Böngészők

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sil78
Ez egy developer preview, hétköznapi használatra még annyira sem alkalmas, mint egy alfa verzió. Mellesleg a motor neve Gecko, és elõfordulhat éppen, hogy a jelenlegi Firefox 1.0.x verzióknál gyorsabb, mert valószínûleg ez már az új motort használja, de Firefoxnál is az 1.5 bétákban már az új van. Ja, és ez kifejezetten bloggereknek van kitalálva.

These are my friends, see how they glisten...

Dying Soul
Épp meglátogattam az egyik torrentoldalt, mikor láttam gy kritikát a Flock nevû böngészõrõl. Annyit érdemes róla tudni, hogy FF motor van benne, és eddig jobban bevált mint az FF. Igaz ez csak egy pre - verzió, kicsit eltolva jelenít még meg néhány dolgot, de ezek nem zavaróak.

Weboldal.

DOS622
ha nem jön be a kép, nyomjá rá még 1 entert oszt kierõszakolódik

[IMG]http://files.andreib.com/2004/10/31/eminem_final.jpg[/IMG]

DOS622

DOS622

Az Opera a legjobb....<#nezze>

Dichter
Én pl Netscape-et használok. Nem a legújabbat, mert kicsit lassúnak tartom, hanem a 7.2-est. Nekem bejön.

Dichter
take

akyyy
sztem a mozilla a legjobb, de használom néha az IE-t , meg az operát is. a netscappel mi lett?????????

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

burkusdió
hm
balga ember... 😊
én szeretem kihasználni a teljes sávszélt
szerencsére Firefoxnak az alap letöltésvezérlõje is jól tölt, de ha integrálom beléje a FlashGetet, akkor méggyorsabban tölt

egyetlen hátrányát vettem idáig észre: némely flash, vagy ehhez hasonlatos oldalak némelyikét nem tudja rendesen kezelni, bár ez lehet hogy plugin hiánya miatt történik (konkrét példát nem tudok most mondani)

sIlenc3
Minek letöltés vezérlõ? Nekem jó szerverekrõl így is 120al jön.

Sil78
Azért annyira nagyon mindent nem tud az se alapból, bõvíteni meg elég nehézkes. Pl hogy használsz mellé letöltésvezérlõt? FlashGet-hez ott az OperaGet, de a többit hogy építed be a jobb egérgombos menübe?

Ha meg a telepítõ mérete ennyire számít, akkor miért nem valami IE-klónt használsz? azoknak a telepítõi 1-1,5MB-osak szoktak lenni (mivel nincs is saját motorjuk ugye)...

Az O/A meg alapból tud mindent, ráadásul 1 megával kisebb mint az alap firefox. Nem tudom miért jó ha mindent külön kell letöltenem.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Dehogy.

PetruZ
A Maxthon kapcsán az, hogy IE alapú, semmit sem jelent, messze jobb és biztonságosabb nála. Mivel kb. 2-3 éve használom (a MyIE óta) igen aktívan, és még semmit sem kaptam el, ki merem jelenteni, hogy nincs alapja az IE-s félelmeknek. Egyébként is jobb, mint a többi. 😊
Ja, és az O8-ért fizettél, ugye? 😉
Sil78
Pl mert nem nagy, és 3-4 kiterjesztéssel el lehet érni, hogy "hasonlót" nyújtson, mint az Opera (sõt, megkockáztatom, hogy a hiányolt cuccok nagy részéhez elég egy sima Tab Mix felrakása). De tud jóval többet is nyújtani, hiszen bõvíthetõ. Megjegyzem, nálam pl gyorsabb is az Operánál (nálad lehet, hogy nem volt optimalizálva, lásd pl Tweak Network kiterjesztés, vagy a FireTune progi).

Mert?

PetruZ
Meg kell állapítanom, hogy nincs igazad. 😊
Rájöttem már ha újrainditom a progit jó lesz😊 thx.
Meg kell állapítanom hogy az Opera 8 veri az össteset.
Firefox - nagy, és sok plugin kell hozzá, hogy hasnlót nyujtson mint az opera 8
Új netscape - nagy lassú mint a firefox
maxthon - hát igen IE a forrás
IE - na igen banplz
van vmi A betûs is: azt is veri
a többi böngészõt meg nem próbáltam

PetruZ
Sehogy, nem kell, az a mindenkori Kedvenceket kell tartalmazza.
Hy!
Én most szedtem le Maxthon böngészõt, mert nem szerette Firdefoxban, hogy nemtudok sehova beloginolni, pl SGre se. Az lenne a kérdésem, hogy ebbe a Maxthonba hogy lehet a Favourites Bar-ba berakni oldalakat? Ha a Kedvencekböl behúzom nem történik semmi.
köszönöm neked is 😊
Sil78
Firefox topic, #310-es hozzászólás...

köcönöm 😊
dikki*yysw
Exportáld õket, és akkor ott ahol te akarod.

