Simson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Matthew Baker
Üdv. nemsokára szeretnék venni egy simson s51-est és azt szeretném tudni hol lehet találni jobb állapotúakat? és vásárlásnál mire kell odafigyelni?

Új logó by: berczely (Y)

Fehercsoki
Szimeringes a motorom(s51),valaki le tudná írni lépésrõl lépésre a szimerigcsere menetét?(teljes cserét szeretnék,mivel olcsó a szimering)Azt sem tudom melyik oldalon kezdjek hozzá.

Pianista
nincsmit😄

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

áá kösz a tippet😄 XD hülyevoltam😄 nemtakaritotam ki elégé a karbit és benzinbe kimostam ésmostmár szuperál... de köszi a segitcségeteket😄

Pianista
akkor elõször pucold ki a karbit és a légszûrõt, ha ez se akkor a többit(esetleg a gyertyát is megpróbálhatod)

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

értem de edigi meálitásokal ment a motor... és edig szuperált ezt kb 1 hete kezdte el csinálni... ako probáljam meg a subertüt??
vagy gyertya??

Pianista
nah közben(már jó régen) megjött a henger... elsõ ránézésre brutálkicsik a felömlõk, brutálszéles kipu és széria szívó(honda dugattyúval ami holtponton pont a szívó felsõ pereménél van(nincs az az 5mm "holtjáték))... völgynek hátszéllel 55 volt a vége, igaz hogy nyomatékos, de egy 90-es még ettõl jobban kellene hogy teljsítsen. aztán kivettük a perselyt, +2 felömlõ házilag és ami volt benne az szériára alakítva. ettõl kezdve brutálnyomaték és 50-ig mint a huzat úgy gyorsul(elõtte rezonátor kellett az 50-hez...). végülis nem rosz henger de táboritól többet vártam.

Pianista
benzinszint és tû túl alacsonyan van és túl nagy a fõfuvóka. ha nem 72-es van benne akkor vegyél bele 72-eset és a tût középállásba.

tibi842
porlasztó, shuber tû talán.....

helosztok kéne egykis szakmai értelem! nah arol lenne szo hogy ha beinditom a motort nincs alapjárat bárhogyis álitom a csavarokat.. akor ha leál utánah nagyon nehezen indul és huznikel neki egy tögázt ésakor beindul de nempörög fel csak ojan 30másodperc mulva!!!
sztetek mibaja lehet???
elöreis köszi a segitcséget...

fifi
anno nekem a KTM-be öntött dugót a mester, az korrekt volt, gondolom egy szimka sem adja neki fel a leckét.
ha szét volt gyentelve, akkor jóhogy szarul ment, az nem a készítõ hibája, hanem azé a balfaszé aki széthajtja nemde?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Fehercsoki
Viszont a porlasztóm elég szar,takarékos és már nem olyan jó,szóval vennem kéne egy újat!Milyet éri meg?Van valahol új gyári eladó ami nem gagyi utángyártott szar?Illetve 20 ezer körül van ez a Bing karbi,ez milyen?

Fehercsoki
Tirisztor csere után megy a motorom😊

tigeroo
van kismotoros ja
Simson Star, S50, S51, S70 tuning:

-utcai henger tuning (3000Ft)

-4 felömlõs gyorsasági pályatunig henger készítés(6000Ft)

-4 felömlõ kialakítás 50,51,70-es hengeren(6000Ft)

-51-es blokk átalakítás 70ccm-re: -blokk marás(2500Ft)
-70 henger(új) (8500Ft)
-hengerfej hozzáalakítás (1500Ft)
-70-es fõtengely (gyári 13000Ft)

- fõtengely fel-újítás német alkatrésszel,jó minõségben (10000Ft)

- henger fúrás:
- S50,star 60ccm -ig
- S51 65ccm -ig
- S70 78ccm- ig

Tel: 70-530-51-74
Pianista
nekem csak egy sima kötszertáska/csomag van(nincs rajta a kategória) ilyen tasakféleségben van.

