1560
Szoci motor
  • 111222
    Ez itt szerintem a gond [/URL]
  • 111222
    Hali ! Asszem szegény motorom beadta a kulcsot tegnap szétszedtem és egy pici darab hiányzott az egyik beömlőből lehet az lett a hibája . Töltök fel róla képet.
  • tibi842
    Simson s51 B, 4 sebességes:
  • Pianista
    nemtudom hogy az jó lenne-e, mert túl hosszú lenne a csonk a membránnal együtt, és valszeg nem igazán férne el a légszűrőnél.
  • reuter
    Hello!
    Köszi a választ, én is sejtettem, csak azért érdeklődök, mert most kezdtem az egyik scwalbe-t piszkálgatni de csak óvatosan, mert elég jól megy, de azt látom hogy tényleg elég sok anyag "visszaköszön" a karbiból, ha rángatom alapból.Ezért nézegetek mindent ami a membránnal kapcsolatos tapasztalat.Annyit csináltam vele:
    1. Felpolíroztam a felömlőit (2 db)
    2. Motor fúrva, járatva
    3. Kipufogó rés ívesen felfelé bővítve, rádiuszosan
    4. Beömlő torok egyenesre( relatíve)marva, polírozva
    5. rezóra nincs pénzem:D de tervben van
    6. karbi 16n1 72 es fúvókával, schuber az alsó állásban, mert ha feljebb állítom, nem stabil az alapjárat egy fröccs után.
    Próbaképpen beleépítenék közdarabokkal egy membránt. A 4 lapossal szemezgettem, mert annak a dinamikus viselkedése, főleg ha karbonlapos
    megfelelne.Hát megpróbálom után építeni az MZ mintájára, de nem akarom lemarni síkba a hűtőfelületet, hanem szívócsonkkal,közdarabbal próbálnám ki mit szól..
    üdv Reuter
  • Pianista
    membránvezérlést hegyesebb gépeknél szokták alkalmazni, mert ott alacsony fordulaton nagyon sok keverék visszaköszön a karbinak, és ezzel akadályozzák meg. ha sima alap gépről van szó akkor nem érdemes rárakni(lenne előnye de igencsak elenyésző). ha hegyesebb a géped és nyomatékot szeretnél bele kovácsolni akkor ajánlott, mert ugye nyomatékot növel és fogyasztást csökkent. annyit tudok mondani hogy bármely 50-80-as membrán megteszi, csak 4 lapos legyen.
  • reuter
    Sziasztok!
    Nem tudtok olyan leírást, ahol membrános vezérlésre alakítják a Simsont?
    kerestem hasonlókat de konkrétan csak Mz-hez láttam ilyet.
    Ha valaki tud akármit róla szívesen venném.
  • 111222
    Szivesen máskor is.
  • Matthew Baker
    köszi szépen :)
  • 111222
    Helló! Jawa Mustang : motortipus: kétütemü 1 fekvö henger
    hengerürtartalom: 50
    váltorendszer: 3 fokozatú
    váz: zárszelvények öszehegesztve
    futomü elsö: olaj nélküli rugos
    futomü hátsó: olajos két szélén helyezkedik el
    fékek: dobfék
    üzemanyagtank kapacitása: 8l
  • Matthew Baker
    őőő nincs Jawa fórum ezért itt kérdezem nem tudja valaki hány sebességes egy Jawa Mustang?
  • mrmonkey
    Meoldódott a kormány probléma :) Flexel megcsiszoltam és most kitűnő !!!
  • mrmonkey
    Hellósztok! Tök amatőr vagyok a témában... Olyan kérdésem lenne hogy van egy simson enduro-m és a kormány akartam kicseélni a kicsi kormányra.
    Vettem is egy után gyártottat, fel is szereltem volna, ha a gázházt és a gáz kart, rá tudnám tenni, egyszerűen nem megy rá!! Lehet venni nagyobbat vagy kormány rossz??
  • ripso7
    na ezkellet nekem köszi mert nemoltam bent biztos
    mégegyszer köszi csá
  • upet
    Gondolom 90mm szélesség, 100mm magasság, mint az autóknál.
  • Pianista
    a kerülete kell??
  • ripso7
    csá figyu kerék méretet hogy kell nézni pl van cross motor gumi 90/100-16
    a 16=16 coll
    90=?
    100=?
    légyszi segítsetek
  • Pianista
    ezt az erős hangot azért csinálja mert ott kezd el tölteni a kipufogó. a lentebb leírt módon tudod a hangtompítót módosítani, de ilyen hanghoz egy normálisabb rezonátor kellene, mert az a 3-5 ezer forintos rezó nem "tölt"(vagy ha tölt is "valamennyit" akkorse közelíti meg ezét), és nincs ilyen hangja.
    kb úgy hangzana mint egy herélt kipufogó a végén egy sörösdobozzal, amiben csavarok vannak:D
    ha van rá pénzed(elég sok) akkor egy leo vince durrantót ajánlanék, mert az TÉNYLEG rezonátor és a hangja is szép.
    erről lenne szó
  • ripso7
    http://www.youtube.com/watch?v=HqkFvlHhDlg
    na ilyen hang féle kellene nekem:D
  • ripso7
    jah nekem ojan ross motor féle hang kéne valami jó mély és amikor odarántom neki akkor szoljon rendesen de valami olyan kéne amit a boltban én is megtudok venni vagy kéz alól mert nem akarok össze vissza heggesztgetni mindent
    köszi válaszokat csá
  • ripso7
    hát nemtom mit kérdezel de s51n
    he ezt kérdezed és a sima változat nem az enduró
  • Pianista
    van itt egy leírás egy hangtompító készítésről, elég egyszerű, csak egy fölös furulya kell, egy perforált cső, üveggyapot(vagy bármi hasonló) és egy hegesztő.
    ezzel elérheted a kívánt hangot.
