411
Imperial Glory
  • a.carkey
    Közben a Bowling Point topicban ráleltem a válaszra.
  • a.carkey
    Hogy működik ez?

Nekem sem daemonnal, sem alkohollal, sem regedit buherrel nem megy. :(

Ez a rész nem érthető nekem:

then go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\HARDWARE\DEVICEMAP\Scsi
    find ya dt port click on administrators , blah blah blah , select deny , thats all , have fun

Sajna nem vagyok egy nagy belepiszkáló. Fog sincs melyik a daemonos port. :(

• Lupis
    Elkezdtem ausztriával szöviben voltam helvétiával és a franciák megtámadták sikeresen fel is szabadítottam erre a köv körben kapok vagy 3om hadüzit ki is léptem egyből mert ez baromság. A csata meg nagyon gagyi az egységeket alig lehet irányítani nem hajtják végre a parancsot és a közelharcaban meg átláthatlan az egész .
  • Thanatos
    ;P
  • Zsolo007
    Oké
  • Thanatos
    hát ebben szerintem nem fogunk egyetérteni, hagyuk szerintem :)
  • Zsolo007
    Azt taktikának hívják. Régen pont NEM a túlerő volt a lényeg.

Továbbra se érted mindíg az a döntő csata amelyikkel vége lesz a háborúnak mert ELDÖNTI ki nyer. és a döntő csatáig nem csak győzelemmel lehet eljutni.....gyakran pont vereség kell a győzelemhez.....
  • Thanatos
    amugy az tény hogy manapság technikai fölény a lényeg nem pedig a számbeli... 8bár erről azért az amcsik mesélhetnének vietnámi háborúval kapcsolatban :P)
  • Thanatos
    igen régen a technikai fölényt tudták tulerővel potolni..., pont ma nem fontos a tulerő hanem a technika a fontos...(tulerő alatt it számbeli fölényt értettem...)
    ha meg ugy érted a tulerőt hogy összesitve a technikai/számbeli fölényt meg hasonlokat akkor meg nem rétek veled eggyet, csatát nyerni mindig is csak erőfölényel lehetett ( a kivételek meg erősitik a szabályt ugye...)
  • Thanatos
    benned van az ellentmondás...
    van a döntő csatád... de ha előzőt nem nyeri meg else jut addig ugye... igy akkor az előző a döntő, de ha az az elöttit..., etc etc, ilyen elven a csaták kb 90% döntő... :P
  • Zsolo007
    Hát pedig régen a túlerő kevésbé volt fontos, viszoint manapság.....manapság már túlerő sem kell elég a technikai fölény , régen más volt a helyzet
  • Zsolo007
    De ha az előző kis csata a döntő akkor miről beszélünk itt???? :D
    ott is van győztes, és ha döntő akkor nem kis csata...apró ellentmondás
  • Thanatos
    amugy mivel még nem láttam a gamet taktikai odlalrol nem tok nyilatkozni én csak azt modntam hogy az elég nagy torzitás hogy ugy állitottad be mintha a valóságba nem csak tulerővel (ami itt ugy eegyenlő az erőfölényel mivel a technikai szinvonal kb ugyan az gondolom itt is mindenhol mint cossacks2-ben...) lehetne győzni az esetek nagy részében (a kivételek meg ugye a szabály erősitik :P)
  • Thanatos
    volt elég országra lebontva is és olyan hogy egy dőntő csata elég ritkán volt..., mivel addig el is kellet jutni igy ha pl előzőeket nem nyeri meg akkor azok lettek volna neki döntök, etc...
  • Zsolo007
    Ez igaz.......abszolút és teljes mértékig igazad van elismerem :) de azt se felejtsd hogy akkoriban egy-egy háborút bizony sok kis csatából vivták meg de abból csak 1 volt döntő, elég ha azon az egyen van egy géniuszunk :D és annyira sok háború nem volt......(volt volt szép számmal de azért országokra leszorítva nem olyan sok szerintem)

