Böngészők
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
These are my friends, see how they glisten...
Weboldal.
[IMG]http://files.andreib.com/2004/10/31/eminem_final.jpg[/IMG]
Az Opera a legjobb....<#nezze>#nezze>
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
balga ember... 😊
én szeretem kihasználni a teljes sávszélt
szerencsére Firefoxnak az alap letöltésvezérlõje is jól tölt, de ha integrálom beléje a FlashGetet, akkor méggyorsabban tölt
egyetlen hátrányát vettem idáig észre: némely flash, vagy ehhez hasonlatos oldalak némelyikét nem tudja rendesen kezelni, bár ez lehet hogy plugin hiánya miatt történik (konkrét példát nem tudok most mondani)
Ha meg a telepítõ mérete ennyire számít, akkor miért nem valami IE-klónt használsz? azoknak a telepítõi 1-1,5MB-osak szoktak lenni (mivel nincs is saját motorjuk ugye)...
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Ja, és az O8-ért fizettél, ugye? 😉
Firefox - nagy, és sok plugin kell hozzá, hogy hasnlót nyujtson mint az opera 8
Új netscape - nagy lassú mint a firefox
maxthon - hát igen IE a forrás
IE - na igen banplz
van vmi A betûs is: azt is veri
a többi böngészõt meg nem próbáltam
Én most szedtem le Maxthon böngészõt, mert nem szerette Firdefoxban, hogy nemtudok sehova beloginolni, pl SGre se. Az lenne a kérdésem, hogy ebbe a Maxthonba hogy lehet a Favourites Bar-ba berakni oldalakat? Ha a Kedvencekböl behúzom nem történik semmi.
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
Hát igen, ez valóban remek megoldás azoknak, akiknek mondjuk nem XP-jük van (és esetleg az XP-hez új gépet is kellene venni)...
Én úgy vagyok, hogy az informatikát többé-kevésbé nyomon követve a hülyeségi faktoromat próbálom minimalizálni, hogy ne kelljen külön szoftver (újabb hibalehetõség!!!) gátolja meg a rendszerem szétesését.
Ha a gépedet egyedül használod, ez még mûködhet is, de mások "hülyeségi faktorát" jóval nehezebb minimalizálni, mint a sajátodat. (Lásd kolléganõm férje, aki pl azzal szórakozik, hogy megpróbálja megnyitni az ismeretlen címrõl érkezett emailek veszélyesnek minõsített csatolmányát, hogy tényleg nem engedi-e megnyitni a program...) Egyébként nekem is eltartott egy darabig, míg megtaláltam a megfelelõ szoftvereket, amikkel viszonylag biztonságban érzem a gépet, és az erõforrásokat sem zabálják (mint pl a NAV tette) meg nem fagy le tõlük a gép. Az utóbbi idõben hajlok arra, hogy a védelmi rendszerem legfontosabb elemeinek a Firefoxot, a Thunderbird-öt meg a Windows Update-et tekintsem, de a többi is fontos.
Ebben igazad van, csak ezt azért nem vettem bele, mert a problémát részletesen taglaló oldalon a következõ olvasható:
Solution: Reportedly, Microsoft Windows XP with SP2 isn't vulnerable.
és ebbe beletartozik az is, hogy bár a Windows Update kötelezõ, de önmagában nem elég.
Ezzel tökéletesen egyetértek, azért vettem mellé a böngészõt és az e-mail klienst is.
Ez a 3 elem a férgek túlnyomó többségét kiszûri, a maradékhoz meg inkább kell emberi gyengeség ("indítsd el..."), mint biztonsági rés a szoftverben.
Az az igazi gond szerintem, hogy a leggyengébb láncszem egy számítógépes rendszerben maga az ember: a felhasználó, aki nem telepíti a biztonsági frissítéseket (vagy nem állítja be automatikusra, pedig megtehetné), aki megnyit minden hülye csatolmányt, aki leokéz minden felpattanó ablakot; a tûzfal, a vírusirtó meg a többi biztonsági program meg csak arra kell, hogy az emberi hülyeségnek gátat szabjon. Én úgy vagyok, hogy az informatikát többé-kevésbé nyomon követve a hülyeségi faktoromat próbálom minimalizálni, hogy ne kelljen külön szoftver (újabb hibalehetõség!!!) gátolja meg a rendszerem szétesését.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
A lényege az lett volna a mondandómnak, hogy jobb óvatosnak lenni, és mindent elkövetni annak érdekében, hogy ne fertõzõdhessen meg a géped, és ebbe beletartozik az is, hogy bár a Windows Update kötelezõ, de önmagában nem elég. (Lehet, hogy túl paranoid vagyok persze, hisz Firefox mellett eddig az égvilágon semmi gondom nem volt, de attól még nem fogom leszedni a vírusirtót, a tûzfalat, meg még a spyware-irtókat se.)
