Simson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ripso7
csáó

érdeklõdnék hogy ha km órát akarok rakni a simomra akkor csak simsonét lehet vagy lehet rá rakni pl.:jawa km órát is vagy mz elõreis köszi
csáó

Pianista
elõbb járasd be, de finoman, hosszútávon sokkal jobb neki ha finoman van bejáratva.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Motor szinte be sincs járatva a felujitás után csak kifeküdt a gyujtása és nincs pénzem újra bontóban meg nem találtam.

Pianista
van valami jelenség ami párosul hozzá??

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

úgy értem hogy elindul de ha full gázt húzok nem pörög fel maximumra hanem még talán félig sem.

Pianista
ekkora fordulatot a simsongyújtás a lendkerék mérete miatt nem bír el, max 8-9k-s fordulatot bír el, de ott is már csisszes. a nem pörög ki dolgot hogy érted??

Teljes mértékben egyet éretek veled csak nem akartam nagyon bonylítani a szöveget címszavakban igyekeztem megfogalmazni 😄 . És szerinted a sima szimó gyujtás birna 12-13 ezres fordulatot? Cross motorra szeretnék szimó gyujtást rakni mert babetta gyujtással nem pörgött ki rendesen.

Pianista
A legnagyobb teljesítményt(és kívánt hangot😊 egy tervezett rezonátorral lehet elérni.
Rendes simsonra tervezett cross kiput már láttam képen, de hangot és teljesítményt nem tudok.

Pianista
Ezt egy kicsit kibõvíteném😊
Nemcsak gyorsan kell elhagynia a hengert az égéstermék, mert ha csak így lenne az kissebb teljesítményt és nagyobb fogyasztást eredményez.
Ahhoz hogy a rendszer teljes legyen, kell egy "visszatöltõ" hullám, ami a könyökbe szívott keveréket visszalöki a hengerbe, ezáltal mechanikus feltöltést érünk el(röviden és egyszerûen kb belepréseljük a naftát a hengerbe)

Itt mindent leírnak az ilyen kipufogóról😊

ruffirant
nekem egy kicsit egyszerûbb a kérdésem😄 egy sima 50ccm-es blokkot mennyi pénzért tudnék átalakíttatni 70ccm-re?+ a 4 sebességet beszerelni.egy 60 ezres ajánlatot már kaptam de azt kicsit sokallom érte...

it egy jó kis spoiler volt...de észrevették

Nekem is lenne egy kérdésem. A simson delejes gyujtása megbirna 12-13000 1/s -et vagy inkább az elektromos gyujtás lenne a jobb? Esetleg a delejesnél köthetem mind 3 tekercset gyujtásnak és akkor talán jó lenne. Ehhez kérnék esetleg ötlete vagy javaslatot. 😄

ripso7
köszi szépen az infókat
rendesvagy hogy így segítettél köszi mégegyszer
csá

A kilóméteróra spirált a blokk jobb oldalán található kis fehér mûanyag menetes sapkára kell helyezni de csak akkor fog mûködni ha van kilóméteróra hajtás a motorodon ha nincs itt van : http://simson.boltaneten.hu/kinalat/13_kilometer_meghajto/ fordulatszámmérõ szerintem felesleges. Mindezekhez nem kell akkumulátor. A sportkipufogókban pianista a mester de abban segit hogy a kipufogógázok minél kisebb ellenállással hagyják el az égéseret.Ha minél gyorsabban és nagyobb sebességgel megy ki a kipufogógáz annál jobb lesz a henger töltöttsége. Itt vannak kipufogók : http://simson.boltaneten.hu/kinalat/14_kipufogo_es_alkatreszei-6/

ripso7
http://imagerz.com/QFdCCg8BAlI
http://imagerz.com/QFdCCg8BAlM
http://imagerz.com/QFdCCg8BAlA
http://imagerz.com/QFdCCg8BAlE
http://imagerz.com/QFdCCg8BAl4

tessék a képek

ripso7
csináltam képeket is csak atz mondjátok mit hogyan kell csinálni

ripso7
heló
így jó?:
-nincs a simsonomban aksi:ettõl függetlenül rátudom kötni a polisport felidomot+lámpát ->mert ami most van fent lámpa az is csak akkor világít ha megy a motor a lámpáról hátsóképet nemtudok adni sajnos

másik hiba:szeretnék venni km-fordulatszámmérõ órát és azokat hova-és hogy kell bekötni ha tudnátok adni képetis róla megköszönném
és hogy milyen alkatrészek kellenek hozzá
meg hogy minden simsonra lehet e tenni mert nekem s51-em van

légysz segítsetek
köszi a válaszokat

hali

Fehercsoki
Egyszerûek a kérdéseid,de amíg nem írod le normálisan én nem válaszolok.