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!&#8482; ::

Nem tudja valaki, hogy hol tárolja a kedvenceket a firefox?
Ez a Karamel már kellemesebb

Sil78
Solution: Reportedly, Microsoft Windows XP with SP2 isn't vulnerable.
Hát igen, ez valóban remek megoldás azoknak, akiknek mondjuk nem XP-jük van (és esetleg az XP-hez új gépet is kellene venni)...

Én úgy vagyok, hogy az informatikát többé-kevésbé nyomon követve a hülyeségi faktoromat próbálom minimalizálni, hogy ne kelljen külön szoftver (újabb hibalehetõség!!!) gátolja meg a rendszerem szétesését.
Ha a gépedet egyedül használod, ez még mûködhet is, de mások "hülyeségi faktorát" jóval nehezebb minimalizálni, mint a sajátodat. (Lásd kolléganõm férje, aki pl azzal szórakozik, hogy megpróbálja megnyitni az ismeretlen címrõl érkezett emailek veszélyesnek minõsített csatolmányát, hogy tényleg nem engedi-e megnyitni a program...) Egyébként nekem is eltartott egy darabig, míg megtaláltam a megfelelõ szoftvereket, amikkel viszonylag biztonságban érzem a gépet, és az erõforrásokat sem zabálják (mint pl a NAV tette) meg nem fagy le tõlük a gép. Az utóbbi idõben hajlok arra, hogy a védelmi rendszerem legfontosabb elemeinek a Firefoxot, a Thunderbird-öt meg a Windows Update-et tekintsem, de a többi is fontos.

Nem, a legdurvább, az speciel Highly Critical,

Ebben igazad van, csak ezt azért nem vettem bele, mert a problémát részletesen taglaló oldalon a következõ olvasható:

Solution: Reportedly, Microsoft Windows XP with SP2 isn't vulnerable.

és ebbe beletartozik az is, hogy bár a Windows Update kötelezõ, de önmagában nem elég.

Ezzel tökéletesen egyetértek, azért vettem mellé a böngészõt és az e-mail klienst is.
Ez a 3 elem a férgek túlnyomó többségét kiszûri, a maradékhoz meg inkább kell emberi gyengeség ("indítsd el..."), mint biztonsági rés a szoftverben.
Az az igazi gond szerintem, hogy a leggyengébb láncszem egy számítógépes rendszerben maga az ember: a felhasználó, aki nem telepíti a biztonsági frissítéseket (vagy nem állítja be automatikusra, pedig megtehetné), aki megnyit minden hülye csatolmányt, aki leokéz minden felpattanó ablakot; a tûzfal, a vírusirtó meg a többi biztonsági program meg csak arra kell, hogy az emberi hülyeségnek gátat szabjon. Én úgy vagyok, hogy az informatikát többé-kevésbé nyomon követve a hülyeségi faktoromat próbálom minimalizálni, hogy ne kelljen külön szoftver (újabb hibalehetõség!!!) gátolja meg a rendszerem szétesését.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Sil78
Nem, a legdurvább, az speciel Highly Critical, de nekem végülis tökmindegy, nem szoktam különösebben nézegetni, hogy ezt ki lehet használni az én gépemen, ezt meg nem (de biztosan van, amit ki lehetne, ha nem is mindet), és szerintem a legtöbb felhasználó sem szokta kikapcsolgatni a funkciókat csak úgy, még az ActiveX-et se... (Különben is, az én gépemen Win98 van, nem XP, így SP2 sincs. Az IE-t meg én is kerülöm, amennyire csak lehet.)

A lényege az lett volna a mondandómnak, hogy jobb óvatosnak lenni, és mindent elkövetni annak érdekében, hogy ne fertõzõdhessen meg a géped, és ebbe beletartozik az is, hogy bár a Windows Update kötelezõ, de önmagában nem elég. (Lehet, hogy túl paranoid vagyok persze, hisz Firefox mellett eddig az égvilágon semmi gondom nem volt, de attól még nem fogom leszedni a vírusirtót, a tûzfalat, meg még a spyware-irtókat se.)

