-
Csak arra gondoltam, hogy nekem, nekünk - kezdőknek - könnyebb dolgunk lenne, ha van egy adott hajó típus, amit épp fejleszt(ek) és szeretnék hozzá valami jó beállítást, felszerelést, akkor nem a következő történne:
1.számú profi játékos lelkesen leírja ide, mit és hogyan. Persze szakszavakkal és azok rövidítéseivel, valamint saját fejlesztésű, vagy a magyar nyelvben, szűk körben használatos, tolvaj nyelven írt szavakkal megtűzdelve.
2. számú profi játékos hasonló stílusban szinte azonnal reagál az első játékos bejegyzésére (szintén minél több rövidítéssel, szakszavakkal). természetesen mást és máshogyan tart helyesnek.
3. számú profi játékos is előkerül. Hol az egyiknek, hol a másiknak ad igazat.
Az egészből egy parázs vita alakul ki, amiből szerencsétlen kezdő (én), maximum a kötő szövegeket érti meg. Hosszas vita után megállapodnak abban, hogy nem értenek egyet és kész. Okosabb a kezdő (én) nem lett, legfeljebb kétszer is meggondolja, hogy tegyen-e fel kérdést.
Épp ezért kérdeztem meg az adott oldalt, hogy mi újság van vele. Van egy hajóm, van egy halom problémám még vele, van ez az oldal tele félig meddig kitöltögetett paraméterekkel. Mert vagy nincs kitöltve, hogy az adott felszerelést ugyan milyen skill pontokkal használja, pedig ott van annak a lehetősége is, hogy ki legyen töltve. Vagy nincs a repu skill kitöltve, vagy más a probléma. Kezdőként, a sokféle verzióból én nem tudom eldönteni, hogy az most jó-e, vagy csak össze van lapátolva valami. Sem értékelést, sem érdemi hozzászólást nem látok mellette, hogy: "Öreg! Ez neked épp jó lesz." Kísérletezni meg elég drága dolog. Mind játékbeli pénzben, mind szabadidőben. Tudom, sok idő kifejleszteni egy -egy jó hajót. Épp ezért volna fontos, hogy egy ilyen összeállítás kiválasztásakor többen is véleményezzék komolyabb játékosok, hogy az jó lesz arra a hajóra, nyugodtan elkezdhetem a hosszú és fáradságos gyűjtést.
lammaer linkelte nem rég azt az angol nyelvű kezdő oldalt. Jó-jó annak akinek szómenése van angolból. Mezei egyszerű játékosként nem sok energiám volt vele kínlódni. Nekem sokkal informatívabb az, ha itt például megkérdezem ... most maradjunk a Jupiter osztályú hordozónál, hogy mégis merre induljak el vele. Ilyenkor nem a sok-sok szakszó a segítség szerintem. Legalábbis nekem nem. Hanem például az említett oldalról egy profi játékos megnéz egy jól összerakott, kezdő által is összeszedhető tervet és ide linkeli. Ne adja úristen, meg adja a saját egyik ilyen remek fejlesztését, ha az nem hétpecsétes titok.
Kezdő számára még ez is nagyobb segítség ilyenkor, mint sem az amit a hozzászólásom elején írtam.
Ne vegyétek sértésnek, mert sokat segítetek nekem, nekünk, de amikor segítés képpen összevitatkoztok egymással, abból a kezdő nem sokat ért meg.