Simson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fékezéshez/megálláshoz üresbe kell tenni?Kuplung és négyesbõl le lehet váltani üresbe vagy minden sebesség köz kuplung?

norbi56
az üres a 1. és 2. között van 2.ból ha kicsit nyomod le akkor ugrik üresbe de 1. bõl könnyebben megtalálod.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

És visszafelé 4 esbõl: lefelé 3. megint le 2. megint le 1. és fel az üres?😊

Megállni csak üresben lehet?

Köszi!

norbi56
ha üresben van lefelé nyomod akkor 1. felhúzod 2. megint felhúzod 3. megint akkor 4.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Az az igazság, hogy életemben nem vezettem még Simsont és lassan megyek megvenni életem elsõ Simóját és nem ártana hazahozni valahogy és ezért kérdezem, hogy hogyan mûködik: hogy kell sebességet váltani, hogy van üresben...stb

Bocsi a hülye kérdésért, de ha valaki megválaszolná azt megköszönném!

Pianista
ezt hogy érted?????????????

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Sziasztok!

4 sebességes Simson S51-nél hogy mûködik a sebváltó?

tigeroo
Öröm lehet ilyet centírozni.

tigeroo
csillagküllõs.

ha jól látom akkor nagyobb tárcsafék van rajta
Pianista
ennek az abroncsnak mi a pontos elnevezése??
be szeretnék szerezni 1 párat😊 és mennyivel bír többet??

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pianista
most az enyém erejére tippelek... kis fordulaton olyan... 4-5 paci vaszeg... nagy fordulaton olyan 11-13 paci talán😊 ez a rezó hátránya, hogy kis fordulaton elveszik az erõ... ahol a 70-es táboris enduró nem ment ki ott ez kiment😊 büszke vagyok a gépemreXD

hát szentem 6,5 eszeik de itt már 13 lóerõben kell gondolgozni vagy Tõbb<#hehe>

nagy bilegge

Pianista
de viszon ilyen tuningal egy 7-et 8-at megeszik... ami azért már megfontolandó...

Ezt nézzétek végig
képen egy 90ccm es 5 felömlõs vizhûtéses henger látható (amibõl az egyik szentem Segédfelõmlõ Azért van kivágva a dugó oldala.

Itt kezdõdik az TUNING<#mf1>

nagy bilegge

Itt látható

Ugy jön hogy Karburátor->Vákumdob->menbrán->(és ott meg bele a ridvel be.

a Menrán arra való hogy Mikor megy lefele a Dugattyú -akkor nyit-(mert vákum keletkezik és beszív) majd Alsóholtponton -zár a menbrán- és mikor megy felfele nem engedi hogy vissza nyomja a Bezin levegõ keveréket.(de ez nagy Fordulattartományba kezd el normálisan dolgozni) olyan 7000 tõl (de nem naon tom )
Ezért alkalmazzák RObogóknál ,krosszmotoroknál,és más 2 ûtemûknél....

a Vákumdob arra kell hogy mikor (pl egy tuning robogó 14000 is pörög)hogy ilyen magas fordulaton Tárolja a Benzin levegõ keveréket meg ynomást biztosít.

(bocsánat ha vmit rosszul irtam le <#wave>

nagy bilegge

Power szelep a Kipufugó nyílásba????<#csodalk>
"menbrán szelep"

nagy bilegge

Pianista
enyém 70-et megy, de fél gáz felett folyamatosan megállás nélkül húz mint a veszedelem😊 csak ugye kis fordulaton nem valami erõs... lessz majd(a távoli jövõben) benne egy power szelep a kipuf nyílásban, egy pillangószelep amit elektronika mozgat. mûködhet a dolog vagy ahoz tövestül le kell zárni a nyílást??

Pentium négy.
Bocs, ez überláma volt...
Schwalbim volt, remélem, még lesz is. Sajnos autóvásárlás miatt eladtam, mert hülye voltam.

tigeroo
nekem 2 szimóm van, egy ezüstmetál és egy sárga színû.

a sárga full enduró, csak a blokknál nincs az a merevítés. alig futott, új henger, dugó, csapszeg, a váz újravan festve, a tankis minden csavar új benne szinte, új gumik, minden abszolút új rajta. 70-80 körül adnám el, mert csak porosodik, de kár érte mert 80at lazán megy.

a másik is egy full enduro, 2éve kaptam meg , 1400km-t futott és felrakták a padlásra...én úgy kaptam meg..újralett festve a tankja + a dekni, és ennyi. nagyon jókis gép, csak 55-60at megy mert bennevan még a folytás...
Pianista
kinek milyen gépe van? nekem ugye B51 kicsit "átalakítva" 80-asra, babettás gyújtásos, házirezós kipufogósXD megy mint a veszedelemXD csak ugye eszik részben a rezó részben meg nemtudom... gondolom a rezónak nem illene 2-3 litert rátenni:S

Pianista
ugye ezt a kérdést azért tettem fel mert van egy MZ hátsó magasított teló, de ahoz csak az elsõ telón kell toldani vagy MZ re cserélni😊 kipróbáltam hogy néz ki a magasítottal... elég érdekesen sikerült belerakniXD rá kellett támasztani egy téglára hogy elég alacsonyan legyen a kerékXD a középsõ sztenderre simán rá se lehetett támasztaniXD hátsóra is csak neccesenXD

Pianista
MZ telóra mi is gondoltumk csak egy a gond, jóval nagyobb az átmérõje és nem fér be az eredeti tartóba, viszont a nyakat meg nem szabad cserélni mert azon van az alvázszám... arra gondoltam hogy egy átalakított MZ telótartóval meg lehetne oldani... van egy jawa telótartó(kormánynak az a része) és annak a tengelyét rászerkeszteni az mz telótartóra... csak nemtudom hogy az átmérõ ugyanakkora-e mint a szimóé. elsõ ránézésre jó de nem vagyok benne biztos...