U.i.: nem, én konkrétan arra a sebezhetõségre gondoltam, amit be is linkeltem, az csak egy példa volt a Windows Update "gyorsaságára", nem konkrétan a tûzfalakkal kapcsolatos. Azaz konkrétan egy sürgõs dolog lett volna (a legsúlyosabb kategóriába tartozott), az elsõ ezt kihasználó vírus megjelenéséhez pár nap kellett (talán 3 vagy 4, nem emlékszem), a patch meg egy hónap múlva jött ki.

Az IE-s hibák azért hagynak hidegen, mert gyakorlatilag csak a Windows/Office Update-hez használok IE-t, a többi általam gyakran használt oldal megy FF-szal.
Pont azért használok FF-ot, hogy megszabaduljak ezektõl a problémáktól.

A ki nem javított Windows-hibák kapcsán pedig korántsem olyan tragikus a helyzet, mint amilyennek látszik: 21 kijavítatlan biztonsági hiányosság, húúúú.

Nézd meg õket: a legdurvább javítatlan hibák is mindössze közepesen veszélyesek, az átlag inkább kevésbé veszélyes vagy még ezt a szintet sem éri el.
Jópár hiba olyan, hogy speciális körülmények kellenek a kiaknázásukhoz, pl. helyi hálózat és hasonlók, vagy épp hogy lokális gépen lehet kihasználni.
Vannak olyanok is, melyekhez nem feltétlen kell biztonsági javítás, mert egyes funkciók kikapcsolásával kizárhatóak. (Jó, persze, a kérdés az, hogy mi van akkor, ha ezekre a funkciókra szükség van?)

Szóval nem eszik olyan forrón azt a kását.

U.i.: Ha jól emlékszem a hírekre, akkor te erre a hiányosságra gondolsz, amit az egyik MyDoom-variáns kihasznált. A vicces az, hogy a biztonsági rés kiaknázásához értelemszerûen tûzfalra van szükség. Csakhogy akinek már fentvannak a patchek (mert pl. SP2-vel összefésült XP-telepítõt használ vagy még a net elõtt felteszi az SP2-t), annak szerény véleményem szerint nincs szüksége a beépített tûzfalra ahhoz a maradék pár patch telepítéséhez, az tûzfal nélküli SP2-es rendszerrel pedig már nem tud mit kezdeni a MyDoom.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Sil78
Azért a Microsoft nem szokott olyan nagyon igyekezni a rések befoltozgatásával, sokszor hónapokig nyitva vannak, Windows Update ide vagy oda. Pl az Internet Explorernek, ha fel van rakva az összes patch az SP1-gyel együtt, a Secunia adatai szerint jelenleg 20 db ismert és nem javított sebezhetõsége van (sõt, némelyik az SP2-t is érinti), és én pl jól emlékszem erre a nemrég történt esetre, amikor néhány nappal a legsúlyosabb kategóriájú sebezhetõség közzététele után már kihasználta azt a MyDoom vírus egyik variánsa, a patch-re meg majdnem egy hónapot kellett várni, és ez csak egy példa. De ha pl a Winbows XP Professional sebezhetõségeit nézed, azokból is van 21 db javítatlan. Szóval azért a Windows Update sem teszi feleslegessé a tûzfal és a vírusirtó használatát.

A "csúnyák a fülek" tényleg egy vicces érv...

Én a "Charamel"-t használom mind a FF-hoz, mind a TB-het, ez a világos barna hihetetlenül kellemes.

Innen tölthetõ.

A kis képekre kattintva és a képeken hagyva az egeret láthatod részletekben, hogy néz ki.
Semmi különleges grafikai csicsa, egyszerûen egy szelíd, könnyen áttekinthetõ, esztétikus skin.

Ne vicceljünk már... <#ejnye1>

Szélessávú neteseknek különösen kötelezõ a Windows Update.

Most néztem, mostmár tényleg. Pár hete még nem ment rendesen minden része, pl. az RSS-es híreket nem jelenítette meg.

Ha a Windows Update megy, akkor azok a bizonyos férgek nem tudnak bemászni hozzád: mind olyan bizonsági hiányt használ ki, amelyek frissítések telepítésével megoldhatóak.

Sil78
Az enyém a sima alap skin, mert nekem tetszik az eredeti. De a tabok megjelenését a userChrome.css-ben meg lehet változtatni, átszínezgetni meg minden, milyet szeretnél? (A böngészõ felületének egyes elemeit külön-külön is meg lehet változtatni, nem kell hozzá feltétlenül egy teljes skin.)

