Simson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tomi890125
lazítottam már de akkor is kattogott

The Only One!

nehogy szétszedj egy simsont😄
inkább szétszedem enyimet azt meglátom😛

Pianista
túl feszes a lánc. lazíts rajta kicsit.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

tomi890125
üdv!
nem tudja valaki mi lehet a gond, ha a hátsó keréknél, kattog valami? Amikor tolom a simsont(s51 enduro) akkor ilyen kattanást hallani, kis idõközönként. Ha kilazítom a hátsó kereket akkor nem kattog. Fogaskerékre gyanakszom, vagy elkopott, vagy eltört valami tengely vagy mi.
Ha valaki talán tudja mi lehet a gond akkor írja le, köszi!

The Only One!

Húha Szabolcs sajnos ebben nem tudok segíteni de ajánlanám ha nekiállsz akkor jól jegyezd meg mit hova kell rakni.De keresek 1 s50b-t és szétszedem ha kell.

helosztok uja segitcség kelxD mint mindig😄
ööö azlenne a gond hogy 1-gyes még mindig nincs és hogykel benne léptetövillát cserélni am simson S50B-m van😄
a segitcségetis eröre kösz

Pianista
nemsokára teszek képet a sámsonomról😊 tegyetek ti is.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pianista
talán tekercshiba lehet... nézesd meg valakivel a gyújtáson a hozzá tartozó tekercset.

Pianista
bal oldalon a blokk alján van egy nagyobb méretû csavar(nem hátul középen), azt kell kitekerni.

Pianista
bele, de ahoz kell ilyen "gumikülsõ" vagy mi, ami tartja az órát és a konzol gyûrûjébe beleszorul. mert simán nem lehet beletenni.

Fehercsoki
Az olajat hol tudom leereszteni?Egyáltalán hol van?

S51 megszakitós simsonnom van, az lenne a kérdésem a villágitást rá kapcsolom alig világít valami ötlet?

Fehercsoki
Van 1 80as km órám(asszem még gyári),na ez az óra ez pont jó abba az utángyártott dupla km óra tartóba?Mert van ilyen kis lemezem ami tartaná az órát de ez nagyon labilis és az órát simán lehet forgatni benne.

Pianista
passz... a belsejét szerelésképp nem nagyon ismerem... talán más tud segíteni.

helosztok kelene uj segitcségxD
a léptetö vilát hogytom kicserélni???xD
a segicségetis eröre kösz😊

Fehercsoki
Rendben,lemegyek és megnézem.

Pianista
akkor nem szükséges szerintem, és a lendkerék a jobb oldali blokkdekniben van egy nagy (általában)fekete kerékszerû belültekercses izé ami a fõtengelyen van😉

Fehercsoki
Alap henger.

Pianista
a henger alap henger(2 felömlõs nem reszelt) vagy tuningos?? ha alap akkor jó a sima gyújtás is de ha tuningolt akkor minnél elõbb csere, kivéve ha bírsz magaddal és nem pörgeted😊

Fehercsoki
Illetve ez a "pörgõs dolog",ez a lendkerék ez merre van?Mert lehet h inkább szétszedem és megnézem.

Fehercsoki
És is hasonlít(persze lehet h egyszerûen csak minden simson hangja hasonló😛)ehez

Fehercsoki
Igen de az S53 nekem meg S51em van😊Nézegettem youtubeon a videókat,kb ilyen hangja van.

Pianista
ez szabályosan ordít: Link 15k fordulat!!! 5 sebesség!!! és 50-es!!!

Pianista
ha 1-esbe képes 20 fölé menni akkor pörgõs😊 és a hangján is hallható, ha csak olyan simsonos alap pörgõs full gázon(épphogy üveghang) akkor az normális, de ha a hangja szabályosan ordít és 1-esbe képes jóval 20 fölé menni akkor erõsen ajánlott a tabletta vagy egy sportgyújtás.

Fehercsoki
És hogy tudom megnézni h pörgõs vagy nem?

Pianista
attól függ... ha a mocid pörgõs akkor ajánlott a babetta gyújtás, mert elõbb utóbb elkezd repedezni a lendkerék. ha sima nem pörgõs akkor kibírja, nem lessz semmi baja. csak talán kicsit nehezebb szerelni mint a tablettást😊

Fehercsoki
Ha tirisztosos gyújtásom van alapból akkor a babetta gyújtás fölösleges?

Pianista
valahol motoros vagy alkatrész boltban kérdezz rá... mást nem tudok esetleg valahol a neten keresgélhetsz, a mofaker-en nincs ilyen kerék, a simsonbolt meg fejlesztés alatt van.

Pianista
jobban engedi pörögni, masszívabb, könnyebb, tirisztoros... mi kell még😊

Fehercsoki
Botküllõs felnit szeretnék venni S51hez,hol keresgéljek?

Fehercsoki
Miért használnak sokan babetta gyújtást?Miért olyan jó?

Simson s51 van a világítás elég gyengén pislákol valami õt lett mért lehet ez?

ahha kösziiii😄

Pianista
akkor valamivel segíts rá, pl. csavarhúzóval próbáld meg belülrõl "lenyomkodni", vagy beütni oda ahol a csavar van az a rés, hogy feszítse szét valamennyire.

oks thx a segitcséget de a berugo tengej uj és a berugoi és nembirom lehuzni

Pianista
a berúgókarból ki kell a csavart teljesen csavarni majd kiveni és a kart lehúzni. az elsõ lánckerék anyája alatt van egy lemez ami biztosítékként mûködik, azt csavarhúzóval és kapalács segítségével hajlítsd le az anyáról, és ha jól emléxem 24-es krova/kulcs kell hozzá.

helosztok uj segitcség kénexD hogytudnám lehuzni a berugokart???
meg a másik mivel tom leveni az elsö lánckereket??
segitcségetis eröre köszi😊

Fehercsoki
Igen tudom😛 De addig sem megy el,a szivacsot meg nemtom hogy összenyomni.

Pianista
*kell

Pianista
a huzatnak csak a lemez peremén kell túljutni, nem lekk az egész lemezt beterítenie...

Fehercsoki
De a huzat túl kicsi,a szivacsot is csak pont beéri nemhogy a lemezt.

Pianista
csak rá kell tenni, a huzat fogja tartani rajta.

Fehercsoki
S51nél nyereglemezre a szivacsot hogy kell rögzíteni?

Fehercsoki
Köszi.

Pianista
az a motor szíve... ott történik a robbanás ami a cuccost elõre hajtja. a karburátor meg az adott levegõ/benzin keveréket kutyulja össze.

Fehercsoki
Nincs valakinek tagsági kártyája simson.hu-ra?Érdekelne 1-2 cikk de pont a legjobbakhoz kell kártya.

Fehercsoki
Na kigoogleztam,úgyhogy már csak a #613 érdekelne.

Fehercsoki
Még1 kérdés(bocs h nem egybe írom meg a sok kérdés miatt),kérdeztem h hány csavar tartja az oldaldeklit(kaptam is választ,azt köszönöm),de érdekelne pontosan,nehogy valami mást elcsavarjak😄Itt 1 kép,bekereteztem h melyik aza 3 csavar szeirntem amit le kell csavarnom h le tudjam venni a deklit.

Ez az a 3?

Fehercsoki
Illetve a karburátor?Mert láttam olyan simsont ahol le volt szedve a karbi.

Fehercsoki
Van 1 (hülye) kérdésem,a henger pontosan mire jó?