Simson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez a rajz nekem is megvan. Azért lenne jobb egy fénykép, mert abból egyértelmûen látnám, hogy melyik alkatrész hogyan van rögzítve. Darabokban került hozzám és még az sem biztos, hogy megvan minden ( bár azt a rajz alapján meg tudom nézni)

mazsola89
Hello egy olyan kérdésem lenne hogy TuningWerkstatt program hová menti a képet amit fényképezek?

Pianista

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Most rakok össze egy S50-et. Valaki megdobhatna egy képpel a gyújtáskapcsoló környékérõl:S Már nem emlékszem pontosan mi hogy volt ott a dobozban.

Matthew Baker
Azt szeretném kérdezni hogy S51-es simsonra milyen köpenyeket ajánlanátok elõre és hátra? Árat is legyetek szívesek írni köszönöm 😊

Új logó by: berczely (Y)

Pianista
csak azért írom mert a karburátor torokátmérõje is hangolási szempont, tehát nem ekecsülhetünk rá baxottnagy karbit ha a kissebbel mûködik normálisan és fordítva.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pianista
a karburátor maga nem befolyásolja a teljesítményt, a vezérlés, iletve a kipufogó az ami befolyásolja, a karbi csak annyiban hogy a torokátmérõ számít, azaz ha egy adott hengerre ami kéri a 19-20-as karbit teszel 16-ost, akkor csak csökkented a teljesítményt, de ez akkor is igaz ha az adott hengerre az ajánlottól nagyobb pl 25-öst teszel az megintcsak rontja a teljesítményt.
bölcsebb lenne akkora torkú karburátort rátenni mint ami a szívócsonk mérete is, mert nem keletkeznek örvénylések a torokban(pl 16-os a csonk de 20-as karbit akarunk ráeröltetni).
ha a csonk akkora mint az általad említett karburátor torokátmérõje akkor természetesen rámehet az is.

Akkor furasd javítóméretre új dugóval, vagy ha van egy kis pénzed akkor megcsinálod 60ccm-4felömlõ, ha a fõtengely és a hajtókar nem lóg akkor maradhatnak ha igen az egy kicsit gond csapágyazd be ha ez kész akkor nagyjából gyári karbival kipufogóval http://www.simsonbolt.hu/product.cgi?prod=94 itt 6,8LE-t írnak és a gyári kuplung fõtengely hajtókar megbírja felmaratni sem kell a blokkot, de ha teszel rá egy motorfûrész karburátprt pl: husqvarna 55 azzal már elvileg 7-LE fölé is mehetsz.40e ft ból frankó gépet lehet belõle csinálni.

Kiderült széthajtotta az elõzõ tulaj, de azért köszönöm mindenkinek a segítséget :S.
Ha a motorod elég erõs akkor megpróbálkozhatsz lánckerék cserével is az én vasam 4-sebességes 14-fogú fogaskerék van rajra 73 km/h mentem kocsival mérték.De lehet lesz 90-es hengerem 😄. És még annyi hogy ha valakinek van elfekvõben 4-db 1mm-es váltó hézagoló gyûrûje akkor azt megvenném , vagy ha tud valakitõl akkor esetleg megboltolni valahogy.

Pianista
amennyire én tudom az 51-es szériát benne minden tagját max 60km/h-ra tervezték, az S70 szériát pedig max 75km/h-ra.
a kipufogó milyen rajta?? gyári(végében van egy kúp) N-es(lemez van a közepében, esetleg kibelezett), illetve tartalmaz-e furulyát a végében(ha nincs az teljesítmény csökkenést és többletfogyasztást okoz)

Pianista
ez is igaz, kifelejtettem😊

Enduro. A karbit kipucoltam már, és a kipufogót is megnéztem nincs benne semmi. mondjuk azt nem tudom a vége külön eltömõdhet-e de nemhiszem. Gyorsulásával nincs baj pörög rendesen csak a végsebesség ilyen ratyi.
Hali nekem is kérdésem lenne van valakinek s51 hez 1mm-es váltó hézagolója? Dextr inkább csak tömõdés lehet szedd szét a karbit és nézd meg a fúvókákat meg a kipufogóba is belenézhetsz nem ártasz vele.Pörög rendesen? Meg milyen simson?

