1560
Szoci motor
  • Pianista
    főfúvóka mekkora benne?? nemhinném hogy kiesett mert akkor orbitális mennyiséget kapna és sehogy se lenne jó... gyárilag 72-es való bele.
  • apiii
    Szivatót megnéztem, jó! Mióta megvettem ilyen. Felújítva vettem, már 4 éve. Azóta nem jutok vele dülőre. Kétcsavaros karbi, 82-es, N-es kiadás. Napi megtett átlagos távolságom 4km.Ha hosszabb útra mennék már nagyon zavaró.Jut eszembe, felhegesztett a kipufogó menete. Belenyultam, nem találtam beolvadás nyomát.
  • Pianista
    régebben jó volt??
  • pszihopata
    szivató?

azt írtam elsőnek
  • apiii
    Köszönet a segítségért, ezeket mind végigjátszottam. Az igaz, hogy a kipufogóban van lerakodás, de nem annyi hogy a füst ne férjen ki. KB 2mm.Megszakittó nem szikrázik, hézag jó, kondit is cseréltem. Szerintem karbi gond lehet, de nem találom az okát. Sajna csak melegen vannak ilyen tünetek, ha megállok képes hörögni akár fél percig is. Ha megtolom sebességben, a motor felpörög, és megy magas fordulaton. Ha megállok, kezdődik minden elölről.
  • pszihopata
    esetleg még a kipuf is el lehet tömődve,bár akkor hidegen sem pörögne

utolsó esetben érdemes azt is elöl lekötni és úgy megpörgetni
  • pszihopata
    ha megszakítós akkor a rossz hézag is okozhat ilyet

0.4
  • pszihopata
    sok üzemanyagot kap

beragadt a szivató
    kitekeredett a fúvóka
    túlfolyik a tűszelep-bár akkor kifelé is folyna

szivatóval kezdeném
  • apiii
    Szevasztok Simson javítók! Egy fontos kérdésem lenne hozzátok! Az én motorom, melegen egyszerűen nem pörög fel. Csak hörög. Ha megtolom magasabb fordulattal, akkor már megy. Könnyen indul, alapjárat is van. Nem bírom megfejteni a problémát. Benzinszint jó, főtengelytömítéseket egy éve kicseréltem. Visszaolvastam, de érdemi választ valahogy nem találtam. Tud, valaki segítene tanáccsal?
  • cumfu
    Heló! Nincs valakinek eladó S51-es gépe zalában? Jó állapotúra gondoltam!
  • Pianista
    jah és közben megmaradt a nyomaték
  • Pianista
    há:D csináltunk a moccon egy kis sufnituningot... táboriféle utcaituning, kissé módosítva(kipunyílás kevésbé bővítve), valami brutális gép lett:D talán túl is forogja az 50/4-es tuninghengeremet:D pedig maradt a 2 felömlő
  • ruffirant
    jön a jó idő mindenki simsonozik :P
  • Pianista
    dekihalt a topic...
  • fifi
    energiatakarékos karbid van

SUXX
  • ruffirant
    nah ma fél napi szerelgetés után végre beindult a kis drágaság.bár igaz hogy az új berúgókart a régi tengely szétcseszte a második beugrásra de utána egy kis sufni tuning megoldotta az ügyet.
  • ruffirant
    köszi ezek elég hasznosak.aki feltöltötte az csinált még pár nagyon jó videot
  • pszihopata
    másik
  • pszihopata
    ripityára kell szedni a blokkot

itt a művelet
  • ruffirant
    lenne egy olyan kérdésem azokhoz akik már szedtek szét s50-et.Egy berúgó tengelyt mennyire nehéz kicserélni?és pontosan hogy kell?
  • ruffirant
    tudtok valami jó boltot Pesten ahol lehet simson alkatrészeket venni?
  • ruffirant
    igen a szerelgetésébe már kezdek belejönni:P motorozni még nem tudok de szerelni már igen:P(valamennyire)
  • Pianista
    én az enyémet fix hogy nem fokom eladni, ha beledöglök akkorse.
  • Pianista
    sok szép élményed lesz vele:)
  • ruffirant
    megvettem életem első mociját.egy simson s50n.még kell rajta egy két dolgot helyrepofozni hogy menjen de az nem sok.
  • Pianista
    ugye azért kellett valami hasonló leírás mert van egy ~90-100 -as főfuvim amivel középfordulatig nem úgy megy mint kéne... a bemelegszik akkor alacsony az alapjárat és a gázt se veszi, fordulaton meg mén mint a rablóóóóóó, és írtak alapján egy kissebb alapjárati fuvi megoldhatná ezt a gondot:)
  • Pianista
    na ez kellett nekem is thx
  • pszihopata
    én már jó 10 éve csak japánokat szerelek asszem kétféle karbóval volt a szimó

ezt olvasd végig
  • Fehercsoki
    Gyári S51 karbim van,azon nincs 2 ilyen csavar,és az a rugószerű sincs a csavarok alatt!Csak 1 csavarom van.,az pedig felfelé néz ha be van rakva a karbi!
  • pszihopata

a 3-as alapjárati csavarral állítod a levegőt-vagyis az alpjáratot

az 1-es csavarral a benzint hozzá /gyárilag 1.5 ford. kifelé/
  • pszihopata
    a síber a levegőt,a síbertű a benzint adagolja
  • pszihopata
    7-alapjárati fúvóka

9-főfúvóka

5-síber

4-síbertű

• pszihopata
  • pszihopata
    az alapjárati ütköző azért kell,hogy a síber alatt maradjon légrés alapjáraton
  • pszihopata
    a tű alapjáraton zárja a főfúvókát,ilyenkor az alapjárati fúvóka dolgozik
  • pszihopata
    az alapjárat-állító csavar mindenképpen egy szinten tartja a síbert annál lejjebb nem mehet,sőt a gázbowdennek holtjátékának is kell lennie különben kanyarodáskor ráhúzná a gázt a bowden

viszont ha feszül a bovden és mindíg húzza a gázt-akkor nehezen indul hidegen
  • Pianista
    nem tömítheti el... a skálázás egy pontnál lejjebb nem engedi
  • Fehercsoki
    De ha túl hosszú akkor a tű teljesen eltömítheti a benzin útját nem?
  • Pianista
    előfordulhat... de a gázbowden még csak a közelébe se van a témának...
  • Fehercsoki
    Végülis ha túl lennt van a tű akkor lehet hogy egyáltalán nem kap üzemanyagot nem?Vagy csak annyira minimális mennyiségűt hogy annyival nem tud elindulni.