1560
Szoci motor
-
#480 Babettánál én azt a módszert alkalmaztam, hogy apró kavicsokat bele (ami kárt nem okozhat, csak akkorákat). És kevés vízzel (benzin jobb), rázogatni. Ez elsősorban lerakódott kosz és rozsda ellen jó.
Arra kell figyelni, hogy érdemes megszámolni, hány kavics ment be, ugyanannyi jöjjön is ki. És ha vízzel csinálod, annak ki is kell száradnia. ezért jobb a benzin, az ha marad benne se nagy baj.
Nekem a probléma a tank belső rozsdásodása volt, emiatt volt dugulás, ez a módszer megoldotta. Viszont egy kavics bennemaradt, beszorult. Kb. egy év után valami csörgés...az volt az. -
zsolti900 #479 hali! karbinak tuti h nicns baja:) sztem kipuf lesz a bűnös -
#478 Elvittem a tankot festetni,ma hozom el,és szerintem kicsit koszos lesz és ugye ha koszos lesz a benzin az szar ügy.Hogy érdemes kitisztítani a tankot? -
#477 Köszi szépen pont erre voltam kíváncsi:) -
#476 ránéztem neten és azt írják hogy 3-4 körüli a fogyasztása egy folytottnak, a kibelezett valahol 4-4.5 környékén lehet. de az hogy 50km-en 8 litert megeszik már hihetetlen... most így hirtelen asszem a karbi lehet, bár kitudja. ha van ismerősöd akinek van egy karbija így külön akkor kérd el tőle próbaképp hogy mit reagál rá. -
#475 megnéztem hogy van az enyém, és külön van rácsavarozva az alsó lyukon egy szivató tartó. ahogy elnézem ez is olyan. -
#474 megvan fúrva?
azelőtt mennyit evett? -
zsolti900 #473 este van már msot látom h 50km helyett 100km-ert írtam. Ez rengeted egy 50ccm-es mocinak. Esetleg van valakinek valami tippe h mi hibásodhatott meg? Esetleg az esés miatt ment valami tönkre??!!..:S -
zsolti900 #472 jah és még annyit hozzátennék h estem vele egy szép nagyot -
zsolti900 #471 szasztok! köszönöm mindenkinek a segítséget:) márcsak annyi problémám lenne h picit sokat eszik a moci:S esetleg van rá valami jótanács h mrét eszik ennyire sokat? mert 50-es moci és 100km-en megeszik vagy 8liter benzint. Valami meghibásodott? Mert seholsem folyik el a benzin. Előre is köszönök minden tanácsot -
#470 Azaz ebbe van-e hely szivatónak is?Mert nagyon nem úgy nézki. -
#469 Igen tudom:)Tehát akkor a szivatónak nemkell külön ház mert aza ház amit linkeltem az jó?(csak azért kérdezem mert ami nekem van ház az gyári és az máshogy néz ki) -
#468 összesen 3 bowden megy a házra: gáz, elsőfék, szivató. -
#467 Értem köszi. -
#466 a ház alján kellene lennie még1 bowdenhelynek, az a szivató helye. -
#465 De melyikre lehet felfogatni a gázkartartóra vagy a szivatókartartóra?Tehát kell-e külön ilyen szivatókartartó is? -
#464 persze alulról fellehet fogatni -
#463 Illetve ezt találtam hozzá: szivatókartartó.Ez jó a gázkarházhoz is?Ilyen kell hozzá külön? -
#462 Le akarom cserélni a kormányt teljesen,és ilyen gázfogantyúházat néztem hozzá(másik nincs is szerintem), és ebbe bele megy a szivató kar is?:OMert nem úgy néz ki mintha lenne benne még arra is hely ahova belemegy. -
#461 most hátul trofi(vagy mi) MZ teló van és előre akarom dönteni ameddig csak lehet. ha a dobozig bedöntöm az a rugózásban sokat fog számítani?? -
#460 Köszi. -
#459 ott asszem a kipufogó felőli csavarral lehet -
