1560
Szoci motor
  • Pianista
    volna egy kérdésem: simsonra a kézvédőt hogy lehet feltenni?? már negyed órája nézegetjük de nem tudjuk hogy hogyan... valaki esetleg tud segíteni??
  • Fehercsoki
    Köszi majd megpróbálom.
  • Pianista
    az úszón(nagy 2 oldalán dobszerű valami középen egy nyelvféleséggel, az újnak a színe sárgaréz a régebbi kicsit fakóbb) azt a nyelvet kell kicsit lejjebb hajlítani.
  • Fehercsoki
    Esetleg erről nincs 1 képed?:DNemigazán tudom h hogy kéne,és merre hajlítsak rajta,illetve a főúszó pöckén?Ami középen van?
  • Pianista
    akkor a benzinszint alacsony... vedd le a karbi alját és az úszó pöckén hajlíts úgy hogy később zárjon el.
  • Fehercsoki
    Nem sajnos=/Ha ráhúzom teljesen a gázt úgy erősebb hangja van de úgysem indul csak kb 1 secig megy.
  • Pianista
    a beállítás után se jó??
  • Fehercsoki
    Köszi,sikerült fentebb raktam,most a lehető legfelső helyzetében van a tű.Nem igazán füstöl mivel be sem indul,berúgásra nagyon kis időre(max 1 sec) beindul,akkor felvillannak a lámpák és leáll.:S
  • Pianista
    a karbi tetején van egy kupak(az egész rész nem az a kis csavar) azt lecsavarod és azzal együtt kijön a shuber, abban van egy tű, azt a tűt kell 2-vel feljebb tenni, a tűt úgy tudod kiszedni hogy a bowdent kiakasztod a shuberről, ezt kicsit alaposabban megnézed és rájössz hogy működik;) és azt a lemezt a tűn 2-vel lejjebb teszed, majd visszarakod. a shuber visszarakása az úgy megy hogy a bevágott rész legyen az alapjáratállító csavar felől, és csak beleteszed, de előfordulhat hogy a tű elsőre nem megy bele a helyére és megakasztja, ebben az esetben még VÉLETLENÜL se erőltesd bele hanem kicsit kezd forgatni a helyén miközben fel/le emelgeted, előb utóbb bele fog találni. azt elfelejtettem kérdezni hogy erősen füstöl vagy nem? ha füstöl akkor ellenkezőleg kell a tűn állítani.
  • Fehercsoki
    Hogy vegyem feljebb?Azt a kerek izét csavarjam fentebb?Vagy benne a kis izét amivel a gázbowden feszességét lehet állítani?
  • Pianista
    kevés a benzin, a tűn tegyél 2-vel feljebb
  • Fehercsoki
    Kb 1 hónapja nem használtam az S51-m,most pedig nem indul be,ha tolnak akkor 1esbe megy,de nagyon gyenge,minél gyorsabban tolnak annál nagyobb fordulatszám,de ahogy behúzom a kuplungot vagy abbahaggyák a tolást egyből leáll a motor:S Mi lehet a baj?
  • 111222
    Szabolcs sajnos nem tudok segíteni a léptetővilla cserében.Nem találtam s50-est elérhető távolságban.
  • Pianista
    a karbit úgy tudod leszedni hogy a hender felőli csonkon van 2 anya, az fogja rá és hátul a gumicső de azt csak ki kell nyomni oldalra és lent is van. a pucolást tiszta benzinnel ajánlott, mondjuk tegyél valamennyit(amennyi épp ellepi) egy nagyobb üvegbe és tedd bele a karbit, majd kicsit "lötyiküld" meg. de a művelet előtt az úszóházat ami a karbi alján van szedd le, és az úszót is szedd ki. nem lessz ehéz kiszedni mert a csapszeg ami tartja oldalradöntve és enyhe úszómozgatással kiesik. a fúvókákat ha gondolod kiszedheted mindenestül, a tűszelepet is akár és betenni a benzinbe a karbi mellé. akár brigéciollal is átmoshatod, de azt utánna vízzel öblíteni kell, és meg kell várni amíg kiszárad belőle a víz.
  • Fehercsoki
    Ki szeretném pucolni a karbit mivel elég sokáig állt a motor és gondolom a benzinből kivált néhány dolog és ezért nekem sem fog elindulni,legalábbis nekem ezt mondták.Sosem szedtem még le a karbit,hogy szedjem le és hogy tisztítsam ki?
