106
Számítógép működtetése monitor helyett TV-n
  • gurubefree
    #106
    Szoval .... Hogy is magyarazzam.
    Ez a beallitas tokeletes arra hogy filmet nezzel de ha szeretned hasznalni a TV-t is arra hogy "hasznald" a notit akkor "mindket megjeleniton ugyanaz" . Azt is meg lehet oldani hogy csak a TV jelennek meg az ikonok ha a TV jelolod elsodlegesnek.

    good luck

    Hogy fer annyi ikon oda
  • Sordoran
    #105
    nem vagyok szakértő, de a második kép alapján próbáld a második opciót, a Klón nézetet, mindkét képernyőn ugyanaz, gondolom az kéne neked
  • KoRcSElMeLeT
    #104
    Sziasztok!
    Találtam ezt a topicot, gondoltam nem nyitok emiatt újat, mivel a téma címével rokon az én problémám.

    Az lenne a helyzet, hogy a laptopomat, és az LCD TV-nket szeretném összekötni, hogy ott tudjak esetleg játszani, vagy filmet nézni.
    (leginkább filmezni)
    Vettem egy monitor kábelt, Hama márkájút, ezzel összekötöttem a két eszközt.
    Odáig már eljutottam, hogy jelet is kap a TV, ha bemeneti forrásként beállítom, hogy RGB, de csak az asztalom HÁTTÉRKÉPÉT jeleníti meg, semmi mást. Se ikon, se semmi, akár mit elindítok, kapcsolok, csak a háttérképem jelenik meg a TV-n. A monitorján a laptopnak minden megfelelően működik.

    A laptopom MSI, XP oprendszerrel, GF8400-es kártyával, a TV egy HD ready LG.
    http://images.netbag.hu/20090103/08234826669.jpg
    http://images.netbag.hu/20090103/08235739486.jpg

    Az első képen szerettem volna illusztrálni, hogy a laptopon kinn vannak az ikonok, a TV-n pedig csak a hátterem.
    a másik képen pedig, hogy látja a laptop a TV-nket.

    Tudnátok segíteni, hogy rendes működésre bírjam őket?

    Előre is köszönöm a segítségeteket!
  • Inquisitor
    #103
    Hát ezt így ... passz. Videokártya, meg driver verzió függő. De általában engedélyezni kell az extended desktopot, és utána tudod beállítani a második megjelenítő paramétereit ...
  • REALista
    #102
    Hogyan kell klón módba állítani????
  • Inquisitor
    #101
    Ha a monitor helyett vagy mellett akarod használni, akkor vagy be kell állítanod klón módba vagy be kell állítanód elsődleges megjelenítőnek. Mekkora felbbontású TV? vagy valami régi cucc?
  • REALista
    #100
    Szasztok!Most kötöttem össze TV-t a géppel de van egy kis probléma!Nem történt semmi!Van valami ötletetek hogy mit kéne átállítani??????
  • Inquisitor
    #99
    A legjobb a 720x480 vagy 720x512-es felbontás, ha engedélyezve van felbontásként, néha a játékok beálításaiban is megjelenik. Csak sajna nekem mindig sz*rakodott a Catalyst, amikor kiléptem a Wolfeinsteinből. Olyankor összekeveri a 800x600-as desktoppal ...
  • Inquisitor
    #98
    Ja meg ugye van HDTV felbontású, akár 1920-as is, meg mondjuk 22"-65"-ig, ha van rá pénz. ;)
  • Inquisitor
    #97
    Meg általában van rajta Composit, S-Video és Audio csatlakozó is. Jobbakon Scart.
  • lammaer
    #96
    Volt más kábel is TV-be csatlakoztatva (antenna pl.)? Próbáld meg ideiglenesen kihúzni, hogy csak az SVIDEO (meg a hálózati feszültség :) )madzag menjen a TV-be...
  • Zozo76
    #95
    Van benne TV tuner, hogy meg miben mas, nem tudom. Lehet hogy semmiben.
  • Pontius #94
    LCD TV miben különbözik egy normál PCs LCD-től?
  • barret
    #93
    Hagyományos tv nekem sem jött be.Majd talán az LCD képernyók! :)
  • Zozo76
    #92
    Ma -egy DVD film miatt- levittem a gepemet a nappaliba es a film utan kiprobaltam a Doom3-at es a HALO (demo)-t. Nem rossz dolog. Csak az a rossz hogy egy kis fekete csik mindenkeppen marad a kep tetejen/aljan. Lehet ugyan a Catalystban allitani a kepmeretet de annyira nem hogy teljesen lefedje a kepernyot. Van egy overscan beallitas de akkor meg nagyon kilog a kep minden oldalon. Peldaul a start menut mar nem is lehet latni. De hiaba 100Hz-es a TV azert egy enyhe remeges van a kepen. Foleg a DESKTOP-on. Kicsit konzolos erzes volt :). Amugy 800x600 ami leginkabb bevalik a TV-n. 640x480-at egy kicsit kevesnek ereztem de az 1024x768 meg mar sok a TV-nek.
  • Marcell
    #91
    Geforce 5700FX-es kartyam TV-Outjara rakotottem a TV-met S-Video kabellel, de a TV-n nagyon vibral a kep. Nem nagy a rezges, de folyamatos mozgas van es eleg eletlen (es szintelen is) a kep. Igazabol olyan erzesem is van, mintha ez artana a TV-nek, igy nem is mertem ebben a modban hagyni, csak amig kiserleteztem.
    Hiba raktam a felbontast 640x480-ra, a kepfrissitest 60hz-re, semmi sem valtozott.
    Tudtok valami megoldast?

