Simson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kicseréltem a fúvókát, érezhetõen nyomatékosabbá vált a motor. Távolra nem motoroztam, így nem melegedett fel rendesen. Remélem, beválik! Szemmel látható volt a két fúvóka közti méretbeli különbség.

Igen!

Pianista
72-est vettél??

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Megvan a fúvóka, kemény 250Ft. 60-tól,85-ig láttam a boltban. Holnap, vagy holnapután be is szerelem. Nem szerzek be fúvókamérõt, még a hézagmérõmet sem találom a sûrû használatba.<#wink>

Pianista
egy ilyen nekem is jól jönne<#idiota>

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

pszihopata
pont úgy néz ki mint a hézagmérõ csak tüskék vannak rajta

én szinte mindennap használom filléres cucc
/komolyabb szerszámboltokban/,bár neked egyszerûbb egy új fúvókát venni

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Pianista
ok, sok sikert<#vigyor1>

Fúvokamérõ a megyében sincs!<#wink> Tolómérõ még csak csak.

Fúvókaszár! Hát ez a neve! Igen, tudom, hogy külön van. Pont a sok ki, és becsavarástól ment tökre rajt a szám. Veszek egyet holnap, persze ha kapni felénk. Majd jelzek mi történt csere után!

pszihopata
az egy dolog hogy mi van ráírva,én fúvókamérõvel szoktam megmérni mert gyakran felbõvítik utólag

az a biztos ha veszel egy újat,pár száz forint

Pianista
a fúvókaszár nem lényeges, csak a fúvóka ne legyen túlméretes. maga a fúvóka és a szár külön van(elsõ ránézésre úgy néz ki mintha egybe lenne), legegyszerûbben úgy tudod kivenni hogy fogsz egy patent fogót és magát a fúvókát tekered😊

Megnéztem a karbit, fúvóka száma nem látszott. Ütött kopott, szerintem gyári lehet. Ha járok, bolt közelébe kicserélem. Fúvóka feletti részen 215-ös szám látható. Megnéztem a mûanyagot is, benne hagytam. KB egy centi hosszú, fekete mûanyag peremes csõ. Az alsó része a síberrel megegyezõ vastagságú, a perem pedig beleül, a menetes ház belsõ felébe.

pszihopata
így van <#eljen>

KB egy centi magas lehetett, ha jól emlékszek. Most úgy is szétszedem, akkor megnézem. Nem vagyok az a csak azért is szétszedni, az már elmúlott.

Nem, nem! A síber felett, a menetes tetõ alatt, belülrõl egy fekete mûanyag speciális valami. Nem esztergált, valaki készítette, neagyisten gyári tartozéka. Ha megtalálom, lefotózom. Csak arra jó, hogy ne húzd rá teljesen. Szerintem.

Pianista
?? határoló?? miféle határoló?? ha a bowden csavarjára gondolsz az a bowden feszítésére és lazítására van.

Valamelyik nap szétszedem, és leírom a fúvóka számát. Valamiért 80-asra emlékszek, persze ez nem biztos. Ilyen idõs motornál nem tudni mit cseréltek benne. Multkor bemostam,(tavaszi nagytakarítás) és nem volt semmi laza a karbiban. Még a benzinszint is tökéletesen ált. Viszont, amit eddig a motorjaimnál nem tapasztaltam, az a síbert feletti mûanyag határoló volt. Gondolom, ne lehessen csumára ráhuzni. Azt hiszem, ezt eltávolítottam.

Pianista
ez nem dugulás lesz... ismerem ezt a problémát, ez úgy játszódik le hogy ugye hideg a henger, és az anyag zöme kicsapódik a hengerfalra(ezért van szükség a szivatóra) mivel túl sok anyagot kap ezért hidegen nem okoz neki gondot elindulni és normálisan mûködni, de mikor bemelegszik akkor a kicsapódás is abbamarad és ekkor már túl sokat kap ami azt eredményezi hogy alacsony fordulaton egyszerûen nem megy, nincs ereje, nehezen pörög fel, de fordulaton már kitudja javarészt dolgozni azért megy akkormeg.

szerintem szedszét a karbit az utolsó csavarig tisztisd meg minden porcikáját, biztos hogy jó lesz nekem is volt ilyen próblémám
amit kutya szõr okozott 😊

Pianista
ezt a számot a fuvóka alján, ott ahol a csavarhúzót lehet beledugni, ott lesz a szám. ha netán a luk körül sorjásnak látod akkor vegyél újat, 72-est mert akkor valaki belenyúlt és felbõvítette a fuvókát.

Pianista
fõfúvóka mekkora benne?? nemhinném hogy kiesett mert akkor orbitális mennyiséget kapna és sehogy se lenne jó... gyárilag 72-es való bele.

