éve.
    Magyart szökőévente ha látok.
    Angol német klánokban angol és német tudás nélkül megvagyok.
    Oszt van 12 fullos karim.
  • Plata
    Néud mobilról nem nagyon szeretek irkálni mert rühellem.
    De igazából a hajódhoz nem tudok tanácsot adni.
    Én sem sci sem engi karival nem tudtam vele igazán kijönni.
    Általában egy carrier sci vagy engi karival laza ügy.
    De ezzel én nem tudtam zöldágra vergődni.
    Sem hangárjával sem a hajóval nem voltam kibékülve.
    Pedig mindkét karimnál elite hangárokat vettem.
  • Shion
    Nyugi, sok-sok idővel majd belerázódunk mi is. :) Amit mesélnek itt a srácok, annak többszöri átolvasását követően is maximum 10%-át értem. Fő problémám nekem is a sok rövidítés és szakszó. Kezdőként fogalmam sincs, hogy mit jelentenek. Általában a leírásoknak csak azt a részét értem meg, amivel már találkoztam a játékban és már volt szerencsém csinálni. A többire meg vaktában rápróbálkozom, hátha rájövök valami új dologra. A linkeket meg elmentem, egyszer talán jók lesznek.

Így 1 hónap játék után, fleet és társak nélkül, cél nélkül bolyongok és belekóstolok mindenbe, ami éppen szimpatikusnak tűnik. Nekem az angolom jó, napi szinten használom munkámból kifolyólag. Azonban olyan szinten túl vagyok terhelve agyilag a melóhelyen, hogy mire hazaérek 17-19 óra körül, egyáltalán nem fog az agyam. Ilyenkor totál esélytelen rájönnöm a játékban új dolgokra magamtól. Így próbálok valami nyugis, nem agyalós lövöldözős küldetést keresni, amivel jön némi xp és gear, hogy érezzem a fejlődést. A fentiekből fakadóan ezért is volt számomra nagy arculcsapás a level 65, mert hirtelen irgalmatlanul nehéz lett, szólóban már szinte semmit nem tudok megcsinálni, csapatolásnál látványos, hogy mennyire kolonc vagyok a többiekhez képest. Magyarul számomra egyelőre a 65-ös szint kínszenvedés, kínlódás és nincs sikerélmény. A "csináld ezt és majd 3-4 hónap múlva jó lesz neked" típusú tanács nem segítség, mert mire azt végigcsinálnám, addigra 100-szor megunom a játékot :(

Így marad a bolyongás és felfedezés azon része, hogy egyáltalán mit tudnék csinálni.
  • Trucker39
    Sajnálom, hogy nem ment át a mondanivalóm lényege.
  • Plata
    Ha egy adott hajóhoz kell build talán a dps liga segíthet.
    Link.
  • Trucker39
    Csak arra gondoltam, hogy nekem, nekünk - kezdőknek - könnyebb dolgunk lenne, ha van egy adott hajó típus, amit épp fejleszt(ek) és szeretnék hozzá valami jó beállítást, felszerelést, akkor nem a következő történne:

1.számú profi játékos lelkesen leírja ide, mit és hogyan. Persze szakszavakkal és azok rövidítéseivel, valamint saját fejlesztésű, vagy a magyar nyelvben, szűk körben használatos, tolvaj nyelven írt szavakkal megtűzdelve.

2. számú profi játékos hasonló stílusban szinte azonnal reagál az első játékos bejegyzésére (szintén minél több rövidítéssel, szakszavakkal). természetesen mást és máshogyan tart helyesnek.

3. számú profi játékos is előkerül. Hol az egyiknek, hol a másiknak ad igazat.

Az egészből egy parázs vita alakul ki, amiből szerencsétlen kezdő (én), maximum a kötő szövegeket érti meg. Hosszas vita után megállapodnak abban, hogy nem értenek egyet és kész. Okosabb a kezdő (én) nem lett, legfeljebb kétszer is meggondolja, hogy tegyen-e fel kérdést.

