1560
Szoci motor
-
#1400 hogy ebben mennyi az igazság XD -
koreny20 #1399 thx :)
-
111222 #1398 Hali a normál simson keréknek mindegy hova rakod csak a lánckerék ne elől legyen :D -
koreny20 #1397 Na még egy kérdés mert már lassan pénzt kérhetnél az infóért, az első kerekem nagyon jó állapotú a hátsó elég kopott, kicserélhetem kompletten őket? nincs simsonnál ilyen hogy hátsó vagy első kerék, ugyanolyan a felépítése? gondolom a fékek ereje sem változik majd sokat mert a pofa kopik nem a dob? -
#1396 azok a zégerek nem szétfeszítősek hanem "lehúzósak" olyan mint egy bevágott alátét. -
#1395 nem fog menni a dolog, mert a dugón a csapszeg-dugótető is más amennyire én tudom, úgyhogy veszett ügy lenne, illetve a dugószoknya is hétszentség hogy rövidebb, ami betesz a vezérlésnek. -
koreny20 #1394 Csak tudod milyen egy zéger, mint a rossz gyerek...elszáll aztán keresheted... :D Azért megnéztem volna a csávót hogy mit mond a yard-nak.
-Gyorsan ment a szemétje!
-Mennyivel Uram?
-Nem tudom.
kb ennyi lett volna. Ilyenért ki sem jönnek...ha mondod hogy jónapot két ember követ és sztem le akarnak szúrni akkor azt fogja mondani a diszpécser hogy amennyiben beigazolódik gyanuja kérem hívjon vissza -
111222 #1393 Egy kis csavarhúzóval is ki lehet venni. a seeger gyűrűt. Amúgy képzeljétek mi történt ma : kimentem motorozni meló után hogy picit lenyugodjak mert elég gáz volt (nem simosonnal)na szal megyek kavicsos úton erre megállít egy krapek elkezd ugatni hogy gyorsan megyek meg elkezdi rángatni a sisakom mondjuk sokra nem ment vele mert csak egy picit mozgott a sisakom de nem tudott meglökni :D azt hittem megölöm , lábbal vér nélkül.Megfenyegetett hogy rendőrt hív :D csak a probléma mire kiér a yard arra hazaérek lemosom a motort meg berakom XD . Szabolcs szerintem semmi változás nem lesz de erről pianista tud talán bővebben. Széles utat és olcsó benzint! -
Bacsa Szabolcs #1392 ha simsonba s50-es dugo helyet s51-es dugot teszek az nagy külömség vagy mi a külömbség közte?? -
koreny20 #1391 milyen nagyáruházban lehet venni zégerfogót? Neten rákeresek mindenből csak webáruházakat ad, amiknek természetesen mind keleten vannak gyárai vagy boltjai. 800ft-ra meg ki akar 1000ft szállítási költséget fizetni.... -
koreny20 #1390 be kell szereznem egy zéger leszedőt :D az egy életveszély a szemre :) persze csak ha szakszerűtlenül próbálom leszedni -
#1389 semmi extrát nem tartalmaz, a pofákat 1-1 zéger fogja a fordulási pontnál, a fékkulcsnál meg egy rugó van, de mondjuk a rugóval megyűlhet a bajod, de ez nem biztos, a fékkulcsot meg natúrba ki lehet húzni minden erőlködés nélkül. -
koreny20 #1388 és mennyire bonyolult behelyezni a pofákat előre? hátsó fék nekem elég, csak akkor blokkol ha taposom és nem is szeretem ha blokkol...veszélyes, így megfelel az elsőbe kéne nagyobb hatásfok mert kopott a pofa. -
#1387 az MZA gyártmányú fékpofa eléggé erős fajta, gond nélkül blokkolja a kereket, ha hátsó fékről van szó lehet a fékkulcs azon fele kopott ami a pofákat szétnyomja, ha ez a helyzet akkor a fékkart a kulcson fordítsd meg hogy ne lefele hanem felfele álljon, ekkor a fékkulcs még kopatlan fele kerül használatba ami visszahozza a fékerőt. -
koreny20 #1386 milyen tippekkel lehet a fékerőt növelni dobfék esetében? teljesen új fékpofa bevágott fajta elég arra hogy blokkolja az első kereket mondjuk 50nél ha rádölnék a kormányra? Nem elesni akarok csak az erejét felmérni tapasztalatokból, tudom hogy sosem lesz olyan reakciógyorsasága mint a tárcsásnak. Ha nem muszáj nem akarok tárcsaféket, azt mondják nehéz összehozni simsonra, vagy komplett első villa kerék stb (ETZről) csere vagy hegesztés, eszközök hiányában ez nekem bonyolult illetve drága. -
#1385 itt kapsz normális minőségű cuccokat hozzá. -
Bacsa Szabolcs #1384 meglenne olyan kérdés hogy simson s50 motorom van ebbe a motorba hol lehet vagy milyen oldalon lehet dúgot vagy tuning cucokat venni??? netes oldal -
Bacsa Szabolcs #1383 akor végülis ha megfuratom 90ccm-re akor birniakelene a hajtokarnak!!!
elvilegxD -
#1382 100 feletti normális hajtókarral. -
Bacsa Szabolcs #1381 Szeva!!
segitcségeteket kérném azt hogy egy simson fötengely!!! alap 50 gyári fötengely hány ccm ig birjah???
