1560
Szoci motor
-
S100 #880 Simson S50, S51, S70 tuning:
- henger tuning
- 4 felömlős gyorsasági pályatunig henger készítés
- 4 felömlő kialakítás
- 51-es blokk átalakítás 70ccm-re
- főtengely lefújítás gyári alkatrésszel,jó minőségben
- henger fúrás:
- S50 60ccm -ig
- S51 60ccm -ig
- S70 78ccm- ig
Tel: 70-530-51-74 -
apiii #879 Kicsavarod a gyertyát, egy fát beraksz a lyukon, a dugattyú tetejére. Ezzel tudod nyomon követni a dugattyú utját. Lassan lenyomod a berugókart, és követed a dugó útját. Mikor a dugattyú felülre ér, na, az a felső holtpont. Szellöztetés csak annyi, hogy kivett gyertyával párszor megrudosod. Ilyenkor kiszellőzik a henger. Keress egy új gyertyát, árnyékold a kezeddel mikor hozzáérinted a hengerhez. Lehet, hogy kicsi szikrát kapsz, az is elég. Azért átnézheted az elektromosságot is, nincs e oxidálodval a trafó kanóca, vagy esetleg elszakadva a be táp vezeték. Gyertyapipa lecsavar, kicsit lecsíp fogóval a vezetékből, majd visszarak. Ugyanez a trafóból kijövő oldalon is. Karbinak nem tudom az adatát, talán másfél csavarás lehet. De vannak itt profik! Ha nincs, szikra már megvan az oka miért nem indul. Azért nézd át az összes vezetéket nincs e szakadás valahol. -
#878 Nézegettem és sehogy sincs szikra. -
#877 Illetve takarékos a karbim,szóval 1 csavar van rajta,ami jelenleg teljesen be van csavarva,nem tudom mit csinál. -
#876 Illetve köszi hogy ilyen sokat visszaolvastál és foglalkozol a problémámmal. -
#875 Illetve henger szellőztetés hogy zajlik?Szikra nem tudom hogy van-e,mivel próbáltam úgy rúgdosni hogy hengerhez érintve szikrázzon,dehát nem szikrázik sehogy,legalábbis nem látványosan,egyébként a gyertya teljesen olajos lesz ha próbálom rúgdosni.(tehát fekte,de le szoktam szedegetni róla)Viszont régebben sem tudtam szikrát "rúgni",amikor még teljsen jó volt a motor.Egyébként egyszer beindult amikor 1esbe raktam,berúgtam és azzal a lendülettel elkezdtem tolni. -
#874 Benzincsap teljesen új,benzin rendesen folyik.Dugattyút hogy tegyem felső holtpontra? -
apiii #873 Előfordulhat ilyen eset is. -
#872 Am attol függ hogy nézed, mert nyomás alatt nem biztos hogy leadja a szikrát. Nekem volt egyszer egy ilyen problémán. -
apiii #871 Ezeket még talán nem írta senki. Benzincsapból folyik a benzin? Nincs megtörve, eldugulva? Próbálj egy kis fecskendőbe benzint szívni, gyertya ki, dugattyú felső holtpontra, benzint befecskendez, gyertya vissza, megrúg, vagy tol. Ha kicsit jár, valószínűleg üzemanyag gond, ha kicsit sem, talán gyujtás. Minden ismétlés előtt kiszellőztetni a hengert! Egy próbát megér. -
apiii #870 Visszaolvastam!(nem végig) Régi probléma! -
apiii #869 Szikra van? Jókor adja le? Holtpont előtt egy kicsit. Majd kitaláljuk mi a hiba oka! -
#868 Az hogy mindent megpróbáltam már,minden jónak TŰNIK de még sem indul be,mindent megnéztem már és nem tudom mi lehet a baj. -
apiii #867 Mi a mérged oka? -
#866 Feladtam simsonom szerelését,már mindent megnéztem(amit tudtam) és nem értem mi lehet a baja,ránézésre jó.Szóval Kecskeméten keresek egy szerelőt/bárkit aki ért hozzá és elvállalna egy kisebb(talán nagyobb nem tudom mi lehet vele) simson javítást. -
#865 Google első találat,na mind1. -
#864 Azt a tervező programot honnan lehet leszedni?Egy régebbi változat megvan,de ahogy látom ez új,és több dolog van benne:O -
#863 tess hogy néha lássatok is normálisabb simsonokat, ne csak a "tanyatuning"
menjen
kis lightos:
ez biztos venné a fordulatot, de nem nyelezi neki
-
-
Zwickau-2009-es találkozó
-
meg egy [URL=http://simson-tuning-am-horn.de.tl/Projekt-Racing.htm]"racing" építés.[/URL] -
#862 nincsmit -
apiii #861 Úgy néz ki, probléma megoldva. Köszönet a tanácsokért. -
