Simson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cracky86
Jah akkor nem ilyen "csapjuk össze jó lesz az" minõség, hanem magán ember csinálja. akkor szerintem megéri a plusz ezrest.

Zalman - GS1000; Gigabyte EP45-UD3P; Q6600+ASUS Triton 70; 2x2 GB 1066mhz GBD; EAH4850; BQT E5 600W; Samsung Syncmaster 940bw

Pianista
veszel egy túlméretes darabot, elviszed fúrósemberhez, aki a dugóhoz illeszti a furatot. igen a keysztone GYÛRÛS dugattyú magyar termék, Sajtos Szûcs János készíti ezeket a magas minõségû dugattyúkat, a gyûrûket meg ha jól tudom úgy rendeli hozzá.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

cracky86
pedig most riadtam el tõle, mert néztem valami netes boltban, hogy "Magyar termék" de van belõle vékony-vastag gyûrûs, meg 1-2 gyûrûs is. ha sima 41-eset veszeg az jó, vagy 41.25-öset inkább, és csiszoljam bele? met mikor fúrva lett adtak hozzá, és már akkor se zárt jól, bár lehet nem is volt 41-es a dugó.

Zalman - GS1000; Gigabyte EP45-UD3P; Q6600+ASUS Triton 70; 2x2 GB 1066mhz GBD; EAH4850; BQT E5 600W; Samsung Syncmaster 940bw

Pianista
jobb a keystone, kevésbé hevül, nincs akkora súrlódás, sokkal kissebb az esélye hogy megszorul, hosszabb élettartam, keményebb dugóöntvény, gyûrûk jobban tömítenek és hasonlók:)

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

cracky86
Igen...én is szeretem a minõségi utángyártott cuccokat. sima alap hengerhez volt már szerencsém amivel nem is indult a szekér csak betolással...elfelejtette kisorjázni a kedves gyártó a kiput, volt rajta egy akkora luk, hogy egy ceruza simán megszorult benne. van fúrt 60-as hengerem(41.00), csak dugó gyûrû kell bele, mert kóborol benne már kicsit. sima dugó jó, vagy keystone-t vegyek bele? most néztem nem nagy az árkülömbség.

Pianista
ha veszel boltban hengert, akkor szigorúan csakis almot márkájút vegyél, de ha tudsz valahol gyáriból felfúrt 60-ast(vagy neagyisten a sajátod fúratod fel) akkor azt, még véletlenül se WR henger legyen, annak a vezérlése minden csak nem jó... nemrég hoztak hozzám egy WR hengert amibe bele kellett okosítani kicsit, munkálatok után haverom észreveszi hogy az egyik felömlõ nagyobb mint a másik... mondom az lehetetlen, mindegyiken 2mm-t szélesített(konkrétan haverom faragta, én csak felügyeltem:) megnézem, mondom baszki tényleg nem egyforma... berakom az egyedi mérõeszközömet(vonalzónak elkészített papírfecni:) és látom egyik 2mm-el kisseb mint a másik, + még a szívócsonk is középen összeszûkül... az almot az még nagyjából normálisabb, azzal nem szoktak problémák lenni.

cracky86
igen, kb olyasmi fordulaton kezd húzni, fél gáz felett valamivel. 60-as hengeren gondolkoztam, de lehet fölösleges, mert nem hajtom annyira, csak ha sietek. amúgy 40-50 közt döcögök vele.

Pianista
am az hogy magasabb fordulaton dolgozik, a fogyasztásra is jótékony hatással van, mert ott ahol nem tölt(legalábbis nem úgy) ott a fogyasztás is kissebb.

Pianista
kb 5500-6500 között ha jól tévedek??:)

cracky86
kitömtem. alapjáraton kicsit négyütemûs lett a hangja, és jóval mélyebb mint volt, és ahogy észrevettem a rezó magas fordulattartományra van behangolva, mert ott kezd jobban húzni. csak kicsit furán néz ki rajta szerintem.

Pianista
és ne túl keményre, mert akkor ahelyett hogy tompítaná még erõsíti is.

Pianista
igen, azt fel kell tölteni kõzetgyapottal(vagy bármi mással ami hasonlít)

cracky86
rezót kiégettem, hangtompítóban semmi nincs...csak egy lukacsos csó, és brutális a hangja. ki kell tömnöm gondolom.

Pianista
a hangtompítót basztatod(hátsó dobrész, a konfúzor után), az nem gáz, nyugodtan cserélhetsz tölteléket, ha a kitakarításkor a komplett kipufogót érted, azt max kiégetéssel tudod megoldani.