"aztán majd ügyeskedhetsz a mindenféle taktikával hogy kevesebb veszteséggel uszd meg a helyzetet." Én pontosan erről beszélek, ebből a játékból a taktikázás hiányzik, nincs mit taktikázni tökmind1 melyik oldalról támadod mert hatása nincs így csak durr bele közelharcos, közelbe lerakni a muskétások azok puffognak esetleg ha van lovasság azokkal is egy durr bele azt ennyi. Mellesleg nem csak hardcore emberkék TWznek ki lehet ám kapcsolni a morált meg a fáradást meg ilyeneket, de ha minden realizmust kikapcsolsz TWben még akkor is élvezetesebb mint ez.....
  • Thanatos
    hát ezt kcisit másként látjuk...
    azért mert az egyik félnek jobb a technikája nem lesz taktikai fölényben, tény rosszul fogalmaztam mert nema számbeli fölény a lényeg hanem az erőfölény, ami fakadhat a tehcnikábol, létszámbol, és még sok egyébből is
    az meg hogy olyan kruva sok taktikai géniusz lett volna szerintem nem igaz..., legalábbis a háborúk és csaták számához viszonyitva... (és azt se felejtsd el, hogy nagyon sok taktikai géniusznál ott volt rendesen az erőfölény is, tehát tulképp nem derült ki anélkül mire lennének képesek...)
    és az emg tény hogy midnen háborúban és csatában első sorban az erőfölényre épitenek és csak utána jön a taktika..., amit nem mondom hogy nem fontos mert tényleg nagyon fontos de ettől még először midnig az erőfölényt kell elérni és csak utána lehet taktikázni ugye...
    és sun tzu tényleg mondott okosakat én nem mondom, de ha megnézed ő se modnott olyat hogy az erőfölény le van szarva taktikázzunk ügyesen..., az alap az az hogy legyen meg az erőfölényed (ergo csak akkor avatkoz csatába ha erőfölénybe vagy, végülis ezt is lehet taktikának hivni de erre egy parasz is rájön minimális logikával) aztán majd ügyeskedhetsz a mindenféle taktikával hogy kevesebb veszteséggel uszd meg a helyzetet...
    (mielött felhozod: tény hogy nem midnig lehet emgválasztani mikor bocsátkozzon az ember csatába és ilyenkor jól jön az esetleges taktikai fölény, de ettől még az erőfölény éppen iylen lényeges...)

ui.: légyszives sorold fel nekem azt a kruva sok taktikai géniuszt, kiváncsi vagyok rá... 100nál többet elég nehéz lenne felsorolni a híresebbek közül, mig azt beláthatod hogy a csaták/háborúk száma az eddig történelemben ennek sokkal de sokkal többszöröse...
  • Thanatos
    mondom játszottam csak miután kiprobálgatam hogy miylen csoda csucsu etc azután campaign alat tinkább átugrottam őket...
    és engem maugy pont a lvoasság zavart igazán de akkor nem csak nekem tünt fel :P
    amugy meg nem a grafika miatt, de valahog yolyan esetlen votl az egész, ennél ami régi tw-kben volt szvsz full oylan volt mintha szöveges lenne egész harc és belevágtak valami grafikát illusztrációnak ahol kb ugy mozogtak az egységek ahogy a gép amugy számolgatta doglokat (értsd: gyk annak amit alig tükrözött valamit a gamebol, hiába számolt midnent jól a háttérben :P)
  • Thanatos
    különc vagyok tény, nem tehetek róla, és télleg szeretek riskezni :)
    de mondom rome tw-ben tényleg ütős már a chata ott szinte mindig lejátszom
  • Zsolo007
    Hagyd Thantost ő szereti ezt a TWben meg a lényeget hagyja ki :D.

Thantos jól veszem ki hogy te az első két TWben nem játszottál a taktikai résszel? miért? a grafika miatt? és ha tényleg nem játszottál, akkor honnan tudod hogy a Rome-ban lett jól megcsinálva??? Mellesleg közlöm veled hogy a taktikai rész csak grafikailag javult az évek alatt, alapvetően még mindíg ugyanaz mint a shogun, egyetlen egy dolgo változott igazán: A romeban már VALÓDI átütőereje van a lovasságnak, a többiből ez hiányzott, de tulajdonképp a harcrendszer ugyanaz marad csak az egységek meg a motor változott....

Whoami108: szerintem a Mediaval nem lett elbaszva nekem az is bejött, very hardon valódi élvezet volt vergődni azzal ami bizáncból megmaradt...

