1560
Szoci motor
-
#1200 és ne túl keményre, mert akkor ahelyett hogy tompítaná még erősíti is. -
#1199 igen, azt fel kell tölteni kőzetgyapottal(vagy bármi mással ami hasonlít) -
#1198 rezót kiégettem, hangtompítóban semmi nincs...csak egy lukacsos csó, és brutális a hangja. ki kell tömnöm gondolom. -
#1197 a hangtompítót basztatod(hátsó dobrész, a konfúzor után), az nem gáz, nyugodtan cserélhetsz tölteléket, ha a kitakarításkor a komplett kipufogót érted, azt max kiégetéssel tudod megoldani. -
#1196 Túl nagy lenne a váltás,nem bírnám elviselni hogy 4x annyit keresek mint itt,plusz hiányolnám a különböző adókat is,amiknek semmi értelme. -
gabesz8906 #1195 akkor már inkább az amcsikhoz mennék, ott még bukó sisak se kötelező :D -
#1194 Egyre durvább ez a diktatúra,lehet hogy átszökök inkább kínába vagy koreába:S -
gabesz8906 #1193 Igen ebben egyet értünk, bár azt azért még jó lenne tudni, hogy milyen időnként kellene vizsgáztatni. De azért én még reménykedek, hogy nem lesz belőle semmi. -
#1192 Nem az a baj,hanem hogy 25 000 Ft-ba kerülne a teszt! -
gabesz8906 #1191 Nem hiszem, hogy komoly lenne. De ha még is akkor erre is (mint nagyon sok mindenre)ki lesz találva valami okosság. (pl.: valami gyűrű a karbiba, hogy ne lehessen teljes gázt húzni maximum 2 perc a be és ki szerelés). Az autókat én nem hoznám fel hasonlat ként, segédmotor: "Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű amelyet, 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg." -
#1190 Ezt a kérdést nézzétek!Az van a válaszban hogy le kell vizsgáztatni 25k forintért,és ha 40nél többel megy nem engedik át!Ez most komoly?Az autók is tudnak többel menni mint 50-90-130 és mégis átmennek a vizsgán. -
#1189 még 1-2 tag lemaradt a képről, mert ugye valamire fel kellett akasztani... ha hangos akkor gáz ha basztatom a konfúzort? mert úgy terveztem, hogy kiszedem a szegecseket, és kitakarítom belül is persze ha bírom, meg dobok bele kőzetgyapotot, ha van benne(valami maradék esetleg)aztán csavarral rakom össze, hogy szerelhető legyen. -
#1188 jah a festést meg és ilyen motorblokk festékkel(vagy hogy a rákba írják) ami kb 600 fokig hőálló, az tökéletesen megmarad rajt. -
#1187 a simsoné gyárilag 24-25mm(mikor hogy), a hossza kb jó lesz, egyedül a könyökátmérőn akadt meg a szemem, ha egyezik akkor semmi probléma, ha nagyobb(30, ahogy írtad is) akkor lehet kissebb teljesítményveszteség, de meg kell próbálni hogy mit mutat. -
#1186 könyökétmérő a simsonéval egyezik 30mm körül van, henger gyújtás minden gyári. képen bocsi a fűkaszáért :S
-
#1185 A rezó 60 körül van(próbáltam követni a kanyart a mérőszalaggal), a konfúzor kb 20, plusz a végén egy 2-3 cm-es cső esetleg egy képet tudok feldobni mindjárt. -
#1184 egy mérőszalaggal meg tudod oldani:) -
#1183 tudsz mérni egy rezonáns hosszt(könyök kezdetétől a konfúzor(hátsókúp) feléig(elég a kb is:), illetve egy könyök induló átmérőt??
ha ezeket megadod akkor meg tudom mondani hogy jó lesz-e, am értelmesebben néz ki. jah és a henger milyen?? gyári a vezérlése, nem lett beletúrva?? -
#1182 Mert van egy ilyenem is, csak rövidebb az alu vég, meg bilincses, és asszem bele van ütve a "gianelli" felirat is. ha ezt ajánlod mivel fújjam le, hogy ne égjen le róla? Mert azért vettem le. -
#1181 Ezek érnek valamit?
csak az a baj, ez meg alul fut, nem fenn. -
#1180 azt hogy felraktad jó volt, másnap már nemjó, azt nem tudom mi okozza... nem jártál porosabb útszakaszon?? ha igen akkor betudható a szűrőnek, és lesz egy karbipucolásod. -
#1179 ugye nem az a párezer forintos direktszűrő akar lenni?? azt mielőbb szedd le, majdhogynem nem szűr semmit se.