apiii #860 Kicseréltem a fúvókát, érezhetően nyomatékosabbá vált a motor. Távolra nem motoroztam, így nem melegedett fel rendesen. Remélem, beválik! Szemmel látható volt a két fúvóka közti méretbeli különbség. -
apiii #859 Igen! -
#858 72-est vettél?? -
apiii #857 Megvan a fúvóka, kemény 250Ft. 60-tól,85-ig láttam a boltban. Holnap, vagy holnapután be is szerelem. Nem szerzek be fúvókamérőt, még a hézagmérőmet sem találom a sűrű használatba. -
#856 egy ilyen nekem is jól jönne -
#855 pont úgy néz ki mint a hézagmérő csak tüskék vannak rajta
én szinte mindennap használom filléres cucc
/komolyabb szerszámboltokban/,bár neked egyszerűbb egy új fúvókát venni -
#854 ok, sok sikert -
apiii #853 Fúvokamérő a megyében sincs! Tolómérő még csak csak. -
apiii #852 Fúvókaszár! Hát ez a neve! Igen, tudom, hogy külön van. Pont a sok ki, és becsavarástól ment tökre rajt a szám. Veszek egyet holnap, persze ha kapni felénk. Majd jelzek mi történt csere után! -
#851 az egy dolog hogy mi van ráírva,én fúvókamérővel szoktam megmérni mert gyakran felbővítik utólag
az a biztos ha veszel egy újat,pár száz forint -
#850 a fúvókaszár nem lényeges, csak a fúvóka ne legyen túlméretes. maga a fúvóka és a szár külön van(első ránézésre úgy néz ki mintha egybe lenne), legegyszerűbben úgy tudod kivenni hogy fogsz egy patent fogót és magát a fúvókát tekered:) -
apiii #849 Megnéztem a karbit, fúvóka száma nem látszott. Ütött kopott, szerintem gyári lehet. Ha járok, bolt közelébe kicserélem. Fúvóka feletti részen 215-ös szám látható. Megnéztem a műanyagot is, benne hagytam. KB egy centi hosszú, fekete műanyag peremes cső. Az alsó része a síberrel megegyező vastagságú, a perem pedig beleül, a menetes ház belső felébe. -
#848 így van -
apiii #847 KB egy centi magas lehetett, ha jól emlékszek. Most úgy is szétszedem, akkor megnézem. Nem vagyok az a csak azért is szétszedni, az már elmúlott. -
apiii #846 Nem, nem! A síber felett, a menetes tető alatt, belülről egy fekete műanyag speciális valami. Nem esztergált, valaki készítette, neagyisten gyári tartozéka. Ha megtalálom, lefotózom. Csak arra jó, hogy ne húzd rá teljesen. Szerintem. -
#845 ?? határoló?? miféle határoló?? ha a bowden csavarjára gondolsz az a bowden feszítésére és lazítására van. -
apiii #844 Valamelyik nap szétszedem, és leírom a fúvóka számát. Valamiért 80-asra emlékszek, persze ez nem biztos. Ilyen idős motornál nem tudni mit cseréltek benne. Multkor bemostam,(tavaszi nagytakarítás) és nem volt semmi laza a karbiban. Még a benzinszint is tökéletesen ált. Viszont, amit eddig a motorjaimnál nem tapasztaltam, az a síbert feletti műanyag határoló volt. Gondolom, ne lehessen csumára ráhuzni. Azt hiszem, ezt eltávolítottam. -
#843 ez nem dugulás lesz... ismerem ezt a problémát, ez úgy játszódik le hogy ugye hideg a henger, és az anyag zöme kicsapódik a hengerfalra(ezért van szükség a szivatóra) mivel túl sok anyagot kap ezért hidegen nem okoz neki gondot elindulni és normálisan működni, de mikor bemelegszik akkor a kicsapódás is abbamarad és ekkor már túl sokat kap ami azt eredményezi hogy alacsony fordulaton egyszerűen nem megy, nincs ereje, nehezen pörög fel, de fordulaton már kitudja javarészt dolgozni azért megy akkormeg. -
atti59 #842 szerintem szedszét a karbit az utolsó csavarig tisztisd meg minden porcikáját, biztos hogy jó lesz nekem is volt ilyen próblémám
amit kutya szőr okozott :) -
#841 ezt a számot a fuvóka alján, ott ahol a csavarhúzót lehet beledugni, ott lesz a szám. ha netán a luk körül sorjásnak látod akkor vegyél újat, 72-est mert akkor valaki belenyúlt és felbővítette a fuvókát.