Thantos: Ez nem taktikai géniuszság kérdése, mellesleg nemigaz hogy a történelem folyamán általában túlerővel győztek......és hogy kevés volt a taktikai géniusz, ez egy badarság.....ha így lenne akkor Európa nem így nézne ki ahogy kinéz.....a valódi újítások, taktikai újítások és meglepetések vezettek a hódításokhoz, persze van rá példa hogy egy nép pusztán túlerővel nyomult, de ezekre kevésbé emléxünk mert az ilyenek nem maradtak fent, mindíg jött valaki aki valami újat hozott........a győztes csatákat minden esetben taktika géniuszok nyerték :)
    És a taktikai génisz természetesen építhette taktikáját a túlerőre :) (de ez ritka volt). Alapvetően 3 dolog fontos ahhoz hogy egy háborút megnyerjünk (nem a pénz, pénz, pénz; bár ez lényeges)ezek pedig: katonák száma, technika fejlettsége és a parancsnok maga, a pénz is fontos de a pénz nem nyer csatákat, és természetesen egyik sem elég magában a győzelemhez, néha még együtt sem :)

Csak gondolj bele: ha valóban kevés lenne a taktikai géniusz és csak a túlerő számítana, akkor mindenki csak a betanult (mert katonai akadémia kell) taktikákat alkalmaznák aminek a vége az lenne hogy végül mindkét túlerőben lévő sereg elfogyna.......mindíg a taktikai újítások hoztak győzelmet és nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni, az alapvető dolgok még ma is igazak....ott van pl Sun Tzu amit ő mondott nagyon régen azok még bizony még ma is nagyon igazak :)
  • Thanatos
    én szeretek riskezni :D
  • whoami108
    De akkor mi benne a játék?
    A csak stratégiai rész alig több mint egy Risk.
    Az összes TW-ben eddig azt élveztem, hogy a taktikai tudással ki lehetett egészíteni a stratégiait.
    Ha megjelent melletted egy nagyobb sereg még közel sem volt veszve semmi.
  • whoami108
    Azért a Shogun egész jó volt.
    A Medieval szerintem is el lett cseszve.
  • Thanatos
    mert? az igazán nagy taktikai géniuszokon kivül a történelembe más is csak tulerővel 8jelentős tulerővel) votl általában képes lenni, nem mondom hogy nem voltak akik az adott korban olyan új taktikát alkalmaztak siekresen amivel tulerő ellenében is nyerhettek de a többség nem iylen hadvezér volt :)
  • Thanatos
    én szeretem őket de fanatikus nem vok :P
  • Thanatos
    tény de ez élvezhetően (legalábbis számomra élvezhetően) csak rome tw-ben votl már megoldva előzőekben számomra elég gyenge volt a csata....
  • whoami108
    Igen de ha igaz hogy csak túlerőben lehet nyerni, mert elb@szták a taktikai részt, akkor az is a kukába dobhatja, aki nem látott még egy TW-t sem.
  • robotnyk
    aki nem szereti a TWket valamiért, vagy nem kimondott fanatikus, ezzel is jól el lehet lenni szvsz
  • whoami108
    Pause = Space :-)
  • whoami108
    Pedig a taktikai csata a sava borsa a TW sorozatnak.
    A stratégiai rész önmagában elég kevés.
    Az az igazi élvezet, ha a túlerőben lévőket is lenyomod, azt viszont a gép nem fogja neked kiszámolni.
  • Thanatos
    ha géppel lehet játszatni a csatákat mi a gond? ha iylen jó külső része simán átugrom összes csatát mitn első két tw-ben kb az esetek 99%-ban, oszt annyi :)
  • Zsolo007
    Nagyon nem jött be, hiába látom hogy nem ér fel a TWvel de még ez se lenne baj na de az azért abszurdum hogy nincs morál (még a cossacks2ben is van), így semmit sem ér a fáradás, tökmind1 hogy támadsz vagy védekezel, nincs előnyöd abból hogy az ellen menetel (ráadásul csak akkor fáradnak a katonák ha futnak gyaloglás nem fárasztó.....). Én spec a pause-t meg sem találtam. De ha még ezek nem is izgatnak és aztmondom hogy nemhasonlítagtom a TWhez, langy kikapcsolódásnak jó nem olyan hardcore mint az (azt mindíg legnehezebben tolom). Akkor is olyan unalmasak a csaták.....1féle zene megy halkan, a puskalövés semmilyen, a harci kiáltásnak roham közben semmi ereje, az ember nem érzi át.....nicns időgyorsítás így ha az ellennek nincs kedve harcolni akkor ülhetek fél órát a gép alőtt unatkozva........de ami a legjobban zavar hogy CSAK TÚLERŐBEN LEHET GYŐZNI!!!! ez egyszerűen borzalom hát ilyet még nem látott a világ.....hiába van tapasztaltabb egységem ha kevesebb van mint az ellenből simán ledarálják....mondtam hogy így semmi értelme a sor formációnak puskásnál ha 1.csak az első sor lő 2. nem ad semmilyen bónuszt.......

