1560
Szoci motor
  • 111222
    Nekem is lenne 1 apró kérdésem.
    Alapjáratot szeretnék állítani szeretett mocimon de nem hagyja magát állandóan le akar fulladni de már nem tom mit állítsak rajta . Remélem valaki tud mondani valami okosságot.
  • 111222
    Helló Szabolcs!
    Nekem is ezzel volt most bajom http://www.heidenau.hu/termek.php?termek_id=10343 ezt cseréld ki ha nem lesz jó akkor a húzóéktengelyt kell ki kicserélni.A léptetővilla csere kb 5 perc.Ha tudod mit kell csinálni.
  • Bacsa Szabolcs
    helosztok:D
    kéne segiteni!!
    azlenne a bajom hogy a motor nemveszi az egyest vagyis katanegyet de kuplung ki és elkezd remegni az elsö lánckerekem!!
    és aztmonták a léptetövilla lesz a hibás akor azt hogykel megcsinálni??
    a segitcségetis elöre köszi:)
  • Fehercsoki
    Úgyértettem.
  • Pianista
    csak gyújtáson világítana tudtommal.
  • Fehercsoki
    De neked ott van valami?Légszűrő ház kipu felöli oldal és a légszűrőbetéttel egy magasságban.Úgy van nekem bekötve az első/hátsó lámpa,hogy ha van áram(jár a motor) akkor világít,azaz nem lehet kikapcsolni,úgyhogy ha az (működő)akksi lenne akkor folyamatosan világítania kéne nem?
  • Pianista
    azt nem tudom... az enyémben nincs aksi, nem tudom hova kell kötözni... más talán tud segíteni.
  • Fehercsoki
    S51en ami a légszűrőházban van jobb oldalt(kipufogó felöli oldal),a légszűrőbetéttel kb egy magasságban és tőle balra,és néhány elektromos vezeték megy rá,rá van írva h vigyázz magas feszültség azaz akksi?
  • gerge93
    oké, köszi
  • Fehercsoki
    Árba egészen változó,már 20kért is kapsz de az nem túl jó és talán 100k körül van a vége.100kért olyat láttam h kívülről belülről TELJESEN fel volt újítva nagyon szép volt és gyors és működött is.A simson.hu-n van sok hírdetés nézd meg őket.
  • gerge93
    milyen árba van kb. egy s51- es? vagyis meddig mennyek el árba, hogy jót vegyek?
    s51 n vagy b között csak annyi a külömbség, hogy indexes a b?
  • Fehercsoki
    S51 az jó.(énis pont úgy vagyok vele ahogy te,csak nekem már megvan a motor)Jól nézd meg hogy milyet veszel mert van elég sok amit drágán adnak és szar állapot,és amennyit ráköltesz még annyiból már sokkal jobbat is vehettél volna.
  • gerge93
    Nemsokára lerakom "B"- re a jogsit (remélem). Sokáig úgyterveztem, hogy majd a kocsinkat vezetem, de sajnos bevezették ezt a hülyeséget(én szempontomból), hogy 18 éves korig mellettem kell, hogy üljön egy 18 évet betöltött. Ezért elkezdtem nézegetni már most a Simsonokat, de még annyira nem értek hozzá. Szerintetek milyen simsont vegyek? Hallottam olyat, hogy S51- et 3sebességest és külön vegyek rá 4 sebességes blokkot, mert úgy jobban megy. Nem tudom mi legyen ezért kezdtem el már most filózni rajta meg gondoltam megkérdezlek titeket is ahogy látom eléggé értetek hozzá.
  • Fehercsoki
    S51re milyen fejidomot érdemes venni?Valami szép és olcsó kéne.Lámparács nekem sehogy sem megy rá.
  • Pianista
    kb ugyanolyan... a rezonátorral ha ki van szedve a lemez akkor alacsony fordulaton enyhén gyengébb lessz, viszont fordulaton masszívan megindul.
  • Fehercsoki
    Ahoz szét kell vágni nem?Az a baj nincs ilyen ismerősöm aki meg tudná csinálni.Ebben az esetben is megéri az elsőt v így ugyanolyan teljesítményben?