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy az lehetséges hogy ha rosszul van beállítva a karbi akkor csak 55 körül legyen a végsebesség gps-el mérve (s51 enduro)? Vagy el lehet tömõdve a kipufogó? (ez lehet hülyeség 😄)
Üdv! Benéztem ide és látom még él a fórum . Én a gyújtás állításhoz annyit mondanék , hogy az alaplap és a forgattyús házon található jel én arra szoktam rakni és 1.-2. rúgásra indul. De ezt csak kiegészítésként említem de teljes mértékben úgy is lehet csinálni ahogy már leírták.

Pianista
oké, akkor most az eddigi segítségekért/tanácsokért kérem az adományokat😄

Matthew Baker
Nagyon szépen köszönöm, hál' istennek megszakítós van mert stroboszkópom az nincs, és hogy õszinte legyek még csak nem is láttam...

Pianista
megszakítóshoz:
a lendkerékkel addig forgatod a fõtengelyt iletve a dugattyút amíg felsõ holtpontba nem kerül, és onnan vissza 1,8mm-t, a dugattyún mérve, ha megvan akkor a lendkerék és a blokkon húzol alkoholos filcel 1-1 vonalat ugyanazon a ponton, és nagyjából oda fordítod az alaplapot ahol a jel egybeesik és közben megszakító is nyit, majd stroboszkóppal leellenõrzöd a beállítást.
ha a lendkeréken a jel visszább van mint a blokkon akkor az alaplapot elõrébb(jobbra) kell forgatni annyit amennyi eltérés volt, ha a 2 jel egybeesik akkor jó a beállítás, nem kell többet bajlódni vele😊
ha nincs stroboszkóp akkor próbáld meg szemre minnél pontosabban beállítani(strobi nélkül nem lesz olyan pontos, de mûködni fog).

tilsztoroshoz:

ugyanaz mint az elsõ, de itt mindenképp kell stroboszkóp, különben veszett ügy.

Matthew Baker
Üdv újra, S51-es simsonon hogy lehet a gyújtást beállítani?

tomi890125
majd ha kicsit jobb idõ lesz foglalkozom vele 😄

The Only One!

Fehercsoki
Benzincsõt nem rég vettem,szóval az még nem öregedett el,a karbira tényleg ráférne egy tisztítás!

tibi842
Lehet, hogy "beleöregedett" az üzemanyag.
Egy takarítás, szerintem nem ártana neki.( porlasztó )
Egy benzincsõ, szûrõ csere se árt néha. ( nehogy egyszer csak eltröjön az elöregedett gumicsõ )

(Én porlasztómba vízet találtam .)

tibi842
Szedd szét, azt nézd meg. Láncvédõ nélkül rakd össze, és próbáld ki.

Fehercsoki
Igen,kopás lehetséges.

tomi890125
mintha ugrana és nem hajtja a kereket!

The Only One!

tomi890125
mi lehet a probléma, ha határba megyek fel egy meredekebb dombon, vagy hirtelen indulok, kattog a hátsó fogaskeréknél valami!
megnyúlt a lánc, vagy elkopott a fogaskerék?

The Only One!

Fehercsoki
Köszi majd próbálgatom!

tomi890125
alapjáratot be kell lõni szerintem, bár nem értek hozzá, de nekem is az s51es ilyet csinált mikor 1 évig nem volt beindítva, aztán kis finomhangolás és ment mint a disznó 😄

The Only One!

Fehercsoki
Na most meg olyat csinál a simsonom,hogy beindítás után(már legalább fél éve nem volt beindítva) megy egy kicsit,majd leáll,ha egy leállás után újra beindítom akkor pár másodperc múlva leáll,de ha várok akkor tovább megy jóval.Mintha csak elfogyna valami...Persze ha adok neki egy kis benzint akkor felpörög újra,de utána újra elkezd leállni.Mi lehet a probléma?

Fehercsoki
Köszi.