ripso7
heló
még azt szeretném kérdezni hogy ha veszek asimohoz kilóméter órát azt mindeggyik simóra ráleket kõti ha igen hova kell meg a fordulatszámmérõt is hova kell bekötni
mert mint említettem nincs benne aksi
és a kilóméteróra mûködéséhez az kell??????????????
köszi csáó
légyszi segítsetek

ripso7
helló
köszi a választ de nem találtam olyat amin hátulról van lefényképezve de szerinted így direktbe rá tudom kötni nemkell nekem külön tompítot megy külön reflektor elég ha csk az eggyik van mert csak horgászni akarok vele menni és csupa földút csak keveset kell mennem kb.:30métert kel mennem kavicsoson

meg az volna még a kérdésem hogy egy cross kipufogót rá-e lehet teni a simora
hogy jó hangja legyen meg hogy egy sport kipufogó az mit javít

de nekem igazából ojan kéne mint a cross motorokon van ojan hangú

válaszokat elõre is köszi csóóóóóóóóó

Hali! Sokat nem tudok javasolni csak annyit hogy kapcsolási rajz alapján megpróbálhatod. De ha nem akarsz azzal bajlódni akkor a régi világítás vezetékeire kösd rá sztem 2plusz kell majd meg egy közös test de jobb lenne látni hátulról hogy mi van benne akkor tudnék bõvebben is irni.

ripso7
csá
bocsi de ha vennék egy ilyen lámpát a simora
http://www.rmcmotor.hu/termek.php?a=Data&id=209060#menu-line
akkor azt betudom úgy kötni hogy ne keljen hozzá aksi mert most sincs benne akumulátur és világít alámpa meg hogy kell bekötni ha belehet hogy a másik lámpáról lehúzom a vezetéket erre meg csak rádugom és kész
válaszotok elõre is köszönöm császtok

tibi842
Sziasztok!

Akinek van eladó alkatrésze SIMSON SR2e-hez az vegye fel velem a kapcsolatot.

e-mail: [email protected]
Msn: [email protected]

Elõre is köszönöm

ripso7
heló
azt szeretném kérdezni hogy nincs-e véletlen eladó kézvédõtök vagy nem-e tudnátok eggyet szerezni nem túl drágán kb 2000ft ér
de nem azt az egyszerû feketét mondo hanem valami jobbat elõreis köszi
csá

Pianista
ha 12v-os a masina. ha nem akkor 6V

Pianista
asszem 12V 5.5Ah-s

ruffirant
simson s51b 1-3h-hoz milyen aksi kell?egy ilyenhez
http://simson.hu/index.php?mit1=show&mit2=kivalaszt&mit3=alaptip&id=13

sima schwalbe csak az s51 es blokk van benne nem a turbóhûtéses

ruffirant
he?😄 inkább akk nem próbálok tanácsokat adni mert elképzelni se tudom a mocit😄

Kr51/2 magyarul Schwalbe M541 es blokkal még magyarabbul S51-es blokkja van 😄

ruffirant
milyen simsonod van?

ruffirant
már el is vitték a mocit 😛 most kereshetek magamnak jó áron másikat😄

Sajnos az enyém pedig cserben hagyott 😞 elmentem a napi körútra amikor elkezdett dadogni valami meg csattogott benne amikor be akartam rugni és azóta nem indul szegény pára.Sajnos a kassza sem engedi hogy beletúrjak és megcsináljam.Picit olyan mintha megadna a berugókar valamiben de remélem nem szabadult el semmi a kompressziója megvan sztem gyûrû nem tört. Majd ha lesz zsé neki állok addig félre rakom szegényemben kiló méter hiány lesz.

ruffirant
Eladó sorba került a simsonom.Egy S50N típusú gépemtõl készülök megválni.Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.miután rendbe hoztam azóta tökéletesen mûködik.Egyszer fulladtam le vele útközben de akkor is az volt a hiba hogy kifogyott a benzin....35 ezer pénzt szeretnék érte(annak idején 25-ért vettem 10-et kellet rákölteni ohgy mûködjön rendesen)elsõ motornak tökéletes. akit érdekel dobjon privit.
jah pest környékén van a gép

tibi842
*LINK

tibi842
Pianista nem tudom milyen külön olajzásra gondoltál, de egy illetõ csnált valamilyet😊 !!

LNK

Pianista
találtam néhány túl sok szabadidõvel rendelkezõ illetõt, érdemes megnézniXD

Csak úgy!Stihl piros olaj nem szintetikus.

Pianista
Ez egy állatXD

Az utcai henger tuning az mit takar?

S51 60ccm 4 felömlõs henger frissen fúrva 42-es furat,új dugó,gyûrû, 20mm-es szívónyílás,kipolírozva,bõvítve.
15,000Ft.

