1560
Szoci motor
  • Pianista
    mikor áll le hidegen vagy melegen??
  • cracky86
    azt tudom hogy kottyannia kell asszem fél mm-t de 3 hézagoló van tudtom szerint, 1 a kisseeger alatt, egy a kuplungkosár alatt, és egy a lamellák alatt(No én ezt hagytam ki) de most kerültem vele, nem zörög, és ki is emel, úgyhogy kibírja, majd ha megtalálom, vagy vaeszek bele akkor szétkapom, mert nem véletlen rakták azt oda gondolom.
  • Fehercsoki
    Az mitől lehet hogy a simson hamar melegszik?Kb. 1 perc után már érezhetően meleg a henger.(nem forró,inkább olyan mint a langyos víz)Valamint hamar leáll,első indításnál akár másodpercek alatt.Szép lassan elfogy a fordulat.
  • Pianista
    a kosárnak egy minimálisat kell löttyennie(de csak egy kicsit) különben nem old ki ha behúzod a kart(a lamellák már kioldottak, de a felszorult kosár még hajtaná:)
  • cracky86
    tengely fullos, nem kottyan, a lamellák alá nem tettem be, max 1mm-t kottyan ki-be. összetettem így, mert holnap meló.
  • Pianista
    mennyire és mi lötyög a kosár környékén??
  • cracky86
    az gáz ha a kuplungkosaramtól elhagytam egy hézagoló lemezt? most cseréltem lamellákat, és nincs meg...van majdnem egy full blokkom pluszba, de persze hézagolólemez az nincs benne
  • gabesz8906
    Én ezthasználom nem is drága és nekem be vált.
  • Fehercsoki
    Váltóban olajat akarok cserélni,milyet érdemes belerakni?15w40et mondták sokan de mások meg azt mondják hogy az nem jó és 75w90 kell bele,már egyáltalán nem tudom milyet vegyek.
  • cracky86
    Nekem meg pont a parafa mállott szét... akkor ezek után abból sem egy fajta van, csakhogy meg ne ismerje az ember, hogy mit érdemes venni.
  • Pianista
    mármint az utángyártott.
  • Pianista
    gumi tömítést ne vegyél mert az kb kulcstartónak jó.
  • Pianista
    a parafa tömítés a jobbikfajta, nekem azzal nemigen volt gondom, azon kívül hogy pár szétszedés után egyszerűen szétszakadt(sok nyúlás következtében ugye).
  • cracky86
    benzin, és olajálló gumi, de lehet olyat is kapni, nem csak azt a parafa kinézetűt. valami autóscuccban biztos van olyan gumi, ha esetleg nem kapnál.
  • 111222
    Üdv! Nekem is kérdésem van. Az lenne ,hogy miből lehet jó karburátor tömítést vágni mert az utángyári nálam "átázik" és folyatja a benzint. Amit vágtam gumiból az kinyúlik a benzintől. Ami volt nekem az is gumiból volt de nem tom milyenből.
  • Pianista
    ez is lehet egy kiindulási pont, ha nem ez akkor egy új gyertyát próbálj(ha a régi van benne) és cseréld ki a gyertyakábelt.
  • cracky86
    szerintem nézz körül a gyújtásnál, lehet nem jó helyen áll.
  • systemlord
    sziasztok van egy olyan gondom régmult 18 év állásból előkaptam egy 50 es simson motorblokkot amit felszimeringeztem és meggyürűztem NINCS FURVA eredeti 39.97 es belseje van a hengerben a dugó sokkal erőssebb mint az 50/b tipusnál alias ez egy olyan 50 es darab amiből 975 db ot dobtak piacra a gondom az hogy a motor pőrőg kompresszió van üzemanyag is és szikra is van viszont nem indul néha néha kénszerből robban és durran egyet kettőt ... nem tudom mi tévő legyek :( ha valaki segitene benne megköszönném üdv systemlord
  • cracky86
    én annyira nem merem piszkálni a hengert, vagy hengerfejet, inkább kész-ből dolgozom. most pl a hátulja az full malaguti lesz, csak még a rugónak kell helyet csinálnom, hogy megmaradhasson a doboz, vagy legalábbis ne kelljen kiszedni, mert kell a hely az elektronikának, mert van akku, meg elba, graetz + 2 csokisor, gyári tartókkal, és azt nem szeretném szétbarmolni.
