1560
Szoci motor
  • S100
    Simson Star, S50, S51, S70 tuning:

-utcai henger tuning (3000Ft)

-4 felömlős gyorsasági pályatunig henger készítés(6000Ft)

-4 felömlő kialakítás 50,51,70-es hengeren(6000Ft)

-51-es blokk átalakítás 70ccm-re: -blokk marás(2500Ft)
    -70 henger(új) (8500Ft)
    -hengerfej hozzáalakítás (1500Ft)
    -70-es főtengely (gyári 13000Ft)

-S50-es hengerre 5 felömlő kiképzés(6000Ft)

-S50-S51-es átalakítás 5,6 felömlősre szívómembrán vezérléssel(8000Ft+új polini membrán)

- főtengely felújítás újra hőkezelt hajtókarral,csappal(skf tűgörgő) gyárival megeggyező minőségben (10000Ft)

- henger fúrás:
    - S50,star 44mm -ig
    - S51 42.5mm -ig
    - S70 46.5mm- ig

Tel: 70-530-51-74
  • 111222
    HA sok pénzed van a tuningra akkor javasolnék inkább egy 4vagy5 felömlős hengert erősitett kuplunggal és főtengellyel nagyobb dugó lehetőleg japán csapágyak és egy 5 sebesség váltó áttételezéssel.És nem gyári gyujtás.A karburátor az jónak néz ki a kipufogóról nem tudok semmit.
  • 111222
    Hát én nagyon magas fordulaton nem hajtom a vasat most nekem is szintetikus olaj van benne de köpködi a gyertyát. Stihl olajjal nincs gondom de az egy picit kormol ugy hogy azzal 40-esre keverem én nagyon nem tuningoltam csaka váltó áttételezést variáltam meg hogy erősebb legyen.Csak 4. ben használom ki a full fordulatot akkor kb 75-80at megy.De ritkán megyek annyit.A leirt alkatrészeket nem is merem de utánanézek valami okosságnak.
  • Pianista
    most ugye konkrétan az lenne a gond hogy ha magasabb fordulaton szeretnék furikázni akkor úgy viselkedik mintha eltűnne a benzinből az olaj... ez egy 90/4-es nyomatékhenger van mellé egy Dell'orto PHBG19AS karburátor 80-as főfuvókával és egy MZA belsőrezonátoros tuningdurrantó. annyit sikerült kideríteni hogy kissebb kompresszió mellett kevésbé csinálja. nem bírja az olaj?? stihl olaj kellene?? moment fullszintetikus "nememléxemmárkára" olajat használok.
  • Pianista
    nézd át a karburátor minden részét(nem-e kiesett valami, esetleg korábbi kókányoláson nem esett-e át), és pucold ki. ha már korábban(mióta megvan) is csinálta akkor kérünk egy főfuvókaméretet(gyári az 72-es méretű), a fuvóka alján találsz egy számot az kellene.
  • Fehercsoki
    A szivató a motor hidegen való indítására van,több benzint kap ergo könnyebben indul.Szivatókornál pont fordítva kéne lennie:P Ha behúzod akkor kéne leállnia.
  • KalmiDuf
    Sziasztok! Szeretnm a segítségeteket kérni. Hidegen pöcre inul, melegen az istennek nem akar. Tettem bele kisebb hőértékű gyertyát, a 260 as helyett 225 öst. Most már elindúl de csak úgy h a szivatókar kihuzva, és gázt adok neki de még akkor is csak pöfögve (dadogva), indul el. A gond az ha meleg a motor akkor nem kell a szivató, ha jól tudom. Keveset kap v mi lehet a gond?? Menet közben is ha visszatolom alap állásba a szivatókart akkor megáll:S . Erre a két kérdésre szeretnék segítséget. Miért csak szivatóval megy,és miért nem indul melegen? Olvasgattam már pár dolgot de egyik helyen a melegen nem indulásra azt írják h dús a keverék... Már nem tudom mit csináljak.....:S:S Előre is köszi a segítségeteket!!!
  • 111222
    Hali! Ez elég komoly átalakítás lenne miért kellene változtatnod a keverék arányát? Meg tudok egy Kr 51/1-est picit drága de tényleg kiváló állapotban irányár 85e Ft alkudni lehet. A különolajzáshoz még annyit hogy keress egy régebbi tipus olajrendszerét pl suzuki ts 50 az picit hasonlit a simson blokkra de inkább először jól átkellene gondolni a kivitelezést. És mindenképp értesits ha sikerül valami vagy nem.
  • Pianista
    nah akkor most én kérdezek a sok válasz után:D