MZ telót bele. Tárcsafékkel, az a tuti. 😊

Pianista
Hy!

van egy B51-es szimóm és az lenne a kérdésem hogy az elsõ telón egy kicsit toldani szeretnék, hogy tudnám megoldani hogy... ööö... ne gyengüljön meg a cuccos(hosszabb teló kissebb teherbírás). vagy hogy az endúró változat mennyivel hosszabb(ha hosszabb). Thx.

MEGVAN A MEREVITÕ IS
Szép, igényes példány, látszik, hogy karbantartod. Jól indul, szép alapjárata van, és szépen pörög fel.
Ahhoz, hogy enduro legyen, hiányzik a vázmerevítés.

http://sportmotor.hu/motoros_videok/simson/simson-enduro-41159 ez az én simsonom eredeti simson
xD

skate00
Jaj

AZ én kérdésemre

Az én kérdésemre Nem válaszol senki?<#confused>

kb én is egy éve keverem így semmi baja tán még jobban megy mint elötte!!
De engem az érdekelne miért füstõl fehéren valami kopás mert hnap leveszem a karbit meg megnézem a dugattyún hengerfejet... nem tom hátha valami tömõdés!!😄😛

tigeroo
én 40essel tolom...régen 33-volt a keverés de akkor nagyon hamar beköpte a gyertyát!

amugy jo hogy 1:50 van ráírva a tanksapkára, de azóta már ólommentes benzint lehet csak kapni, azis kente picit...szóval szerintem 50nél mindenképp kicsit több olaj kell
norbi56
Jelentem én 1 éve így keverem és semmi baj nincs vele nem füstöl indul rendesen.

tigeroo
1:50-es keverék? normális vagy?

mióta kevered így?
hello egy simson s51n-em van és ma elkezdett FEHÉREN FÜSTÖLNI!! ahogy tankoltam bele vagyis keverni szoktam 5-liter benzinhez 1 dl sthil motorolajat elindultam semmi baja nem volt olyan 3-kilomérerig utána egy kicsit húztam neki a gázt és füstölt mint állat fehéren!! miért lehet ez??? aki tudja írjon please kösz!!
!!!

skate00
skate00
skate00
HELLO

volt a Metro Újságba Dreemer (ostorköszörû)vagy mi

Nah 125 Wattos .hosszabítoval.álványnal.fejekkel.

5000 Ft Megéri??????????

Igen, végülis a kereket is hozzá lehet hegeszteni a vázhoz, hogy ne kotyogjon 😊

Az is egy megoldás<#nyes>
Szerintem a hegesztõs berúgót ne erõltesd egy "igényes" motoron.

mennyi emigy kb 1 alap simson megtudnátok mondani?

HI!!!!
Szabolcs megyébe OLCSÓN eladó egy Simson: 4 sebesságes, 70 ccm hengerrel, új hengerfejjel (2 hónapos), dugó, gyûrû, csapszeg, tûgörgõ (4-5 hónapja cserélve), fõtengelyfogaskerék és olaj csere (3 hónapja) ajándék 6 dl olaj a blokkba, sportlégszûrõvel és fojtás nélküli kipufogóval a brutális hanghoz 17-es kisfogaskerékkel és 12''-os kiskerékkel a brutális gyorsuláshoz, végsebeség növelhetõ nagyobb kerekekkel de jelenleg olyan 60-70 km/h.

Vannak kisebb hibái:

-Berúgó kar nincs de oda lehet heggeszteni ha valaki igényes akkor berugó tengely + berúgókar csere.
-Világítás hátul szórakozik, elõl elfodható de nem az igazi( Egy kis türelemmel javíthatóak)

MAI NAPIG HASZNÁLATBAN PÖCC-RÖFF INDUL!!!!

Ha valakit érdekel szóljon és megbeszéljük az árat!
hungaro
Az utolsó képet rosszul linkeltem,bocs de itt a rendes!:

Hivatás az Életért!

hungaro
Hogy egy kicsit a topicot fel dobjam,henger tuning közbe csináltunk pár képet!Hogy miért altunk neki motort tuningólni?Erre egyszerû válasz van unatkoztunk😊Meg úgy is darabokba volt a simson blokk a tõcsavarok megszakadása végett ezért szét szedni se kellett!Tehát ezért neki álltunk!
Satuba be fogatás:

Karburátor fele beömlõ:
Beömlõ:
Ki maratva:
Be ömlõ csiszolása:
Ki pufogó "kimenet" meg nagyobbítva,"polírozva😊,akadály mentesítve":

És kész a henger,már csak egy új dugó,ugyan is a csapszeg végig sértette a palást belsejét!

remélem el nyerte tetszéseteket az átalakításról csinált képek!Ja és bocs a sok képért!

Hivatás az Életért!

Vagy a Simson.hu-ra. Aki ilyen kisgépet keres, általában ott nézi meg elõször. (bocs, nem buta reklámozó vagyok, csak segíteni szeretnék.)

hungaro
bocs,rosszul linkeltem,vegyél Aprilia SR-t a régebbit,olcsón kapsz tuningoltat is olyan 150E körül...

Hivatás az Életért!

ez elsõ link nemjo a másodikon fentvasn! de nem jelentkezik senki :S amugy robogo csere is érdekel! mert nekem csak azért kell h a faluba eljárkáljak vele! és ily yamaha jog vagy honda dio nagyon keveset eszik és az jól jönne szal ezt azér akarom eladni hogy tudjak venni egy robogót! 😄
hungaro
inkább ide tedd fel, vagy ide

Hivatás az Életért!