30
-
janus391 #30 Ahhoz nem ilyen távirányított emberke kéne mint ez a mostani egyagyú -
jozsef1993 #29 nagy szar. -
#28 Az egy főre jutó környezetszennyezés mértéke amerikában kétszerese az európainak. A kiotói meg egyéb egyezményeket viszont még is elég nyögvenyelősen akarják csak aláírni (asszem még mindíg nem írták alá!).
Mondják ugye -szerintem kissé demagóg módon- hogy azt az életvitelt ami most a nyugati államokra jellemző nem lehet a Föld minden lakójának biztosítani.
Hát ezt tényleg nem! Mert gyakorlatilag a fogyasztói társadalom azt jelenti, hogy a termelés nagy része napokon belül hulladékká válik.
Viszont az a tény, hogy a magasabb GDP dacára Amerikában alacsonyabb az életminőség, mint Európában szerintem jellez valamit!!!! Ebbe ugyanis olyan dolgokat is belevesznek mint az egészséges, biztonságos, kultúrált környezet.
Lehet, hogy nem ugyan így fogunk élni 20 év múlva mint manapság, de azt hogy naponta 2x-kelljen kivinni a szemetet asszem mindenki tudná nélkülözni. -
BomBa #27 Hello!
Szerintem csak akkor fog történni valami ha elpusztítja New Yorkot egy nagy "árvíz" vagy valami természeti csapás, vagy ha valamelyik amerikai elnök idejében észbekap.
Amerikai a főgond, az Európaiak szerintem tennének valamit, ha az amcsik is!
Szerintetek!
BomBa -
eke #26 A világ vezetőinek és az üzleti világnak már rég le kellett volna állítani a vegyipar jelentős részét, korlátozni a fafelhasználást,a közlekedést, villamosenergia felhasználást stb. Ki tenné meg? Senki. A világgazdaság pillantok alatt csődbe menne amihez képest a harmincas években levő tőzsdekrach papás-mamás lenne. Arról nem is beszélve hogyan semmisítenék meg a rengeteg veszélyes hulladékot, hasadóanyagot... Ezt meg tenni jelenleg nonszensz. Nem valószinű, hogy oly mértékben eljegesedik a bolygónk. Legalábbis hosszabb távon nem. Néhány ezer vagy tízezerév alatt renbe jönne. Persze az emberiségnek és élőlények többségének annyi lenne, de mint az utóbbi évtizedekben kiderült az élet rendkívűl szívós. Még az atommáglyákban is találtak mikrobákat... -
#25 Az a gond, hogy a vezetőknek kellene ilyen szempontból tudatosnak lennie.
Jó az az energia takarékos izzó, felére is leviszi a villanyszámlát, vagy is ha lecseréled az egész háztartásban, kb 1 év alatt bejön az ára. Ha nem hétről hétre élnék már meg is tettem volna.
Szal nem ártana valami dotáció, nem kell az energia takarékos izzónak marha olcsónak lennie, elég ha a hagyományosra extra adót raknak, az emberek is egyből elkezdenének gondolkozni. Ma egy hagyományos ízzó 50 Ft, ezzel szemben a 2100 Ft csak akkor versenyképes ha legalább egy évre előre tervezel. A mai világban nem sok ilyen ember van. -
Piscator #24 Pont tegnap vettem egy 100W-os energiatakarékos izzót.
A normálhoz képest sokba került, 2100FT.
De ha jól megy, évekig bírja, negyedét fogyasztja.
Be kell ruházni, másként nem megy!
Én még bízom benne, sikerül - valamennyire - megmenteni ezt a bolygót, társadalmat.
NEHOGYMÁR!
Úgy sajnálnám a csajokat, finom ételeket, történelmi városrészeket, a felhalmozott tudást.
..most tényleg ez a karmánk?
Mutassuk már meg nekik, nem haggyuk!
Erre két linket ajánlok, hátha:
http://kornyezetvedelem.lap.hu/
http://www.tudatosvasarlo.hu
Piscator -
Piscator #23 Nem igaz már, én még élni akarok, és unkokákat, utódokat szeretnék (egy jobb világba), még sokáig!!
Vagy valahol ez is önzés?
(A Te általad írottakon én is elgondolkoztam)
Nem már, muszály egy "értelmes" fajnak, civilizációnak megsemmisülni, ráadásul önmagától??