    (vagy 40 fele tv mod kozul lehet valtoztatni, de elvileg bejeloltem a Hungary - PAL modot.)
  • ibrik
    #90
    Nem én vagyok ilyen okos, ezt máshonnan ollózom:

    A Pixel Plus a Philips egyedi fejlesztése, amelynek eredményeképpen sokkal több és jobb természetes részletet élvezhet, tökéletes televíziós képet kaphat.

    Pixel Plus
    Televíziós képszabvány, amely 576 látható sorból és soronként 720 képpontból áll. A Pixel Plus több sort és soronként több képpontot nyújt, így sokkal élesebb képet biztosít. A Pixel Plus ezen túlmenően az egyes képpontok élességét is javítja – ezáltal a kép részletgazdagabbá, természetesebbé válik. A Pixel Plus processzor akár 1250 sorból és soronként 2048 képpontból álló felbontású kép feldolgozására is alkalmas.

    A feldolgozott képet ezután automatikusan méretezi, annak a képernyőnek a felbontásához igazítva, amelyen az megjelenik. Ezen túlmenően a processzor képes megkülönböztetni a szokásos televíziós műsorsugárzás jelét a digitális forrásból (például DVD-ről) származó képek jelétől, így automatikusan mindig a lehető legjobb képminőséget biztosítja.
  • Zozo76
    #89
    Aki tudja irja mar meg hogy mi ez a PIXEL PLUS-os dolog a TV-nel. Ma voltam az ARKAD/MEDIAMARKT-ban es nehany TV-n ott figyegett a PP mint feature. De a kep ugyanolyan volt mint a tobbi keszuleken. Se jobb se kevesebb. Vagy csak nem volt bekapcsolva. Neztem a kepcso pont-tavolsagat is de latszolag nem volt surubb, tehat akkor a felbontas -gondolom- ugyanaz mint a hagyomanyos TV-nel.
  • Johnyy
    #88
    Az is igaz ha egy multibilliárdos már nem tud mit kezdeni a stexéével akor legyenek ilyen csúcstechnikák amire tudja szórni a zséjét...
  • Johnyy
    #87
    Azta, hmm egy tévéért
  • Pontius #86
    3.800.000ft
  • Johnyy
    #85
    yen? átszámolva?
  • [Jakuza]
    #84
    Nem sok mindossze : 2 079 000 yen ;P
  • Pontius #83
    W0000W :)
    Mennyibe kerül?
  • [Jakuza]
    #82

    Szerintem ezekkel a parameterekkel siman.


    "Az új nagyfelbontású VIERA plazma készülékben egyéb, a Panasonic legújabb fejlesztéseit megtestesítő technológiák is helyet kaptak. Ilyen például az úgynevezett "Real Black Creation", amely a piac legjobb kontrasztarányát -- 3000:1 -- és mélyebb, árnyaltabb fekete színeket produkál; a "Motion Pattern Noise Reduction", amely a különböző mozgó mintázatok megjelenítésénél fellépő képzaj mértékét csökkenti, így a képernyőn megjelenő mozgó alakzatok tisztábbak és élesebbek maradnak.A TH-65DX300 modellbe a Panasonic progresszív, nagyfelbontású, 1 megapixeles (1366 x 768) képernyője került beépítésre.A TH-65DX300T modell a Panasonic saját fejlesztésű PEAKS (Picture Enhancement Accelerator with Kinetic System) meghajtójával, egy csúcsminőségű képjel-feldolgozó áramkörrel van szerelve. A PEAKS meghajtóval minden eddiginél több, 3,62 milliárd szín és színenként 1536 árnyalat jeleníthető meg. Az alacsony fényerejű képrészeknél akár 8,58 milliárd szín és 2048 színárnyalat érhető el, amely a legmélyebb feketétől a halványszürkéig terjedő színskálával páratlanul részletes képet eredményez a sötét tónusú jeleneteknél is."
  • Johnyy
    #81
    Ekora tévé othjon már nem is jó mert a távolsági arányok miatt, nem látod be az egész képet , pláne gyors jeleneteknél.....
  • [Jakuza]
    #80
    Dehogy azt kell venni, hanem ezt a maga kis 109,0 kg-javal es 162,5 cm kepatmerojevel.


