1560
Szoci motor
-
111222 #1000 Ez itt szerintem a gond [/URL] -
111222 #999 Hali ! Asszem szegény motorom beadta a kulcsot tegnap szétszedtem és egy pici darab hiányzott az egyik beömlőből lehet az lett a hibája . Töltök fel róla képet. -
#998 Simson s51 B, 4 sebességes:
-
#997 nemtudom hogy az jó lenne-e, mert túl hosszú lenne a csonk a membránnal együtt, és valszeg nem igazán férne el a légszűrőnél. -
reuter #996 Hello!
Köszi a választ, én is sejtettem, csak azért érdeklődök, mert most kezdtem az egyik scwalbe-t piszkálgatni de csak óvatosan, mert elég jól megy, de azt látom hogy tényleg elég sok anyag "visszaköszön" a karbiból, ha rángatom alapból.Ezért nézegetek mindent ami a membránnal kapcsolatos tapasztalat.Annyit csináltam vele:
1. Felpolíroztam a felömlőit (2 db)
2. Motor fúrva, járatva
3. Kipufogó rés ívesen felfelé bővítve, rádiuszosan
4. Beömlő torok egyenesre( relatíve)marva, polírozva
5. rezóra nincs pénzem:D de tervben van
6. karbi 16n1 72 es fúvókával, schuber az alsó állásban, mert ha feljebb állítom, nem stabil az alapjárat egy fröccs után.
Próbaképpen beleépítenék közdarabokkal egy membránt. A 4 lapossal szemezgettem, mert annak a dinamikus viselkedése, főleg ha karbonlapos
megfelelne.Hát megpróbálom után építeni az MZ mintájára, de nem akarom lemarni síkba a hűtőfelületet, hanem szívócsonkkal,közdarabbal próbálnám ki mit szól..
üdv Reuter -
#995 membránvezérlést hegyesebb gépeknél szokták alkalmazni, mert ott alacsony fordulaton nagyon sok keverék visszaköszön a karbinak, és ezzel akadályozzák meg. ha sima alap gépről van szó akkor nem érdemes rárakni(lenne előnye de igencsak elenyésző). ha hegyesebb a géped és nyomatékot szeretnél bele kovácsolni akkor ajánlott, mert ugye nyomatékot növel és fogyasztást csökkent. annyit tudok mondani hogy bármely 50-80-as membrán megteszi, csak 4 lapos legyen. -
reuter #994 Sziasztok!
Nem tudtok olyan leírást, ahol membrános vezérlésre alakítják a Simsont?
kerestem hasonlókat de konkrétan csak Mz-hez láttam ilyet.
Ha valaki tud akármit róla szívesen venném. -
111222 #993 Szivesen máskor is. -
#992 köszi szépen :) -
111222 #991 Helló! Jawa Mustang : motortipus: kétütemü 1 fekvö henger
hengerürtartalom: 50
váltorendszer: 3 fokozatú
váz: zárszelvények öszehegesztve
futomü elsö: olaj nélküli rugos
futomü hátsó: olajos két szélén helyezkedik el
fékek: dobfék
üzemanyagtank kapacitása: 8l -
#990 őőő nincs Jawa fórum ezért itt kérdezem nem tudja valaki hány sebességes egy Jawa Mustang? -
mrmonkey #989 Meoldódott a kormány probléma :) Flexel megcsiszoltam és most kitűnő !!! -
mrmonkey #988 Hellósztok! Tök amatőr vagyok a témában... Olyan kérdésem lenne hogy van egy simson enduro-m és a kormány akartam kicseélni a kicsi kormányra.
Vettem is egy után gyártottat, fel is szereltem volna, ha a gázházt és a gáz kart, rá tudnám tenni, egyszerűen nem megy rá!! Lehet venni nagyobbat vagy kormány rossz?? -
#987 na ezkellet nekem köszi mert nemoltam bent biztos
mégegyszer köszi csá -
upet #986 Gondolom 90mm szélesség, 100mm magasság, mint az autóknál. -
#985 a kerülete kell?? -
#984 csá figyu kerék méretet hogy kell nézni pl van cross motor gumi 90/100-16
a 16=16 coll
90=?
100=?
légyszi segítsetek -
#983 ezt az erős hangot azért csinálja mert ott kezd el tölteni a kipufogó. a lentebb leírt módon tudod a hangtompítót módosítani, de ilyen hanghoz egy normálisabb rezonátor kellene, mert az a 3-5 ezer forintos rezó nem "tölt"(vagy ha tölt is "valamennyit" akkorse közelíti meg ezét), és nincs ilyen hangja.
kb úgy hangzana mint egy herélt kipufogó a végén egy sörösdobozzal, amiben csavarok vannak:D
ha van rá pénzed(elég sok) akkor egy leo vince durrantót ajánlanék, mert az TÉNYLEG rezonátor és a hangja is szép.