-
koreny20 #1380 thx -
#1379 az áttétel hossab lesz, de ezt a motor dönti el hogy elbírja-e, ha nem bírja akkor kissebbel hajtsad -
koreny20 #1378 Akkor nekem segít ha 17 essel operálok? -
#1377 az az úgynevezett gyorsabb a 14-essel dolog abba tudható be hogy a kihajtás a kislánckeróra van rátéve, és nem a kerékre, tehát ha felrak az illető egy 14-est a 17-es helyett jóhogy többet fog mutatni, mert a tengelyen a fordulat megmarad, vagy neadjisten nagyobb lesz, de a kerekek átfordulása lassabb lesz. a 70-et megy dolog meg az óráknak tudható be, a mostani motorokon is nagyritka a pontos óra, egyes robeszoknál olyan drasztikus a helyzet hogy 60-nál 70-et mutat, nemhogy szegény 30 éves órában, gps-el mér pontos értéket, vagy esetleg bringaóra jól beállítva. az összes S51-es motor ugyanazzal a áttétellel készült, kivéve a váltó ami ugye a 3 és 4 sebis, de a végfokozat ezekben is ugyanaz, csak a 4 sebisnél jobb az elosztás.
és igen a hengeren sok múlik, lehet az a henger egy 70-es is de hiába vagánykodik a csávesz ha egy rakat fos a vezérlése, és lehet egy 50ccm-es is aminek qrvajó a vezérlése, és 3x lekörözi a gyári 70-eseket, tehát ezen sok múlik -
koreny20 #1376 15 ös van elől nekem -
koreny20 #1375 Egyik haverom pl mondta hogy az apjának van egy star-ja és elég erős, aztán elkérte az enyémet, és azt mondta hogy ez nagyon durva, viszont mikor jöttem Pestről Győrbe, 140km akkor több mint 5 óra alatt értem ide az kb 4 és fél tisztán pihenők nélkül magyarul kb alig mentem átlagba 30 fölött, és jobban meg nem akarom húzni neki mert akkor már pöröghet vagy 3-4ezret és tisztelem annyira hogy nem akarom megölni, 45 utazónál úgy érzem, száguldozok :D
Az egyetlen lehangoló dolog eddigi pár hetes motoros pályafutásom alatt csak az mikor a kerti traktor dudál mögöttem hogy kicsit odahúzhatnám mert feltartom... :) -
koreny20 #1374 Újabb téma: rengeteget olvasok mostanában különböző infókat fórumokat, fejtegetéseket simsonokról, sok olyat írnak hogy gyári simson megy 70et, 60 utazót, akkor a másik irja hogy nem, 50 az utazó 60 a vége, akkor van aki azt írja hogy 14 es fogaskerékkel többet megy mint 17essel úgy hogy kipörgi ugyanazt a fordulatot!!!! ami ugye illogikus max akkor mehet többet a kisebb áttét ha nem birja a 17est és fele annyi fordulatszámnál megreked...szóval a sok összevisszaságból azt szürtem le hogy vagy hülyeségeket írtak vagy nem mindegy hogy milyen gyári simson, nekem pl endúró és el tudom képzelni hogy nekem gyárilag több helyen is olyan az áttét hogy erős legyen terepre való, magyarul lehet hogy az enyém 17es áttéttel megy annyit és lesz ugyanolyan erős, mint egy s51b 14 essel mivel nem csak az első fogaskeréknél van különbség egy enduró és egy b-s között. Van létjogosultsága az elméletemnek?