#458 ha 16N1(nagyshuberes)-es karbi van rajta akkor jobb oldalon srégen felfele van egy csavar, na azzal lehet. ha 16N3(kisshuberes) akkor abban nem tudok segíteni, talán más fórumozó tud róla többet. -
#457 És simsonon hol kell emelni az alapjáraton? -
#456 próbálj meg enyhén emelni az alapjáraton, ha nem működik akkor picivel több anyagot adj neki. suzukit még motorikusna nem láttam, tehát nem tudom hogy hol kell állítani. -
zsolti900 #455 köszönöm szépen a választ!:D átnéztem a mocit újrakábeleztem és msotmár jó:9 márcsak 1 gond van vele. Alapjáraton elég gyakran leáll. Semmi felbőgés hanem csak szép lassan esik a moci fordualtszáma és leáll. Ez mitől lehet? -
#454 Köszi:)Am nemis kérdezek sokat csak sok a szöveg és soknak tűnik de eddig max 2-3 kérdés volt meg a legtöbbre rájövök mielőtt választ kapnék. -
#453 jah -
#452 Nem tudok róla.Szóval a fékkar belemegy abba amit linkeltem? -
#451 3-5km-es körzetben nincs motoros haverod?? -
#450 Ebbe bele lehet rakni a fékkart is? -
#449 Lementem,szétszedtem,rájöttem:)Na most valaki azt magyarázza el hogy új gázkarhoz miket kell vennem?Találtam magát a gázkart amire a gumi fogóka is rámegy,meg valami gázkarházat.Ez a kettő elég?Nekem még a gyári van amin egybe van a fék meg a gázbilincse ami a kormányra megy rá.Tehát elég ez meg ez? -
#448 Szóval szivatóhuzalt és gázhuzalt hogy lehet kicserélni?(bocs a sok postért) -
#447 Már megtaláltam a mofakeren a huzalokat hozzá,mennyire nehéz a blokkban(v karburátorban) lévő részét kiszedni és berakni az újat? -
#446 Illetve a szivató/gázkar bowdenjét hogy lehet kiszedni a blokkból?(v karburátor nemtom ahova megy) -
#445 S51n le szeretném cserélni kompletten a kormányt.Találtam eddig fék/kuplungkart,kormányt,jobb fékkarhoz bilincset,bal fékkarhoz bilincset(gondolom ez kell a kuplung karhoz is),de nem találtam még gázkart(amit a jobb kézzel kell forgatni nemtom máshogy leírni:P),ezaz amin így kör alakban a bowden és ezt kell tekerni h gázt adjunk.Nemtudja valaki h annak mi a neve? -
#444 Próbáld meg a kábelekt lecserélni újra. -
zsolti900 #443 sziasztok! Lenne egy nagyon nagy problémám amire egyszerűen sehol nem tudok választ kapni:s Nagy reménnyel fordulok felétek hátha tudtok nekem segíteni
amit előre is köszönök! Most kaptam egy mocit. Suzuki TS 50 XK ez egy enduro moci lenne 5 sebességes. Az elején még volt szikra indult a mocit.
Aztán hverom belepiszkált a következő képpen. A kondenzátorról a kábeleket leszedte levágta azoknak a végét mert szerinte már nagyon rosszak voltak. Majd
ugyanúgy visszakötötte, vagyis megpróbálta uyganis mióta ezt megcsinálta egyszerűen nicns szikra:S Még annyi h a gyertyapipa kábelének a végét ami a kondenzátorba
megy azt is levágta. Ezek után bárkinek lenne akármilyen javaslata mindet elfogadom! Tudok küldeni képet vagy ha még kellene a mociról info tudok róla írni.
Előre is köszönöm nagyon szépen mindenkinek!
-
#442 Illetve le akarom cserélni a bowdeneket,a szivató bowdenjének milyen aza vége ami a blokkba megy bele? -
#441 Kipufogórácsot hogy kell felszerelni?Sima hosszú rács és sima hosszú kipufogó.