1560
Szoci motor
-
#1160 S51-H nemtommi pontosan de nem N-es széria henger nem volt fúrva, kb. 2 hónapja tettem össze, csak be lett járatva. -
#1159 hányas lánckerék van elöl?? ha van otthon kissebb próbáld azzal, igaz valamivel lassabb lesz, de erősebb lesz. -
#1158 ha ilyen kokszot levág akkor mindenképp eszi a hajtóműolajat, a benyábakevert ha túl is van adagolva, nem ad ekkora koxot. -
#1157 milyen típus, hányas lánckerék van elöl, iletve hány km van a hengerben fúrás óta?? -
#1156 Az miért lehet, hogy menet közben 3.-ban néha visszafogja valami a motort(S51)? mintha megszorulna. -
gabesz3 #1155 Nem azzal van a problémám , hogy menet közben nem akar kaparni, hanem azzal , hogy állóhelyben sem. Menetközben nicns vele baj van ereje csak állóhelyben nem akar megkaparni, ráadásul ignecsak laza talajon. -
guma1009 #1154 Majdhogynem lefolyik az égéstérből.De az a gondom hogy szimmering most lett cserélve.Éppen attól még lehet rossz.Gyertyát tettem újat és szikra is van.Éppen amikor beindul úgy hogy benzint teszek a hengerbe akkor éppen megy de olyan sűrű füstöt okád hogy látni nem lehet tőle. -
#1153 a 2t motoroknak az a lényege hogy a benzinbe kevert olaj egyfajta olajfilmet képez a főtengelyen, csapágyakon és a hengerben(konkrétan ami a henger környékén van mindenhez), itt az lenne a probléma ha nem lenne olajos.
az az olajmennyiség mennyi?? egy film vagy majdhogynem lefolyik az égéstérről, ha lefolyik és erősen füstöl akkor valszeg kuplung felőli szimmering.
még megpróbálhatsz egy gyertyacserét, vagy a meglévőnek az elektródáját beljebb ütni illetve megnézni hogy egyáltalán szikrázik-e. -
guma1009 #1152 Sziasztok lenne egy kérdésem s 51-es új gyűrűket kapott de nem indul el megnéztem és a olaj van az égéstérben miért lehet ez?A gyűrűk nem húzzák le az olajat? Vagy maga előtt tolja a dugattyú?Ötletetek van?Köszönöm. -
#1151 ha az a motor kapar akkor vagy bele van piszkálva a hengerbe(neadjisten nagyobb van rajta), vagy kissebb lánckerék van rajta elöl, vagy egyszerűen csak kihasználja a lendkerék súlyát és kuplungkivágással készteti kaparásra.
alapból egy simson puszta gyorsulásra max murván vagy sárban fog kaparni. -
gabesz3 #1150 segítséget szeretnék kérni emrt egy kr 51/1es schwalbim van és valamiéert nemakar megkaparni. Nem azért mintha kapargatni akarnék vlee , csak egyik simerősömnek egy starja van és az eszevesszettül kapargatr össze vissza, és aggaszt, hogy az enyémnek vlami baja lehet. Kompresszió van benne és zsír új a kuplung is úgyh nem értem h mi elhet a baja. -
#1149 ennek örülök:) -
#1148 Az állítócsavar volt a gáz már állítgattam most veszi az összes fokozatot de még nem tökéletes de majd holnap :) -
#1147 először a váltódobot nézd meg, nem-e ledobta a zégergyűrűt, vagy nem-e kikopott valahol és lötyög, ha kikopott, akkor próbálj valami alátéttel hézagolni(vagy ha gyártanak hozzá hézagolót akkor inkább azzal), ha ledobta a zégert akkor csak tedd vissza rá és örülj:), még azt is megnézheted hogy az állítócsavar rögzítve van-e(bal blokközép, karbi alatti csavar), ha nincs rögzítve akkor nagy valószínűséggel elállítódott és ezért produkál ilyent,
ha a váltó mechanizmusba semmi különös nem látszódik, akkor jön a neheze, vagyis megadta magát a léptető éktengely, amit csak blokkhúzással lehet cserélni, ha utángyártott akkor elnyalódott, ha gyári(és hallottál valami reccsenést) akkor eltörött. -
#1146 Lövésem sincs még nem szedtem szét :/ -
#1145 a léptető éktengely(váltó közepében az a bordás rúd ami ki-be csúszkál váltáskor) volt cserélve, vagy még a gyári van benne?? -
konrad91 #1144 vaci új benne minden :) Karbitól kezdve gyertya minden...
