1560
Szoci motor
  • Bacsa Szabolcs
    ahha,nagyon szépen köszi!!ésmégegy kérdés ha a shubertünek az a lemez lapocskája szar azis lehet a gond???
  • Pianista
    a shubertűn állíts 1-el feljebb és a benzinszintet is nézd meg. a benzinszintet úgy tudod megnézni hogy engedsz a karbiba benzint leveszed az alját és van az aljába egy kis oszlopszerűizé, azzal kell egyszintbe lennie, lényegében ez is tartja az úszócsapszeget hogy ne essen ki.
  • Bacsa Szabolcs
    sziasztok!!
    kellene egykis segitcség bajvan a mocival!
    az a baja hogy nemakar beindulni, ha beis indul elkezd fuladozni nemakar felpörögni a motor,semmi alapjárat és nemis birom megcsinálni
    karbit kitisztitotam de asem segitet rajta tanácstalanvok!
    léc vmi segitcséget kérnék kössszzziiii
    üdv!!
  • evil 007
    megtisztitottam karbit de nem volt jo aztán kicseréltem a ygergyát és láss csodát beindult..:D szal remélem igy már jo lesz pedig mind2 gyergya adott szikrát nem értem de nem lényeg a léyneg hogy megy öntöttem bele egy kis 25 ös benzint remélem kitisztitja a cuccost belülröl.
  • Pianista
    nézd meg a karbit nincs-e benne szutyok
  • evil 007
    hali! szeretnék segitséget kérni motor ugyben van egy s51 esem simó eddig normálisan ment de most ma (hideg volt azé)inditom nem indul kicsit szivatom beindul megyek vele 2 km kanyarnál lefullad rárugok 2őt beindul megyek tovább utána 10km után lefullad megint kanyarnál (hát mondom bazz) és innen nicns tovább rugdostam betoltam semmi hörgött de nem pörgött föl aztán 2km en át toltam hazáig (szerencse hogy nem votlam anynira mesze bár igyis kifáradtam) szal az uccánkba még berugtam felpörgött megyek vele 5m lefullad jóvan mondombenzin még van benne megnéztem felcsapodik kb 2L 50es van benne ithon probálom szivatoval meg midnennel nem indul mostmár ott is hagyatm de holnap szeretnék vele eljutni 15km re kb sejtés mi baja lehet? vagy csak simán felmelegedett? nem hiszem mert amultkor sokkal melegebb volt és egyszersem ált le most meg gideg is volt és lefulladt hát ezt nem értem... a segitséget előre is köszönöm.
  • tigeroo
    mea culpa! álmos voltam
  • 111222
    Köszi a választ.
  • Pianista
    nem a bekeverős olajat mondja hanem a váltóolajat...
  • tigeroo
    a dugó besül a sok koromtól
    énis jártam már így
  • Pianista
    jah és hogy "valahol" nem gyártanak-e még olyan főtengelyt.
  • Pianista
    nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a Danuvia főtengelynek nem tudja-e valaki a pontos méreteit hogy mit kellene a blokkon változtatni hogy beférjen. ugye apám meg én is ilyen variálós csákók vagyunk és azt tervezzük hogy ráteszünk egy 125-ös MZ hengert, főtengelyáttétel cserélősen hogy a blokkot ne terhelje meg, és a danuvia főtengelyre gondoltunk mert találtunk egy szimót ugyanígy danuvia főtengellyel. ha a főtengely áttételt cseréljük akkor mást nem kell erősíteni rajta??
  • Pianista
    azt nem tudom... ezt máig se értem hogy mi bajt okozhatna a sok olaj... max annyi hogy elöl, hátul ahol le lehet feszíteni ott kifröccsen... szal nem tudom.
  • 111222
    Hali!
    Lenne 1 olyan dolog ,hogy mi lesz ha túl sok olajat öntök a váltóhoz? Mert beszorult a nívó csavar.
  • Pianista
    *párna=páran
  • Pianista
    nekem az egész kuplungrésszel baj van, talán a váltóval is... hidegen még nem olyan vészes de ha bejáratom akkoraztáán... csörög zörög minden baja van... de azért megy:) mondjuk a váltórész kb 1 éves és az alatt párezer KM belement, pláne a krosszpályán:D am nem hajtom, kímélem a gépet, ugratni is csak régebben szoktam de ritkán és nem métereset. érdekes hogy a haverom táborisát ami már 300k!-ban van legyorsultam egy alig 40-ben lévő motorral:D tetejébe a haverom 50-60 kg én meg 80... párna kértek már érte 100k-t de nem adom!XD
  • tigeroo
    jaja, a hang sok mindent elárul. ha baj van a dugóval, vagy a gyürüvel, esetleg főtengelyes akkor azt lehet hallani. érdemes olyan emberrel motort nézni aki konyít hozzá, ő tud neked a helyszínen sokat segíteni!
