1560
Szoci motor
  • Pianista
    ha ezek hibátlanok, akkor valószínű hogy detonál, vagyis karbi vagy gyula beállítási probléma van, ha tervezett a h.fej akkor annak a geometriai hibája a bűnös.
  • Matthew Baker
    A felső tűgörgő és a csapszeg ki lett cserélve a többít még nem néztem
  • fifi
    hajtókarcsapágy
    tűgörgők

pl...
  • Matthew Baker
    Üdv miért lehet az hogy magasabb fordulaton csörög zörög a motor és elveszik a teljesítmény meg olyan 60-70Km/h körül elkezdi ugyanezt a csörgést zörgést és kezd elég zavaró lenni idegesít hogy lehet hogy vmi komoly baja van :/
  • Pianista
    nincsmit:)
  • mazsola89
    jó lett! köszi a segítséget :)
  • koreny20
    tirisztoros gyújtása van
  • Pianista
    vagy kondi vagy szar a gyertya, először gyertyacsere, ha akkor is akkor gyújtásdekni le és figyeli menet közben hogy a megszakító mennyire szikrázik, egy minimálisat szabad, de ha erősen szikrázik akkor kondicsere.

ha tirised van akkor vagy a tirisztor vagy a tarfó gyengélkedik, de először a trafót cseréld ki.
  • koreny20
    Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne hogy mitől lehetséges az hogy amikor felmelegszik a motor a szikra elmegy, vagy csak néha egy egy villan fel, hidegen türhető de úgy is dadog, alapjárata tökéletes, nem igazán értem a dolgot légyszi segítsetek :)

üdv
  • koreny20
    lehetséges hogy kiprobálom de sztem inkább szakemberre bízom, meg jó nekem ha 2,5es fogyasztás megmarad, eldöcögök 50el :)
  • Pianista
    simson.hu-n nézelődj, hátha lesz a környéken tali, tolna megyei vagy, vagy az környéki?? am ha netán szeretnél egy kis plusz kraftot tenni a masinában, van az oldalon egy könnyedén elkészíthető tuning, névlegesen "Mihu féle minituning" ha van egy kis kézügyességed, kb 1 órás munkával meg tudod valósítani, írások alapján a valós 80-as vég ezzel a módosítással már meglesz, és az utazó 60.
  • koreny20
    Beállítottam a benzinszintet, az volt túl magas, most tökéletesen pötyög és reagál a gázra és szépen leáll ha a benzincsapot lezárom, nem pörög föl hanem lelassula pötyögés és leáll szépen, köszönöm szépen a tanácsot ;)

Más...szerelemből vettem a simsonom régi vágyam volt egy s51, lassan kész vagyok a külsővel nemsokára generáloztatom, és ha kész van mint büszke tulaj szeretnék egy igazi baráti hangulatú simsonos talin résztvenni.
    A simsonális most volt, ezen kívül ősszel még lesz vmi hasonló esemény, lehetőleg győr környékén de lagalább is dunántúlon? :)

üdv
  • Pianista
    ha németből rendelted(simsonbolt.hu) akkor az előző nem érvényes:)
  • Pianista
    sok a nafta, a tűt engedd lejjebb, persze ha a karbit is kicserélted "új" utángyárott szarra, akkor lehet semmi se segít, mivel a magyar kisipar még azt is képes elbaxni...
  • mazsola89
    Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy simsonom s51 tirisztoros, a motorjában csak a hengerfej nem új és olyan probléma lépett fel körülbelül 2 hónapja h ha bemelegszik elmegy az alapjárat és gyengébben megy. Valakinek van valami ötlete? Jahh és az gyújtásban is minden új kivétel a trafó és a gyertyapipa. Előre is köszönöm a segítséget
  • Pianista
    N3-asnál teljesen normális mert az N1-essel ellentétben nem a súbertől kapja az alapjárati naftát, hanem egy megkerülő ágon ha jól tévedek a csonk környékére kapja, tehát ami csavar a csonknál van azzal a naftát, a shuber mellettivel meg a levegőt szabályzod.
  • koreny20
    köszi megpróbálom. :) és akkor az normális ha a suber teljesen lent van gondolom a tű is zár és még úgy is van alapjárat?
  • Pianista
    túl magas a benzinszinted, vedd visszább, van az úszóházban egy ki oszlop, hivatalosan a stift kicsúszását hivatott meggátolni, de kezdésnek benzinszintmérőnek is jó, úgy állítsd be hogy az oszlop tetejét épphogy ne fedje benzin vízszintes állásban, azzal már jó lesz.
  • koreny20
    Sziasztok, tiszteletem az uraknak!

16n3-4 es karbim van és próbálom beállítani, kicsit sok benyát kap alapjáraton, mert ha elzárom a benzincsapot mikor fogyóban van a karbiból a cucc eléggé felpörög, gázadásra is úgy reagál mint aki sok benzint kap furcsaság hogy ha tökig becsavarom az alapjárat állítót akkor is van alapjárat tehát nincs is olyan hogy ne pötyögne akármit csinálok a csavarral, az alapjárati levegő csavarra csak akkor reagál ha azt is tökig becsavarom. Kérdésem az hogy hogyan lehet jó keveréket állítani a gépnek alapjáratra, súbertű középálláson....

