Simson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cracky86
S51-H nemtommi pontosan de nem N-es széria henger nem volt fúrva, kb. 2 hónapja tettem össze, csak be lett járatva.

Zalman - GS1000; Gigabyte EP45-UD3P; Q6600+ASUS Triton 70; 2x2 GB 1066mhz GBD; EAH4850; BQT E5 600W; Samsung Syncmaster 940bw

Pianista
hányas lánckerék van elöl?? ha van otthon kissebb próbáld azzal, igaz valamivel lassabb lesz, de erõsebb lesz.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pianista
ha ilyen kokszot levág akkor mindenképp eszi a hajtómûolajat, a benyábakevert ha túl is van adagolva, nem ad ekkora koxot.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pianista
milyen típus, hányas lánckerék van elöl, iletve hány km van a hengerben fúrás óta??

cracky86
Az miért lehet, hogy menet közben 3.-ban néha visszafogja valami a motort(S51)? mintha megszorulna.

Zalman - GS1000; Gigabyte EP45-UD3P; Q6600+ASUS Triton 70; 2x2 GB 1066mhz GBD; EAH4850; BQT E5 600W; Samsung Syncmaster 940bw

Nem azzal van a problémám , hogy menet közben nem akar kaparni, hanem azzal , hogy állóhelyben sem. Menetközben nicns vele baj van ereje csak állóhelyben nem akar megkaparni, ráadásul ignecsak laza talajon.
Majdhogynem lefolyik az égéstérbõl.De az a gondom hogy szimmering most lett cserélve.Éppen attól még lehet rossz.Gyertyát tettem újat és szikra is van.Éppen amikor beindul úgy hogy benzint teszek a hengerbe akkor éppen megy de olyan sûrû füstöt okád hogy látni nem lehet tõle.
Pianista
a 2t motoroknak az a lényege hogy a benzinbe kevert olaj egyfajta olajfilmet képez a fõtengelyen, csapágyakon és a hengerben(konkrétan ami a henger környékén van mindenhez), itt az lenne a probléma ha nem lenne olajos.
az az olajmennyiség mennyi?? egy film vagy majdhogynem lefolyik az égéstérrõl, ha lefolyik és erõsen füstöl akkor valszeg kuplung felõli szimmering.
még megpróbálhatsz egy gyertyacserét, vagy a meglévõnek az elektródáját beljebb ütni illetve megnézni hogy egyáltalán szikrázik-e.

Sziasztok lenne egy kérdésem s 51-es új gyûrûket kapott de nem indul el megnéztem és a olaj van az égéstérben miért lehet ez?A gyûrûk nem húzzák le az olajat? Vagy maga elõtt tolja a dugattyú?Ötletetek van?Köszönöm.
Pianista
ha az a motor kapar akkor vagy bele van piszkálva a hengerbe(neadjisten nagyobb van rajta), vagy kissebb lánckerék van rajta elöl, vagy egyszerûen csak kihasználja a lendkerék súlyát és kuplungkivágással készteti kaparásra.
alapból egy simson puszta gyorsulásra max murván vagy sárban fog kaparni.

segítséget szeretnék kérni emrt egy kr 51/1es schwalbim van és valamiéert nemakar megkaparni. Nem azért mintha kapargatni akarnék vlee , csak egyik simerõsömnek egy starja van és az eszevesszettül kapargatr össze vissza, és aggaszt, hogy az enyémnek vlami baja lehet. Kompresszió van benne és zsír új a kuplung is úgyh nem értem h mi elhet a baja.
Pianista
ennek örülök😊

Matthew Baker
Az állítócsavar volt a gáz már állítgattam most veszi az összes fokozatot de még nem tökéletes de majd holnap 😊

Új logó by: berczely (Y)