valaki volt olyan bátor hogy átalakította a kenést olajszivattyúsra(különolajozás)?? ha igen akkor kérnék tippeket hogy hogyan lehetne megoldani. tudom hogy több a hibalehetőség és "veszélyesebb" is de szükségem lenne rá a változó keverésarány miatt.
  • ruffirant
    ha az eladó azt mondja ohgy teljesen hibátlan akk jó eséllyel hazudik :P
    amúgy ha tudod ismerőstől vegyél mert az legalább megmondja a hibákat és nem adja drágán.(én így 25-ért vettem a sajátomat)
  • Matthew Baker
    Üdv. nemsokára szeretnék venni egy simson s51-est és azt szeretném tudni hol lehet találni jobb állapotúakat? és vásárlásnál mire kell odafigyelni?
  • Fehercsoki
    Szimeringes a motorom(s51),valaki le tudná írni lépésről lépésre a szimerigcsere menetét?(teljes cserét szeretnék,mivel olcsó a szimering)Azt sem tudom melyik oldalon kezdjek hozzá.
  • Pianista
    nincsmit:D
  • Bacsa Szabolcs
    áá kösz a tippet:D XD hülyevoltam:D nemtakaritotam ki elégé a karbit és benzinbe kimostam ésmostmár szuperál... de köszi a segitcségeteket:D
  • Pianista
    akkor először pucold ki a karbit és a légszűrőt, ha ez se akkor a többit(esetleg a gyertyát is megpróbálhatod)
  • Bacsa Szabolcs
    értem de edigi meálitásokal ment a motor... és edig szuperált ezt kb 1 hete kezdte el csinálni... ako probáljam meg a subertüt??
    vagy gyertya??
  • Pianista
    nah közben(már jó régen) megjött a henger... első ránézésre brutálkicsik a felömlők, brutálszéles kipu és széria szívó(honda dugattyúval ami holtponton pont a szívó felső pereménél van(nincs az az 5mm "holtjáték))... völgynek hátszéllel 55 volt a vége, igaz hogy nyomatékos, de egy 90-es még ettől jobban kellene hogy teljsítsen. aztán kivettük a perselyt, +2 felömlő házilag és ami volt benne az szériára alakítva. ettől kezdve brutálnyomaték és 50-ig mint a huzat úgy gyorsul(előtte rezonátor kellett az 50-hez...). végülis nem rosz henger de táboritól többet vártam.
  • Pianista
    benzinszint és tű túl alacsonyan van és túl nagy a főfuvóka. ha nem 72-es van benne akkor vegyél bele 72-eset és a tűt középállásba.
  • tibi842
    porlasztó, shuber tű talán.....

• Bacsa Szabolcs
    helosztok kéne egykis szakmai értelem! nah arol lenne szo hogy ha beinditom a motort nincs alapjárat bárhogyis álitom a csavarokat.. akor ha leál utánah nagyon nehezen indul és huznikel neki egy tögázt ésakor beindul de nempörög fel csak ojan 30másodperc mulva!!!
    sztetek mibaja lehet???
    elöreis köszi a segitcséget...
  • fifi
    anno nekem a KTM-be öntött dugót a mester, az korrekt volt, gondolom egy szimka sem adja neki fel a leckét.
    ha szét volt gyentelve, akkor jóhogy szarul ment, az nem a készítő hibája, hanem azé a balfaszé aki széthajtja nemde?
  • Fehercsoki
    Viszont a porlasztóm elég szar,takarékos és már nem olyan jó,szóval vennem kéne egy újat!Milyet éri meg?Van valahol új gyári eladó ami nem gagyi utángyártott szar?Illetve 20 ezer körül van ez a Bing karbi,ez milyen?
  • Fehercsoki
    Tirisztor csere után megy a motorom:)
  • tigeroo
    van kismotoros ja
  • S100
    Simson Star, S50, S51, S70 tuning:

