1560
Szoci motor
  • Fehercsoki
    Köszi.
  • Pianista
    jó kérdés... valahol 3 bar-nál lehet, olyan legyen hogy legyen benne anyag, de ne kőkemény legyen, tudjon valamennyit lapulni(egy minimálisat)
  • Fehercsoki
    S51nél mekkora az ideális kerék nyomás elöl és hátul?(beírtam googlebe de nem nagyon találtam semmit)
  • Pianista
    tolómérővel úgy tudod legegyszerűbben hogy leveszed a hengerfejet, és a rögzítő anyákkal leszorítod a hengert a fej nélkül, majd ha a dugttyú pont színel a persely szélével, akkor csak annyi a dolog hogy a kívánt előgyújtási méretet(1,8 - 1,4mm) felviszed a tolómérőre, és addig forgatod a főtengelyt viszafele ameddig a kívánt érték nem jön létre(azaz mikor a tolómérő eléri a persely szélét és ütközik is, és a dugattyúhoz is hozzáér a mélységmérő(az a hosszú bigyó ami hátul végigfut)), ha ez megvan akkor rajzolsz a lendkerékre 1 pontot, és a blokközépen ugyanoda is egy pontot, a többit már leírtam:)
  • Pianista
    N3-as karbinál nemigen tudom hogy hol lehet állítani, mert még nem volt a kezemben, de valahol a shuber környékén kellene lennie.
  • Pianista
    legegyszerűbben úgy lehet beállítani hogy fogsz egy alkoholos filcet, tolómérővel beállítod az 1,8mm-es előgyújtást(50ccm mellett ha 60ccm akkor 1,6, ha 70ccm akor 1,4mm), a lendkereken és a blokközépen feljelölöd hogy egy vonalban legyen(ezt a pontot nézed majd a stroboszkóppal), beüzemeled a stroboszkópot, moccot elindítod, és ha a jel nem egyezik akkor az alaplapot a megfeelő irányba tekered(ha utógyújtás van, azaz későn gyújt akkor háttrafele fordgatod az alaplapot, ha nagy az előgyújtás akkor előrefele), amíg a 2 jel gyújtáskor egybe nem esik.
  • Matthew Baker
    16N3 típusú karburátor és. És még azt szeretném kérdezni Tirisztoros gyújtásnál hogy kell állnia az alaplapnak az optimális gyújtáshoz?
  • Matthew Baker
    S51-nél hogy lehet beállítani az alapjáratot? annyit tudok hogy két csavar van hozzá de azt nem hogy hol
  • Pianista
    elméletileg nem kell állítani semmit, de kitudja mit bűvészkedik a magyar kisipar:)
  • Matthew Baker
    még nincs új csak érdeklődök majd a jövőhéten valamikor de az biztos hogy tirisztoros lesz
  • Pianista
    ugyanaz a típusú lendkerék(tilisztoros volt előtte és az új is az)?? ha igen akkor elméletileg semmit nem kell állítani, de a magyar kisipar bármit ki tud találni...
  • Matthew Baker
    ÉS ha lendkereket cserélünk akkor mit kell beállítani?
  • Pianista
    nem, a megszakítós és a tilisztoros lendkerék különbözik, míg a mexáson a tengely felöl úgy van kiképezve a kúp hogy az a megszakítót emelje, addig a tilis lendkeréken nincs ilyen kialakítás, helyette mágnes van ami a tilisztor számára a jelet bisztosítja.
  • Matthew Baker
    Tirisztoros motorhoz jó a megszakítós lendkerék?
  • Pianista
    magának a tengelynek nem szabad, de a kuplungkosárnak lehet egy minimális kúszása(kötelező!!!). ha maga a tengely mozog akkor ott baj van, mert vagy elkopott a tengely és a csapágy belső gyűrűje(elég ritka) vagy a csapágyház kopott ki.
  • Matthew Baker
    Az a tengely amin a kuplungtárcsa van
  • Pianista
    Melyik milyen fordulaton hány Le??:)
  • S100
  • S100
    S50 4 felömlős zsír új henger (almot) eladó!
    Módosított nyílások+ 4 felömlő, igényesen kialakítva,19mm szívónyílás!
    Új dugattyú, gyűrű, csapszeg jár hozzá!

