1560
Szoci motor
  • Fehercsoki
    Ha a motorom(S51) nem indul és tolásra is nagyon gyenge a motor hangja és ha nem tolom leáll akkor kevés benzint kap?A karburátort szedjem ketté?És ott mit csináljak?
  • Pianista
    viszont
  • Bacsa Szabolcs
    ot vagy ako sztem levegö benzin arány nemjoh vagy maga a karbival van a bibi valahol!!

Boldog Karit mindenkinek!!:)
  • atti59
    alapjárat normális üresben gázadasra reagál
    csak mikor elakorok indulni akkor áll meg
  • Pianista
    az alapjárat nem ingadozó??
    gázadásra rendesen reagál??
  • atti59
    akkor is
  • Pianista
    ha nagy gázt adsz akkor is megáll??
  • atti59
    Magyarul ha elakarok indulni vale nem pörög csak morog és meg áll
  • atti59
    ki engedem a kuplong elkezt rángatni meg áll
    üresbe rakom pöcer indul sebességbe rakom kuplongot engedem megint meg áll
  • Pianista
    mi??
  • atti59
    Hali
    Azt nem tudjátok ha üresben van a simsonom akkor alapjáraton megy miháncs beteszem sebességbe engedem a kuplongot aztán meg áll?
    Valami őtlet mi lehet a baj ?
  • Bacsa Szabolcs
    helosztok!
    kelene cross sárvédö elsö hátso akinek van az szoljonár lécci megveném köszi!!
  • Pianista
    ezt csak úgy hipp-hopp-ra nem lehet megmondani... csak fokozatos állítgatással lehet összehozni hogy jó legyen, de kezdetnek tekerd be teljesen és 2 teljes fordulat ki... ez kezdeti beállításnak jó
  • cardeneu
    Új fórum indult! Ez a fórum a szerelők és gépjármű tulajdonosok között teremt kapcsolatot! Bármilyen gépjárművel kapcsolatos problémát belehet írni melyekre szerelők válaszolnak! Minden márka rendszerezve és jól átláthatóan fent van az oldalon ezzel is könnyítve a felhasználók dolgát! Ha esetleg egy típust nem találsz csak nyisson egy új témát és kész is!! És még sok más érdekesség pl. keres kínál, kiegészítők! Mindezt teljesen ingyen! Mindenkinek ajánlom!

www.carden.eu
  • Deszát András
    Tudna nekem valaki segiteni 16N3 vergaser karbin levegö csavart mennyire kell kitekerni?
    Elörei köszi!
  • zunaj
    siasztok szeretnék oyat kérdezni hogy az mitől van hogy megyek a simsonal vagyis ahogy rá huzom a gázt álo heyzetből és elindulok nem gyorsul ugy mind a tőbi simo hanem igy fulad ??????
  • 111222
    Okés akkor nem keresgélek.
  • Pianista
    már megtudtam az enyém méretét: 0,8-as... ennél talán nincs is nagyobb...
  • 111222
    De ha tuningolsz akkor itt van ez : Vergaser 19N1-11 BVF
  • 111222
    Megnézem azt hiszem van nekem ilyenem.
  • Pianista
    most én kérdeznék: a 16N1-es(nagy shuberes) karbinak az alap shubertűje milyen méretű??
  • Pianista
    ájjjjjájjjjájjjájjjj ha belül van gyárilag az gáz mert szét kell bontani a blokkot... "kezd elegem lenni ebből a motorból" soxor mondtam én is ilyetXD
  • monyesz
    Háát igen "profi szerelést végzett az emberke"
    De késő bánat...
    Épp ez az hogy a a simering a csapágyon kívül van...És azt hallottam h az 50 es blokkban pont fordítva van mint az 51 esnél....Nem mondok ilyent szívesen de már kezd elegem lenni ebből am otorból....
    Köszi a segítségedet!!
    Helló
  • Pianista
    akkor profik voltak... a szimering a csapágyon kívül vagy belül(forgattyúsházban) van?? ha belül akkor a blokközepet szét kell kapni, ha kívül akkor csak a primer fogaskereket és a gyújtásrész kell babrálni... de a kiszedését nemtom...
  • monyesz
    Helló!
    Köszi szépen a segítségeteket,de lenne még egy kérdésem...!
    S50 blokk (régi tojás blokk) tudok anélkül főtengelysimeringet cserélni hogy megbontanám a blokkot...?