70-530-5174
Simson Star, S50, S51, S70 tuning:

-utcai henger tuning (3000Ft)

-4 felömlõs gyorsasági pályatunig henger készítés(6000Ft)

-4 felömlõ kialakítás 50,51,70-es hengeren(6000Ft)

-51-es blokk átalakítás 70ccm-re: -blokk marás(2500Ft)
-70 henger(új) (8500Ft)
-hengerfej hozzáalakítás (1500Ft)
-70-es fõtengely (gyári 13000Ft)

-S50-es hengerre 5 felömlõ kiképzés(6000Ft)

-S50-S51-es átalakítás 5,6 felömlõsre szívómembrán vezérléssel(8000Ft+új polini membrán)

- fõtengely felújítás újra hõkezelt hajtókarral,csappal(skf tûgörgõ) gyárival megeggyezõ minõségben (10000Ft)

- henger fúrás:
- S50,star 44mm -ig
- S51 42.5mm -ig
- S70 46.5mm- ig

Tel: 70-530-51-74
HA sok pénzed van a tuningra akkor javasolnék inkább egy 4vagy5 felömlõs hengert erõsitett kuplunggal és fõtengellyel nagyobb dugó lehetõleg japán csapágyak és egy 5 sebesség váltó áttételezéssel.És nem gyári gyujtás.A karburátor az jónak néz ki a kipufogóról nem tudok semmit.

Hát én nagyon magas fordulaton nem hajtom a vasat most nekem is szintetikus olaj van benne de köpködi a gyertyát. Stihl olajjal nincs gondom de az egy picit kormol ugy hogy azzal 40-esre keverem én nagyon nem tuningoltam csaka váltó áttételezést variáltam meg hogy erõsebb legyen.Csak 4. ben használom ki a full fordulatot akkor kb 75-80at megy.De ritkán megyek annyit.A leirt alkatrészeket nem is merem de utánanézek valami okosságnak.

Pianista
most ugye konkrétan az lenne a gond hogy ha magasabb fordulaton szeretnék furikázni akkor úgy viselkedik mintha eltûnne a benzinbõl az olaj... ez egy 90/4-es nyomatékhenger van mellé egy Dell'orto PHBG19AS karburátor 80-as fõfuvókával és egy MZA belsõrezonátoros tuningdurrantó. annyit sikerült kideríteni hogy kissebb kompresszió mellett kevésbé csinálja. nem bírja az olaj?? stihl olaj kellene?? moment fullszintetikus "nememléxemmárkára" olajat használok.

Pianista
nézd át a karburátor minden részét(nem-e kiesett valami, esetleg korábbi kókányoláson nem esett-e át), és pucold ki. ha már korábban(mióta megvan) is csinálta akkor kérünk egy fõfuvókaméretet(gyári az 72-es méretû), a fuvóka alján találsz egy számot az kellene.

Fehercsoki
A szivató a motor hidegen való indítására van,több benzint kap ergo könnyebben indul.Szivatókornál pont fordítva kéne lennie😛 Ha behúzod akkor kéne leállnia.

Sziasztok! Szeretnm a segítségeteket kérni. Hidegen pöcre inul, melegen az istennek nem akar. Tettem bele kisebb hõértékû gyertyát, a 260 as helyett 225 öst. Most már elindúl de csak úgy h a szivatókar kihuzva, és gázt adok neki de még akkor is csak pöfögve (dadogva), indul el. A gond az ha meleg a motor akkor nem kell a szivató, ha jól tudom. Keveset kap v mi lehet a gond?? Menet közben is ha visszatolom alap állásba a szivatókart akkor megáll:S . Erre a két kérdésre szeretnék segítséget. Miért csak szivatóval megy,és miért nem indul melegen? Olvasgattam már pár dolgot de egyik helyen a melegen nem indulásra azt írják h dús a keverék... Már nem tudom mit csináljak.....:S:S Elõre is köszi a segítségeteket!!!
Hali! Ez elég komoly átalakítás lenne miért kellene változtatnod a keverék arányát? Meg tudok egy Kr 51/1-est picit drága de tényleg kiváló állapotban irányár 85e Ft alkudni lehet. A különolajzáshoz még annyit hogy keress egy régebbi tipus olajrendszerét pl suzuki ts 50 az picit hasonlit a simson blokkra de inkább elõször jól átkellene gondolni a kivitelezést. És mindenképp értesits ha sikerül valami vagy nem.

Pianista
nah akkor most én kérdezek a sok válasz után😄

valaki volt olyan bátor hogy átalakította a kenést olajszivattyúsra(különolajozás)?? ha igen akkor kérnék tippeket hogy hogyan lehetne megoldani. tudom hogy több a hibalehetõség és "veszélyesebb" is de szükségem lenne rá a változó keverésarány miatt.

ruffirant
ha az eladó azt mondja ohgy teljesen hibátlan akk jó eséllyel hazudik 😛
amúgy ha tudod ismerõstõl vegyél mert az legalább megmondja a hibákat és nem adja drágán.(én így 25-ért vettem a sajátomat)