Postai úton, vagy személyesen (budapest)

Ár: 15.000Ft

06-70-530-5174

• S100
    S70 4 felömlős zsír új henger (almot) eladó!
    Keystone sport dugattyú, vékony,krómos gyűrű, csapszeg jár hozzá!

Ár: 21.000Ft

06-70-530-5174

• S100
    S60 4 felömlős zsír új henger (almot) eladó!
    Keystone sport dugattyú, vékony,krómos gyűrű, csapszeg jár hozzá!

Ár: 20.000Ft

06-70-530-5174

• Pianista
    melyikre érted(kicsit kómás vagyok), egy bordás rúd(keresztben van rajta sok bemarás), vagy a nagy tengely, amin a kerekek vannak??
  • Matthew Baker
    A sebességváltó tengelynek lehet tengelyirányú mozgása?
  • Matthew Baker
    most nincs túl sok kedvem szétszedni talán majd hétvégén
  • Pianista
    csak mert ha új akkor ilyen hirtelen erővesztést gyűrűtörés vagy ilyen kopás okozhat, esetleg még szimmering lehet.
  • Pianista
    hengert levetted?? meglested hogy nincs-e rendellenesen elkopva valahol a gyűrű??
  • Matthew Baker
    az a helyzet hogy zsír új henger, dugattyú, és dugattyúgyűrű van benne
  • sox79
    Megpróbálom!
    Köszönöm!
    Én már arra gondoltam hogy kicserélem kompletten!
  • Pianista
    akkor próbálj bele fújni valami kenőanyagot(zsír és társai)
  • sox79
    Hát remélem csak az első verzió lesz!
    Tegnap még ment ma meg már be se indult!
    Nagyon szorul a kulcs benne és csak erőszakosan lehet elfordítani!
  • Pianista
    rosszabb esetben a tekercs a bajos, nézd meg hogy a tekercsen a feltekert drót mennyire mozdul(ha mozdul), és hogy a "letestelés(nem tudom hogy hívják)" ami a vasmagra van forrasztva drót nem-e eltört, ha az eltört csak simán visszaforrasztod.
  • Pianista
    előferdülhet... ezt a jelenséget főként érintkezési gondoknál vagy törött vezetéknél csinálja.
  • sox79
    Sziasztok!
    Ha szarakodik a gyújtáskapcsoló a simsonon az okozhatja azt hogy nincs szikra a gyertyánál??
  • Pianista
    esetleg az is előfordulhat hogy trehány valamelyik gyűrű stiftje, kiesik vagy benyomódik és elfordul a gyűrű(jobb esetben a felömlő felé) és rendellenesen koptatja(velem megtörtént).
    ha az utóbbi nem következett be és beállításilag, szimmeringilieg patent a moci akkor a henger és a gyűrűk elkoptak.
  • Pianista
    javítófúrás akkor kell ha a henger fala már túlságosan "elkopott", azaz fúrni kell és új dugattyúszettet bele.
    ilyenkor a henger fala már úgymond kitükrösödik, kevésbé képes "tömíteni", és az idő múltával a dugattyúgyűrűk is elkopnak, és nem tömít rendesen ezért érzed hogy gyengébb, de ez igazából fokozatosan szokott bekövetkezni...
  • Matthew Baker
    Nos, nem tudom mi az a javítófúrás, és nem tudom mennyit ment mert decemberbe vettem
  • Pianista
    akkor valszeg megérett egy javítófúrásra.
    mennyi km-t ment az utolsó fúrás óta??
  • Matthew Baker
    mindig minden körülmények között...
  • Pianista
    minden tartományban, minden gázállásnál, minden hőfokon erőtlen??
  • Matthew Baker
    Hétvégén sokat mentem vele, és ma délután már nagyon erőtlen volt a motor és menet közben csattog és elveszti a lendületet mintha elengedném a gázt de ez csak egy pillanatig tart de folyamatosan csinálja, ez mitől van?