Szivatót megnéztem, jó! Mióta megvettem ilyen. Felújítva vettem, már 4 éve. Azóta nem jutok vele dülõre. Kétcsavaros karbi, 82-es, N-es kiadás. Napi megtett átlagos távolságom 4km.Ha hosszabb útra mennék már nagyon zavaró.Jut eszembe, felhegesztett a kipufogó menete. Belenyultam, nem találtam beolvadás nyomát.

Pianista
régebben jó volt??

pszihopata
szivató?

azt írtam elsõnek

Köszönet a segítségért, ezeket mind végigjátszottam. Az igaz, hogy a kipufogóban van lerakodás, de nem annyi hogy a füst ne férjen ki. KB 2mm.Megszakittó nem szikrázik, hézag jó, kondit is cseréltem. Szerintem karbi gond lehet, de nem találom az okát. Sajna csak melegen vannak ilyen tünetek, ha megállok képes hörögni akár fél percig is. Ha megtolom sebességben, a motor felpörög, és megy magas fordulaton. Ha megállok, kezdõdik minden elölrõl.

pszihopata
esetleg még a kipuf is el lehet tömõdve,bár akkor hidegen sem pörögne

utolsó esetben érdemes azt is elöl lekötni és úgy megpörgetni

pszihopata
ha megszakítós akkor a rossz hézag is okozhat ilyet

0.4

pszihopata
sok üzemanyagot kap

beragadt a szivató
kitekeredett a fúvóka
túlfolyik a tûszelep-bár akkor kifelé is folyna

szivatóval kezdeném

Szevasztok Simson javítók! Egy fontos kérdésem lenne hozzátok! Az én motorom, melegen egyszerûen nem pörög fel. Csak hörög. Ha megtolom magasabb fordulattal, akkor már megy. Könnyen indul, alapjárat is van. Nem bírom megfejteni a problémát. Benzinszint jó, fõtengelytömítéseket egy éve kicseréltem. Visszaolvastam, de érdemi választ valahogy nem találtam. Tud, valaki segítene tanáccsal?

Heló! Nincs valakinek eladó S51-es gépe zalában? Jó állapotúra gondoltam!

AMD 6000+, 2giga ram 800Mhz, MSI K9A2 Neo-f, Galaxy 8800gt

Pianista
jah és közben megmaradt a nyomaték

Pianista
há😄 csináltunk a moccon egy kis sufnituningot... táboriféle utcaituning, kissé módosítva(kipunyílás kevésbé bõvítve), valami brutális gép lett😄 talán túl is forogja az 50/4-es tuninghengeremet😄 pedig maradt a 2 felömlõ

ruffirant
jön a jó idõ mindenki simsonozik 😛

it egy jó kis spoiler volt...de észrevették

Pianista
dekihalt a topic...

fifi
energiatakarékos karbid van

SUXX

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

ruffirant
nah ma fél napi szerelgetés után végre beindult a kis drágaság.bár igaz hogy az új berúgókart a régi tengely szétcseszte a második beugrásra de utána egy kis sufni tuning megoldotta az ügyet.

ruffirant
köszi ezek elég hasznosak.aki feltöltötte az csinált még pár nagyon jó videot

pszihopata

pszihopata
ripityára kell szedni a blokkot

itt a mûvelet

ruffirant
lenne egy olyan kérdésem azokhoz akik már szedtek szét s50-et.Egy berúgó tengelyt mennyire nehéz kicserélni?és pontosan hogy kell?

ruffirant
tudtok valami jó boltot Pesten ahol lehet simson alkatrészeket venni?

ruffirant
igen a szerelgetésébe már kezdek belejönni😛 motorozni még nem tudok de szerelni már igen😛(valamennyire)

Pianista
én az enyémet fix hogy nem fokom eladni, ha beledöglök akkorse.

Pianista
sok szép élményed lesz vele😊

ruffirant
megvettem életem elsõ mociját.egy simson s50n.még kell rajta egy két dolgot helyrepofozni hogy menjen de az nem sok.

Pianista
ugye azért kellett valami hasonló leírás mert van egy ~90-100 -as fõfuvim amivel középfordulatig nem úgy megy mint kéne... a bemelegszik akkor alacsony az alapjárat és a gázt se veszi, fordulaton meg mén mint a rablóóóóóó, és írtak alapján egy kissebb alapjárati fuvi megoldhatná ezt a gondot😊

Pianista
na ez kellett nekem is<#vigyor3> thx

pszihopata
én már jó 10 éve csak japánokat szerelek asszem kétféle karbóval volt a szimó

ezt olvasd végig

Fehercsoki
Gyári S51 karbim van,azon nincs 2 ilyen csavar,és az a rugószerû sincs a csavarok alatt!Csak 1 csavarom van.,az pedig felfelé néz ha be van rakva a karbi!

pszihopata

a 3-as alapjárati csavarral állítod a levegõt-vagyis az alpjáratot

az 1-es csavarral a benzint hozzá /gyárilag 1.5 ford. kifelé/