Fehercsoki
Túl nagy lenne a váltás,nem bírnám elviselni hogy 4x annyit keresek mint itt,plusz hiányolnám a különbözõ adókat is,amiknek semmi értelme.

akkor már inkább az amcsikhoz mennék, ott még bukó sisak se kötelezõ :D

Fehercsoki
Egyre durvább ez a diktatúra,lehet hogy átszökök inkább kínába vagy koreába:S

Igen ebben egyet értünk, bár azt azért még jó lenne tudni, hogy milyen idõnként kellene vizsgáztatni. De azért én még reménykedek, hogy nem lesz belõle semmi.

Fehercsoki
Nem az a baj,hanem hogy 25 000 Ft-ba kerülne a teszt!

Nem hiszem, hogy komoly lenne. De ha még is akkor erre is (mint nagyon sok mindenre)ki lesz találva valami okosság. (pl.: valami gyûrû a karbiba, hogy ne lehessen teljes gázt húzni maximum 2 perc a be és ki szerelés). Az autókat én nem hoznám fel hasonlat ként, segédmotor: "Olyan két-, három- vagy négykerekû jármû amelyet, 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belsõ égésû motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményû egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg."

Fehercsoki
Ezt a kérdést nézzétek!Az van a válaszban hogy le kell vizsgáztatni 25k forintért,és ha 40nél többel megy nem engedik át!Ez most komoly?Az autók is tudnak többel menni mint 50-90-130 és mégis átmennek a vizsgán.

cracky86
még 1-2 tag lemaradt a képrõl, mert ugye valamire fel kellett akasztani... ha hangos akkor gáz ha basztatom a konfúzort? mert úgy terveztem, hogy kiszedem a szegecseket, és kitakarítom belül is persze ha bírom, meg dobok bele kõzetgyapotot, ha van benne(valami maradék esetleg)aztán csavarral rakom össze, hogy szerelhetõ legyen.

Pianista
jah a festést meg és ilyen motorblokk festékkel(vagy hogy a rákba írják) ami kb 600 fokig hõálló, az tökéletesen megmarad rajt.

Pianista
a simsoné gyárilag 24-25mm(mikor hogy), a hossza kb jó lesz, egyedül a könyökátmérõn akadt meg a szemem, ha egyezik akkor semmi probléma, ha nagyobb(30, ahogy írtad is) akkor lehet kissebb teljesítményveszteség, de meg kell próbálni hogy mit mutat.

cracky86
könyökétmérõ a simsonéval egyezik 30mm körül van, henger gyújtás minden gyári. képen bocsi a fûkaszáért :S

cracky86
A rezó 60 körül van(próbáltam követni a kanyart a mérõszalaggal), a konfúzor kb 20, plusz a végén egy 2-3 cm-es csõ esetleg egy képet tudok feldobni mindjárt.

Pianista
egy mérõszalaggal meg tudod oldani:)

Pianista
tudsz mérni egy rezonáns hosszt(könyök kezdetétõl a konfúzor(hátsókúp) feléig(elég a kb is:), illetve egy könyök induló átmérõt??
ha ezeket megadod akkor meg tudom mondani hogy jó lesz-e, am értelmesebben néz ki. jah és a henger milyen?? gyári a vezérlése, nem lett beletúrva??

cracky86
Mert van egy ilyenem is, csak rövidebb az alu vég, meg bilincses, és asszem bele van ütve a "gianelli" felirat is. ha ezt ajánlod mivel fújjam le, hogy ne égjen le róla? Mert azért vettem le.

cracky86
Ezek érnek valamit?

csak az a baj, ez meg alul fut, nem fenn.

Pianista
azt hogy felraktad jó volt, másnap már nemjó, azt nem tudom mi okozza... nem jártál porosabb útszakaszon?? ha igen akkor betudható a szûrõnek, és lesz egy karbipucolásod.

Pianista
ugye nem az a párezer forintos direktszûrõ akar lenni?? azt mielõbb szedd le, majdhogynem nem szûr semmit se.
ha valami márkásabb akkor nincs probléma, de a karbi mögött egy párhuzamos csõnek ajánlott lennie(vagy egy doboznak mint gyárilag is van) hogy bizonyos ellenállás keletkezzen, különben több levegõt szív mint benzint(tapasztalat).