Pianista
elõször a váltódobot nézd meg, nem-e ledobta a zégergyûrût, vagy nem-e kikopott valahol és lötyög, ha kikopott, akkor próbálj valami alátéttel hézagolni(vagy ha gyártanak hozzá hézagolót akkor inkább azzal), ha ledobta a zégert akkor csak tedd vissza rá és örülj😊, még azt is megnézheted hogy az állítócsavar rögzítve van-e(bal blokközép, karbi alatti csavar), ha nincs rögzítve akkor nagy valószínûséggel elállítódott és ezért produkál ilyent,
ha a váltó mechanizmusba semmi különös nem látszódik, akkor jön a neheze, vagyis megadta magát a léptetõ éktengely, amit csak blokkhúzással lehet cserélni, ha utángyártott akkor elnyalódott, ha gyári(és hallottál valami reccsenést) akkor eltörött.

Matthew Baker
Lövésem sincs még nem szedtem szét :/

Pianista
a léptetõ éktengely(váltó közepében az a bordás rúd ami ki-be csúszkál váltáskor) volt cserélve, vagy még a gyári van benne??

vaci új benne minden 😊 Karbitól kezdve gyertya minden...
sokan at mondják h a gyújtótekercs menetzárlatos sztetek?? =)

Fehercsoki
Akár az is lehet,az igazat megvallva nem tisztítottam ki a karbit.

Matthew Baker
Üdv. Az lenne a problémám hogy az S51-es Simsonom nem hajlandó bevenni a második sebességfokozatot amikor elindultam vele még semmi baja nem volt nem mentem sokat és amikor jöttem hazafele nem tudtam berakni másodikba a többi fokozatot is eléggé nyögvenyelõsen veszi inkább az ürest veszi mint a fokozatot ez kuplung vagy váltó probléma? Mit kell tenni?

Pianista
a benzincsõben kegyetlenpiros a benya vagy a szokásos enyhén piros??

Pianista
a benzinben az olaj nem ülepedett le, és most nem azt dolgozza el??

Vedd ki gyertyát és nézd meg ha fekete ez elektródája pucold ki ha így elindul akkor túl dús a keveréked. Az pedig karburátor gond.

Hali fiuk.
simson s51 enduróm van..
az lenne a kérdésem hogy miokozza azt hogy a motor beindul alapjároton jár de mikor elindulok vele 5 méter után megáll és besem indul sem szikrát se ad...tarfót gyertyát tirisztor elektronikát is kicseréltem... 😞
vkinek vmi ötlet esetleg??

Fehercsoki
Ja és nem csak folyik a kipufogódob és könyök találkozásnál,de nagyon jön ott a füst is.

Fehercsoki
Fõtengely szimering nem rég lett cserélve(eltörött),azóta csak 1-2 km-t ment a motor,és akkor még a karbi is jó volt.Most ahogy jó idõ lett beindítottam és most meg folyik az olaj.

Fehercsoki
Na jó de nekem nagyon köpköd,szinte folyik,1:50es arány,Arol 2T olaj.A kipufogó könyök és dob találkozásnál folyik az olaj,de nagyon,ez nem lehet természetes,fél perc alatt már egy kisebb tócsa van alatta.

Pianista
az olajköpködés természetes dolog a 2t-nél, ez orvosolható kissé szegényeb keverékkel(nem a levegõ/benzin aránya hanem az benzin/olaj aránya) milyen keverékkel jársz most??

Fehercsoki
Köszi,és ez segíthet az olajköpködésen?

Pianista
a fõfuvóka messze áll a benzinszint állításától, az úszón ami van fül és a tûszelepet mozgatja azt hajlítsd úgy hogy az úszóházban a maximális szint lejjebb legyen.
az hogy mennyire vedd lejjebb, nemigen tudom megmodani, ki kell kísérletezni hogy hol jár a legszebben.

Fehercsoki
Hát állítgattam és nem igazán változott a fordulatszám,ugyanúgy járt a motor és köpködte az olajat.(benzinszintet az úszó állításával vegyem lentebb vagy a fõfúvóka lentebb állításával?)

