Simson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pianista
jah és hogy "valahol" nem gyártanak-e még olyan fõtengelyt.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pianista
nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a Danuvia fõtengelynek nem tudja-e valaki a pontos méreteit hogy mit kellene a blokkon változtatni hogy beférjen. ugye apám meg én is ilyen variálós csákók vagyunk és azt tervezzük hogy ráteszünk egy 125-ös MZ hengert, fõtengelyáttétel cserélõsen hogy a blokkot ne terhelje meg, és a danuvia fõtengelyre gondoltunk mert találtunk egy szimót ugyanígy danuvia fõtengellyel. ha a fõtengely áttételt cseréljük akkor mást nem kell erõsíteni rajta??

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pianista
azt nem tudom... ezt máig se értem hogy mi bajt okozhatna a sok olaj... max annyi hogy elöl, hátul ahol le lehet feszíteni ott kifröccsen... szal nem tudom.

Hali!
Lenne 1 olyan dolog ,hogy mi lesz ha túl sok olajat öntök a váltóhoz? Mert beszorult a nívó csavar.

Pianista
*párna=páran

Pianista
nekem az egész kuplungrésszel baj van, talán a váltóval is... hidegen még nem olyan vészes de ha bejáratom akkoraztáán... csörög zörög minden baja van... de azért megy😊 mondjuk a váltórész kb 1 éves és az alatt párezer KM belement, pláne a krosszpályán😄 am nem hajtom, kímélem a gépet, ugratni is csak régebben szoktam de ritkán és nem métereset. érdekes hogy a haverom táborisát ami már 300k!-ban van legyorsultam egy alig 40-ben lévõ motorral😄 tetejébe a haverom 50-60 kg én meg 80... párna kértek már érte 100k-t de nem adom!XD

tigeroo
jaja, a hang sok mindent elárul. ha baj van a dugóval, vagy a gyürüvel, esetleg fõtengelyes akkor azt lehet hallani. érdemes olyan emberrel motort nézni aki konyít hozzá, õ tud neked a helyszínen sokat segíteni!
Pianista
hogy hol veszed az teljesen mindegy csak jó állapotú legyen. ne dõlj be a szép külsõnek mert elõfordulhat hogy a blokkja szét van burítva és csoda hogy megy. az állapotás a motor hangjáról lehet legegyszerûbben megállapítani pl.: mennyire zörög, hogy veszi a lapot, hogy viselkedik terhelés alatt, kompresszió mekkora(ne olyan legyen hogy ráteszed a lábadat és nem bírja megtartani) stb. mikor én megkaptam a szimót kb olyan volt hogy egyesbe lefulladt pedig pöcre indult, szép hangja volt. érdemes egy próbakört menni, úgy a legbiztosabb.

Fehercsoki
Esetleg nincs valakinek eladó?

Fehercsoki
Hol érdemes venni?Esetleg nézzem meg az apróhirdetéseket?Ha venni akarok egyet hogy tudom gyorsan felmérni az állapotát?

Pianista
sztem S51-est érdemesebb mert könnyebb a javítása és talán a menettulajdonságai is jobbak. a javítás dolog attól függ hogy, hogy rakod össze, egy jó állapotban levõt max évente kell kicsit megvizsgálni hogy minden a helyén van-e. mondjuk az enyémet 2-3 havonta kell mert ugye nem a gyári állapot a szó szoros értelmében😊

Fehercsoki
Gondolkoztam rajta hogy veszek hogy egy jó kis simsont,S50-S51ig gondoltam valamilyenre mert olcsóak,az lenne a kérdésem h sokat kell ezeket javítani?Sok baj van velük?Milyet éri meg venni?

tigeroo
aha énis a síbertûre gyanakodtam
Pianista
a tûn tegyél feljebb 1-el vagy ha szükséges 2-vel, esetleg megnézheted az úszószintet is. a karbi tartályában vagy egy kis oszlop azzal kell egyszintbe lennie.

tigeroo
hát nemhiszem hogy dugulás, mert pörög a motor ha kell! meg menet közben nincs gond (ha szivatóval nyomom)

de amint leveszem a szivatót, alapjárat nélkül a motor megáll, úgy vettem észre hogy fordulatszámtól függetlenül
Pianista
fullad?? a hangja kicsit elnyúlott és ingadozva megy?? vagy van egy pont aminél nem pörög tovább hanem mélyhangúan leszabályoz??

tigeroo
ha szivató nélkül fullad a szimó akkor fals levegõt kap?

Köszi!

Pianista
ha a jobb oldali deknit mondod(gyújtás felõli), ahova a spirál megy, ott van egy kis mûanyag foglalat amit ha minden igaz egy csapszeg tart, üsd ki a csapszeget és könnyen eltávolítható.