Pianista
jó kérdés... valahol 3 bar-nál lehet, olyan legyen hogy legyen benne anyag, de ne kõkemény legyen, tudjon valamennyit lapulni(egy minimálisat)

Fehercsoki
S51nél mekkora az ideális kerék nyomás elöl és hátul?(beírtam googlebe de nem nagyon találtam semmit)

Pianista
tolómérõvel úgy tudod legegyszerûbben hogy leveszed a hengerfejet, és a rögzítõ anyákkal leszorítod a hengert a fej nélkül, majd ha a dugttyú pont színel a persely szélével, akkor csak annyi a dolog hogy a kívánt elõgyújtási méretet(1,8 - 1,4mm) felviszed a tolómérõre, és addig forgatod a fõtengelyt viszafele ameddig a kívánt érték nem jön létre(azaz mikor a tolómérõ eléri a persely szélét és ütközik is, és a dugattyúhoz is hozzáér a mélységmérõ(az a hosszú bigyó ami hátul végigfut)), ha ez megvan akkor rajzolsz a lendkerékre 1 pontot, és a blokközépen ugyanoda is egy pontot, a többit már leírtam😊

Pianista
N3-as karbinál nemigen tudom hogy hol lehet állítani, mert még nem volt a kezemben, de valahol a shuber környékén kellene lennie.

Pianista
legegyszerûbben úgy lehet beállítani hogy fogsz egy alkoholos filcet, tolómérõvel beállítod az 1,8mm-es elõgyújtást(50ccm mellett ha 60ccm akkor 1,6, ha 70ccm akor 1,4mm), a lendkereken és a blokközépen feljelölöd hogy egy vonalban legyen(ezt a pontot nézed majd a stroboszkóppal), beüzemeled a stroboszkópot, moccot elindítod, és ha a jel nem egyezik akkor az alaplapot a megfeelõ irányba tekered(ha utógyújtás van, azaz késõn gyújt akkor háttrafele fordgatod az alaplapot, ha nagy az elõgyújtás akkor elõrefele), amíg a 2 jel gyújtáskor egybe nem esik.

Matthew Baker
16N3 típusú karburátor és. És még azt szeretném kérdezni Tirisztoros gyújtásnál hogy kell állnia az alaplapnak az optimális gyújtáshoz?

Matthew Baker
S51-nél hogy lehet beállítani az alapjáratot? annyit tudok hogy két csavar van hozzá de azt nem hogy hol

Pianista
elméletileg nem kell állítani semmit, de kitudja mit bûvészkedik a magyar kisipar😊

Matthew Baker
még nincs új csak érdeklõdök majd a jövõhéten valamikor de az biztos hogy tirisztoros lesz

Pianista
ugyanaz a típusú lendkerék(tilisztoros volt elõtte és az új is az)?? ha igen akkor elméletileg semmit nem kell állítani, de a magyar kisipar bármit ki tud találni...

Matthew Baker
ÉS ha lendkereket cserélünk akkor mit kell beállítani?

Pianista
nem, a megszakítós és a tilisztoros lendkerék különbözik, míg a mexáson a tengely felöl úgy van kiképezve a kúp hogy az a megszakítót emelje, addig a tilis lendkeréken nincs ilyen kialakítás, helyette mágnes van ami a tilisztor számára a jelet bisztosítja.

Matthew Baker
Tirisztoros motorhoz jó a megszakítós lendkerék?

Pianista
magának a tengelynek nem szabad, de a kuplungkosárnak lehet egy minimális kúszása(kötelezõ!!!). ha maga a tengely mozog akkor ott baj van, mert vagy elkopott a tengely és a csapágy belsõ gyûrûje(elég ritka) vagy a csapágyház kopott ki.

Matthew Baker
Az a tengely amin a kuplungtárcsa van

Pianista
Melyik milyen fordulaton hány Le??😊

S50 4 felömlõs zsír új henger (almot) eladó!
Módosított nyílások+ 4 felömlõ, igényesen kialakítva,19mm szívónyílás!
Új dugattyú, gyûrû, csapszeg jár hozzá!

Postai úton, vagy személyesen (budapest)

Ár: 15.000Ft

06-70-530-5174

S70 4 felömlõs zsír új henger (almot) eladó!
Módosított nyílások+ 4 felömlõ, igényesen kialakítva,19mm szívónyílás!
Keystone sport dugattyú, vékony,krómos gyûrû, csapszeg jár hozzá!

Postai úton, vagy személyesen (budapest)

Ár: 21.000Ft

06-70-530-5174