Simson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fehercsoki
Köszi.

tigeroo
ott asszem a kipufogó felõli csavarral lehet
Pianista
ha 16N1(nagyshuberes)-es karbi van rajta akkor jobb oldalon srégen felfele van egy csavar, na azzal lehet. ha 16N3(kisshuberes) akkor abban nem tudok segíteni, talán más fórumozó tud róla többet.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Fehercsoki
És simsonon hol kell emelni az alapjáraton?

Pianista
próbálj meg enyhén emelni az alapjáraton, ha nem mûködik akkor picivel több anyagot adj neki. suzukit még motorikusna nem láttam, tehát nem tudom hogy hol kell állítani.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

köszönöm szépen a választ!😄 átnéztem a mocit újrakábeleztem és msotmár jó:9 márcsak 1 gond van vele. Alapjáraton elég gyakran leáll. Semmi felbõgés hanem csak szép lassan esik a moci fordualtszáma és leáll. Ez mitõl lehet?
Fehercsoki
Köszi😊Am nemis kérdezek sokat csak sok a szöveg és soknak tûnik de eddig max 2-3 kérdés volt meg a legtöbbre rájövök mielõtt választ kapnék.

Pianista
jah

Fehercsoki
Nem tudok róla.Szóval a fékkar belemegy abba amit linkeltem?

Pianista
3-5km-es körzetben nincs motoros haverod??

Fehercsoki
Ebbe bele lehet rakni a fékkart is?

Fehercsoki
Lementem,szétszedtem,rájöttem😊Na most valaki azt magyarázza el hogy új gázkarhoz miket kell vennem?Találtam magát a gázkart amire a gumi fogóka is rámegy,meg valami gázkarházat.Ez a kettõ elég?Nekem még a gyári van amin egybe van a fék meg a gázbilincse ami a kormányra megy rá.Tehát elég ez meg ez?

Fehercsoki
Szóval szivatóhuzalt és gázhuzalt hogy lehet kicserélni?(bocs a sok postért)

Fehercsoki
Már megtaláltam a mofakeren a huzalokat hozzá,mennyire nehéz a blokkban(v karburátorban) lévõ részét kiszedni és berakni az újat?

Fehercsoki
Illetve a szivató/gázkar bowdenjét hogy lehet kiszedni a blokkból?(v karburátor nemtom ahova megy)

Fehercsoki
S51n le szeretném cserélni kompletten a kormányt.Találtam eddig fék/kuplungkart,kormányt,jobb fékkarhoz bilincset,bal fékkarhoz bilincset(gondolom ez kell a kuplung karhoz is),de nem találtam még gázkart(amit a jobb kézzel kell forgatni nemtom máshogy leírni😛),ezaz amin így kör alakban a bowden és ezt kell tekerni h gázt adjunk.Nemtudja valaki h annak mi a neve?

Fehercsoki
Próbáld meg a kábelekt lecserélni újra.

sziasztok! Lenne egy nagyon nagy problémám amire egyszerûen sehol nem tudok választ kapni:s Nagy reménnyel fordulok felétek hátha tudtok nekem segíteni
amit elõre is köszönök! Most kaptam egy mocit. Suzuki TS 50 XK ez egy enduro moci lenne 5 sebességes. Az elején még volt szikra indult a mocit.
Aztán hverom belepiszkált a következõ képpen. A kondenzátorról a kábeleket leszedte levágta azoknak a végét mert szerinte már nagyon rosszak voltak. Majd
ugyanúgy visszakötötte, vagyis megpróbálta uyganis mióta ezt megcsinálta egyszerûen nicns szikra:S Még annyi h a gyertyapipa kábelének a végét ami a kondenzátorba
megy azt is levágta. Ezek után bárkinek lenne akármilyen javaslata mindet elfogadom! Tudok küldeni képet vagy ha még kellene a mociról info tudok róla írni.
Elõre is köszönöm nagyon szépen mindenkinek!
Fehercsoki
Illetve le akarom cserélni a bowdeneket,a szivató bowdenjének milyen aza vége ami a blokkba megy bele?

Fehercsoki
Kipufogórácsot hogy kell felszerelni?Sima hosszú rács és sima hosszú kipufogó.

Fehercsoki
Felraktam máshova ittvan megint:ez az.

Fehercsoki
Na szal annak a cuccnak a neve érdekelne engem amire a fényszóróházat csavarozzuk rá.Itt egy kép.

Helló!
Akinek javítási útmutató kell annak itt 1 oldal : http://www.szocimotoros.hu/hu/szakirodalom

Fehercsoki
Mi annak a neve ami az elsó fényszóróházat tartja?Kicsit ferde kéne 1 új.

A markolat elé kell rakni szerintem.Cross motoron úgy van.

