1560
Szoci motor
  • Fehercsoki
    Tudom hogy működik,de azért lehet hogy nem indul mert túl hosszú a gázhuzal?Gyakorikerdesek.hu-n volt valaki akinek ezért nem indul,gázhuzalt cserélt és azóta nem indult be neki(mint nekem!) és azt írta hogy rájött hogy túl hosszú a huzal és azóta jó neki.Tehát akkor lehet hogy ez a baj?
  • Pianista
    a shubertű célja az hogy a keverékben a benzint "szabályozza", azaz minnél jobban húzod a gázt annál feljebb jön a tű és annál több anyagot kap... a kuplung meg lamellákból áll amit a karrak "nyomsz" szét, azaz a lamellákt szétfeszíti hogy a váltó és a főtengely külön forogjon. a kuplung után jön a váltó, és igen lehet járás nélkül is kapcsolni, ez nem függ attól hogy jár-e vagy nem... ha nem indul akkor azt próbálnám hogy a shubertűn egyet emelek, csak vedd le a tetejét, szedd ki a shubert nézd meg alaposan és rájössz hogy működik;)
  • Fehercsoki
    Lenne még 1 kérdésem:az normális hogy ha nem jár a motor akkor tudok váltani?És ilyenkor ha behúzom a kuplungot akkor sem tudom tolni a motort ha sebességben van,azaz nem kapcsolja szét a tengelyeket a kuplung szerintem.
  • Fehercsoki
    Van 1 ötletem miért nem indul a simsonom gáz bowden csere után,talán túl hosszú a bowden és a tű teljesen leér!Ez lehetséges?Ha igen mit tegyek ellene vagy hogy tudnám ellenőrizni hogy ez-e a baj?
  • Fehercsoki
  • pszihopata
    simson 250 átépítés

• zotya078
    Emberek mindenkit óva intek a Wabard biztosítótól, amíg tavaly ők voltak a legolcsóbbak - 2239ft, addig idén gondoltak egyet és felemelték a Simsonom kötelező felelősség-biztosítását 9996ft-ra. Én úgy döntöttem nem fizetem be, mivel nincs ennyi pénzem eltartani a sok bőrfotelben pöffeszkedő aktatologatót. Nevetséges, hogy bármit megtehetnek ebben az országban, a biztosítók. Természetesen a biztosító váltások időszakában, vagy előtte nem küldtek értesítést a változásról. Szerintem, erre kellene törvény, mert ez így nem fair az emberekkel szemben!
  • Pianista
    valaki nemtudja hogy a kawasaki kx 80-as hengernek mekkora a lökethossza?? és a simsonnak mekkora??
  • Pianista
    aki ért a simsonhoz.
  • Fehercsoki
    Rendben majd próbálkozok,ha végképp nem megy milyen szerelőhöz érdemes beadni?
  • Pianista
    ha kiveszed a gyertyát hogy szikrát nézz, akkor nem lessz kompresszió=kézzel lenyomható... azaz legugolsz mellé hozzáérinted a gyertyát a hengerhez majd kézzel lenyomod a berúgókart... ha nincs szikra akkor próbáld meg a pipát megtekergetni a kábelen, ha akkor se akkor a gyújtásnál a sok dolog közül valami megromlott...
  • Fehercsoki
    Ja és ha kiveszem a gyertyát szikrát nem láttam de nem is igazán sikerült egyszerre berúgni és hozzáérinteni,viszont ha kiveszem a gyertyát és úgy rúgom be olyan a hangja mintha egy szívószállal fújnék levegőt a vízbe,ilyen buborékolós.
  • Fehercsoki
    Eddig párhuzamos volt kb a tűzszelep azokkal amik az úszókba mennek,most kb 45 fokban áll felfelé,de így sem indul.
  • Pianista
    ha kiveszed a tűszelepet akkor egyből rájössz;)
  • Fehercsoki
    Már tudom de látszólag semmit se csinál csak az zavar.
  • Fehercsoki
    Ha benyomom a karbin a vízszintes,felső szelepet(tűzszelep talán) akkor minek kéne történnie?Mert akárhogy nézem semmi sem mozdul el.
  • Fehercsoki
    Igen rájöttem,írtam is de úgy tűnik nem láttad.Majd holnap megpróbálom mert sötét van és a garázs eléggé teli van úgyhogy csak a garázs előtt tudok szerelni és ott nincs elég fény,szóval köszi megint holnap reggel megpróbálok!Majd írok!Remélem sikerül beindítanom!
  • Pianista
    nem azt a nyelvet kellett volna... a másikkal próbáld, a vízszintessel hogy később zárjon a szelep.