Vagy ugyanakkora egy b-s és egy enduró hátsó fogaskereke és a blokkon belüli áttétek is? -
koreny20 #1373 Megnézte, azt mondta hogy kicsit kopott a kuplung de még jó ezért nem cserélt azon semmit csak beállította, de mivel be volt kopva és kicsit meg lett mozgatva újra kell kopnia, semmi baj, viszont olyan bika a motorom, most jöttem 150 km-t és 4esben húz mint a bivaly úgyhogy egyel nagyobb első fogason gondolkodom, mennyit dobna a sebihez? -
111222 #1372 Üdv ! Kérdésem lenne mondjuk nem simsonos de motor . Na szóval van egy 250 es krossz enduróm és tegnap kimentem motorozni amikor meglepő dolog történt mégpedig fél óra alatt nagyjából 3 liter benzin ment el ami picit sok. És az lenne a lénygi kérdés hogy kipufogó végdobot cseréltem lehet hogy jobban átölik a henger és az égéstermékkel jön az üzemanyag? Meg még próbálok állitani a karbin hátha segit. -
#1371 jaja 2-3 ezer, lehet jobb is hogy elviszed, elvégre mint írtam nem biztos hogy a kopatlanság miatt van, jobb ha át van nézve :) -
koreny20 #1370 2-3 ezerre gondolsz? jól van kösz a segítséget, hétfőn viszem hozzájuk az a legjobb, télre ugyis le kell tennem, csak azt szeretném elkerülni hogy baja legyen, ha cska kopnia kell az nem gond :D -
#1369 ha hosszabb idő után se hallgat el(kb 2-3k km után), akkor érdeklődd meg hogy mégis mi tud ilyet okozni. -
koreny20 #1368 nem megnéztem és volt benne szépen, 2 hete lett felújítva, akkor elképzelhető hogy még kell kopnia? mikor kezdjek aggódni? ha nem múlik el 2 hónap után sem? amúgy 2 hét alatt 500kmet pakoltam bele. és hétfőn még 150 belemegy -
#1367 esetleg még a fogasok is tudnak minimális hangot adni, mivel azoknak is kopniuk kell, mert a szélein mindig van minimális sorja, ezeknek le kell kopnia akkor elhallgat, de az olajat sztem nézd meg mindenképp, bár táboritól nem nézek ki olyat hogy nem önt bele. -
#1366 ha kissebb módosítással is beéred akkor javaslom a simson.hu-n található minituning leírást, azzal a 60-as utazó és a 80-as vég már elérhető, 1-2 órás munkával, minimális szerszámkövetelménnyel.
a nyekergést a kuplung csinálja, lehet hogy csúszik, ez esetben nézd meg hogy a karnál van-e holtjáték, ha van akkor az okozza hogy új, kell kis idő míg bekopik. -
koreny20 #1365 Tuningon is csak azért gondolkodok hogy egy 65-70 utazót tudjon tartani mert így mindenkinek az útjában vagyok. -
koreny20 #1364 adtak is papírt hogy mit javítottak rajta, szép kis lista, persze azt irnak rá amit akarnak mivel nem értek hozzá bárhogy átverhetnek, ez a tetves mostani világ amúgy is ilyen mindenhez nem érthetsz ezért úton útfélen lehúzkodnak, de mint már írtam, nem számít a pénz, olyan értelemben hogy szerelemből vettem simsont és nem is fogom eladni jóideig úgyhogy ha a végösszeg 200000 is lesz mire minden gyönyörű állapotú rajta az sem zavar csak szeretnék járni vele simsonálisra és büszkén mutogatni, egyedi festést csinálok rá, úgyhogy nálam ilyen mindent megérő házikedvenc státuszban lesz, és nem azért hogy hajtsam, szivesen eldöcögök vele 45-50el 200km-t is mert az érzés utánozhatatlan :) -
koreny20 #1363 Tábori Tuning csinálta, elvileg 40 éve foglalkozik motorokkal, mindenkitől jót hallottam róla meg a fiáról, azt mondta mindent ki kellett cserélni a blokkban fő alkatrészt, váltó, főtengely, berugótengely szimeringek, csapágyak, + karbiban is cserélt vmit, hengerhez meg dugóhoz nem nyúlt, hajtókarhoz sem, gyújtást állított, karbit, lámpát bekötötte rendesen, és sztem 45ezret számolt fel munkadíjnak, és 25 volt az alkatrész költség, így jön ki a 70 ezer, viszont az a minimum hogy ezek után ha csak egy kicsi melléröffenés is van viszem hozzájuk és verem az asztalt, hogy 70 rongyért nekem garanciálisan javítsanak mindent...hétfőn viszem a nyikorgás miatt...sztem ez a minimum hogy 70 úgy összerakják mintha új lenne
-
111222 #1362 Jah egy dolog kimaradt http://molnarmotor.hu/termek/simson_51_-_motorblokk_kpl_3seb.html zsír új motorblokk . -
111222 #1361 Nos hát simsonos kolega nem akarlak megsérteni de akkor vagy átvert a szerelő vagy nem tom de 70 ezer csak a blokkra és még nem is tökéletes ? Amúgy magánszemélyhez vitted vagy szervizbe? Ha magánszemély és ebben nincs tuning akkor vedd elő a vadászpuskát és látogass a szerelődhöz ,ha szerviz akkor menny vissza és kérj garanciális javítást elvileg köteles rá. De ha nem akarsz ilyen dolgokhoz folyamodni akkor nézd meg magad mi lehet a gond lehet csak olaj de lehet más is látatlanban meg ,hogy nem hallom így nehezebb a dolog. Én most cseréltem főtengely csapágyakat mert már régiek voltak és gondoltam kicserélem.