Fehercsoki
A kézvédõt hogy kell felszerelni?Az egyiknek az egyik szára(ahova a csavar is megy) rövidebb.

Fehercsoki
A jobb oldali gumi izét leszedtem(amivel a gázt is lehet adni),na most hogy tegyem rá az újat hogy fel tudjam rakni de rendesen rajta legyen és ne lehessen csavargatni?

Pianista
jah, rámegy a lámpára.

Fehercsoki
Tehát a rács legyen "legfelül"?

Pianista
van a rácson 4 csavar, azokat kell óvatosan a lámpa és a mûanyag ház közé betekerni, úgy hogy tartsa de nem pattintsa le a lámpát.

Pianista
az a benzinbe kevert olaj, sokat sztem nem tudsz kezdeni vele.

Fehercsoki
Illetve a lámparácsot hogy kell felszerelni?Elsõ fényszóró keret és betét közé vagy hogy?

Fehercsoki
A blokkból kijön egy rövid görbe csõ ami összeköti a blokkot(de lehet h nemis aza neve nemtom) a kipufogóval,na és ahol ez a csõ találkozik a kipufogóval ott nekem olaj szivárog ki(nemis kevés,persze nemtom mi a sok,de azért nemsok de nem 1-2 csepp),a tömítés rossz?Elég ha kicserélem?Ezt az olajat v mit pótolni kell?

180 ml,de ha jól emlékszem a gyári könyv 2dl-t ír, de egyes tapasztalatok szerint ez már fröcskölhet.140 ml kevés.
A kevergetés csak akkor kell, ha kopott, rossz villád van, egyébként nyáron 10W, télen 5W lökésgátló olaj.De még ráérdeklõdõk.

Pianista
az elsõ telóba hány dl olajat kell önteni??

Pianista
a hátsó telón alul és felül is van csavar, azokat kiszeded és már le is jön. de elõbb tedd alsó sztenderre mert nem lessz ami tartsa a lengõvillát.

tigeroo
S53 fejidomot honnan lehet szerezni?
Fehercsoki
S51-en.

Fehercsoki
Hátsó teleszkóp csere csak annyi h kicsavarom a 2 csavart a régin és berakom az újat és becsavarom?

Pianista
felül van mindkét telón egy csavar, azt tekerd ki és a 2 gyûrût lentebb lazítsd ki és húzd ki a telót.

Fehercsoki
Elsõ teleszkópra a gumiharmónikát hogy lehet felszerelni?Elõzõ kicsit szét van szakadva.

jah nekem ako ugyis yoxD

tigeroo
bocs kaptam kérést képekre, de még 1 ideig nem nagyon lesz sry 😄
Pianista
minek csináltatnál másik lánckereket mikor az elsõt max 5 perc alatt ki lehet cserélni??????! leveszed a blokkról a deklit látsz egy lánckereket, csavar le, csere, csavar fel és örülsz... és elöl sokkal többet számít mint hátul.

jah megvmi esha csinaltatokra nagyob lanckereket hatulra akor joblesz a cross-hoz?? esakor ay elso lackereket nemkel piszkalnom!!

ahha akor kisebre csereljem az elsot!!xD deaz a bibi hogy cross gumikat ragtam fel elore hatra! de nagyobakat es nagyon gyengelet esakor akormondtak hogy ezt igyke csinalni!! deakor vesyek kiseb elso lanckereket azt meglatyuk!

Pianista
nemrég kigondoltam egy számítást a lánckerék cserés ügyben, hogy az adott lánckerékkel mekkora a végsebessége. Pl.: 15-rõl 17-re: legyen mondjuk 70Km/h: 70:15=(kerekítve)4.7, ezt megszorzom 17-tel 4.7x17= 79.9(- 1-2Km). lényegében max pörgés Km-ben oszt 15 szor új lánckerék.
nah így néz ki ez a dolog<#vigyor1><#nezze>

Pianista
a hátsó lánckerék fix, vagyis azon a méreten kívül nincs másik. csak az elsõt tudod cserélni kissebbre/nagyobbra. ha a 15-öst kicseréled mondjuk 17-esre akkor hihetetlenül elgyengül, viszon... mondjuk 70 helyett 80 a vége, ez a szám a maximális pörgéstõl függ. ha kicseréled mondjuk 12-esre, akkor sokkal erõsebb lessz de lassabb.

helosztok!
kelene segiteni😄
cross-ositom a motort es aztmondtak hogy nagyob hatso lanckerekel jobanfog kaparni!!ako mien lanckereket tegyekra vagy holehet kapni jonagy lanckereket???????
helosztok!!<#help>

Pianista
nem, mert a tanksapkán van a szuszogó és ott ki tud folyni a benzin, és nem is zár tökéletesen.