  • Pianista
    hogy hol veszed az teljesen mindegy csak jó állapotú legyen. ne dőlj be a szép külsőnek mert előfordulhat hogy a blokkja szét van burítva és csoda hogy megy. az állapotás a motor hangjáról lehet legegyszerűbben megállapítani pl.: mennyire zörög, hogy veszi a lapot, hogy viselkedik terhelés alatt, kompresszió mekkora(ne olyan legyen hogy ráteszed a lábadat és nem bírja megtartani) stb. mikor én megkaptam a szimót kb olyan volt hogy egyesbe lefulladt pedig pöcre indult, szép hangja volt. érdemes egy próbakört menni, úgy a legbiztosabb.
  • Fehercsoki
    Esetleg nincs valakinek eladó?
  • Fehercsoki
    Hol érdemes venni?Esetleg nézzem meg az apróhirdetéseket?Ha venni akarok egyet hogy tudom gyorsan felmérni az állapotát?
  • Pianista
    sztem S51-est érdemesebb mert könnyebb a javítása és talán a menettulajdonságai is jobbak. a javítás dolog attól függ hogy, hogy rakod össze, egy jó állapotban levőt max évente kell kicsit megvizsgálni hogy minden a helyén van-e. mondjuk az enyémet 2-3 havonta kell mert ugye nem a gyári állapot a szó szoros értelmében:)
  • Fehercsoki
    Gondolkoztam rajta hogy veszek hogy egy jó kis simsont,S50-S51ig gondoltam valamilyenre mert olcsóak,az lenne a kérdésem h sokat kell ezeket javítani?Sok baj van velük?Milyet éri meg venni?
  • tigeroo
    aha énis a síbertűre gyanakodtam
  • Pianista
    a tűn tegyél feljebb 1-el vagy ha szükséges 2-vel, esetleg megnézheted az úszószintet is. a karbi tartályában vagy egy kis oszlop azzal kell egyszintbe lennie.
  • tigeroo
    hát nemhiszem hogy dugulás, mert pörög a motor ha kell! meg menet közben nincs gond (ha szivatóval nyomom)

de amint leveszem a szivatót, alapjárat nélkül a motor megáll, úgy vettem észre hogy fordulatszámtól függetlenül
  • Pianista
    fullad?? a hangja kicsit elnyúlott és ingadozva megy?? vagy van egy pont aminél nem pörög tovább hanem mélyhangúan leszabályoz??
  • tigeroo
    ha szivató nélkül fullad a szimó akkor fals levegőt kap?

• 111222
    Köszi!
  • Pianista
    ha a jobb oldali deknit mondod(gyújtás felőli), ahova a spirál megy, ott van egy kis műanyag foglalat amit ha minden igaz egy csapszeg tart, üsd ki a csapszeget és könnyen eltávolítható.
  • 111222
    Hali
    Még lenne olyan kérdésem ,hogy a km óra hajtását lehet cserélni? Mert beállt ,mint Katiba a gyerek és nem mozdul az a része ami a motorházfedélben van.(elnézést minden Katalin nevű olvasótól).
    Válasz(oka)t előre is köszönöm.
  • 111222
    Köszi a gyors választ.
  • Pianista
    előfordulhat, de lehet hibás váltóbeállítás vagy váltó fogaskeréknek a közepének a kopása.
  • 111222
    Hali
    Lenne 1 olyan kérdésem hogy húzóéktengely meghibásodása okozhatja-e ,hogy a motor kidobja a sebességet.(s51-es)
  • atti59
    hello
    Valaki nem tud egy simson s51 tankot max 4000ft-ig
  • Pianista
    közbe meglett a stihl fogyasztása... elég meglepő... 3,9...
  • norbi56
    jah az más:D
  • Pianista
    70-73 ccm henger, tervezett(házi) rezonátor, babetta gyújtás.
  • norbi56
    4,8 az nem sok?:O
  • Pianista
    fent van a stihl karbi... erő tekintetében egy hajszálnyit gyengébb, de olyan szép alapjárata van hogy csak na, olyan alacsonyat is elbír hogy fél másodpercenkén pöffen egyet. nagyon szépen pöcre indul, semmi alapjáratleesés:) már csak a fogyasztást kell lemérni, a sima karbival volt kb 4,8 a fogyasztás.
  • Dándó0101
    ok!Köszi.