Na mindegy, meghalunk, talán globális viszonylatban is egyszer...aztán jöhet a feltámadás. -
HUmanEmber41st #22 Itt az élő példa Esztergomban. Az a bizonyos szennyezett iszap MÉG MINDIG ott van a patak partján, és még mindig szennyezi a környezetet és az ivóvizet... Ez is bizonyítja, hogy Magy. országon még mindig milyen gyerekcipőben jár a környezetvédelem -
#21 Egy dolog ami biztos és amit nem sokan tartanak észben:AZ EMBERISÉGNEK EGYSZER SZEMBE KELL NÉZNIE A VILÁG PUSZTULÁSÁVAL A KÉRDÉS CSAK AZ HOGY HELYT ÁLLUNK-E.
100% hogy bolygónk egyszer olyan állapotba kerül hogy jelentős éghajlat változáson megy át,ez az emberek csak felgyorsítják,a baj megvan,nemsokára el kéne kezdeni felkészülni rá.Lehet hogy ez fokozatosan megy végbe,de elképzelhető hogy pár év leforgása alatt. -
#20 Amúgy ebből a szempontból talán nem is volt olyan nagy baromság a Holnapután c. film. Leszámitva persze a lesből FPS módban támadó hideget és egyéb hálivúdi kliséket.
A káoszelmélet mint tudomány is a számitógépes légkörmodellekből nőtte ki magát (többek között), és van egy két meglepő erdeménye.
Valahol olvastam, hogy bizonyos modellek szerint a légkörnek két legvalószinűbb állapota van. Az egyik a maihoz hasonló állapot, de a még valószinűbb egy teljesen eljegesedett jégbolygó. A káosz elmélet szerint a két állapot között látszólag véletlenszerűen, hirtelen ugrásokkal alterálhat a rendszer.
Na ez az amiről még semmit sem tudunk. -
eke #19 A polgárháborúsodás mögött pedig nagyhatalmi érdekek álltak(nak). A 80-as években a SZU most meg a rák tudja ki. Bár volna egy-két tippem:-o!!
A terrorizmus is elsősorban üzlet!! Az embereket pedig nagyon könnyű fanatizálni. S ehhez sem kell a szomszédba menni manapság... A kilcvenes évek elején olvastam a Tudományban milyen elképzelések vannak ha netán megemelkedik a tengerszint. Persze a forgatókönyv folyton változik, finomodik. De, abban biztosak lehettek, hogy a "nyugati"világ s a fejlett távolkelet semmien áron nem hajlandó lemondani a kényelméről. Persze majd jön a kapkodás... -
#18 Kicsiben meg még rosszabb a helyzet.
Ecceri Elemér alkalmazott, meg nem hogy 1 évre, hanem max 1 hónapra tud előre számolni, jobb esetben. Állami alkalmazottaknál 1/2 hónap.
Egy kisember még kevésbé mer nagy dolgókba belevágni pl takarékos/környezetkímélő technológián alapuló házat építeni, aminek a "megtérülési"/bankkölcsön kifizetési ideje 2X annyi mint egy hagyományos házé.
És akkor még gyerek nincs is tervbe véve, merthogy a népesség meg fogy.
Eccerűen olyan szituba hozzák az átlagembert, hogy ha akarja se tudja ezeket a szempontokat figyelembe venni! -
#17 Lehet kizsákmányoltuk (azaz nem mi) őket vmikor, de azért ők sem törekednek túlságosan a fejlődésre. Hihetetlen összegeket kapnak a fejlett országoktól, s mire költik? Polgárháborúra... -
#16 Te pedig láttál olyan kaját itt MAGYARORSZÁGON, ami nem műanyagba lett csomagolva? Régen - talán a tescoban - lehetett a pékárukat papírzacskóba tenni, ma már megszűnt. Tehát haljunk éhen, vagy költözzünk vissza a barlangba? Én egyikre sem vágyom, nem tudom te hogy vagy ezzel. Szóval te se mondd, h ez ELSŐSORBAN rajtunk múlik. Mindig vigyázok, h ne égessem fölöslegesen a lámpát, h ne folyassam fölöslegsen a csapvizet, és a hulladékot is szívesen gyűjteném szelektíven - már ha a környéken lenne szelektív hulladékgyűjtő (de csak 1 km-re van, addig pedig nincs erőm elmenni minden nap). -