Fehercsoki
Nem is tudtam:S Akkor szereznem kéne egyet ugyebár😮 És milyen kell?Gondolom nem olyan mint kocsiba,az túl nagy.Esetleg rá van írva hogy M kategóriás elsõsegély doboz?Mert ami a kocsiban van arra rá van h B kategória.

Pianista
kötelezõ arra is

#891: a doboz egyik oldalába be tudod rakni(ahol van hely).

Fehercsoki
Szerintem eü. csomag nem kell,kismotorra biztosan nem kötelezõ...

köszi a választ. az eü csomag ugyanaz, mint kocsinál ami van? és hova tudom tenni vagy hátizsákba kell cipelni mindig? bocsi a láma kérdések miatt csak elsõ "mocinak" lenne, apám munkatársától egy s50b és utána szeretnék járni mivel járna, mert ha nincs vmi dugi hely akkor rossz cipelni szal..

\"A gumi kopjon, ne a lelked!\"

ruffirant
eü csomag?ez számomra is új.gondolom az olajos rongy amibe a szerszámok vannak csavarva az nem jó eü csomagnak😛

it egy jó kis spoiler volt...de észrevették

Bukósisak, biztositási csekk, egészségügyi csomag, jogositvány, személyi!(Gyertyakulcs, gyertya, csavarhúzó!):-))

Pianista
mindössze 16k postával együtt(táborinál simán a henger 40-50k), és méghozzá új(csávó 2-õt csináltatott de egyet használ). moment egy MZA Belsõrezós tuningkipu van nekem és elég jól teljesít a 70-esen is.

ruffirant
én jogsival és biztosítós csekkel járok

it egy jó kis spoiler volt...de észrevették

helosztok!
az lenne a kérdésem, hogy mit kell magammal vinni, ha 50cm3 simsonnal akarok menni? Csak a biztosítási csekket vagy azt se? Bocsánat a hülye kérdésért.<#integet2>

\"A gumi kopjon, ne a lelked!\"

skate00
mennyi volt az ára?
nem foglalkozom a simsonokkal ezért kérdem, csak kiváncsi vok.
Amugy eggyik haveromnak volt egy.
komplett tábori 90 es blokkot vette 15e be használtan.
elég ramaty állapotban volt.
Széria simsonok verték.
am egy jó állapotú:
alacsonyabb fordulaton dolgozik a 60,70 eseknél, így csináltatni kell hozzá rezót, meg fõtengely sem ártana vmi erõsebb,
amugy nyomatékban sokkal jobb a 70 eseknél, meg tartosabb is vmilyen szinten.

Pianista
táboriféle 90-es hengerrõl van valakinek tapasztalata?? sikerült egyet reklámáron beszerezni és valamikor a héten jön meg.

ahham😛 köszi a tippet😛

Pianista
a hátsót nem lehet, az egy fix méret. az elsõt cserél le kissebbre mondjuk 12 vagy 13-asra(gyári 15). igaz hogy csak 2-3 fogkülömbség de hatalmasnak érzed😄

helosztok!!
lennee egy kérdésem öö
azlenne hogy a simson hátso lánckereket kilehet cserélni mz lánkerékre?? hogy joblegyen határba!!!

Simson S50, S51, S70 tuning:

- henger tuning

- 4 felömlõs gyorsasági pályatunig henger készítés

- 4 felömlõ kialakítás

- 51-es blokk átalakítás 70ccm-re

- fõtengely lefújítás gyári alkatrésszel,jó minõségben

- henger fúrás:
- S50 60ccm -ig
- S51 60ccm -ig
- S70 78ccm- ig

Tel: 70-530-51-74
Kicsavarod a gyertyát, egy fát beraksz a lyukon, a dugattyú tetejére. Ezzel tudod nyomon követni a dugattyú utját. Lassan lenyomod a berugókart, és követed a dugó útját. Mikor a dugattyú felülre ér, na, az a felsõ holtpont. Szellöztetés csak annyi, hogy kivett gyertyával párszor megrudosod. Ilyenkor kiszellõzik a henger. Keress egy új gyertyát, árnyékold a kezeddel mikor hozzáérinted a hengerhez. Lehet, hogy kicsi szikrát kapsz, az is elég. Azért átnézheted az elektromosságot is, nincs e oxidálodval a trafó kanóca, vagy esetleg elszakadva a be táp vezeték. Gyertyapipa lecsavar, kicsit lecsíp fogóval a vezetékbõl, majd visszarak. Ugyanez a trafóból kijövõ oldalon is. Karbinak nem tudom az adatát, talán másfél csavarás lehet. De vannak itt profik! Ha nincs, szikra már megvan az oka miért nem indul. Azért nézd át az összes vezetéket nincs e szakadás valahol.

Fehercsoki
Nézegettem és sehogy sincs szikra.

Fehercsoki
Illetve takarékos a karbim,szóval 1 csavar van rajta,ami jelenleg teljesen be van csavarva,nem tudom mit csinál.

Fehercsoki
Illetve köszi hogy ilyen sokat visszaolvastál és foglalkozol a problémámmal.<#vigyor3>

Fehercsoki
Illetve henger szellõztetés hogy zajlik?Szikra nem tudom hogy van-e,mivel próbáltam úgy rúgdosni hogy hengerhez érintve szikrázzon,dehát nem szikrázik sehogy,legalábbis nem látványosan,egyébként a gyertya teljesen olajos lesz ha próbálom rúgdosni.(tehát fekte,de le szoktam szedegetni róla)Viszont régebben sem tudtam szikrát "rúgni",amikor még teljsen jó volt a motor.Egyébként egyszer beindult amikor 1esbe raktam,berúgtam és azzal a lendülettel elkezdtem tolni.

Fehercsoki
Benzincsap teljesen új,benzin rendesen folyik.Dugattyút hogy tegyem felsõ holtpontra?

Elõfordulhat ilyen eset is.

skate00
Am attol függ hogy nézed, mert nyomás alatt nem biztos hogy leadja a szikrát. Nekem volt egyszer egy ilyen problémán.

Ezeket még talán nem írta senki. Benzincsapból folyik a benzin? Nincs megtörve, eldugulva? Próbálj egy kis fecskendõbe benzint szívni, gyertya ki, dugattyú felsõ holtpontra, benzint befecskendez, gyertya vissza, megrúg, vagy tol. Ha kicsit jár, valószínûleg üzemanyag gond, ha kicsit sem, talán gyujtás. Minden ismétlés elõtt kiszellõztetni a hengert! Egy próbát megér.

Visszaolvastam!(nem végig) Régi probléma!

Szikra van? Jókor adja le? Holtpont elõtt egy kicsit. Majd kitaláljuk mi a hiba oka!

Fehercsoki
Az hogy mindent megpróbáltam már,minden jónak TÛNIK de még sem indul be,mindent megnéztem már és nem tudom mi lehet a baj.

Mi a mérged oka?

Fehercsoki
Feladtam simsonom szerelését,már mindent megnéztem(amit tudtam) és nem értem mi lehet a baja,ránézésre jó.Szóval Kecskeméten keresek egy szerelõt/bárkit aki ért hozzá és elvállalna egy kisebb(talán nagyobb nem tudom mi lehet vele) simson javítást.

Fehercsoki
Fehercsoki
Azt a tervezõ programot honnan lehet leszedni?Egy régebbi változat megvan,de ahogy látom ez új,és több dolog van benne😮

skate00
tess hogy néha lássatok is normálisabb simsonokat, ne csak a "tanyatuning"
menjen<#ravasz1>
kis lightos:

ez biztos venné a fordulatot, de nem nyelezi neki<#sniffles><#whatever>
-
-
Zwickau-2009-es találkozó
-
meg egy "racing" építés.

Pianista
nincsmit

Úgy néz ki, probléma megoldva. Köszönet a tanácsokért.