erről lenne szó -
#982 http://www.youtube.com/watch?v=HqkFvlHhDlg
na ilyen hang féle kellene nekem:D -
#981 jah nekem ojan ross motor féle hang kéne valami jó mély és amikor odarántom neki akkor szoljon rendesen de valami olyan kéne amit a boltban én is megtudok venni vagy kéz alól mert nem akarok össze vissza heggesztgetni mindent
köszi válaszokat csá -
#980 hát nemtom mit kérdezel de s51n
he ezt kérdezed és a sima változat nem az enduró -
#979 van itt egy leírás egy hangtompító készítésről, elég egyszerű, csak egy fölös furulya kell, egy perforált cső, üveggyapot(vagy bármi hasonló) és egy hegesztő.
ezzel elérheted a kívánt hangot. -
#978 és konkrétan hogyan akarsz jobb hangot(hangos, halk, pattogós, finom stb.?? -
#977 mekkora is a masinád?? -
#976 köszi a választ de akkor mégis mit rakjak fel?
hogy jobb hangja legyen meg jól is nézzen ki
mert 30e nem adok a leo vince kipuffantóér -
#975 A helyedben én Simsonra váltanék, de nem akarlak rábeszélni semmire.
Azért az jelzésértékű, hogy Simsonokból akár 30 éves példányokkal is találkozunk az utakon, míg a kínai robogóknak (ne vedd sértésnek, nem annak szánom) ennyi idő múlva darabja sem lesz. A 4T robogó mondjuk fogyasztásban elég kedvező, szerintem kevesebbet eszik a Simsonnál, de szrintem ennyiben ki is merült az előny. Alkatrészekből természetesen minőségtől függően van olcsóbb és drágább mindkettőhöz.
Egy megkímélt és gondosan karbantartott Simson azért megbízhatóbb a kínaiaknál, és azért élményre is jobb egy váltós masina.
Összességében, ha Piaggo/Yamaha/mittomén márkájú robogóról lenne szó, azt mondanám, ne cserélj, így viszont én a Simson mellett tenném le a voksomat, de azért azt tudni kell, hogy a Simson-korszak minden egyes járművét imádom, tehát kissé elfogult vagyok.
Viszont a kínai robogók szerelhetősége sem a legjobb, gondolok itt az anyagminőségre. 2 hónapos gépet hoztak már ki ismerős szerelőhöz úgy, hogy lógott benne a blokk. -
#974 az az alap olcsó rezóutánzat ne érdekeljen. a hangján és formáján kívül semi rezonátor jellege nincs, ráadásul a hasrész hátsó felében még egy lemez is van... ezzel gyengébb motort, nagyobb fogyasztást és esetleg jobb melegedést érsz el. -
#973 És egy kép.
Simson Sr2e ( ő lenne az ) -
#972 Na, Beindítottam a SIMSON SR2E -met.
Kicsit sokat fogyaszt, nem tudna valaki valami ötletet fogyasztáscsökkentésre?..... nem nagyon húzatom neki és akkor is sokat fogyaszt. -
#971 Meg azért mégis élmény váltani meg ilyeneket mint csak a gázt húzni és hallgatni azt a szörnyen undorító hangot...főleg ha kínai.Egy jó Simson sportkipufogóval kis piszkálással, tuningal vagy akár annélkül is sokkal jobb, és még zene is a füleidnek:) -
krisz940122 #970 oké köszi majd még gondolkodok :) -
#969 egy jó simson megbízhatóbb mint egy robogó.bár én elég simson rajongó vagyok :D +ami nagyon jó tulajdonsága a simsonoknak ohgy könnyű a szerelésük és szinte fillérekért lehet hozzá alkatrészt venni -
#968 szerintem inkább a robogót tartsd meg. nem konyítok sokat a motorokhoz... de a simson nagyon fapadosnak tűnik. -
#967 császtok
azt szeretném kérni tőletek hogy akinek a simsonján sport kipufogó van (az amit a boltba lehet kapni 5000ftokér) az legyenszives csináljon egyvideót hogy milyen a hangja és hogy néz ki előre is köszönöm
helo
-
krisz940122 #966 Kérnék egy kis segítséget. Van egy ember, van egy simsonja de neki robogó kell és neki jó lenne az én kínai 4t robogóm. A robogóm most lett rendberakva tehát teljesen tökéletes(kopp-kopp). Teljes kuplung, görgőszett, ékszíj csere történt.gumik újak rajta. Jól megy(robogóhoz képest). a simson amit adna érte 4 sebességes de csak első, hátsó világítás van rajta. se irányjelző se km óra. talán duda se. első rúgásra indul, nem csörög csattog. Szerintetek elcseréljem? Légyszi segítsetek mit tegyek mert lehet h már holnap döntenem kell. előre is köszi. -
krisz940122 #965 oké köszi -
#964 az n-es kategóriák a fapadosok.se index se duda semmi extra.b-seken meg vannak ezek. -
krisz940122 #963 am van egy csomó simson fajta (s50n, s50b, s51n, s51b, stb.) most ezek közül melyik 4 sebességes? vagy mi a különbség köztük? a schwalbe és az sr nem érdekel. -
111222 #962 Én szivesen járnék vele de nincs gyujtásom hozzá :( ezért lennne jó valamit rá tákolni :D -
#961 valahogy biztos rá lehet tákolni:)
de nem lenne pontos másik órával, mert más áttételhez van tervezve.