  • Pianista
    nekem meg majd komplett ülést kéne(vagy legalábbis szivacs és huzat(huzatnak nincs baja csak optika:), a lemez már merevített:), + a henger környékén lesz túrva még egy apró dolog, holnap kész az új(saját tervezés) hengerfej, amivel remélhetőleg nem fog detonálni( a mostani keresztbe hosszába... már a tűgörgőt is kezdi megenni 1-2 hét alatt...), + az új kipu(made by me) felfogatása, majd awi-val összevarni az egészet, ozt probutye:)
  • cracky86
    haver ilyen nyomott mintásat vett csak feketébe, még rávárok mennyire gagyi, de ha beválik, az enyémre is felkerül majd a piros fekete. De előtte még hátsó lengőkar csere központisra, már meg is van, és még egy tárcsaféket akarok hátra, és aztán lehet csinosítgatni.(nembaj a dupla post, én amal-t írtam félre, de nem lehet persze kijavítani)
  • Pianista
    nah fasza 2x küldte elXD
  • Pianista
    ez van:D
  • Pianista
    ez van:D
  • cracky86
    Az tény, hogy jobban nézne ki,én is szemeztem már vele csak nincs -vagyis még nem láttam- a régi varrott mintával, csak ezzel a nyomottal. Most látom, hogy a simson.hu-n lecseréltem a képet, itt meg eltűnt :D
  • Pianista
    ha adhatok egy ötletet, sztem egy ilyesmi üléshuzatot próbálj beszerezni, fainul állna rajta:)

Link
  • cracky86
    van egy kis gond nálunk csak first shop-os autós bolt van, és se keystone, se amal cuccot nem tudnak hozatni. egy fajta dugószett van 3k-ért, de nem tudott márkát mondani, csak hogy német minőség. következő legközelebbi bolt 50km, netről meg nem szeretnék rendelni, úgyhogy nem lesz rendes dugattyúm sajna....Ne költözzön senki messzire nagyvárostól, mert itt a hátránya :S
  • Pianista
    nm
  • cracky86
    Rendben, köszi a segítséget!
  • Pianista
    simán:) fórumon is sokan dícsérik az ő dugattyúit, sokkal ellenállóbb mint a kisipai hulladék:)
  • cracky86
    Jah akkor nem ilyen "csapjuk össze jó lesz az" minőség, hanem magán ember csinálja. akkor szerintem megéri a plusz ezrest.
  • Pianista
    veszel egy túlméretes darabot, elviszed fúrósemberhez, aki a dugóhoz illeszti a furatot. igen a keysztone GYŰRŰS dugattyú magyar termék, Sajtos Szűcs János készíti ezeket a magas minőségű dugattyúkat, a gyűrűket meg ha jól tudom úgy rendeli hozzá.
  • cracky86
    pedig most riadtam el tőle, mert néztem valami netes boltban, hogy "Magyar termék" de van belőle vékony-vastag gyűrűs, meg 1-2 gyűrűs is. ha sima 41-eset veszeg az jó, vagy 41.25-öset inkább, és csiszoljam bele? met mikor fúrva lett adtak hozzá, és már akkor se zárt jól, bár lehet nem is volt 41-es a dugó.
  • Pianista
    jobb a keystone, kevésbé hevül, nincs akkora súrlódás, sokkal kissebb az esélye hogy megszorul, hosszabb élettartam, keményebb dugóöntvény, gyűrűk jobban tömítenek és hasonlók:)
  • cracky86
    Igen...én is szeretem a minőségi utángyártott cuccokat. sima alap hengerhez volt már szerencsém amivel nem is indult a szekér csak betolással...elfelejtette kisorjázni a kedves gyártó a kiput, volt rajta egy akkora luk, hogy egy ceruza simán megszorult benne. van fúrt 60-as hengerem(41.00), csak dugó gyűrű kell bele, mert kóborol benne már kicsit. sima dugó jó, vagy keystone-t vegyek bele? most néztem nem nagy az árkülömbség.
  • Pianista
    ha veszel boltban hengert, akkor szigorúan csakis almot márkájút vegyél, de ha tudsz valahol gyáriból felfúrt 60-ast(vagy neagyisten a sajátod fúratod fel) akkor azt, még véletlenül se WR henger legyen, annak a vezérlése minden csak nem jó... nemrég hoztak hozzám egy WR hengert amibe bele kellett okosítani kicsit, munkálatok után haverom észreveszi hogy az egyik felömlő nagyobb mint a másik... mondom az lehetetlen, mindegyiken 2mm-t szélesített(konkrétan haverom faragta, én csak felügyeltem:) megnézem, mondom baszki tényleg nem egyforma... berakom az egyedi mérőeszközömet(vonalzónak elkészített papírfecni:) és látom egyik 2mm-el kisseb mint a másik, + még a szívócsonk is középen összeszűkül... az almot az még nagyjából normálisabb, azzal nem szoktak problémák lenni.
  • cracky86
    igen, kb olyasmi fordulaton kezd húzni, fél gáz felett valamivel. 60-as hengeren gondolkoztam, de lehet fölösleges, mert nem hajtom annyira, csak ha sietek. amúgy 40-50 közt döcögök vele.
  • Pianista
    am az hogy magasabb fordulaton dolgozik, a fogyasztásra is jótékony hatással van, mert ott ahol nem tölt(legalábbis nem úgy) ott a fogyasztás is kissebb.
  • Pianista
    kb 5500-6500 között ha jól tévedek??:)
  • cracky86
    kitömtem. alapjáraton kicsit négyüteműs lett a hangja, és jóval mélyebb mint volt, és ahogy észrevettem a rezó magas fordulattartományra van behangolva, mert ott kezd jobban húzni. csak kicsit furán néz ki rajta szerintem.