A Free Download Managert meg tudja kezelni a FlashGot kiterjesztés.

af27
Hali.
Mozilla és Konqeror nem hozza be az SG chat-et.
Mi lehet a baj?

AF27

Tom hogy érdekes de semmilyen másik skin sem tetszik.
Tényleg szúrj már be a tied rõlegy képet!
Picit gyorsult, egyébként Free Download Managert használok

Sil78
Csúnyák a fülek? Hát ez érdekes érv... Másik skinnel próbálkoztál?

Az indításkor azért lassabb, mint az IE-ben, mert az IE a Windows beépített része. A Firefox indítását fel lehet gyorsítani Windows XP esetén a következõ módon: a Firefox ikonjára (amelyikkel el szoktad indítani, pl az Asztalon) kattints jobb egérgombbal, és válaszd a Tulajdonságok-at. A program elérési útja mögé egy szóközzel elválasztva írd be a következõt: /Prefetch:1 (az eredmény kb ez lesz: "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" /Prefetch:1).
(Vagy pl a Minimize to Tray kiterjesztésnél van olyan opció, hogy turbó módban lehet indítani, ehhez feltelepíted a kiterjesztést, beraksz a Start menübe az Indítópultra egy parancsikont a firefox.exe-re, és kiegészíted az elérési útját azzal, hogy -turbo, és akkor a Windows indulásakor rögtön odamegy az óra mellé, és utána már jóval gyorsabban be lehet tölteni.)

Milyen letöltõprogiról van amúgy szó? A FlashGot kiterjesztés segítségével gyakorlatilag bármilyen letöltésvezérlõ használható Firefox-szal is, még ha nincs is hozzá külön plugin.

egyébként mostanában betársult a letöltõ progim az msiebe, ezáltal a maxthonba is, szal most maxthonnal nyomom

Én még nem találtam olyan böngészõt ami maximálisan kielégítette volna ezen a téren az igényeimet.
Merthogy a Mozilla csúnya
Firefox (nálam) lassan áll fel, és csúnyák a fülek
Netscape qva ronda meg naon idegen
Msie csak azé jó me kihasználja a sávszélességemet, amúgy suxxx
Maxthon, ez jó vóna csak nincs beépített letöltõje
Opera 7.** néha minden ok nélkül kilép máskó meg menteni akarja az oldalt, na meg nemtok rendesen smile-t illeszteni itt, mert lenyomok egy smile ikont aztán visszakell menni a fórum füléhez, és csak akkó jelenik meg a smile parancsa
Opera 8.0beta ez már nem rossz, csak ez a smile hiba még mindig megvan
Neo Planet suxxx
Avant állandóan baszogatta a spybotomat

Scape
Jómagam most váltottam le az IE-t Mozillára és kellemesen csalódtam.
Fent van mindenfajta védelem (Virúsirtó,tûzfal,stb...) és mégis bemászhatott valami internetes mocsok. Mikor megnyitottam az IE-t akkor egy reklámcsík jelent meg mindíg pluszban minden oldalnál, néhány oldalt meg már nem tudott megnyitni ésutána bezárta magát.
Ezért feltettem a Mozillát és azt vettem észre hogy jóval gyorsabb.
Gyorsabban nyílt meg a bõngészõ és az oldalakat isgyorsabban nyitotta meg. A leveleket is jóval gyorsabban leszedi a kiszolgálótól, nem tököl úgy mint az Outlook.

Sil78
Egy példa: kolléganõm és a férje, idõsebb házaspár. Beköttették a netet, mert a céges infókat, ami a munkájukhoz kell, csak így lehet elérni, de egyáltalán nem értenek a géphez (ami mellesleg egy agyonbarkácsolt PII Win98-cal, már használtan kapták - Windows Update-et meg nyilván akkor látott elõször, amikor én felmentem rá, merthogy addig nem volt semmilyen javítócsomag rajta). Persze nemcsak a céges oldalt nézik, fõleg a férj kapott rá a netezésre. Kb kéthetente járok náluk, olyankor próbálom rendbetenni a gépet, pl kaptak vírusirtót, spyware-irtókat (tûzfaluk még nincs, mert nem tudnak angolul, és úgyis mindenre igent nyomnának, bármit kérdez, én meg nem ülhetek ott nekik, szóval fölösleges), és olyankor persze le is tudom futtatni ezeket. Annak ellenére, hogy van memóriarezidens része is a védelmi programjaiknak, IE mellett irthattam olyan 60-70 spyware-t minden alkalommal (különösen akkor volt ez durva, amikor még modemmel neteztek, és pár dialer is akadt a "termésben" - volt is emiatt nagyobb telefonszámlájuk, pedig azt legalább figyelték, hogy milyen telefonszámot tárcsáz a gép bejelentkezéskor), meg akadt 2-3 vírus is rendszeresen, különbözõ trójaiak. Amikor meguntam, hogy ilyenkor általában több mint egy órát csak a spyware-irtással töltök, felraktam nekik a Firefoxot, persze némi magyarázattal. Azóta viszonylag nyugi van, jóval kevesebb az irtanivaló, pedig látom, hogy használják az IE-t is (igazán igyekeznek, de nem mindig figyelnek oda még mindig, hogy melyiket nyitják meg, a parancsikont meg nem vettem le az asztalról, mert az egyfajta biztonságérzetet ad nekik, hogy bármikor visszatérhetnének rá).