U.i.: nem, én konkrétan arra a sebezhetõségre gondoltam, amit be is linkeltem, az csak egy példa volt a Windows Update "gyorsaságára", nem konkrétan a tûzfalakkal kapcsolatos. Azaz konkrétan egy sürgõs dolog lett volna (a legsúlyosabb kategóriába tartozott), az elsõ ezt kihasználó vírus megjelenéséhez pár nap kellett (talán 3 vagy 4, nem emlékszem), a patch meg egy hónap múlva jött ki.
Pont azért használok FF-ot, hogy megszabaduljak ezektõl a problémáktól.
A ki nem javított Windows-hibák kapcsán pedig korántsem olyan tragikus a helyzet, mint amilyennek látszik: 21 kijavítatlan biztonsági hiányosság, húúúú.
Nézd meg õket: a legdurvább javítatlan hibák is mindössze közepesen veszélyesek, az átlag inkább kevésbé veszélyes vagy még ezt a szintet sem éri el.
Jópár hiba olyan, hogy speciális körülmények kellenek a kiaknázásukhoz, pl. helyi hálózat és hasonlók, vagy épp hogy lokális gépen lehet kihasználni.
Vannak olyanok is, melyekhez nem feltétlen kell biztonsági javítás, mert egyes funkciók kikapcsolásával kizárhatóak. (Jó, persze, a kérdés az, hogy mi van akkor, ha ezekre a funkciókra szükség van?)
Szóval nem eszik olyan forrón azt a kását.
U.i.: Ha jól emlékszem a hírekre, akkor te erre a hiányosságra gondolsz, amit az egyik MyDoom-variáns kihasznált. A vicces az, hogy a biztonsági rés kiaknázásához értelemszerûen tûzfalra van szükség. Csakhogy akinek már fentvannak a patchek (mert pl. SP2-vel összefésült XP-telepítõt használ vagy még a net elõtt felteszi az SP2-t), annak szerény véleményem szerint nincs szüksége a beépített tûzfalra ahhoz a maradék pár patch telepítéséhez, az tûzfal nélküli SP2-es rendszerrel pedig már nem tud mit kezdeni a MyDoom.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Én a "Charamel"-t használom mind a FF-hoz, mind a TB-het, ez a világos barna hihetetlenül kellemes.
Innen tölthetõ.
A kis képekre kattintva és a képeken hagyva az egeret láthatod részletekben, hogy néz ki.
Semmi különleges grafikai csicsa, egyszerûen egy szelíd, könnyen áttekinthetõ, esztétikus skin.
Szélessávú neteseknek különösen kötelezõ a Windows Update.
A Free Download Managert meg tudja kezelni a FlashGot kiterjesztés.
Tényleg szúrj már be a tied rõlegy képet!
Picit gyorsult, egyébként Free Download Managert használok
Az indításkor azért lassabb, mint az IE-ben, mert az IE a Windows beépített része. A Firefox indítását fel lehet gyorsítani Windows XP esetén a következõ módon: a Firefox ikonjára (amelyikkel el szoktad indítani, pl az Asztalon) kattints jobb egérgombbal, és válaszd a Tulajdonságok-at. A program elérési útja mögé egy szóközzel elválasztva írd be a következõt: /Prefetch:1 (az eredmény kb ez lesz: "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" /Prefetch:1).
(Vagy pl a Minimize to Tray kiterjesztésnél van olyan opció, hogy turbó módban lehet indítani, ehhez feltelepíted a kiterjesztést, beraksz a Start menübe az Indítópultra egy parancsikont a firefox.exe-re, és kiegészíted az elérési útját azzal, hogy -turbo, és akkor a Windows indulásakor rögtön odamegy az óra mellé, és utána már jóval gyorsabban be lehet tölteni.)
