1560
Szoci motor
  • Zsolti9014
    Babettánál én azt a módszert alkalmaztam, hogy apró kavicsokat bele (ami kárt nem okozhat, csak akkorákat). És kevés vízzel (benzin jobb), rázogatni. Ez elsősorban lerakódott kosz és rozsda ellen jó.
    Arra kell figyelni, hogy érdemes megszámolni, hány kavics ment be, ugyanannyi jöjjön is ki. És ha vízzel csinálod, annak ki is kell száradnia. ezért jobb a benzin, az ha marad benne se nagy baj.
    Nekem a probléma a tank belső rozsdásodása volt, emiatt volt dugulás, ez a módszer megoldotta. Viszont egy kavics bennemaradt, beszorult. Kb. egy év után valami csörgés...az volt az.
  • zsolti900
    hali! karbinak tuti h nicns baja:) sztem kipuf lesz a bűnös
  • Fehercsoki
    Elvittem a tankot festetni,ma hozom el,és szerintem kicsit koszos lesz és ugye ha koszos lesz a benzin az szar ügy.Hogy érdemes kitisztítani a tankot?
  • Fehercsoki
    Köszi szépen pont erre voltam kíváncsi:)
  • Pianista
    ránéztem neten és azt írják hogy 3-4 körüli a fogyasztása egy folytottnak, a kibelezett valahol 4-4.5 környékén lehet. de az hogy 50km-en 8 litert megeszik már hihetetlen... most így hirtelen asszem a karbi lehet, bár kitudja. ha van ismerősöd akinek van egy karbija így külön akkor kérd el tőle próbaképp hogy mit reagál rá.
  • Pianista
    megnéztem hogy van az enyém, és külön van rácsavarozva az alsó lyukon egy szivató tartó. ahogy elnézem ez is olyan.
  • tigeroo
    megvan fúrva?
    azelőtt mennyit evett?
  • zsolti900
    este van már msot látom h 50km helyett 100km-ert írtam. Ez rengeted egy 50ccm-es mocinak. Esetleg van valakinek valami tippe h mi hibásodhatott meg? Esetleg az esés miatt ment valami tönkre??!!..:S
  • zsolti900
    jah és még annyit hozzátennék h estem vele egy szép nagyot
  • zsolti900
    szasztok! köszönöm mindenkinek a segítséget:) márcsak annyi problémám lenne h picit sokat eszik a moci:S esetleg van rá valami jótanács h mrét eszik ennyire sokat? mert 50-es moci és 100km-en megeszik vagy 8liter benzint. Valami meghibásodott? Mert seholsem folyik el a benzin. Előre is köszönök minden tanácsot
  • Fehercsoki
    Azaz ebbe van-e hely szivatónak is?Mert nagyon nem úgy nézki.
  • Fehercsoki
    Igen tudom:)Tehát akkor a szivatónak nemkell külön ház mert aza ház amit linkeltem az jó?(csak azért kérdezem mert ami nekem van ház az gyári és az máshogy néz ki)
  • Pianista
    összesen 3 bowden megy a házra: gáz, elsőfék, szivató.
  • Fehercsoki
    Értem köszi.
  • Pianista
    a ház alján kellene lennie még1 bowdenhelynek, az a szivató helye.
  • Fehercsoki
    De melyikre lehet felfogatni a gázkartartóra vagy a szivatókartartóra?Tehát kell-e külön ilyen szivatókartartó is?
  • tigeroo
    persze alulról fellehet fogatni
  • Fehercsoki
    Illetve ezt találtam hozzá: szivatókartartó.Ez jó a gázkarházhoz is?Ilyen kell hozzá külön?
  • Fehercsoki
    Le akarom cserélni a kormányt teljesen,és ilyen gázfogantyúházat néztem hozzá(másik nincs is szerintem), és ebbe bele megy a szivató kar is?:OMert nem úgy néz ki mintha lenne benne még arra is hely ahova belemegy.
  • Pianista
    most hátul trofi(vagy mi) MZ teló van és előre akarom dönteni ameddig csak lehet. ha a dobozig bedöntöm az a rugózásban sokat fog számítani??
  • Fehercsoki
    Köszi.