Végül is a stratégiai nagytérkép meg minden amit lejebb írtam jó lett, ha mindíg tudod biztosítani az erőfölényt egy egy csatában akkor elég a géppel játszogattani és ezzel kikerülöd az unalmas részét........csatának meg marad a hajós mert az enekm bejött, szerintem az ottvan......szal ízlések és pofonok, én tuti nem fogom vele tölteni az időmet, inkább Cossacks2-zök esetleg Rome:TW-zek...... (zárójelben megjegyzem hogy ennél még az első TW a shogun is többet tudott ajánlani csaták terén, az pedig volt egy ideje, spec abban voltak muskétások és még azok is soronként lőttek......)
  • AnuluWork #140
    No igen. A pause itt pl. mást jelent, mint a RTWban, vagyis itt már azt is elbaszták.

Tény, hogy az RTW elég magasra tette a mércét, de tényleg ennyire gáz az összkép, hogy törlöd? :(
  • Lupis
    Nálam a cossacks 2 végezte így a 4. csata után:D
  • Zsolo007
    Végre lejátszottam pár szárazföldi csatát, hát azt kívánom ne tettem volna. Ugyanolyan szar mint a demóban :(. Semmi morál, vagy lőszer. Győzni csak akkor lehet ha túlerőben vagy...(pedig hány de hány csatát nyertem én vesztes pozíciókból a TWkben, szal kezdő nem vagyok de ez katasztrófa...)....az hogy sorokban vannak a muskétások nem jelent semmit csak az első sor tüzel.....és sorolhatnám, így még a cossacks 2 is jobb nála, annak nagyon jól ki lett dolgozva a csatarendszer csak az AI lett szar. Bár az Ai itt is fos, volt olyan hogy sziget volt középen a mapon, csak 1 híd vezet oda a szárazföldről, beballagtam a szigetre és vártam az ellent, és nem jött, hogy miért? nem találta a hidat ott futott a vízparton de nem jutott sehová....fogtam a muskétásaimat és lelőttem őket.....
    És akkor a grafikáról, a semmilyen egyhangú zenékről (zenék ???milyen zenék???? 1-et vagy 2-őt hallottam max) és a mégsemmilyenebb puskalövésről meg csatakiáltásról még nem is beszéltem, Szóval az szar TW klónnak, meg cossacks 2 vetélytársnak is, kár érte mivel a stratégiai térképet, a diplomáciát, fejlesztést, egységgyártás és még a hajós csatákat is jól eltalálták.....

Megsiratom aztán jöhet az uninstall :( így lehet elbaszni egy jó öteletet.....
  • robotnyk
    a bus drivert, és a miniport drivert nevezd át, pl írj utána egy b-betűt
  • hapi
    Valószínű csak Daemonnal megy mert én most alcohollal próbálom.
    Mondjuk a Stronghold 2 az ugyan ez a védelem és megy alcohollal.
    A daemonnal csak az a gáz hogy nem települ fel valamiért.
    Azt mondja valami dll file ugyan olyan nevű.
  • Zsolo007
    Ha nem megy DTvel próbáld meg az alcohol virtualdrivejával, hátha azzal.....bár nem értem miért nem megy neked, ha mindenki másnak megy.....szerintem valamit rosszul csináltál......de ha nem akkor peches vagy....
  • hapi
    Na igen így ment és megy most is nekem pl a stronghold2 de ez sajnos valamiért nem.
  • Zsolo007
    Van ilyen :) Örülök hogy segíthettem :)
  • robotnyk
    az utolsó 2 sor nem volt leírva