1560
Szoci motor
  • Roli0014
    Jah és még nincs valakinek simson robogó blokk összerakási rajz ??
  • Roli0014
    Helló!Nekem van egy simson robogóm azt szeretném kérdezni nektek mutatja hogy üresbe van a kilóméterórán??
  • Bacsa Szabolcs
    helosztok kéne egykis tanács:DxD
    hogylehet házilag feltuningolni a motort hogy joban menjen egykicsit???
    üdv!
  • Fehercsoki
    Érdekesnek hangzik,simson.hu-n próbálkozz,ott csinálnak egyedi dolgokat.
  • Pianista
    kigondoltam egy rezonátorátalakításosmizériát, a lényege az hogy a hátsó kúp mozog... minnél nagyobb a fordulat annál közelebb kerül a hátsó kúp az elsőhöz... ezt apám kicsit esztétikailag finomította miszerin a meglévő kúpban lenne még 1 mozgó kúp, így kívülről nem látszana... valaki nem ismer valakit akinek lenne ötlete az elkészítéséhez??
  • Pianista
    tedd rá az anyát és kalapáccsal ütögesd meg, ekkor a lendkerék inden ütéskor picit lejjebb csúszik és előbb utóbb lelazul.
  • Bacsa Szabolcs
    helosztok
    kelene egykis isegitcségxD
    hogytudnám leszedni a kendkereket lendkerék lehuzo nélkül???xD
    me a gyujto tekercs a blokra huza a szikrátxD
  • Pianista
    Ez a gyerek bolond!!!XDDDDDDDDD
  • Pianista
    először a tirisztort nézném meg... ha nem az akkor a gyújtótekercs, vagy a jeladó...
  • Fehercsoki
    Hát ez aztán szép motor:)És erős is.
  • sitta
    Sziasztok.
    Tilisztoros gyújtású 51-es B-nél egyik pillanatról a másikra megszűnt a szikra.Gyertya vadiúj.Van valami tippetek,mi lehet a gubanc?
    Ezer köszönet és hála...stb.
  • Pianista
    akkor erre mit mondjak 28 ló, 130ccm:)
  • Fehercsoki
    Hát sok sikert hozzá:)15-17 ló az nagyon sok egy 5 lovas simsonnál.
  • Pianista
    tud valaki olyan helyet ahol lehet 90-es hengert 21-es szívnyílással eladót?? esetleg 4 felömlős is jöhet:) a közeljövőben lessz egy kis erősítés a mocin és ezekre gondoltam + táboriféle extraerős főtengelyre:) a karbi majd 1 21mm-es AMAL versenykarburátort lessz(remélem)ha jól sejtem így cirka 15-17 lót nyerek:)...

remélem összejön:)
  • Pianista
    talán kondi... próbáld meg annak a cseréjét.
  • Fehercsoki
    Szétszedem majd a karbit,és küldök 1 képet(valamikor hétvége felé) hogy hogy néz ki most,és majd megtennéd hogy bejelölöd rajta min és merre hajlítsak?
  • monyesz
    Sziasztok
    Segítségeteket szeretném kérni!
    Napokban lett generálozva az 50 es blokkom,minden szép és jó!
    Próbakör...második sebességnél durrant egyet a kipuf és annyi!Gyújtást állítottunk, utána alapjáraton ketyegett 5 percet és leállt...nem indult be,kicsit lehült, rugásra indult.Most ez a körforgás van h beindul VALAMI túlmelegszik leáll,lehül indul!Ez a valami lehet a trafó vagy a megszakító?
    A másik gond meg a gyertya..olyan mintha beköpné kormos olajos de a karbi jól van belőve!Vagy olajat szív a bal oldali simmering felöl??
    Vagy ha kiküszöböljük a túlmelegedést akkor az égés is jó lesz?
    Segítségeteket előre is köszönöm!!
  • Pianista
    esetleg erre gondolsz?? #678 ehez még hozzátenném hogy azt hajlítsd ami egy szelepszerűenkinézőizéhez megy.
  • Fehercsoki
    Nem tudom,én nem próbáltam ki,főleg most hogy nem is indul a motorom,tehát írtam 1 olyat még régebben hogy nem indul be a motor,berúgásra felvillannak a lámpák aztán leáll,tolásra nagyon gyenge a motor és egyből le is áll ha nem toljuk.Azt mondtad rá,hogy nem kap elég benzint,ez tényleg logikusnak tűnik,hogy adjak neki több benzint?Mit kell állítani a karbin?
  • Pianista
    írtam ugy e hogy ezt a műveletet már megcsináltam csak nem volt ugyanaz a 2 kipu, és azt szeretném kérdezni hogy a 2 ugyanolyan(teljesen) kipu mit hoz ki teljesítményileg?? nekem olyan a véleményem hogy egy kicsit erősebb lessz mert a gáz kiszívása és visszalökése gyorsabban megy végbe... csak gondoltam rákérdezek:) am a rezó+sima elég érdekesen ment... kis fordulaton ment mint az ökör azán volt egy kis rakétaüzemmód, de nem pörgött ki...
  • Fehercsoki
    Ha rendesen meg van csinálva akkor nem rontja a teljesítményt a 2 sima kipufogó.
  • Pianista
    lenne nekem is egy kérdésem: valaki próbált már 2 sima kiput egyszerre rátenni?? ha igen akkor a teljesítmény hogy változott?? és egy hasonló kísérletet csináltam csak az egyik rezonátor a másik sima kipu volt, sajnos 2 simával elfelejtettem kipróbálni:(
  • Pianista
    ha a gázt ráhúzod és akkor fulladozik de ha nem hózol semennyit akkor nincs baja, akkor el van dugulva a karburátor... ilyenkor a retek nem enged több benzint x mennyiségnél a főfuvókán át és a levegő benzin keverék nem jó arányban kerül a hengerbe. így már engem is szivatott.