Hali
Még lenne olyan kérdésem ,hogy a km óra hajtását lehet cserélni? Mert beállt ,mint Katiba a gyerek és nem mozdul az a része ami a motorházfedélben van.(elnézést minden Katalin nevû olvasótól).
Válasz(oka)t elõre is köszönöm.

Köszi a gyors választ.

Pianista
elõfordulhat, de lehet hibás váltóbeállítás vagy váltó fogaskeréknek a közepének a kopása.

Hali
Lenne 1 olyan kérdésem hogy húzóéktengely meghibásodása okozhatja-e ,hogy a motor kidobja a sebességet.(s51-es)

hello
Valaki nem tud egy simson s51 tankot max 4000ft-ig

Pianista
közbe meglett a stihl fogyasztása... elég meglepõ... 3,9...<#fejvakaras>

norbi56
jah az más😄

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Pianista
70-73 ccm henger, tervezett(házi) rezonátor, babetta gyújtás.

norbi56
4,8 az nem sok?😮

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Pianista
fent van a stihl karbi... erõ tekintetében egy hajszálnyit gyengébb, de olyan szép alapjárata van hogy csak na, olyan alacsonyat is elbír hogy fél másodpercenkén pöffen egyet<#wow1><#nezze>. nagyon szépen pöcre indul, semmi alapjáratleesés😊 már csak a fogyasztást kell lemérni, a sima karbival volt kb 4,8 a fogyasztás.

ok!Köszi.
Pianista
ha sokat kap akkor a tût lejjebb kell tenni, ha keveset akkor feljebb.

Pianista
attól függ... ha nem pörög ki és egy adott fordulaton "leszabályoz" és olyan durrogós a hangja akkor sokat kap, ha olyan mintha fulladozna akkor keveset😊

A subertüt merre kell állitanni?
Oké, most már valaki tényleg monddja meg nekem, melyik a Simson elsõ kereke!

Pianista
he??.................................. ezt hogy érted????????????????????

norbi56
Megnyitod a benzincsapot?<#ravasz1><#hehe>

Hogyan tudok a simson karburátornak benzint adni?
Lacimaci

te tényleg ilyen láma vagy???

egyáltalán láttál már Váltós motort???

jogsid megvan??<#duma><#alien><#falbav><#fejvakaras><#integet2><#guluszem1>

nagy bilegge

Pianista
szervízben hogy csak megnézzék mi a baja mennyibe kerül kb.? már 1 hónapja csináljuk... hol jó hol nem😞 most lett véve NGK gyertya és pipa, ez megoldotta a pörgést de 60 fok felett viszont semmi alapjárat😞 kezdem már unni.

tigeroo
nekem is van igy, hogy melegen kihagy. de nekem a gyûrûvel is baj van, sztem nálam azis ludas
Pianista
henger, dugó, gyûrû nem lett cserélve. asszem kezd javulni😊 mostmár nem melegen hanem hidegen hullámos v. nincs alapjárat, de ha megyek 50 méter akkor megjavul😊 még az lenne hogy nem nagyon bírja a huzatást... leesik az alapjárat... babetta gyújtás van benne, ez is okozhatja??

hungaro
Henger lett cserélve v. dugó,gyûrû?De a fõtengelyt akkor is járatni kell,lehet,hogy nincs bejáródva azért csinálja ezt!Nekem pl most lett dugó,gyûrû,fõtengely stb.. cserélve,nem vt bent erõ,100km után kezd bele vissza jönni!

Hivatás az Életért!

Pianista
volna a gépemmel egy kis gond... most lett új fõtengely, szimering, C3-as csapány stb. cserélve, új(használt) karbi. kis hõfokon úgy megy hogy kitépi a kormányt a kezembõl, de ha 60 fok környékén van akkor meg elkezd rosszalkodni: alapjárat nuku v. hullámos, olyan a hangja mintha itt-ott gyújtana, kis fordulaton alig megy stb... se nekem se apámnak nincs ötlete hogy mi lehet... ötleteket várok.

norbi56
Nincs mit.

Köszi a segítséget.

norbi56
Persze vissza kell.Én nekem elsõre sikerült 2 kört mentem az udvaron és már tudtam mindent.

Pianista:Ezt el is felejtettem 3 hónaõja nem motoroztam már😄

Szerintetek van rá esély, hogy eltom hozni a mocit vagy kell hozzá idõ, hogy megszokjam?

Gázt kuplungnál is vissza kell venni, ugye?

Pianista
a simsonnál minden sebesség közt van üres, de 1-2 közt lehet legkönnyebben megtalálni, a többit csak érzéssel lehet😊 jah és minden váltásnál kuplung... vagy legalább engedd vissza a gázt hogy ne legyen terhelés rajta.

norbi56
Sebességbe is megállhatsz csak ne engedd ki a kuplungot.