Dichter
nem raktam updateket, ez is volt a baj 😞

Sil78
IE-d volt tûzfal nélkül... és vírusirtó, spyware-irtó, Windows Update? Nagyon ritka az olyan súlyos fertõzés, ami miatt újra kellene telepíteni a Windows-t, szóval ott valami más gond is lehetett... (Az meg, ha nem tudsz az esetleges fertõzésrõl, nem jelenti azt, hogy nincs is.)

Sil78
Tûzfal nélkül bemászhat (pl különbözõ férgek, amik nyitott portok után szkennelnek), és akkor még csak azt se tudod, hogy egyáltalán nyitva volt az a port.

Sil78
HVG.hu szerintem tök normálisan néz ki, pontosan miért kellene hozzá IE?

Az SG chat egyébként nem orvosolható kiterjesztéssel, mert hibásan is van megírva.

Én letöltök egy 21k-s extension-t a Firefox-hoz, ami az adott oldalt megjeleníti IE-ben.

Javítás:

Én letöltök egy 21k-s extension-t a Firefox-hoz, ami az adott oldalt megjeleníti IE-ben, ha nagyon szükséges.

Ezzel nem vitázok, bár kicsit túlzol. Amikor IE-m volt, tûzfal nélkül, minden hónapban win reinstall volt.

Firefoxot a 0.6 óta használom, azelõtt én is IE-ztem, de én nem szedtem össze semmit.
A Win reinstall meg aztán végképp durva. Ott vagy valami más gikszer is volt, vagy te olyan helyeken mászkáltál, ahol nagyon nem kellett volna. (Nálam service pack-onként, illetve új hardvereknél van csak reinstall, a Windows nem piszkít maga alá, fut, ahogy a nagykönyvben meg van írva.)

Szóval ha van rá mód, hogy egy lap pontosan úgy jelenjen meg a böngészõmön, ahogy az meg lett csinálva, de tartanom kell mellette egy másik progit (ami még másra is felügyel), akkor én ezt a módot választom.

Így hirtelen a következõ oldalak ugranak be, amihez IE kellett.

1. HVG.hu
2. Independence DC hub weboldala (szabályok miatt, szóval nem túl frekventált használatról van szó, egész pontosan egyszer néztem meg)
3. Windows/Office update (ActiveX miatt)
3. Creative (software AutoUpdate a hangkártya driverekhez, szintén ActiveX miatt)

Szóval az összesítés:
Te letöltesz x+1 programot, hogy az IE-s böngészést biztonságossá tedd.
Én letöltök egy 21k-s extension-t a Firefox-hoz, ami az adott oldalt megjeleníti IE-ben.

U.i.: A SG-en tudomásom szerint alapból eddig két dolog nem megy Firefox alatt:
a) fórum fõoldalon a chat (orvosolható extension-nel)
b) mindenféle IE-specifikus CSS-effekt, lásd "Firefox 1.0" topik (amelyekkel vagy azért nem találkoztam, nem nem használja senki, vagy azért, mert nem látom a Firefoxban <#idiota>).
u.i.2: Általában szó sincs böngészõ-optimalizálásról, sokkal inkább trehány programozásról: az IE megpróbálja kitalálni, mire is gondolt az oldal készítõje, viszont a Firefox a legkisebb programozói pongyolaságot is keményen megtorolja. ("A számítógép nem kívánságaid, hanem parancsaid szerint mûködik.") Lásd például a már említett "Firefox 1.0" topikban SoDI esetét a Firefox-szal.