Matthew Baker
valószínû és azt elfelejtettem h amikor felraktam akkor még jó volt de amikor másnap mentem vele akkor kezdte

Új logó by: berczely (Y)

Fehercsoki
Hát szerintem egy légszûrõtõl nem lehet baja,levegõellátás nem igazán szokott probléma lenni.

Matthew Baker
Üdv. Feloperáltam egy sportlégszûrõt az s51-es simsonomra de ha full gázon megyek akkor fulladozik álligattam már mindent össze meg vissza a karbin de sehogy sem jó :/

Új logó by: berczely (Y)

Pianista
ha hangos a mocc, akkor a hangtompítóbetét van kirohadva vagy eltörve ezért nem látja el a feladatát, picipénzért lehet venni hangtompítót utánna már nem fog üvölteni:)

cracky86
A belseje át lett alakítva, csak a konfúzor folyt valamennyit, bár az üveggyapot már lassan abban is cserés. De a gyárival meg nagyon hangos sajna, azért maradtam ennél. hajtani nagyon nem szoktam, sima alap51-es, full gyári blokk, és karbi, nem lett megpiszkálva, csak idegesít, ha üvölt. ha zajongani akarok, akkor befejezem a játszósmocimat, annak van hangja.

Pianista
kifelejtettem hogy olyant szerezz be aminek a végén van egy konfúzor(hátsó kúp mint ami ezen is van), ne az N-es változatét amiben csak egy lemez van, vagy ki van belezve.

Pianista
azt a kiput hajítsd el jó messzire, ezek a 3000Ft-os "rezonátorok"(ha lehet egyáltalán annak nevezni) sz*r konstrukciók, még fojtják is a motort, inkább szerezz be egy gyári csövet, azzal garantáltan jobb lesz.

cracky86
A sok csereberébõl csak kihoztam valamit, mert mostmár nem csinálja. egész nap furikáztam vele, és átlépte a bûvös 40-et hidegen, és melegen is. nem is zörög már, viszont 65-nél elhunyt a kilóméterórában valami...de ez már részletkérdés.Köszi a segítséget!

cracky86
Nos a mai eredmények: karbi tuti jó, mert szûz volt mikor feltettem, meg most takarítottam ki, mret matyis volt a tank. kuplung felõl jó a szimering, most cseréltem léptetõvillát, kulisszát(váltódob, vagy mi hivatalosan) meg amit kintrõl lehetett mindent. blokkfelek síkban vannak, légszûrõ tiszta, mert 1 -2 hete dugdostam fel az Elbát, és akkor néztem. kulissza kopott volt,meg a léptetõvilla pöcse is amivel a kulisszába akad, lehet hogy kidobta félig a sebességet, de ez csak feltételezés még, mert nem mentem már vele, mert a szomszédok megõrülnének, ha így éjfél körül motorozgatnék...
És egy kép, hogy kirõl is van szó:

Pianista
jah és próbálj egy karbi és légszûrõ pucolást.
sajnos konkrét hibára nem találok, én ezeket ellenõrizném.

Pianista
illetve hogy a 2 blokkfél síkban van-e a henger felõl, hogy tömít-e.

Pianista
a fõfuvóka 72-es méretû?? ha igen akkor a shubertûn emelj 1-2 fokkal, hátha javul.
ha nem akkor nézd meg nem-e kilökte a szimmeringet valahol, ha füstöl is akkor a kuplungfelõlit nézd meg, ha nem füstöl akkor a gyújtás felõlit,illetve még a hengertalptömítést, és a karburátor-henger tömítést is ellenõrizd, meg a karbi henger felõli oldalát, hogy nem-e homorú.
ha egyikse akkor passz...

cracky86
épp ez a baj...nem behatárolható, hogy mikor , és miért csinálja, de általában meleg motorral, és fura hangja van. mintha darálna valamit, vagy mintha szét lenne rágva a csapágy, aztán gondol egyet, és megint megy. blokk még nem volt megbontva(tartalék blokk volt), teljesen gyári, csapágy, fõtengely jó volt, csak hengerszettet, kuplungot meg szimeringeket cseréltem benne.

Pianista
ha felhevül csak akkor?? és ha felhevül furán is viselkedik a masina??

cracky86
*16 colosak(bocsi), és nem mindig fogja a motort a harmadik sebesség, csak mikor olyanja van.

cracky86
A kerekek ugyanúgy 06 colosak, csak a lánckerék nem akkora mint a gyári, mert a malagutiét hagytam fenn

Pianista
mennyivel nagyobb a hátsókerék??

cracky86
Jah és a lánckerék 16/36(Hátsó sem gyári, Malaguti kerék van alatta)