1560
Szoci motor
-
#1440 -
#1439 küldtem üzenetet de a linket nem raktam be -.-' szóval ilyen a hangja:
http://www.youtube.com/watch?v=ekzLCPN3K3M -
#1438 új henger új hengerfej és sajnos fogalmam sincs h milyen a márkája :S kipufogó gyári csak a hátulja házi: belsejében perforált cső üveggyapot béléssel -
#1437 *(utángyártott, gyári, MZA utángyártott) -
#1436 elmondásod alapján semmi komoly baja nincs. a henger is cserélve lett(ha igen akkor milyenre, WR, Almot, másik gyári vagy noname), vagy az még a gyári, illetve a kipufogó cserélve lett, és ha igen milyenre, ha nem akkor milyen van most rajta(utángyártott, gyári MZA utángyártott) -
#1435 úgy kaptam meg a motort h nem működött és kicseréltek benne szinte minden (dugó gyűrű főtengely szimeringek csapágyak jahh és autószerelő rokonom csinálta) és elhoztam csak egy gyújtótekercset kellett benne cserélni és használtam és mindenki el volt ájulva tőle h mennyire megy. és azóta folyamatosan egyre jobban csörög a blokk de csak amikor esik vissza a fordulat... tehát mondjuk üresben is csinálja indulása hidegen 2 rugás szivatóval gyújtás nélkül utána gyújtás és indul is még lassúbb rúgással is melegen meg mégjobban szerintem nagyon szépen jár a motorja morgó hang nincs csak az élesen szóló csörgés -
#1434 csere óta változott valamit esetleg a melegedése, indítása(esetleg nehezebb/könnyebb), járása, illetve maga a menet közbeni hang(elgyengült, elnyújtott, erős pattogó folytonos, esetleg morgós hang gyorsításkor stb) ezek közül valami változott?? -
#1433 am minden más rendben van vele és nem úgy nem pörög ki mint mikor rossza a megszakító hézag... jahh és eléggé csörög a motorja esetleg ha az számít -
#1432 a legkissebb nesz változás is akár megmondhatja hogy mi a baja. -
#1431 van valami különös ismertetőjele mint például hang változás, vagy melegedés vagy egyéb?? esetleg ha tudnál üzemmeleg állapotban egy hangfelvételt csinálni akkor talán többet tudnék mondani, ez is mind lehetőleg terhelés alatt és üresben is. -
#1430 Látom végre van itt valaki aki vágja a témát :) Talán tudnál segíteni az én nem nagy problémámban is S51 tirisztoros gyújtással a karbi jól van beállítva gyújtótekercs elég feszültséget csinál jeladó új tirisztor új és valamiért nem pörög ki teljesen. ua az az áttétel van mint haverom motorján de az ő motorja sokkal jobban kipörög. amikor meglett a motor sokkal jobban ment jah és a gázreakció is elég gyér (haver simojához képest) Esetleg valami tipp? jahh és a gyertya is új :) -
#1429 illetve ha van csapágylehúzód azzal is bepróbálkozhatsz, ha nem jön le itt is alkalmazhatsz kalapácsot, mégpedig a lehúzó alapos befeszítése után magára a lehúzóra kell ütni, ha jól csinálod pillanatok alatt lent van. -
#1428 mármint az agy hozzá van hegesztve a lendkerékhez?? ha igen, akkor vagy eltört egyszer vagy az illető biztosra ment és nem bízott a szegecsekben, a leszedése megoldható lehúzó nélkül is, de ez félig már kontárkodásnak minősül, mégpedig kell hozzá 2 csavarhúzó és egy kalapács. a 2 csavarhúzóval felül és alul ráfeszítes a lendkerékre, és a főtengekyre rákoccolsz kalapáccsal úgy hogy az anya rajta van, de finoman, mert szeret zömülni a nagyobb ütésekre. -
Tamás73 #1427 Köszönöm,rendesek vagytok.Most még hála Istennek nincs vele gond,csupán annyi kérdésem lenne,hogy mostanság levettem az oldal deknit,és azt láttam,hogy a lendkerék meg van heggesztve.Nincs benne menet,hogy lehúzóval le lehessen venni,de viszont a főtengely az nincs megsérülve.Lehet,hogy a lendkerék rárohadt a főtengelyre? Vagy nagyon rá van téve? Válaszokat előre is köszönöm.
Tamás -
#1426 természetesen -
Tamás73 #1425 Sziasztok! Most már teljesen mindegy,mert elcseréltem a motort.A szikra az lilás színű volt.Beindulni beindult csak nem pörgött fel.Már amikor elakartam vele indulni akkor meg leállt.Úgyhogy elcseréltem egy másik S51 simsonra az is 4 sebességes,és azt tapasztaltam,hogy erősebb a motorja mint a másiknak mikor jó volt.De azért köszönöm,hogy válaszoltatok.Ha ezzel a mocival lenne valami gondom ide írhatok? Válaszoltok?
Tamás -
#1424 gyertyaszikra milyen színű ha van?? -
#1423 semmi ok nincs arra hogy komplett gyújtást cserélj, a gyújtáson belül 1 max 2 alkatrészt kell cserélni. mit produkál a moci?? illetve mit produkált?? -
Tamás73 #1422 Ha valaki felnéz ide.Az írjon már valamit,mert itt havonta,vagy félévente ír valaki valamit. -
Tamás73 #1421 Üdv! Lenne egy simsons51 motorra való karbim amit elcserélnék gyújtás részre (sima megszakítós)Ugyanis azt hittem,hogy a karburátor baja van vettem rá egy új karbit,de a baj ugyan úgy fenn állt.Rájöttem,hogy a gyújtás részt kell kicserélnem,kompletten.A régi karbinak semmi baja,csak kettővel nem tudok mit kezdeni,és azért cserélném egy egy gyújtásrészre,mert arra lenne szükségem.Ha valaki tud segíteni,azt megköszönném. -
5665 #1420 Üdv! VAn egy SR50 -es simsonom és tuning műszerfalat keresek hozzá! tuna valaki segíteni? -
kisvory #1419 Képek itt megtekinthetők róla! Eléggé sűrgös lenne az eladása!
http://www.hasznaltauto.hu/motor/simson/simson_s51n-5400990 -
kisvory #1418 Megválnék szeretett motoromtól idő hiány miatt. Amit tudni kell róla tavasszal vásároltam 65.000ft-ér és most kb: 130.000ft-ba van bennt. Csapágy és szimering csere lábtartó csere és egy új kuplungot is kapott, nem itthon barkácsolt szakszervízben csináltattam. A féklámpa nem működik. Elől hátul sport fékek vannak. Van hozzá pár alkatrészem is. Engem még sehol sem hagyott ott inkább suliba és horgászni jártam vele. Biztosítás márciusig(2012.03) elrendezve. Fűtött garázsban tartott. Kezdő motornak tökéletes. Aki egy kicsit is ért a motorokhoz az tudja, hogy mi mennyibe kerül és értheti, hogy mért ennyi az ára. Délután 2től vagyok elérhető. E-mailt minden nap olvasok. Szállításban tudok segíteni.
ADATLAP
Vételár: 85.000 Ft
Ár (EUR): 270 EUR
Évjárat: 1982
Okmányok jellege: Okmányok nélkül
Kivitel: Segédmotor
Állapot: Normál
Üzemanyag: Benzin
Munkaütem: 2
Hengerűrtartalom:60 cm³
Hengerek száma: 1
Teljesítmény: 5 kW, 7 LE
Szállítható szem. száma: 1 fő
Szín: Kék
Saját tömeg: 83 kg
ELADÓ ADATAI
Megtekinthető: Körmend
Telefonszám: (+36) 30/3192796
E-mail: [email protected]
Vörös Vilmos email-ban lehet érdeklődni vagy msn-en -
S100 #1417 Simson Star, S50, S51, S60,S70 ,90,100,110 ccm henger tuning:
-Hengerfúrás: -S50,star,swalbi 44mm-ig
-S51-60 42.5mm-ig
-S70 47.5mm-ig
-4 felömlős henger készítés 50,51,60,70,80,90 hengeren (7000Ft)
(henger,hengerfej átalakítással)
-51-es blokk átalakítás 70,90ccm-re: -blokk
marás(2000Ft)
-70 henger(új,Almot) (9000Ft)
-hengerfej hozzáalakítás (1500Ft)
-70-es sportfőtengely (Mza-tuning 16000Ft)
-S50-es hengerre 5 felömlő kiképzés (8000Ft)
-S50,star,swalbi 80ccm (50mm furattal) henger készítés: - Hüvely csere,blokkmarás, hengerfej
átalakítás,és igény szerint henger kialakítás(2,4,5,6 felömlősre)
-S50, S51, S70,S90 átalakítás 5,6 felömlősre szívómembrán vezérléssel (15000Ft-tól)
-90ccm-es henger 2,4,5,6 felömlős kivitelben honda racing dugattyúval,
hengerfej alakítással (22.000-től)
-100-110ccm -re átalakítás: 2,4,5,6 felömlős verziókban:
-Főtengely csere (erősített,kiegyensúlyozott) 16000Ft
-Henger átalakítás 15000Ft-tól
-Hengerfej átalakítás 1500Ft
-70-es kuplungáttétel 6000Ft
-Erősített főtengely csapágyak 3000Ft/db
-Kuplung rugó (erősített) 4000Ft
-Igény szerint blokk marás 2000Ft
06705305174
email: [email protected] -
#1416 típusonként más lehet, de soknál egyezik. -
#1415 Valaki meg tudná mondani h a tirisztoros gyújtással rendelkező simonál hány volt feszültséget kell 'csinálnia' a gyújtótekercsnek? -
111222 #1414 Lenne még egy kérdésem. A membrán házak felfogatásával kapcsolatban. Még pedig hogy mindegyik membrán házon ugyan ott vannak a furatok vagy ez gyártónként más? -
111222 #1413 Köszi a választ ! -
#1412 a karbon lapokkal alap esetben rugalmasab lesz a karakterisztika, de itt is hangoláskérdése hogy mit változik, a hengere meg nem tudok mit mondani, ha egy és ugyanaz a típus, akkor lehet hogy működne a dolog, nem tudom, ki kell próbálni. -
111222 #1411 Üdvözletem! Lenne egy fura kérdésem elsősorban pianista kollégához :) na szóval van egy Husqvarna wr 250 1988as évj. esem és nem igazán találok hozzá alkatrészt és az lenne a kérdés hogy egy újabb évjáratú hengert rá lehet e rakni hogyha szükséges. még nem mert bivaly erős csak a későbbiekre. Meg esetleg ha a membrán lapokat kicserélem karbon lapokra az milyen változást eredményezhet. És bocs az off ért most a simson pihen -
koreny20 #1410 nagyon dúrva :) -
111222 #1409 Nos igen a hideg levegő sűrűbb mint a meleg társai :) . Amúgy nekem sincs motoros ruhám felveszek 2 gatyát meg 2 pulóvert aztán go . -
koreny20 #1408 Egy kesztyű meg egy csizma és sztem meg is van oldva a fázás téma, mert ha a lábad fázik akkor sokszor olyan érzésed van hogy mindened...sok hőt ad le, meg a fejtető is ilyen, a kézre meg jobb kesztyű, viszont egy érdekes áramlástani dologgal találkoztam ma, semmi szél, mégis eléggé húzta a motorom az általános menetszél, ez 28 foknál nem jelentkezett...ennyivel sűrűbb a hideg levegő? úgy fogott mintha 20km/h-ellenszél lett volna :) -
#1407 fogalmam sincs, nincs motoros felszerelésem, ha megtartja a hőt, akkor mondhatni kötelező hogy ne fázzál benne:) -
koreny20 #1406 hát igen tulajdonképpen vihetnél magaddal egy ruha inast is, kocsmába még hagyján de mész nődhöz és ki kell bontani mint egy kindertojást...
És a 100ezres motoros ruhából elég télre 1 réteg? Egy jó kesztyű megéri mert a 40. kilóméternél kicsit lelassult a kuplungolás fagyott ujjak szindróma... :) -
#1405 én ezt mind használtam télen, a nindzsamaszk és sál kivételével, de volt helyette 3 pulóver 2 póló, 1 bőrkabát, 3 nadrág, 2 kesztyű, 4 pár zokni ozt uccu neki :D a kezem és a bokám így is megfagyott :D és utánna meg bemenni a jó meleg kocsmába, és ezt mind levetni különben 5 másodperc alatt megsültél a szó szoros értelmében, majd induláskor ezt mind visszavenni... na ez egy mutatvány XD -
koreny20 #1404 40km 10 fokban, dupla gatya téli kapát alatta 2 póló egy pulcsi, téli bőrkesztyű, ninja maszk sál és majd meg fagytam :) van vmi házi ajánlat hogy lábszárra, combra, felső testre, mit ajánlotok a hidegebb időkre, valami praktika, közhelyes megoldások, ("vegyél 50ezerér motoros dzsekit meg több tízezerért motoros kiegeket") nem érdekelnek. kesztyű vesevédő max az olcsóbb fajtából. -
111222 #1403 Szabolcs nem akarlak megsérteni de ha valamit akarsz kezdeni a motoroddal akkor szerezz be egy S51-es blokkot szerintem jobb mint az S50-es. A kalandomra meg annyit én se tudom mennyivel megyek az egyetlen "műszer" a gyujtás kapcsoló. -
Bacsa Szabolcs #1402 uhhh köszi akor szted mitegyek???
mert a simsonom 42.00mm furatáson eset tul annoxD
ésmost vmi nagyobat szeretnék belle nagyon nagyotttxD -
#1401 csere esetén a fékerő változhat, a más-más kopottságú dob miatt ugye.