  • Pianista
    az elsőt, de abból a lemezt ami a közepében van ki kell szedni hogy teljes erejében legyen.
  • Fehercsoki
    Lemaradt a kérdés:PMilyen kipufogót vegyek a felsoroltakból?
  • Fehercsoki
    Lejött valami csőfogó kulcsal,azért köszi.Ilyet vagy inkább ez/ez.
  • tigeroo
    csavarhúzó + kalapács
  • Fehercsoki
    Kipufogóhollandert mivel lehet leszedni?Eléggé rá van szorítva csak úgy nem jön le.
  • Pianista
    jah. am most találtam egy vidit igen komolyan megtuningolt szimókról
  • Fehercsoki
    Azt csak akasszam ki?
  • Pianista
    jah és + a kuplung bowden
  • Pianista
    3 csavar tartja-> fent, lent, elöl. a jobb oldalon ahol a kipu is elmegy.
  • Fehercsoki
    A blokk dekniját hány csavar tartja?Melyikeket szedjem le?(sosem szedtem még szét,nem akarom elrontani:P)
  • Fehercsoki
    Ok köszi.
  • atti59
    Valaki árulja el nekem ha megyek 5 km és bemelegszik akkor mér kezt morogni és meg áll mikor lehűlt akkor rúgásra indul, pedig ngk magas hőfoku gyertyát is tettem bele
  • Pianista
    a blokk deknijét leszeded a kipufogó felöli oldalon, és van a hátsótájékán egy "kidomborodás" és abban van egy lyuk abba megy bele ilyen műanyag izé amiben a bowden és egy fogaskerék van, a lánckerék tengelyére rámegy a nagyobbik fogaskerék, előtte azt ajánlanám hogy a tengelyen a csavar és a lánckerék közé egy vaskosabb alátétet tegyél mert nem biztos hogy el fogja érni a 2 fogaskerék egymást és idővel csak szétkoptatja. pontosan nem tudom leírni, majd valaki kijavít ha le tudja írni pontosabban:)
  • Fehercsoki
    Nem tudja valaki hogy km óra meghajtást hogy kell pontosan beszerelni?
  • Fehercsoki
    Csak város de mind1 azért felrakom mert szép:P
  • Pianista
    az S50-eseknek a gyári lánckereke 13 vagy 15-ös??
  • Pianista
    attól függ hogy hogyan mész vele... ha csak városban/faluban motorozgatni akkor nem kell, de ha crosspályára vagy terepre akkor kell, mert idővel meghajlik a váz.
  • Pianista
    igazságszerint a furulya a gáz visszaverésénél játszik szerepet, ha kio van véve az azt jelenit hogy a gáz később tér vissza a hengerbe, ezáltal alacsonyabb fordulaston teljesít. legalábbis elméletileg így van. a rezonátor amit belinkelt, annak semmi baja csak a lemezt kell kivenni belőle hogy teljes rezonátorként működjön. és ha a reszelést megcsinálja akkor kieszi a gatyájából is... nekem is van egy 50-es tuninghengerem, 4 felömlő+reszelt és az szó szerint kievett a gatyámból is... 70-es henger+stihl karbi(hihetetlen de kevesebbet eszik vele)+kibelezett(vagy tervezett) rezonátor= nagy teljesítmény, alacsony fogyasztás.
  • tigeroo
    jól néz ki az igaz de...

a karburátorhoz alig tudsz hozzáférni tőle.
    sőt, KURVA FRUSZTRÁLÓ a karbut piszkálni ha fennt van az a vas
  • tigeroo
    rendben majd keresek képeket és mutatom mi a dörgés
  • Fehercsoki
    Tank alá enduro vázmerevítőt érdemes felszerelni?
  • Fehercsoki
    Nem tudjátok hol lehet jó felniket kapni?
  • Fehercsoki
    Am raktok be képet a motorotokról?Majd rakok énis ha fennt lesz a kipufogó.
  • Fehercsoki
    Rendben,köszi szépen!Akkor ezt a sportkipufogó rendelést visszamondtam,viszont akkor rendeltem helyette 2 bilincset amire felmegy a kipufogórács.Annak örülnék ha leírnád részletesen a folytás kivételét.