  • Pianista
    és konkrétan hogyan akarsz jobb hangot(hangos, halk, pattogós, finom stb.??
  • Pianista
    mekkora is a masinád??
  • ripso7
    köszi a választ de akkor mégis mit rakjak fel?
    hogy jobb hangja legyen meg jól is nézzen ki
    mert 30e nem adok a leo vince kipuffantóér
  • Zsolti9014
    A helyedben én Simsonra váltanék, de nem akarlak rábeszélni semmire.
    Azért az jelzésértékű, hogy Simsonokból akár 30 éves példányokkal is találkozunk az utakon, míg a kínai robogóknak (ne vedd sértésnek, nem annak szánom) ennyi idő múlva darabja sem lesz. A 4T robogó mondjuk fogyasztásban elég kedvező, szerintem kevesebbet eszik a Simsonnál, de szrintem ennyiben ki is merült az előny. Alkatrészekből természetesen minőségtől függően van olcsóbb és drágább mindkettőhöz.
    Egy megkímélt és gondosan karbantartott Simson azért megbízhatóbb a kínaiaknál, és azért élményre is jobb egy váltós masina.
    Összességében, ha Piaggo/Yamaha/mittomén márkájú robogóról lenne szó, azt mondanám, ne cserélj, így viszont én a Simson mellett tenném le a voksomat, de azért azt tudni kell, hogy a Simson-korszak minden egyes járművét imádom, tehát kissé elfogult vagyok.
    Viszont a kínai robogók szerelhetősége sem a legjobb, gondolok itt az anyagminőségre. 2 hónapos gépet hoztak már ki ismerős szerelőhöz úgy, hogy lógott benne a blokk.
  • Pianista
    az az alap olcsó rezóutánzat ne érdekeljen. a hangján és formáján kívül semi rezonátor jellege nincs, ráadásul a hasrész hátsó felében még egy lemez is van... ezzel gyengébb motort, nagyobb fogyasztást és esetleg jobb melegedést érsz el.
  • tibi842
    És egy kép.
    Simson Sr2e ( ő lenne az )
  • tibi842
    Na, Beindítottam a SIMSON SR2E -met.

Kicsit sokat fogyaszt, nem tudna valaki valami ötletet fogyasztáscsökkentésre?..... nem nagyon húzatom neki és akkor is sokat fogyaszt.
  • norbi56
    Meg azért mégis élmény váltani meg ilyeneket mint csak a gázt húzni és hallgatni azt a szörnyen undorító hangot...főleg ha kínai.Egy jó Simson sportkipufogóval kis piszkálással, tuningal vagy akár annélkül is sokkal jobb, és még zene is a füleidnek:)
  • krisz940122
    oké köszi majd még gondolkodok :)
  • ruffirant
    egy jó simson megbízhatóbb mint egy robogó.bár én elég simson rajongó vagyok :D +ami nagyon jó tulajdonsága a simsonoknak ohgy könnyű a szerelésük és szinte fillérekért lehet hozzá alkatrészt venni
  • matthias92
    szerintem inkább a robogót tartsd meg. nem konyítok sokat a motorokhoz... de a simson nagyon fapadosnak tűnik.
  • ripso7
    császtok
    azt szeretném kérni tőletek hogy akinek a simsonján sport kipufogó van (az amit a boltba lehet kapni 5000ftokér) az legyenszives csináljon egyvideót hogy milyen a hangja és hogy néz ki előre is köszönöm
    helo
  • krisz940122
    Kérnék egy kis segítséget. Van egy ember, van egy simsonja de neki robogó kell és neki jó lenne az én kínai 4t robogóm. A robogóm most lett rendberakva tehát teljesen tökéletes(kopp-kopp). Teljes kuplung, görgőszett, ékszíj csere történt.gumik újak rajta. Jól megy(robogóhoz képest). a simson amit adna érte 4 sebességes de csak első, hátsó világítás van rajta. se irányjelző se km óra. talán duda se. első rúgásra indul, nem csörög csattog. Szerintetek elcseréljem? Légyszi segítsetek mit tegyek mert lehet h már holnap döntenem kell. előre is köszi.
  • krisz940122
    oké köszi
  • ruffirant
    az n-es kategóriák a fapadosok.se index se duda semmi extra.b-seken meg vannak ezek.
  • krisz940122
    am van egy csomó simson fajta (s50n, s50b, s51n, s51b, stb.) most ezek közül melyik 4 sebességes? vagy mi a különbség köztük? a schwalbe és az sr nem érdekel.
  • 111222
    Én szivesen járnék vele de nincs gyujtásom hozzá :( ezért lennne jó valamit rá tákolni :D
  • Pianista
    valahogy biztos rá lehet tákolni:)
    de nem lenne pontos másik órával, mert más áttételhez van tervezve.