1560
Szoci motor
-
bécisi #1120 Sziasztok, légyszi segítsen, aki tud. A kérdés: az eredeti ELBA típusú feszültségszabályozó helyett , ami 5A-es volt, egy 2,5 A-es(Segus)szerkezet mit okoz,(baj, kár,v. vmi tünet) vagy eredményez a használat során? A boltban nem tudták megmondani.
Köszi -
#1119 Télen mentem vele pár km-t,az elején semmi baj nem volt,de amikor kicsit melegedett akkor alapjáraton egyszerűen csak lefulladt,de ha adtam gázt rögtön akkor felpörgött,de ha nem adtam újra elkezdett lefulladni,viszont akkor még nem köpködött olajat.Most hogy jobb lett az idő újra elővettem,és most köpködi az olajat és nagyon füstöl,de szépen jár alapjáraton.(melegen nem tudom milyen,így hogy köpködi az olajat nem használom) -
#1118 konkrétan mikor, milyen tartományban van a probléma?? -
#1117 Olvastam kicsit,és ez teljesen igaz rám:
"Ha pedig túl sokat enged be, túldúsítja a keveréket, a motor dadogni fog, nem veszi a gázt, alapjáraton füstöl, melegen lejjebb esik az alapjárat, és nehezen indul, viszont szivató nélkül indul hidegen."
Tehát melyik ez az alapjárati fúvóka és mit tegyek vele?Esetleg képen bejelölné valaki ezt a fúvókát? -
#1116 Na tehát az a kérdésem,hogy azért füstölhet/köpködheti az olajat ennyire a kipufogódob és könyök találkozásánál,mert sok a benzin,vagy valami más?Egyébként első rúgásra indul. -
#1115 Jó csavart próbáltam állítgatni?
-
#1114 Ja és füstöl is,takarékos karbin próbáltam alapjáratot állítani(hátha csak túl sok benzint kap),de nem igazán sikerült. -
#1113 Kipufogó könyök és kipufogó dob találkozásnál kis olajfojás van,ez lehet azért mert kicsit több olajat tettem a benzinbe mint kellett volna?(télen állt a motor,télen beindításnál még nem volt ez) -
czapi #1112 Pontosan így van. -
#1111 akkor a doboz elrendezése, és nem a vezetékek hovadugása kell?? -
czapi #1110 Ez a rajz nekem is megvan. Azért lenne jobb egy fénykép, mert abból egyértelműen látnám, hogy melyik alkatrész hogyan van rögzítve. Darabokban került hozzám és még az sem biztos, hogy megvan minden ( bár azt a rajz alapján meg tudom nézni) -
#1109 Hello egy olyan kérdésem lenne hogy TuningWerkstatt program hová menti a képet amit fényképezek? -
#1108 egy kapcsolási rajz megteszi?? -
czapi #1107 Most rakok össze egy S50-et. Valaki megdobhatna egy képpel a gyújtáskapcsoló környékéről:S Már nem emlékszem pontosan mi hogy volt ott a dobozban. -
#1106 Azt szeretném kérdezni hogy S51-es simsonra milyen köpenyeket ajánlanátok előre és hátra? Árat is legyetek szívesek írni köszönöm :) -
#1105 csak azért írom mert a karburátor torokátmérője is hangolási szempont, tehát nem ekecsülhetünk rá baxottnagy karbit ha a kissebbel működik normálisan és fordítva. -
#1104 a karburátor maga nem befolyásolja a teljesítményt, a vezérlés, iletve a kipufogó az ami befolyásolja, a karbi csak annyiban hogy a torokátmérő számít, azaz ha egy adott hengerre ami kéri a 19-20-as karbit teszel 16-ost, akkor csak csökkented a teljesítményt, de ez akkor is igaz ha az adott hengerre az ajánlottól nagyobb pl 25-öst teszel az megintcsak rontja a teljesítményt.
bölcsebb lenne akkora torkú karburátort rátenni mint ami a szívócsonk mérete is, mert nem keletkeznek örvénylések a torokban(pl 16-os a csonk de 20-as karbit akarunk ráeröltetni).
ha a csonk akkora mint az általad említett karburátor torokátmérője akkor természetesen rámehet az is. -
111222 #1103 Akkor furasd javítóméretre új dugóval, vagy ha van egy kis pénzed akkor megcsinálod 60ccm-4felömlő, ha a főtengely és a hajtókar nem lóg akkor maradhatnak ha igen az egy kicsit gond csapágyazd be ha ez kész akkor nagyjából gyári karbival kipufogóval http://www.simsonbolt.hu/product.cgi?prod=94 itt 6,8LE-t írnak és a gyári kuplung főtengely hajtókar megbírja felmaratni sem kell a blokkot, de ha teszel rá egy motorfűrész karburátprt pl: husqvarna 55 azzal már elvileg 7-LE fölé is mehetsz.40e ft ból frankó gépet lehet belőle csinálni. -
dextr #1102 Kiderült széthajtotta az előző tulaj, de azért köszönöm mindenkinek a segítséget :S. -
111222 #1101 Ha a motorod elég erős akkor megpróbálkozhatsz lánckerék cserével is az én vasam 4-sebességes 14-fogú fogaskerék van rajra 73 km/h mentem kocsival mérték.De lehet lesz 90-es hengerem :D. És még annyi hogy ha valakinek van elfekvőben 4-db 1mm-es váltó hézagoló gyűrűje akkor azt megvenném , vagy ha tud valakitől akkor esetleg megboltolni valahogy. -
#1100 amennyire én tudom az 51-es szériát benne minden tagját max 60km/h-ra tervezték, az S70 szériát pedig max 75km/h-ra.