-utcai henger tuning (3000Ft)

-4 felömlős gyorsasági pályatunig henger készítés(6000Ft)

-4 felömlő kialakítás 50,51,70-es hengeren(6000Ft)

-51-es blokk átalakítás 70ccm-re: -blokk marás(2500Ft)
    -70 henger(új) (8500Ft)
    -hengerfej hozzáalakítás (1500Ft)
    -70-es főtengely (gyári 13000Ft)

- főtengely fel-újítás német alkatrésszel,jó minőségben (10000Ft)

- henger fúrás:
    - S50,star 60ccm -ig
    - S51 65ccm -ig
    - S70 78ccm- ig

Tel: 70-530-51-74
  • Pianista
    nekem csak egy sima kötszertáska/csomag van(nincs rajta a kategória) ilyen tasakféleségben van.
  • Fehercsoki
    Nem is tudtam:S Akkor szereznem kéne egyet ugyebár:O És milyen kell?Gondolom nem olyan mint kocsiba,az túl nagy.Esetleg rá van írva hogy M kategóriás elsősegély doboz?Mert ami a kocsiban van arra rá van h B kategória.
  • Pianista
    kötelező arra is

#891: a doboz egyik oldalába be tudod rakni(ahol van hely).
  • Fehercsoki
    Szerintem eü. csomag nem kell,kismotorra biztosan nem kötelező...
  • vzoli8895
    köszi a választ. az eü csomag ugyanaz, mint kocsinál ami van? és hova tudom tenni vagy hátizsákba kell cipelni mindig? bocsi a láma kérdések miatt csak első "mocinak" lenne, apám munkatársától egy s50b és utána szeretnék járni mivel járna, mert ha nincs vmi dugi hely akkor rossz cipelni szal..
  • ruffirant
    eü csomag?ez számomra is új.gondolom az olajos rongy amibe a szerszámok vannak csavarva az nem jó eü csomagnak:P
  • apiii
    Bukósisak, biztositási csekk, egészségügyi csomag, jogositvány, személyi!(Gyertyakulcs, gyertya, csavarhúzó!):-))
  • Pianista
    mindössze 16k postával együtt(táborinál simán a henger 40-50k), és méghozzá új(csávó 2-őt csináltatott de egyet használ). moment egy MZA Belsőrezós tuningkipu van nekem és elég jól teljesít a 70-esen is.
  • ruffirant
    én jogsival és biztosítós csekkel járok
  • vzoli8895
    helosztok!
    az lenne a kérdésem, hogy mit kell magammal vinni, ha 50cm3 simsonnal akarok menni? Csak a biztosítási csekket vagy azt se? Bocsánat a hülye kérdésért.
  • skate00
    mennyi volt az ára?
    nem foglalkozom a simsonokkal ezért kérdem, csak kiváncsi vok.
    Amugy eggyik haveromnak volt egy.
    komplett tábori 90 es blokkot vette 15e be használtan.
    elég ramaty állapotban volt.
    Széria simsonok verték.
    am egy jó állapotú:
    alacsonyabb fordulaton dolgozik a 60,70 eseknél, így csináltatni kell hozzá rezót, meg főtengely sem ártana vmi erősebb,
    amugy nyomatékban sokkal jobb a 70 eseknél, meg tartosabb is vmilyen szinten.
  • Pianista
    táboriféle 90-es hengerről van valakinek tapasztalata?? sikerült egyet reklámáron beszerezni és valamikor a héten jön meg.
  • Bacsa Szabolcs
    ahham:P köszi a tippet:P
  • Pianista
    a hátsót nem lehet, az egy fix méret. az elsőt cserél le kissebbre mondjuk 12 vagy 13-asra(gyári 15). igaz hogy csak 2-3 fogkülömbség de hatalmasnak érzed:D
  • Bacsa Szabolcs
    helosztok!!
    lennee egy kérdésem öö
    azlenne hogy a simson hátso lánckereket kilehet cserélni mz lánkerékre?? hogy joblegyen határba!!!