  • tigeroo
    ott asszem a kipufogó felőli csavarral lehet
  • Pianista
    ha 16N1(nagyshuberes)-es karbi van rajta akkor jobb oldalon srégen felfele van egy csavar, na azzal lehet. ha 16N3(kisshuberes) akkor abban nem tudok segíteni, talán más fórumozó tud róla többet.
  • Fehercsoki
    És simsonon hol kell emelni az alapjáraton?
  • Pianista
    próbálj meg enyhén emelni az alapjáraton, ha nem működik akkor picivel több anyagot adj neki. suzukit még motorikusna nem láttam, tehát nem tudom hogy hol kell állítani.
  • zsolti900
    köszönöm szépen a választ!:D átnéztem a mocit újrakábeleztem és msotmár jó:9 márcsak 1 gond van vele. Alapjáraton elég gyakran leáll. Semmi felbőgés hanem csak szép lassan esik a moci fordualtszáma és leáll. Ez mitől lehet?
  • Fehercsoki
    Köszi:)Am nemis kérdezek sokat csak sok a szöveg és soknak tűnik de eddig max 2-3 kérdés volt meg a legtöbbre rájövök mielőtt választ kapnék.
  • Pianista
    jah
  • Fehercsoki
    Nem tudok róla.Szóval a fékkar belemegy abba amit linkeltem?
  • Pianista
    3-5km-es körzetben nincs motoros haverod??
  • Fehercsoki
    Ebbe bele lehet rakni a fékkart is?
  • Fehercsoki
    Lementem,szétszedtem,rájöttem:)Na most valaki azt magyarázza el hogy új gázkarhoz miket kell vennem?Találtam magát a gázkart amire a gumi fogóka is rámegy,meg valami gázkarházat.Ez a kettő elég?Nekem még a gyári van amin egybe van a fék meg a gázbilincse ami a kormányra megy rá.Tehát elég ez meg ez?
  • Fehercsoki
    Szóval szivatóhuzalt és gázhuzalt hogy lehet kicserélni?(bocs a sok postért)
  • Fehercsoki
    Már megtaláltam a mofakeren a huzalokat hozzá,mennyire nehéz a blokkban(v karburátorban) lévő részét kiszedni és berakni az újat?
  • Fehercsoki
    Illetve a szivató/gázkar bowdenjét hogy lehet kiszedni a blokkból?(v karburátor nemtom ahova megy)
  • Fehercsoki
    S51n le szeretném cserélni kompletten a kormányt.Találtam eddig fék/kuplungkart,kormányt,jobb fékkarhoz bilincset,bal fékkarhoz bilincset(gondolom ez kell a kuplung karhoz is),de nem találtam még gázkart(amit a jobb kézzel kell forgatni nemtom máshogy leírni:P),ezaz amin így kör alakban a bowden és ezt kell tekerni h gázt adjunk.Nemtudja valaki h annak mi a neve?
  • Fehercsoki
    Próbáld meg a kábelekt lecserélni újra.
  • zsolti900
    sziasztok! Lenne egy nagyon nagy problémám amire egyszerűen sehol nem tudok választ kapni:s Nagy reménnyel fordulok felétek hátha tudtok nekem segíteni
    amit előre is köszönök! Most kaptam egy mocit. Suzuki TS 50 XK ez egy enduro moci lenne 5 sebességes. Az elején még volt szikra indult a mocit.
    Aztán hverom belepiszkált a következő képpen. A kondenzátorról a kábeleket leszedte levágta azoknak a végét mert szerinte már nagyon rosszak voltak. Majd
    ugyanúgy visszakötötte, vagyis megpróbálta uyganis mióta ezt megcsinálta egyszerűen nicns szikra:S Még annyi h a gyertyapipa kábelének a végét ami a kondenzátorba
    megy azt is levágta. Ezek után bárkinek lenne akármilyen javaslata mindet elfogadom! Tudok küldeni képet vagy ha még kellene a mociról info tudok róla írni.
    Előre is köszönöm nagyon szépen mindenkinek!
  • Fehercsoki
    Illetve le akarom cserélni a bowdeneket,a szivató bowdenjének milyen aza vége ami a blokkba megy bele?
  • Fehercsoki
    Kipufogórácsot hogy kell felszerelni?Sima hosszú rács és sima hosszú kipufogó.