  • Fehercsoki
    Akkor állítsak a másikon vagy nem ez a baja?
  • Fehercsoki
    Azt a nyelvet állítottam ami annak a kis valaminek a hátán van és függőlegesen áll és arra szolgál hogy milyen magasra tud felmenni az úszó.
  • Fehercsoki
    De rossz nyelvet állítottam nem?
  • Pianista
    ha ez se segített akkor nem tudom... talán gyújtásállítás, de ahoz hozzáértő kellene.
  • Fehercsoki
    Természetesen a karbiról beszéltem.Ja és köszi a sok segítséget!
  • Fehercsoki
    Ja és mélyebb és durvább kicsit a motor hangja ha adok rá gázt és úgy próbálom indítani de úgy se indul be.Megpróbáltam hogy összerakom,engedek benzint,várok,és amikor levettem a tetejét a benzinszint elég közel volt az alján lévő kis kiálló izéhez.Nem tudom hogy az a jelzés-e hogy addig kéne érnie de addig ért kb.
  • Fehercsoki
    Azt a nyelve amelyik lenyomja a furcsa izét(szelepet ami vissza tud menni a házába)?A másikat ami a "hátán" van és függőlegesen áll azt a nyelvet hajlítottam kifelé de semmi!Esetleg msn címed el tudnád mondani?Persze nem akarlak egész nap zargatni csak gyorsabb lenne.
  • Pianista
    ahol van a szelep, az alatt levő nyelvet lejjebb(fejtetőn felfele) hajlítani egy picit.
  • Fehercsoki
    Lerajzoltam oldalról a karbim,szerinted melyik részén és merre kéne állítani?
  • Fehercsoki
    Hát van egy kis szelep amit egy olyan cucc nyom le ami olyan mint két nagy dob,és az mozog fel le,le tudja nyomni azt a kis szelepet,tehát akkor melyiken hajlítsak és merre?
  • Pianista
    nem az hanem az úszón kell állítani... ahol van egy szelepféleség, és egy rúd mozog, az alatt levő nyelvet kell lejjebb hajlítani de csak finoman mert egy kis mozdulat is sokat számít... ez a nyelv lényegében azt szabályozza hogy mikor zárja el a benzin befolyását a karburátorba, ha túl kevés akkor nagyobb vákuum kell ahoz hogy fel tudja szívni az anyagot(másnéven kevesebbet kap), ha túl magas akkor teleszívja magát anyaggal. ezért csak enyhén hajlítsd meg.
  • Fehercsoki
    És azt hogy kellene?A súber tű(vagy mi) az már ígyis a legmagasabb szinten van.
  • Pianista
    a benzinszinten kellene állítani sztem... állíts magasabb benzinszintet.
  • Fehercsoki
    Kb 1,5 hónappal az utolsó indítás után minden kész lett,na akkor már nem indult be egyáltalán.Előtte meg első rúgásra.
  • Fehercsoki
    Semmi különleges,első/hátsó lámpa kompletten,kipufogó,tank festés,ülés kompletten,hátsó teleszkóp,első teleszkópon az a gumi,kormány is kompletten,a bowdenek(gáz,szivató,fék,kuplung) is,hát ennyi jut eszembe,de ezeknek SZERINTEM nincs köze ahhoz hogy nem indul.
  • Pianista
    mik voltak azok a dolgok??
  • Fehercsoki
    Csak úgy hipphopp,vettem pár dolgot a motorra,azokat felraktam illetve kb 1 hónapig a tank másnál volt(festetni beadtam és sokára csinálták meg).És utána nem indult.Előtte első rúgásra.
  • Pianista
    ez a hiba csak úgy hipphopp jött vagy fokozatosan??
  • Fehercsoki
    Átnéztem nem tudom mi az ami kieshetett volna.A berúgókart kézzel nem könnyű lenyomni rendesen(mármint úgy erőteljesen,gyorsan mint lábbal).
  • Pianista
    egyszerűbb lenne rátenni a lábad a berugókarra... am nézd át a karburátort, pucold ki, és nézd meg ne-e kiesett valami
  • Fehercsoki
    Mármint leveszem a jobb oldali(lábfék) izét és az a piros áramszerű valami forog-e?Mert nem,alig tudom tekerni.De egyébként egyáltalán nem indul be,rúgásra lámpa felvillan és annyi.Szétszedtem a karbit szerintem nincs eltömődve sem.
  • Pianista
    kompresszió mekkora?? ráteszed kezed/lábad lazán, könnyen lemegy vagy van ellenállása??