Épp ezért kérdeztem meg az adott oldalt, hogy mi újság van vele. Van egy hajóm, van egy halom problémám még vele, van ez az oldal tele félig meddig kitöltögetett paraméterekkel. Mert vagy nincs kitöltve, hogy az adott felszerelést ugyan milyen skill pontokkal használja, pedig ott van annak a lehetősége is, hogy ki legyen töltve. Vagy nincs a repu skill kitöltve, vagy más a probléma. Kezdőként, a sokféle verzióból én nem tudom eldönteni, hogy az most jó-e, vagy csak össze van lapátolva valami. Sem értékelést, sem érdemi hozzászólást nem látok mellette, hogy: "Öreg! Ez neked épp jó lesz." Kísérletezni meg elég drága dolog. Mind játékbeli pénzben, mind szabadidőben. Tudom, sok idő kifejleszteni egy -egy jó hajót. Épp ezért volna fontos, hogy egy ilyen összeállítás kiválasztásakor többen is véleményezzék komolyabb játékosok, hogy az jó lesz arra a hajóra, nyugodtan elkezdhetem a hosszú és fáradságos gyűjtést.

lammaer linkelte nem rég azt az angol nyelvű kezdő oldalt. Jó-jó annak akinek szómenése van angolból. Mezei egyszerű játékosként nem sok energiám volt vele kínlódni. Nekem sokkal informatívabb az, ha itt például megkérdezem ... most maradjunk a Jupiter osztályú hordozónál, hogy mégis merre induljak el vele. Ilyenkor nem a sok-sok szakszó a segítség szerintem. Legalábbis nekem nem. Hanem például az említett oldalról egy profi játékos megnéz egy jól összerakott, kezdő által is összeszedhető tervet és ide linkeli. Ne adja úristen, meg adja a saját egyik ilyen remek fejlesztését, ha az nem hétpecsétes titok.

Kezdő számára még ez is nagyobb segítség ilyenkor, mint sem az amit a hozzászólásom elején írtam.

Ne vegyétek sértésnek, mert sokat segítetek nekem, nekünk, de amikor segítés képpen összevitatkoztok egymással, abból a kezdő nem sokat ért meg.
  • Orbancapitan
    oké ezt adom de még is előnyös a flottás cuccok ez tény
  • Plata
    Persze hogy ismerem,én is tag vagyok,van is lementve jó pár buildem.
  • Plata
    Hiába flottás cuccok,ez a hajó nekem is megvan,de nem szeretem,nem nagyon lehet vele jól boldogulni,túl lassú.
    A hangárjai sem túl jók,de ha kiveszed a traitjét akkor a klingonok is megkapják mint acc wide jutalom,klingon carrierbe jó a traitje.
    Sajnos a zenes fed carrierek elég szárok.
  • Trucker39
    A képen látható oldalt nem szoktátok használni, vagy nem is jó semmire? Egy jól kitöltött ilyen táblázatból - kezdőként - többet értenék, mint a sok rövidítésből. Gondolom, ezzel nem lennék egyedül.

• Daeus89
    part genes/conrtoll exp és shildes konzolok torpedó erre a ladikra felesleges mivel nehezen fordull full beam . A boffoknál a 3 as enginél 3. skillre valami más pl 300k ec ért rá nyomni az intel fára és egy ss ,a torpdó skill helyére kemocite plasmo kuka helyette fézer konzol. Főnix boxból aszem a kék tokenesnél van valami piros ketyere [Red Matter Capacitor] azt berakni a ketyerék közzé. Egyébként gz a hajóhoz
    Utoljára szerkesztette: Daeus89, 2018.08.04. 12:27:16
  • Orbancapitan
    így milliárdokra lenne szükséged
  • Trucker39
    Értem, köszönöm. Akkor így marad szegény.
  • Orbancapitan
    amig nem vagy flottában és nincs fleet credicted addig nagyon nem tudsz előre lépni