sokan at mondják h a gyújtótekercs menetzárlatos sztetek?? =) -
#1143 Akár az is lehet,az igazat megvallva nem tisztítottam ki a karbit. -
#1142 Üdv. Az lenne a problémám hogy az S51-es Simsonom nem hajlandó bevenni a második sebességfokozatot amikor elindultam vele még semmi baja nem volt nem mentem sokat és amikor jöttem hazafele nem tudtam berakni másodikba a többi fokozatot is eléggé nyögvenyelősen veszi inkább az ürest veszi mint a fokozatot ez kuplung vagy váltó probléma? Mit kell tenni? -
#1141 a benzincsőben kegyetlenpiros a benya vagy a szokásos enyhén piros?? -
#1140 a benzinben az olaj nem ülepedett le, és most nem azt dolgozza el?? -
111222 #1139 Vedd ki gyertyát és nézd meg ha fekete ez elektródája pucold ki ha így elindul akkor túl dús a keveréked. Az pedig karburátor gond. -
konrad91 #1138 Hali fiuk.
simson s51 enduróm van..
az lenne a kérdésem hogy miokozza azt hogy a motor beindul alapjároton jár de mikor elindulok vele 5 méter után megáll és besem indul sem szikrát se ad...tarfót gyertyát tirisztor elektronikát is kicseréltem... :(
vkinek vmi ötlet esetleg?? -
#1137 Ja és nem csak folyik a kipufogódob és könyök találkozásnál,de nagyon jön ott a füst is. -
#1136 Főtengely szimering nem rég lett cserélve(eltörött),azóta csak 1-2 km-t ment a motor,és akkor még a karbi is jó volt.Most ahogy jó idő lett beindítottam és most meg folyik az olaj. -
#1135 Na jó de nekem nagyon köpköd,szinte folyik,1:50es arány,Arol 2T olaj.A kipufogó könyök és dob találkozásnál folyik az olaj,de nagyon,ez nem lehet természetes,fél perc alatt már egy kisebb tócsa van alatta. -
#1134 az olajköpködés természetes dolog a 2t-nél, ez orvosolható kissé szegényeb keverékkel(nem a levegő/benzin aránya hanem az benzin/olaj aránya) milyen keverékkel jársz most?? -
#1133 Köszi,és ez segíthet az olajköpködésen? -
#1132 a főfuvóka messze áll a benzinszint állításától, az úszón ami van fül és a tűszelepet mozgatja azt hajlítsd úgy hogy az úszóházban a maximális szint lejjebb legyen.
az hogy mennyire vedd lejjebb, nemigen tudom megmodani, ki kell kísérletezni hogy hol jár a legszebben. -
#1131 Hát állítgattam és nem igazán változott a fordulatszám,ugyanúgy járt a motor és köpködte az olajat.(benzinszintet az úszó állításával vegyem lentebb vagy a főfúvóka lentebb állításával?) -
#1130 *úszó nem lyukas-e -
#1129 ha állításra mondhatni semmit nem reagál akkor a benzinszint a hibás, vedd alacsonyabbra, illetve ellenőrizd hogy nem lyukas-e, illetve hogy a tűszelep tökéletesen zár-e -
#1128 Értem,és azt hogy lehet legkönnyebben ellenőrizni? -
111222 #1127 Üdv! Az én tudásom szerint a hibád arra utal , hogy vagy az egyik főtengely szimering ereszt és ezáltal több olaj jut az égéstérbe ami nem ég el ,vagy túl dús keveréket ad a karburátorod. De sztem inkább karburátor azt könnyebb is ellenőrizni talán. -
bécisi #1126 Köszi szépen a segítséget. -
#1125 Nem. Inkább fordítva... Tehát a tekercs tölti az akkut a fesszabályzón keresztül, ami arra való, hogy egyenirányítsa az áramot, valamint nem engedi 14,4V-nál többel tölteni az akkut, mert elszállna! A lámpák ettől az áramkörtől függetlenek, csak helyzetjelző, duda, és index megy róla elvileg. -
bécisi #1124 Jól értem, az akku tölti a feszszabályozót, az meg osztja szét az áramot a lámpáknak, meg a többieknek? ( Bocs, hogy így tudatlankodok). -
#1123 ha jó az akkud akkor elvileg nem gátol semmit, hogy kisebb amperrel töltöd. Nagy fogyasztó úgyis csak a duda van, azt meg nem nyomja mindíg az ember... -
bécisi #1122 Szia, a Segus a márkája, v. gyártója a feszszabályozónak,(ami igen,egybeépített az indexrelével),meg azt is tudom, hogy az amper az áramerősség, de a kevesebb áramerősség gátol-e vmi alkatrészellátást? -
#1121 Helló! a segus az nem indexrelé? az amper amúgy csak a töltés erőssége.