    Gyárilag nem látom a simeringet, de most "olyan jól megcsinlták" hogy látom és ha beindul akkor 10 mp után leáll, mert olajos a gyertya!
    Köszi előre a segítségeteket!
    !Helló
  • 111222
    Helló! Szerintem valaki megszivatott mert nem hiszem hogy csak eltűnne az onnan.
  • Pianista
    ööö... ööö... ööö... passz... ha netán... mondom netán nem bírta a benzint akkor feloldódhatott... bár ezt szinte lehetetlennek tartom... talán valaki aki nagyon humoros suttyomban kivehette...
  • monyesz
    Hello
    Szerintetek a szívatónak az aljából hova tűnhetett a gumitőmítés,ha nem vette ki senkisem??
    Mert rejtélyes módon eltünt és szívtam vele kicsit...?:S
    Köszi előre is segítséget!
    Helló
  • Pianista
    jah semmi:) most olvastam vissza...
  • Pianista
    neked S53-asod van??
  • Pianista
    megvenném:) de visszaalakítanám... nekem az ilyen gyorsasági stílus nemigen bejövős... inkább enduró párti vagyok:) annyit csinálnék vissza hogy a telót visszaalakítanám, hátsó merevítést vissza, dobozt vissza, kormányt crosskormányra cserélném, áttétellel bütykölnék(nagyobb nyomaték), azt a vázrészt amin az ülés van újat helyette... a telót úgy variálnám hogy Trophy MZ elsőtelót hátulra és azt a dobozig előredönteni. a kiput ha lehet akkor fenntfutósra alakítanám:) röviden és tömören talán ennyiXD
  • 111222
    Roli a váltód működik egyébként? Tudsz vele motorozni vagy egyáltalán nem. Mert ha jó a váltó akkor csakis az üresjárat kapcsoló hibásodott meg azt kell cserélni vagy kikötni szerintem felesleges. Megtudod könnyen állapítani ha üresben van a motor.
  • oliwwer
    Megennéd? - elég jól megy..
  • Roli0014
    Helló!Nem az a baj hogy nem tudom összerakni össze van rakva csak az a baj hogy valami hiányzik a sebváltónál ami jelzi az ürest a műszerfalon.
  • Pianista
    azért írtam a rezonátort mert az a legegyszerűbb átalakítás... és ha nem magasfordulatú rezonátort csináltat/tesz rá akkor ahoz hogy erőnyerés legyen nem kellene pörgetni... és nem nyélgáznál adja le azt a +1-2 LE-őt hanem középtájt, ettől a moci élettartama is megnő.
  • 111222
    Nem nagyon értek egyet a véleményeddel a rezonátor szerintem nem a legmegfelelőbb kicsi hozzá a motor ereje gyárilag de ha pörgeted a gépet nyersz vele 1-2 Le-t inkább közelítsük meg másik oldalról a dolgot. Előzőleg írtam pár tippet tuningra de utána lehet nézni a google segít a bajban.
  • 111222
    Helló Roli!
    A motorodnak M541/M531 ilyen blokkja van tehát egy s51-szerviz könyvből is össze lehet rakni.Nem nagy ördöngősség csak a vátónál kell figyelni hogy a golyókat hogyan rakod be .Ha elakadsz kérdezz bátran.
  • 111222
    Helló!
    Mennyi pénzed lenne a műveletre? Mert ez a fő összetevője a dolognak. De például olcsóbb megoldás a láncfogaskerekek cseréje, váltó áttétlének változtatása . Drágább dolog a hengerszettek vásárlása vagy lehetséges úgy átfaragni a blokkot hogy a felömlőket felpolírozzák vagy a karburátorban a fúvóka csere(ez is olcsó) de láttam már membrános hengerrel szerelt Simsont is . Vagy esetleg ha van elérhető áron ha jól emlékszem a Honda MTX léghűtéses hengerét rá lehet építeni a Szimó blokkjára de ez nem biztos.De 70ccm felett érdemes a kuplungot is megerősíteni.Remélem jutsz valamire és megosztod velünk hogy mit csináltál.
  • labricz g
    hello! tudnátok ötleteket adni hogy hogy lehet gyorsitani a simsont?
  • Pianista
    veszel rá rezonátort... de ne a gagyirezót mert az legtöbb esetben csak fojtja... valami márkásabb rezonátort vagy akár terveztethetsz is a hengerhez(kicsit drágább de megéri)