Milyen letöltõprogiról van amúgy szó? A FlashGot kiterjesztés segítségével gyakorlatilag bármilyen letöltésvezérlõ használható Firefox-szal is, még ha nincs is hozzá külön plugin.
Merthogy a Mozilla csúnya
Firefox (nálam) lassan áll fel, és csúnyák a fülek
Netscape qva ronda meg naon idegen
Msie csak azé jó me kihasználja a sávszélességemet, amúgy suxxx
Maxthon, ez jó vóna csak nincs beépített letöltõje
Opera 7.** néha minden ok nélkül kilép máskó meg menteni akarja az oldalt, na meg nemtok rendesen smile-t illeszteni itt, mert lenyomok egy smile ikont aztán visszakell menni a fórum füléhez, és csak akkó jelenik meg a smile parancsa
Opera 8.0beta ez már nem rossz, csak ez a smile hiba még mindig megvan
Neo Planet suxxx
Avant állandóan baszogatta a spybotomat
Fent van mindenfajta védelem (Virúsirtó,tûzfal,stb...) és mégis bemászhatott valami internetes mocsok. Mikor megnyitottam az IE-t akkor egy reklámcsík jelent meg mindíg pluszban minden oldalnál, néhány oldalt meg már nem tudott megnyitni ésutána bezárta magát.
Ezért feltettem a Mozillát és azt vettem észre hogy jóval gyorsabb.
Gyorsabban nyílt meg a bõngészõ és az oldalakat isgyorsabban nyitotta meg. A leveleket is jóval gyorsabban leszedi a kiszolgálótól, nem tököl úgy mint az Outlook.
Az SG chat egyébként nem orvosolható kiterjesztéssel, mert hibásan is van megírva.
Javítás:
Én letöltök egy 21k-s extension-t a Firefox-hoz, ami az adott oldalt megjeleníti IE-ben, ha nagyon szükséges.
Firefoxot a 0.6 óta használom, azelõtt én is IE-ztem, de én nem szedtem össze semmit.
A Win reinstall meg aztán végképp durva. Ott vagy valami más gikszer is volt, vagy te olyan helyeken mászkáltál, ahol nagyon nem kellett volna. (Nálam service pack-onként, illetve új hardvereknél van csak reinstall, a Windows nem piszkít maga alá, fut, ahogy a nagykönyvben meg van írva.)
Szóval ha van rá mód, hogy egy lap pontosan úgy jelenjen meg a böngészõmön, ahogy az meg lett csinálva, de tartanom kell mellette egy másik progit (ami még másra is felügyel), akkor én ezt a módot választom.
Így hirtelen a következõ oldalak ugranak be, amihez IE kellett.
1. HVG.hu
2. Independence DC hub weboldala (szabályok miatt, szóval nem túl frekventált használatról van szó, egész pontosan egyszer néztem meg)
3. Windows/Office update (ActiveX miatt)
3. Creative (software AutoUpdate a hangkártya driverekhez, szintén ActiveX miatt)
Szóval az összesítés:
Te letöltesz x+1 programot, hogy az IE-s böngészést biztonságossá tedd.
Én letöltök egy 21k-s extension-t a Firefox-hoz, ami az adott oldalt megjeleníti IE-ben.
U.i.: A SG-en tudomásom szerint alapból eddig két dolog nem megy Firefox alatt:
a) fórum fõoldalon a chat (orvosolható extension-nel)
b) mindenféle IE-specifikus CSS-effekt, lásd "Firefox 1.0" topik (amelyekkel vagy azért nem találkoztam, nem nem használja senki, vagy azért, mert nem látom a Firefoxban <#idiota>#idiota>).
u.i.2: Általában szó sincs böngészõ-optimalizálásról, sokkal inkább trehány programozásról: az IE megpróbálja kitalálni, mire is gondolt az oldal készítõje, viszont a Firefox a legkisebb programozói pongyolaságot is keményen megtorolja. ("A számítógép nem kívánságaid, hanem parancsaid szerint mûködik.") Lásd például a már említett "Firefox 1.0" topikban SoDI esetét a Firefox-szal.