1560
Szoci motor
  • Pianista
    ha gondolod akkor tehetsz:) az a légszűrődobozos megoldás úgyis érdekel:D
  • cracky86
    Alá tettem a központi rugót, és megmaradt a légszűrő dobozom is. egy gond van, túl kemény a hátulja. Esetleg egy képet tehetek fel ha kell, hogy jó lett-e...
  • Fehercsoki
    Semmi nem volt időm ránézni azóta.
  • Pianista
    nah van valami fejlemény??
  • Fehercsoki
    Köszi majd megpróbálom.
  • Pianista
    akkor valamiből súlyosan keveset kap(levegő), vagy súlyosan sokat(benzin), próbálj kevesebb anyagot és több levegőt állítani.
  • Fehercsoki
    Vagyis elkezdi elveszíteni a fordulatot,szóval nem egyből áll le,de gyorsan leáll.Ha nagyon lent van a fordulat,már állna le akkor ha elég nagy gázt adok újra felpörög.
  • Fehercsoki
    Ha nem adok gázt akkor egyszerűen leáll minden különös zaj nélkül.
  • Pianista
    leveszed a gázról a kezed és egyszerűen leáll minden motorhang nélkül??
  • Fehercsoki
    Nem puffog,leginkább ahhoz hasonlítanám mintha csak egyszerűen elvenném a gyújtást.Tehát csak szépen leáll,semmi különös.
  • Pianista
    az alapjárat hogy szűnik meg?? puffog és esik a fordulat vagy elvékonyodik, elhalkul és úgy áll le??
  • Fehercsoki
    A hangja teljesen jó.(ebben biztos vagyok)
  • Pianista
    egy hangfelvételt tudsz csinálni, akkor talán többet tudok mondani...
  • Fehercsoki
    Hát ez a régi karbim,eddig jó volt,melegen is elfogy az alapjárat,egyszerűen leáll ha nem adok neki gázt.
  • cracky86
    elvileg ez nem magyar, legalábbis az IFA felirat rajta van, és a csomagoláson is német szöveg volt. de haver is ugyanilyet vett, és az övben egy csavarhúzó sem járt még, pedig egyidősek, gondolom enyémnél elmaradt a beállítás.
  • Pianista
    most olvasom vissza hogy hidegen csinálja(elsiklottam felette...) ez esetben ha hidegen gyengécske az alapjárat az természetes és úgy van jól beállítva, ha melegedéssel nem javul vagy csak minimálisat akkor beállítási gond van.
  • Pianista
    magyar utángyártott karburátort nincs értelem vásárolni mert a magyar kisipar olyan profi hogy még egy karburátort se tud helyesen kialakítani(ami már ezeréves technológis ugye...) ha új karburátort veszel akkor szigorúan csak német karburátor legyen, simsonbolt.hu-n lehet kapni német minőségi cuccokat.
  • cracky86
    ezt az enyém is csináltam mikor megvettem....új karbival nem volt alapjárat, hiába tekergettem az alapjárat állító csavart. nézd meg a fúvókákat(benn a karbiba) hogy megfelelő méretűek-e, és nincsenek-e eltömődve. ha minden okés, akkor kezd el tekergetni az előbb említett csavart, de csak negyed fordulatokkal, és várj rá, hogy tudjon reagálni rá a motor.
  • Fehercsoki
    Menet közben semmi baja,ha a gázkarral adok neki alapjáratot akkor semmi probléma.
  • cracky86
    csak ezt nem említetted, csak hogy cserélni akarod a csavart. az alapjáratért a másik csavar a felelős.
  • Fehercsoki
    Eddig még nem csinált,de ma megyek vele 1-2 kört és kipróbálom.
  • Matthew Baker
    hát ez az hogy van probléma az alapjárattal :/
  • cracky86
    csavar-fúvóka...lényegteleln, hegyes a vége, és 2-300ft-ért tudja cserélni, ha nagyon akarja, de míg nem makrancoskodik a gép addig nem piszkálnám, mert ha nem jól van beállítva, akkor nem is indul a motor. -Figyelj mikor kiveszed, hogy hány fordulatra volt teljesen benti állástól számítva, és ugyanaddig tekerd be majd az újat!-
  • Pianista
    igen-igen:) akkor a keverékállító csavar alatt egy fúvóka van(még nem volt szerencsém szétkapni egy ilyen karbit:)??
  • cracky86
    ha minden igaz, akkor olyan a felépítése a karbijának, mint az enyém(Sima 16N3) és akkor az alapjárati csavar van a szívató mellett, a toroknál süllyesztve pedig a keverék állító. de javíts ki, ha tévednék...:)
  • Pianista
    szerintem azt mondja ami a henger csatlakozásán van függőlegesen, ez végülis egy alapjárat állító csavar(asszem a benzin), de lehet hogy alatta fúvóka van, és a csavar vége azt szűkíti a kelő méretre.
    ha nincs semmi probléma az alapjárattal akkor hagyd békén:)
  • cracky86
    és természetesen ki lehet cserélni, ugyanúgy árulják, mint a többi fúvókát.
  • cracky86
    az nem csavar, az is egy fúvóka
  • Matthew Baker
    ott ahol a hengerhez csatlakozik és 16n3-4
  • Pianista
    hol melyik lyukban és milyen típusú karbi(oldalán van a típusjelzés, az úszóház felett 1mm-el)??
  • Matthew Baker
    Üdv ha már a karbinál járunk lenne egy kérdésem ott abban a lyukban van egy csavar azt hiszem hogy a levegő benzin keveréket lehet vele állítani de beragadt és nem tudom megmozdítani de ha sikerülne kioperálni ezt a csavart ki lehetne cserélni?
  • Pianista
    ha mész vele akkor nem csinál semmi olyasmit ami anyagelfogyásra utalna??
  • Fehercsoki
    90 fokig még nem melegedett fel nekem soha:) Alapjárat normális,azonnal reagál a gázra,csak alapjárat egy idő után "elfogy",de amíg jár egyenletes és szép az alapjárat.
  • Pianista
    és a henger üzemi hőfokra melegedik gyorsan, vagy túl is hevül?? ha üzemi hőfokra(90 fok környéke) melegszik hamar azzal ne törődj inkább örülj hogy korán elkezdheted neki cibálni a bajszát, ha túl is melegszik akkor adj neki több anyagot, pontosabban a tű egyel feljebbrakásával, hogy részterhelésen(fél gáz és környéke) valamivel több naftát kapjon. ha alacsony az alapjárat és nem is reagál azonnal a gázra akkor adj neki kevés levegőt, a shuber melletti csavarral(általában függőleges).
  • cracky86
    íz nem dúsítja a keveréket, hanem "elveszi" 3,5-4,5 az alapbeállítás, már nem emlékszem pontosan. ha dúsítani akarod a keveréket, akkor az a toroknál lévő kis fúvóka ami le van gyárilag dugózva(kis lyuk, el van süllyesztve.)
  • Fehercsoki
    Takarékos(16n3-4),teljesen be volt csavarva az alapjárati csavar,szóval elvileg a legdúsabb keveréket kapta.
  • cracky86
    milyen karbid van? adj neki alapjáratot, ha tudsz.
  • Fehercsoki
    Ja és minimális gázadásnál már jár szépen.(tehát kb én adom neki az alapjáratot a gázkarral,szerintem kevés benzint kap,esetleg fentebb kéne rakni a főfúvókát)
  • Fehercsoki
    Az a baj többszöri újraindítás után is képes leállni,ha pörgetem kicsit melegedik akkor már jobb a helyzet.
  • Fehercsoki
    Hidegen.