A másik hogy hogyan létezik hogy folyamatosan van alapjárat és csak arra reagál ha azt a tetőcsavart kijebb csavarom akkor egy ponttól folyamatosan emeli az alapjáratot, magyarul más azzal szenved hogy nincs alapjárata én meg azzal hogy ha akarnám sem tudnám elvenni viszont rendesen beállítani sem tudom mert sztem sok benzint kap

Üdv

Egy Simson tulajdonos
  • Zsolti9014
    mondjuk ilyenkor nemcsak tolásra indul, hanem megállsz, vársz egy kis időt, akkor rúgásra is, mert közben megint kerül benzin a karbiba. mindenesetre ha megoldottad, akkor jelezz, hogy az volt-e.

a benzinszintet amúgy az úszóház tetejétől 8 mm-re kell belőni, bár a legtöbben a karbiban található kis jelölőoszlop tetejéig szokták, ami szintén megfelelő lehet.
  • Pianista
    ha csak tolásra megy akkor kevés a benya, jól írtad:)
  • magyarkolega01
    Hát nekem is az a problémám amit leírtál.Kösz a segitséget.
  • Zsolti9014
    ha ezt a leállást kb. azonos időközönként megismétli, akkor az is lehet, hogy alacsony a benzinszinted. én is jártam már úgy. elindulok, megy, király, aztán 1-2 km után hörög, leáll. kis várakozás után indul, aztán ezt ismételgeti.

de valóban lehet kismillió oka, a benzinszint még talán az egyik legkönnyebben ellenőrizhető.
  • magyarkolega01
    Hát felmelegszik hörög és leáll de viszont 1-esbe belehet tolni utána megy de az nemmegoldás a folyamatos betolás.
  • Pianista
    ez is lehet illetve az ellenkezője, rosszul beállított gyújtás gyér hengerfej, kismilió oka lehet, tüneteket kérünk, mikor hogy reagál(hideg-meleg-gázreakció, esetleg hörgés-fuldoklás stb.)
  • Fehercsoki
    Lehet hogy túl sok benzint kap.
  • magyarkolega01
    Sziasztok!
    Nekem van egy Simson S51 N-tipusu motorom amivel lenne egy ki prombléma mégpedig az hogy ha megyek vele nem is sokat akkor gondol egyet és megáll mert felmelegedet.Utánaolvastam a neten és azt írják hogy gyeretya probléma van aki azt mondta hogy kondenzáztoral van baj de van aki azt mondta gyeregyacsere és, utána jó lesz.
    Köszonöm ha segit valaki!
  • Pianista
    ha jól tévedek 1-1.5 fordulat kifele teljes zárástól... de ezt a motorod majd megmondja hogy mennyi kell neki.
  • Matthew Baker
    16n3-4
  • Pianista
    karbi típust kérnék
  • Matthew Baker
    Üdv újra ki lett cserélve a karburátorban az a be süllyesztett csavar ha minden igaz a benzin levegő keverékét állító csavar valaki megtudná mondani hogy mi ennek a csavarnak a gyári állása?
  • ripso7
    ez igen nagyon szép ez a sámson szép munka grat
    üdv
  • Pianista
    szép munka, gartula:)
  • tibi842
    Restaurálás kész.
    Még egy két apróság kell ( gyári hátsólámpa, markolat... )
    Blokkhoz nem nyúltam ! :D

• cracky86
    agyaltam rajta sokat én is hogy más dobozt tegyek be, vagy ezt daraboljam meg, de még az sincs, hogy megcsonkolom, mert bal oldalt akku, jobb oldalt, 2sor csoki, Elba+graetz.úgyhogy ez a megoldás maradt. még esetleg a rugót módosítom, vagy cserélem. Szerintem külsőre sem lett rossz, bár mikor pakoltuk össze, rám jött vagy háromszor, hogy kihajítom alóla, és visszateszem a gyárit.
  • Pianista
    igazából amit én írtam megoldás ott is effajta a villa rögzítése, csak lejjebb helyezkedik el, ettől hosszabb a rugóút és puhább is:) de a dobozban igazad van.
  • cracky86
    ki van merevítve, ahol csak lehet. függőlegesen nem akartam tenni a telót, mert a malagutiba is áttételesen volt függőbe betéve, itt meg arra nem volt hely sajna. a doboztól meg nem akarok semmiképp megválni, mert akkor se akku, se töltés se se index...
  • Pianista
    am ha alul lenne a kerék felől és a fővázra lenne felül csatlakoztatva akkor sokkal puhább lenne, egyenletesebb lenne a rugózás és jóval nagyobb is lenne a rugóút, de így se rossz, mondjuk ennél a megoldásnál bele kéne túrni a dobozba is:)
  • Pianista
    ez is egy megoldás:) közvetlen az ülésvashoz csatlakozik vagy ki is van merevítve??
  • cracky86
    ilyen lenne: