1560
Szoci motor
  • tigeroo
    lehet hogy az alapjárat nincs megfelelően beállítva.
    ha benzin baja lenne akkor nemtudnád beindítani
  • Fehercsoki
    Nagyon kevés benzin van benne(azt nem kaptam hozzá-.-) és a motort beindítom aztán egyre ritkábban berreg és leáll.Épphogy lötyög egy kicsi a tank alján(nemis látom csak hallom).Simson S51 am.
  • Fehercsoki
    Köszi!Én felfelé próbáltam egyből-.-
  • tigeroo
    ha üresben van akkor lefele kell nyomni 1x a váltót, akkor beáll 1esbe.
    a kuplungot lassan engeded (ki ne csapd!) és kis gázt adsz neki

aztán mikor pörög a motor akkor kuplung benyom és fölváltasz 1x (az ürest átugorja és 2esbe rakja)

így néz ki valahogy:

4es
    3as
    2es
    üres
    1es fokozat

a kattanást pedig hallod majd (a váltókar mindig ugyan abba a helyzetbe áll vissza szóval ránézésre nemtudod milyen sebességben van)
  • Fehercsoki
    Vettem egy simsont,kurvahülye kérdés de hogy kell váltani?Most nincs sebességbe és 1esbe kéne rakni:OMegnyomom a kuplungot(kormány bal részén) és ha felfelé próbálom húzni leáll.Úgy kell h először kicsit le aztán föl?
  • tomi890125
    kösz
  • Fehercsoki
    Itt van,bár ezt nem én raktam fel de ezis ugyanaz mint ami nekem van.
  • tomi890125
    uhh az pöpec lenne!
    ma haveromnál megnéztem hogy szedi szét az mz teleszkópot, és nagyjából úgy kell a simsont is, szóval úgy képben vagyok mit, hogy, de még az olajszinttel nem vagyok tisztában! Hány dl olajat kell a telókba tölteni?
  • Fehercsoki
    Van 1 komplett szétszerelési útmutatóm.Ha gondolod fel tudom tölteni valahova.
  • tomi890125
    Üdv!
    Simson s51 enduro első teleszkópokba mennyi olajat kell tölteni? Vettem fél liter repsol hidralika olajat, és a csaj a boltban azt mondta ez elég a 2be, de gondolom nem 2.5 2.5 decit kell tölteni bele.
    Valamint nincs valakinek egy komplett szétszerelési útmutatója vagy valami?
    A választ köszi!
  • Fehercsoki
    Raktok be képet h nektek milyen simsonotok van?
  • Fehercsoki
    Nem tudjátok hol lehet olyan fejidomot venni amibe nincs benne a lámpa hanem a lámpa köré/fölé lehet rakni?
  • krissye
    http://mofaker.hu/kiiratas.php?viszelkeres_kell=0&fomenu_kat=0&fomenu_id=23&fomenu_nev=Term%E9kek%20motorokhoz&almenu1_kat=92&almenu1_id=86&almenu1_nev=Alkatr%E9szek%20Simson%20motorokhoz
  • krissye
    az kérlek szépen egy henger és kb 15-25 ezer ft-ig kapható
    az ár a térfogat miatt nő
  • Fehercsoki
    Ezen a képen a pirossal bekarikázott valaminek mi a neve?És mennyi egy új olyan?
  • Fehercsoki
    Egy simson S50/51re mennyibe kerül egy szép fejidom és egyszerű felrakni?
  • zunaj
    oké de mijen fajta motorod simson n vagyb nekem b van
  • 111222
    Az sajna most nem fog menni ,mert a motorom anyagi okok miatt még nem készült el. De ha kész lesz megmutatom.
  • zunaj
    kőszi111222 meg adod az msn edet és akor meg tudjuk mutatani egymás szimoját
  • 111222
    Nem kell lecserélni csupán az itt látható alkatrészeket : http://www.mofaker.hu/termek.php?termek_id=10330 kell beszerelni.9-10e forint között lehet de ez nem biztos érdeklődd meg egy boltban .
  • zunaj
    111222 és az egész blokot le kell cserélnem mert én az egészet nem akarom csak egy 4 edik sebeséget
  • zunaj
    és ez menyi mani
  • 111222
    http://www.heidenau.hu/termek.php?termek_id=10330 Egy ilyen cucc kell hozzá.(boltonként az árak eltérőek lehetnek).
  • 111222
    Igen. Lehetséges kell venni egy 4. sebesség garnitúrát.
  • zunaj
    vlaki segitsen egy oyan űgyben hogy vetem 2 napja egy simson s51b 3sebeséges szeretnék bele tetetni egy 4 sebeséget ezt meg lehet csinálni
  • Pianista
    hmm... most így hirtelen nem tudom... talán a tűn próbálj egyel feljebb és a levegőcsavaron 1 nyolcadost kifele... ha nem működik akkor állítsd vissza nehogy rosszabb legyen.
  • krissye
    néha szokott
  • Pianista
    amikor próbálod indítani tolásra akkor füstöl??
  • krissye
    '87 S51
  • krissye
    hy
    van egy olyan problémám hogy ha megállok a mocival akkor nem tudom ürebe rakni és lefullad. utána nehéz indítani vagy tolni kell
    ha tudtok vmit segíteni akkor kösz
  • Vlala #330
    Sajnos a jó dolgokat nem adják olcsón, márpedig a Simson jó dolog.
    Ennyiért jó kiindulási alapot kapsz, amiből némi befektetett energiával és pénzzel megépítheted a csodajárgányodat.
  • tigeroo
    természetesen nem. erre rá kell költeni legalább még 40et akkor hogy jó legyen...
    80-100körül már kapsz jó állapotban lévőt!
  • realp
    Simsont vennék, 40 ezer forintom lenne rá!! [email protected]

Amúgy szerintetek ennyiért lehet kapni normális szimót?
  • Pianista
    nekem lenne olyan kérdésem hogy van-e ilyen dupla kivezetésű könyök, mert akkor tudnánk apámmal csinálni normális kipurendszert bonyolultabb átalakítás nélkül.
  • Pianista
    csak az a kérdés hogy adják-e külön, itt nálunk adják külön de nem tudom hogy máshol hogy van.
  • Pianista
    filléres dolog
  • Bacsa Szabolcs
    nahés menyibe kerül egy ijen lemezke??
  • Pianista
    próbáld meg a lemezt összébb nyomni de csak óvatosan, ha nem megy akkor vagy megpróládod beakasztani oda ahova jó és rácsöppentesz egy csepp cint de teljesen függőlegesen kell állnia mert feszülni fog. vagy elmész a boltba és veszel egyet:)
  • Bacsa Szabolcs
    igen sajnah átmegy rajta a tü!!!
  • Pianista
    ezt hogy érted?? átmegy rajta a tű függőlegesen?? ha igen akkor az nagyonnagy baj.