  • lacee09
    köszi a választ#696.
    Szerintetek mért nem indult be?:
    -nyáron lett átnézve/javítva(mert tank berozsdásodott, de kövekkel kilett rázva), de akkor is volt benne vmi furcsa, mert ha pl max gázon pörgettem akkor nem folyamatosan adta a hangját, hanem időnként leesett a fordulatszám és nem lehetett vele 3-4 méternél messzebb menni, mert leállt/ lefulladt. Nem tisztulhatott ki teljesen, de akkor legalább még berregne, mint nyáron
    - hideg van már neki és akadékoskodik
    - a törött gázkar játszhat közbe?
  • Pianista
    kismotort nyugodtan lehet tolni, csak a nagymotort nem lehet... szerintem nincs benne semmi gond ha kitolod a földes útra és utánna indítod be.
  • lacee09
    oké köszi remélem ennél is csak annyi lesz, hogy nem ugrik vissza, de ugyanúgy müködik majd. Még egy kérdésem lenne: nem pont simsonnal kapcsolatos, de mégis valamennyire. Van egy hely a közelbe földes elhagyott út, de nincs jogsim, de ki akarom próbálni hosszabban is a simot, de nem tudom merjem e elvinni a simsont tolva persze, mert ha közbe elkapnak olyankor mivan? csak magamat kell igazolni vagy kérik a jogsit is meg a biztosítást is? mert vki azt mondja pl faterom, hogy már akkor is igazoltatnak, de olyat is hallottam, hogy csak figyelmeztetnek vagy nem is szólnak, vagy ezt rendőr válogatja?
  • Fehercsoki
    Nekem a gázkar túlságosan rászorul a kormányra ezért ha meghúzom úgymarad,ez nekem tényleg csak tempomat féleség,bár fölösleges csak nem szórakozok vele hogy megcsináljam h rendesen tekeredjen.
  • lacee09
    Hellosztok! Lenne egy kérdésem: mi történik akkor, ha "eltörik" a gázkar azaz nem ugrik vissza hanem lehet ide- oda húzni illetve tolni és úgymarad egy helyen nem húzza vissza (a rugó) szóval olyankor mi történik? Rendesen megy tovább csak nem ugrik vissza(tempomat féleség?! xD) vagy max gáz vagy semmi gáz vagy kárt tesz benne? remélem azért nagyából értettétek.
  • 111222
    Helló! Nekem meg volt a progi de nagyon gyenge szerintem inkább élőben kellene csinálni.
  • gerge93
    Találtam youtube- on egy olyan simsonos videót amiben tuningolni lehet itt a vidi Erről tudtok esetleg adni linket vagy vmi elérési módot akár pm- ben is.
  • 111222
    Üdv mindenkinek! Látom pang a topic ami elég szomorú . Senkinek sincs gondja vagy valami élménye a Simsonjával? :D
  • 111222
    Helló!
    Ha a berugótengelyt lehet cserélni de lehet kireszelni a berugó karból 1 kis darabot , hogy jobban ráfeszüljön a tengelyre . Alapjárat lehet hogy az a gond amit pianista mondott vagy pedig a tűn kell állítanod.
  • Pianista
    az alapjárati csavar állításával se oldódik meg?? általában a karbi jobb oldalán srégen felfele található. ez a csavar a shubert emeli, de csak óvatosan, nehogy megszoruljon tőle a shuber.
  • kicsi vezér
    üdv minden simson tulajdonosnak és azoknak is akikneknincs :D
    volna olyan problémám ugye a berúgótengely el nyalódot valamit nem lehetne csinálni vele mert nem tudom hogy hogylehetne cserélni és nem lehetne valamilyen másodlagosat csinálnivele? de nem is ez a főb problémám mert 3 m tolom és megy is simson s50b 1977es :D csak nincs alapjárata mert ha nem huzogatom a gázt lefullad és ezzel mit lehetne csinálni köszönöm a válaszokat de ha gondoljátok vagy vegyetek fel msn re [email protected] kb 4 éve volt hónolva
  • Pianista
    a merevítést úgy csináld hogy lehetőlen ne akadályozzon túlságosan a bowden visszarakásban... én csak fogtam egy 1.5-2mm-es alulemezt és azzal fogattam fel... mire visszaraktam a bowdeneket annak örültem hogy vissza lett rakva végre a két bowden, nem annak hogy kész a merevítésXD a fék könnyebb volt mert az nem feszült folyamat... az megvolt kb 3-5 perc alatt(nem túlzok) a kuplung meg 5-7 perc után feladás és átadtam apámnak... az is küzdött vele kicsitXD már majdnem anyámék előtt mondtam(kint voltak) hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    azt a qrva eget hogy szakadna rád az ég... és hasonló finomságokXDD
  • Fehercsoki
    Értem,akkor az csak lóg a levegőbe?Na mind1 majd énis csinálok olyan merevítést mint amit te csináltál.
  • Pianista
    az nem kell semmire... legalábbis nekem nem kellett.
  • Fehercsoki
    És a kisebbik lyuk?
  • Pianista
    igen... de már megoldottuk... a nagyobbik lyuk mind2őn a tükörhöz megy, + merevítésként még szerkesztettem egy alulemezből készült izét ami a kuplung és a fékbowdenfeszítőcsavarizéra megy. igazából a merevítés nem lett volna fontos, de azért... XD
  • Fehercsoki
    Neked is rövidebb az egyik kézvédő egyik vége ahova a csavar megy?:S