ha valami márkásabb akkor nincs probléma, de a karbi mögött egy párhuzamos csőnek ajánlott lennie(vagy egy doboznak mint gyárilag is van) hogy bizonyos ellenállás keletkezzen, különben több levegőt szív mint benzint(tapasztalat). -
#1178 valószínű és azt elfelejtettem h amikor felraktam akkor még jó volt de amikor másnap mentem vele akkor kezdte -
#1177 Hát szerintem egy légszűrőtől nem lehet baja,levegőellátás nem igazán szokott probléma lenni. -
#1176 Üdv. Feloperáltam egy sportlégszűrőt az s51-es simsonomra de ha full gázon megyek akkor fulladozik álligattam már mindent össze meg vissza a karbin de sehogy sem jó :/ -
#1175 ha hangos a mocc, akkor a hangtompítóbetét van kirohadva vagy eltörve ezért nem látja el a feladatát, picipénzért lehet venni hangtompítót utánna már nem fog üvölteni:) -
#1174 A belseje át lett alakítva, csak a konfúzor folyt valamennyit, bár az üveggyapot már lassan abban is cserés. De a gyárival meg nagyon hangos sajna, azért maradtam ennél. hajtani nagyon nem szoktam, sima alap51-es, full gyári blokk, és karbi, nem lett megpiszkálva, csak idegesít, ha üvölt. ha zajongani akarok, akkor befejezem a játszósmocimat, annak van hangja. -
#1173 kifelejtettem hogy olyant szerezz be aminek a végén van egy konfúzor(hátsó kúp mint ami ezen is van), ne az N-es változatét amiben csak egy lemez van, vagy ki van belezve. -
#1172 azt a kiput hajítsd el jó messzire, ezek a 3000Ft-os "rezonátorok"(ha lehet egyáltalán annak nevezni) sz*r konstrukciók, még fojtják is a motort, inkább szerezz be egy gyári csövet, azzal garantáltan jobb lesz. -
#1171 A sok csereberéből csak kihoztam valamit, mert mostmár nem csinálja. egész nap furikáztam vele, és átlépte a bűvös 40-et hidegen, és melegen is. nem is zörög már, viszont 65-nél elhunyt a kilóméterórában valami...de ez már részletkérdés.Köszi a segítséget! -
#1170 Nos a mai eredmények: karbi tuti jó, mert szűz volt mikor feltettem, meg most takarítottam ki, mret matyis volt a tank. kuplung felől jó a szimering, most cseréltem léptetővillát, kulisszát(váltódob, vagy mi hivatalosan) meg amit kintről lehetett mindent. blokkfelek síkban vannak, légszűrő tiszta, mert 1 -2 hete dugdostam fel az Elbát, és akkor néztem. kulissza kopott volt,meg a léptetővilla pöcse is amivel a kulisszába akad, lehet hogy kidobta félig a sebességet, de ez csak feltételezés még, mert nem mentem már vele, mert a szomszédok megőrülnének, ha így éjfél körül motorozgatnék...
És egy kép, hogy kiről is van szó:
-
#1169 jah és próbálj egy karbi és légszűrő pucolást.
sajnos konkrét hibára nem találok, én ezeket ellenőrizném. -
#1168 illetve hogy a 2 blokkfél síkban van-e a henger felől, hogy tömít-e. -
#1167 a főfuvóka 72-es méretű?? ha igen akkor a shubertűn emelj 1-2 fokkal, hátha javul.
ha nem akkor nézd meg nem-e kilökte a szimmeringet valahol, ha füstöl is akkor a kuplungfelőlit nézd meg, ha nem füstöl akkor a gyújtás felőlit,illetve még a hengertalptömítést, és a karburátor-henger tömítést is ellenőrizd, meg a karbi henger felőli oldalát, hogy nem-e homorú.
ha egyikse akkor passz... -
#1166 épp ez a baj...nem behatárolható, hogy mikor , és miért csinálja, de általában meleg motorral, és fura hangja van. mintha darálna valamit, vagy mintha szét lenne rágva a csapágy, aztán gondol egyet, és megint megy. blokk még nem volt megbontva(tartalék blokk volt), teljesen gyári, csapágy, főtengely jó volt, csak hengerszettet, kuplungot meg szimeringeket cseréltem benne. -
#1165 ha felhevül csak akkor?? és ha felhevül furán is viselkedik a masina?? -
#1164 *16 colosak(bocsi), és nem mindig fogja a motort a harmadik sebesség, csak mikor olyanja van. -
#1163 A kerekek ugyanúgy 06 colosak, csak a lánckerék nem akkora mint a gyári, mert a malagutiét hagytam fenn -
#1162 mennyivel nagyobb a hátsókerék?? -
#1161 Jah és a lánckerék 16/36(Hátsó sem gyári, Malaguti kerék van alatta)