  • Random_
    #79
    Ne sajnáld ha kitörölték bár nem én tettem, de nem sajnálom azt a gumiszobába illő maszlagot.
  • steweee
    #78
    ha vkinek van már monitora, de szeretne egy igazán nagy képernyőn játszani, akkor optimális megoldás lehet egy nagy tv.nekem 19"-os iiyama ls 902 ut-m van, ami alsó professzionális monitor, és szövegszerkesztésre, játékra kitűnő, bár vannak jobbak is, de tervezéshez is használják mert olcsó és jó.viszont a jót könnyű megszeretni, a 14"os moncsim után óriásinak tűnt. egy darabig, de már megszokta a szemem. az ideális képátló 1-1.5 méter lenne, azt már egészen messziről is kényelmesen lehet nézni, csak hát az ára... tesónmak már két éve úgy van megoldva, hogy van egy 17"os jó monitora, és vett mellé egy 73 cm tv-t. nem emléxem a márkájára, talán grundig, de igen jó.két éve a csúcskategória volt 130.000 Ft-os árral.szóval ha olyan játékkal játszik, amin nincsenek kis mütyürök, akkor sokkal jobb képet ad mint a monitor. pl: serious sam, morrowind amikkel én is játszottam nála, és tök jó volt hogy 3m-ről a kanapéból irányítottam.meg kényelmesen lehet a pc-s filmeket lejátszani rajta. én most fogok venni egy JVC-t, 100Hz, flat, és kitűnő a képe, sokkal élesebb mint a többinek, hozzá 115.000 ft-s árral. sztem meggondolandó, hogy veszel egy jó tv-t, ami jó nagy is sokkal olcsóbban mint egy ua monitort, és a régi moncsidat még mindig használhatod
  • nemcsakfeel
    #77
    Én főleg FPS re gondoltam, de hisz' kérdezzük meg Pontiust.
    Milyen játékokkal kívánsz játszani?
  • Johnyy
    #76
    kitapétázhatom vele szobát akkora,,, meg a bankókkal is az árát illetően
  • Pontius #75
    Ha már egyszer én nyitottam a topikot legalább az én hozzászólásaimat ne töröld ki
  • Pontius #74
    Ki törölgette ki a hozzászólásokat? És mi alapján?
  • tajfun
    #73
    Tul olcso, biztos gagyi. :)
  • ibrik
    #72
    Hmmm
    Nem tetszik a színe
  • Cat #71
    vegyetek ilyet :)
  • Random_
    #70
    Azért a stratégiai játékokkal lehet egy kis gáz ha kicsik az egységek. Nekem volt olyan, hogy nem tudtam megkülönböztetni őket mert elmosódott volt és persze nem volt olyan nagy különbség gyalogos meg gyalogos között. A word, exel és társai még súlyosabb mert ott a betűk folyhatnak egybe.

    Én 17"-os TFT monitoron dolgozok pedig elötte 21"-os volt, de a TFT sokkal jobban kíméli a szemem és megérte lecserélni. Ha filmet akarsz nézni akkor meg használod a maradék 3 TV-t és arra kötöd a géped.
  • nemcsakfeel
    #69
    hátha ténylegcsak filmet akarsz nézni rajta + játszani egy két játékkal, akkor lehet hogy elég egy tévé, amit úgyis távolról nézel. + egy távirányitó ( tv tunerherz úgy is van )... szal meg van oldva.
    Persze Word, Excel, ArchiCad et el se indítsd.
  • tajfun
    #53
    Te figyi, eddig alaudtal, vagy mi, mert eddig is errol beszeltunk. Meglepo modon, ez is innen van:

    "A HDTV az Egyesült Államok és Japánban már évek óta létezik, itt jelenleg több mint hatmillió háztartásban vesznek HDTV-adást"

    Hadd ne kelljen a tobbit is ujbol bemasolnom neked ujra.
  • tajfun
    #47
    Hat a windowsban is van ilyen rokkantaknak valo cuccos, baszott nagy karakterekkel ir hogy a nagyi is lassa szemuveg nelkul, na de az is inkabb csak van, mint hasznos. Igy ugye eleg keves minden fer ki a kepernyore, sokat nem ersz vele. Arra eleg hogy megjelenjen 100as betukkel hogy play meg stop, nade egy szamitogep hasznalat nem csak ennyibol all.