Pianista
*úszó nem lyukas-e

Pianista
ha állításra mondhatni semmit nem reagál akkor a benzinszint a hibás, vedd alacsonyabbra, illetve ellenõrizd hogy nem lyukas-e, illetve hogy a tûszelep tökéletesen zár-e

Fehercsoki
Értem,és azt hogy lehet legkönnyebben ellenõrizni?

Üdv! Az én tudásom szerint a hibád arra utal , hogy vagy az egyik fõtengely szimering ereszt és ezáltal több olaj jut az égéstérbe ami nem ég el ,vagy túl dús keveréket ad a karburátorod. De sztem inkább karburátor azt könnyebb is ellenõrizni talán.

Köszi szépen a segítséget.
cracky86
Nem. Inkább fordítva... Tehát a tekercs tölti az akkut a fesszabályzón keresztül, ami arra való, hogy egyenirányítsa az áramot, valamint nem engedi 14,4V-nál többel tölteni az akkut, mert elszállna! A lámpák ettõl az áramkörtõl függetlenek, csak helyzetjelzõ, duda, és index megy róla elvileg.

Jól értem, az akku tölti a feszszabályozót, az meg osztja szét az áramot a lámpáknak, meg a többieknek? ( Bocs, hogy így tudatlankodok).
cracky86
ha jó az akkud akkor elvileg nem gátol semmit, hogy kisebb amperrel töltöd. Nagy fogyasztó úgyis csak a duda van, azt meg nem nyomja mindíg az ember...

Szia, a Segus a márkája, v. gyártója a feszszabályozónak,(ami igen,egybeépített az indexrelével),meg azt is tudom, hogy az amper az áramerõsség, de a kevesebb áramerõsség gátol-e vmi alkatrészellátást?
cracky86
Helló! a segus az nem indexrelé? az amper amúgy csak a töltés erõssége.

Sziasztok, légyszi segítsen, aki tud. A kérdés: az eredeti ELBA típusú feszültségszabályozó helyett , ami 5A-es volt, egy 2,5 A-es(Segus)szerkezet mit okoz,(baj, kár,v. vmi tünet) vagy eredményez a használat során? A boltban nem tudták megmondani.
Köszi
Fehercsoki
Télen mentem vele pár km-t,az elején semmi baj nem volt,de amikor kicsit melegedett akkor alapjáraton egyszerûen csak lefulladt,de ha adtam gázt rögtön akkor felpörgött,de ha nem adtam újra elkezdett lefulladni,viszont akkor még nem köpködött olajat.Most hogy jobb lett az idõ újra elõvettem,és most köpködi az olajat és nagyon füstöl,de szépen jár alapjáraton.(melegen nem tudom milyen,így hogy köpködi az olajat nem használom)

Pianista
konkrétan mikor, milyen tartományban van a probléma??

Fehercsoki
Olvastam kicsit,és ez teljesen igaz rám:

"Ha pedig túl sokat enged be, túldúsítja a keveréket, a motor dadogni fog, nem veszi a gázt, alapjáraton füstöl, melegen lejjebb esik az alapjárat, és nehezen indul, viszont szivató nélkül indul hidegen."

Tehát melyik ez az alapjárati fúvóka és mit tegyek vele?Esetleg képen bejelölné valaki ezt a fúvókát?

Fehercsoki
Na tehát az a kérdésem,hogy azért füstölhet/köpködheti az olajat ennyire a kipufogódob és könyök találkozásánál,mert sok a benzin,vagy valami más?Egyébként elsõ rúgásra indul.

Fehercsoki
Jó csavart próbáltam állítgatni?

Fehercsoki
Ja és füstöl is,takarékos karbin próbáltam alapjáratot állítani(hátha csak túl sok benzint kap),de nem igazán sikerült.

Fehercsoki
Kipufogó könyök és kipufogó dob találkozásnál kis olajfojás van,ez lehet azért mert kicsit több olajat tettem a benzinbe mint kellett volna?(télen állt a motor,télen beindításnál még nem volt ez)

Pontosan így van.

Pianista
akkor a doboz elrendezése, és nem a vezetékek hovadugása kell??