  • Fehercsoki
    Van egy ilyen kézvédőm,hogy lehetne ezt felszerelni?Az egyiken kicsit rövidebb a műanyag rész ahova a csavar belemegy és nem jó.(nem az enyém hibás,az összes ilyen)
  • tomi890125
    na megnéztem jobban a simsont! nem szedtem még szét, de amikor a főcsavart húzom meg a hátsó keréknél, ropog valami, lehet hogy a tengely ropog?
  • Pianista
    ha csak enyhén van meghajolva akkor nem szükséges cserélni. de erőre a 12-es sokkal jobb lessz, viszon 50-55 lessz az üveghang...
  • tomi890125
    akkor uj fogaskereket kell vennem előre is meg hátra is ha minkettő megvan hajolva ugye?
    előre akkor lehet 12eset veszek hogy határba erősebb legyen :)
  • Pianista
    akkor a 2 lánckerék közül az egyik(vagy mind2ő) lánckerék fogai meg vannak hajolva.
  • tomi890125
    lazítottam már de akkor is kattogott
  • Bacsa Szabolcs
    nehogy szétszedj egy simsont:D
    inkább szétszedem enyimet azt meglátom:P
  • Pianista
    túl feszes a lánc. lazíts rajta kicsit.
  • tomi890125
    üdv!
    nem tudja valaki mi lehet a gond, ha a hátsó keréknél, kattog valami? Amikor tolom a simsont(s51 enduro) akkor ilyen kattanást hallani, kis időközönként. Ha kilazítom a hátsó kereket akkor nem kattog. Fogaskerékre gyanakszom, vagy elkopott, vagy eltört valami tengely vagy mi.
    Ha valaki talán tudja mi lehet a gond akkor írja le, köszi!
  • 111222
    Húha Szabolcs sajnos ebben nem tudok segíteni de ajánlanám ha nekiállsz akkor jól jegyezd meg mit hova kell rakni.De keresek 1 s50b-t és szétszedem ha kell.
  • Bacsa Szabolcs
    helosztok uja segitcség kelxD mint mindig:D
    ööö azlenne a gond hogy 1-gyes még mindig nincs és hogykel benne léptetövillát cserélni am simson S50B-m van:D
    a segitcségetis eröre kösz
  • Pianista
    nemsokára teszek képet a sámsonomról:) tegyetek ti is.
  • Pianista
    talán tekercshiba lehet... nézesd meg valakivel a gyújtáson a hozzá tartozó tekercset.
  • Pianista
    bal oldalon a blokk alján van egy nagyobb méretű csavar(nem hátul középen), azt kell kitekerni.
  • Pianista
    bele, de ahoz kell ilyen "gumikülső" vagy mi, ami tartja az órát és a konzol gyűrűjébe beleszorul. mert simán nem lehet beletenni.
  • Fehercsoki
    Az olajat hol tudom leereszteni?Egyáltalán hol van?
  • atti59
    S51 megszakitós simsonnom van, az lenne a kérdésem a villágitást rá kapcsolom alig világít valami ötlet?
  • Fehercsoki
    Van 1 80as km órám(asszem még gyári),na ez az óra ez pont jó abba az utángyártott dupla km óra tartóba?Mert van ilyen kis lemezem ami tartaná az órát de ez nagyon labilis és az órát simán lehet forgatni benne.
  • Pianista
    passz... a belsejét szerelésképp nem nagyon ismerem... talán más tud segíteni.
  • Bacsa Szabolcs
    helosztok kelene uj segitcségxD
    a léptetö vilát hogytom kicserélni???xD
    a segicségetis eröre kösz:)
  • Fehercsoki
    Rendben,lemegyek és megnézem.
  • Pianista
    akkor nem szükséges szerintem, és a lendkerék a jobb oldali blokkdekniben van egy nagy (általában)fekete kerékszerű belültekercses izé ami a főtengelyen van;)
  • Fehercsoki
    Alap henger.
  • Pianista
    a henger alap henger(2 felömlős nem reszelt) vagy tuningos?? ha alap akkor jó a sima gyújtás is de ha tuningolt akkor minnél előbb csere, kivéve ha bírsz magaddal és nem pörgeted:)
  • Fehercsoki
    Illetve ez a "pörgős dolog",ez a lendkerék ez merre van?Mert lehet h inkább szétszedem és megnézem.