a kipufogó milyen rajta?? gyári(végében van egy kúp) N-es(lemez van a közepében, esetleg kibelezett), illetve tartalmaz-e furulyát a végében(ha nincs az teljesítmény csökkenést és többletfogyasztást okoz) -
#1099 ez is igaz, kifelejtettem:) -
dextr #1098 Enduro. A karbit kipucoltam már, és a kipufogót is megnéztem nincs benne semmi. mondjuk azt nem tudom a vége külön eltömődhet-e de nemhiszem. Gyorsulásával nincs baj pörög rendesen csak a végsebesség ilyen ratyi. -
111222 #1097 Hali nekem is kérdésem lenne van valakinek s51 hez 1mm-es váltó hézagolója? Dextr inkább csak tömődés lehet szedd szét a karbit és nézd meg a fúvókákat meg a kipufogóba is belenézhetsz nem ártasz vele.Pörög rendesen? Meg milyen simson? -
dextr #1096 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy az lehetséges hogy ha rosszul van beállítva a karbi akkor csak 55 körül legyen a végsebesség gps-el mérve (s51 enduro)? Vagy el lehet tömődve a kipufogó? (ez lehet hülyeség :D) -
111222 #1095 Üdv! Benéztem ide és látom még él a fórum . Én a gyújtás állításhoz annyit mondanék , hogy az alaplap és a forgattyús házon található jel én arra szoktam rakni és 1.-2. rúgásra indul. De ezt csak kiegészítésként említem de teljes mértékben úgy is lehet csinálni ahogy már leírták. -
#1094 oké, akkor most az eddigi segítségekért/tanácsokért kérem az adományokat:D -
#1093 Nagyon szépen köszönöm, hál' istennek megszakítós van mert stroboszkópom az nincs, és hogy őszinte legyek még csak nem is láttam... -
#1092 megszakítóshoz:
a lendkerékkel addig forgatod a főtengelyt iletve a dugattyút amíg felső holtpontba nem kerül, és onnan vissza 1,8mm-t, a dugattyún mérve, ha megvan akkor a lendkerék és a blokkon húzol alkoholos filcel 1-1 vonalat ugyanazon a ponton, és nagyjából oda fordítod az alaplapot ahol a jel egybeesik és közben megszakító is nyit, majd stroboszkóppal leellenőrzöd a beállítást.
ha a lendkeréken a jel visszább van mint a blokkon akkor az alaplapot előrébb(jobbra) kell forgatni annyit amennyi eltérés volt, ha a 2 jel egybeesik akkor jó a beállítás, nem kell többet bajlódni vele:)
ha nincs stroboszkóp akkor próbáld meg szemre minnél pontosabban beállítani(strobi nélkül nem lesz olyan pontos, de működni fog).
tilsztoroshoz:
ugyanaz mint az első, de itt mindenképp kell stroboszkóp, különben veszett ügy. -
#1091 Üdv újra, S51-es simsonon hogy lehet a gyújtást beállítani? -
#1090 majd ha kicsit jobb idő lesz foglalkozom vele :D -
#1089 Benzincsőt nem rég vettem,szóval az még nem öregedett el,a karbira tényleg ráférne egy tisztítás! -
#1088 Lehet, hogy "beleöregedett" az üzemanyag.
Egy takarítás, szerintem nem ártana neki.( porlasztó )
Egy benzincső, szűrő csere se árt néha. ( nehogy egyszer csak eltröjön az elöregedett gumicső )
(Én porlasztómba vízet találtam .) -
#1087 Szedd szét, azt nézd meg. Láncvédő nélkül rakd össze, és próbáld ki. -
#1086 Igen,kopás lehetséges. -
#1085 mintha ugrana és nem hajtja a kereket! -
#1084 mi lehet a probléma, ha határba megyek fel egy meredekebb dombon, vagy hirtelen indulok, kattog a hátsó fogaskeréknél valami!
megnyúlt a lánc, vagy elkopott a fogaskerék? -
#1083 Köszi majd próbálgatom! -
#1082 alapjáratot be kell lőni szerintem, bár nem értek hozzá, de nekem is az s51es ilyet csinált mikor 1 évig nem volt beindítva, aztán kis finomhangolás és ment mint a disznó :D -
#1081 Na most meg olyat csinál a simsonom,hogy beindítás után(már legalább fél éve nem volt beindítva) megy egy kicsit,majd leáll,ha egy leállás után újra beindítom akkor pár másodperc múlva leáll,de ha várok akkor tovább megy jóval.Mintha csak elfogyna valami...Persze ha adok neki egy kis benzint akkor felpörög újra,de utána újra elkezd leállni.Mi lehet a probléma?