#15 50 év múlva jelentős vátozások lesznek,szeintem már vannak tervek a fiókokban ha katasztrófálisra fordulna helyzet.Vannak találmányok itt az sg-n is nagyon sok nagyszerű találmányról lehet olvasni,de igazából mind csak prototípus,nem terjed el.Ha jól gondolom a legnagyobb szennyezést az autók okozzák,ha felmenne a benzin ára akkor csökkeni kezdene a szennyezés,szerintem 20 év múlva jelentősen felmegy a benzin ára és akkor már több figyelmet kapnak ezek a környezetkímélő dolgok. -
eke #14 A fokozatos leszoktatással csak az a baj mire sikrülne addigra már késő... Amúgy is a 24-ik órában vagyunk. A másik dolog, hogy a környezetszennyezés elindít egy csomó olyan folyamatot ami egymást gerjeszti. Bár meg kell vallani tényleg nagy utat tettünk meg az ötvenes évek óta, csak ezzel az a baj, hogy az un. harmadik világot közben a hetvenes-nyolcvanas években teljesen a tönk szélére jutattuk. S a klasszikus kizsákmányolás a mai napig folyik arrafele. Miközben mi élvezzük a dolgokat. Sajnos ha objektíven nézzük a jóléti világ nem törődik azzal mi van Afrikában, Közel-Keleten stb. Gondoljátok csak el Japánnak a mai napig joga van bálnákat ölni, tudományos alapon!!!! Ez az ára a sok bankölcsönnak. Verik a nyálukat a környezetvédelem terén miközben ők a legnyagyobb fafelhasználók!!!! Az egyes emberek meg szarnak bele mi folyik is arrafele mközben itthon meg van mindene és az lényeg, hogy vegyél magadnak egy csomó haszontalan dolgot. FOGYASSZÁL!!! Ez éltet mindent ami nem baj egy bizonyos szintig... -
dez #13 Amíg sokan nem jönnek rá - és nem is tudatosítja a média, stb., hogy a
KÖRNYEZETSZENNYEZÉS = ÖNMÉRGEZÉS
addig igen nehézkes marad a dolog. -
#12 Azért van változás.Ha belegondolunk régebben nem voltak nemzeti parok védett területek,bárki kivághatott egy fát bárhol.Ha lassan is fejődik ez a dolog.Sok a környezetet megóvó dolgot vezettek meg az elmúlt pár évben több országban is gondolok itt a hulladék lerakásra,káros anyagok kibocsájtására.De az egyik sem jelentős.Eljön az idő amikor előbb vagy utóbb le kell állniuk a világ szennyezésével.Vagy azért mert belátják nem mehet tovább kínos lehet a jövőre nézve vagy azért mert már nincs más választásuk annyira rossz a hejzet.Ha most te nekiálsz ugy élni hogy olyan dolgokat veszel amivel kiméled a környezetet sokat nem teszel,ahoz hogy ebben is változás legyen nem 1 nem 100 és nem 1000 embernek kéne igy gondolkodnia.És alig gondolkodnak igy.Hogy ilyen dolgokban változás legyen a gyáraknak és a kormányoknak kell erőlteni a változást.Amig nagyon sok autó van és megfizethető az emberek többsége meg fogja venni akiknek szüksége van rá és szennyezi a környezetet,de ha tegyük fel felkínálnak egy olyan autót ami környezetbarát több ember térne át rá és kezdene elterjedni,míg a környezetszennyező autó drágább lenne.Szerintem csakis igy fokozatosan lehet leszoktatni az embereket a környezet szennyezésről. -
[CaveMaN] #11 Bocs, vettél valaha bármit, ami műanyagba volt csomagolva? Akkor meg ne mondj olyat, hogy semmit sem tehetsz. Majd, ha te nem szennyezel, akkor esetleg van jogod mást szídni miatta, de addig... -
bandia #10 Teljesen egyetértek Veled...Az emberiség a vesztébe rohan, és sajnos erről nem azok az emberek tehetnek, akiket igazán érint, pl. mi:) Látod itt is van nagyon sok ember, és a világon rengeteg, aki mindezt látja, mégsem tehetünk semmit, és ez a szomorú!!! Az olyan országok mint ol a kibott Amerika meg okádja magából a változásokat gyorsitó szennyet minden értelemben, és közben meg én vagyok a jó fiú mellélyt akar magára hózni...hát neki!
Remélem hamar belefulladnak a saját szba, a többi felelőtlen kormánnyal együtt. Egyébként előbb utóbb ennek egy hatalmas feszültségkioldődás lesz a vége sztem, minden értelemben. Ha elszabadul a pokol, az embereknek elegük lesz a kormányokból, akik csak a saját dolgukkal törődnek, és irtó nagy káosz lesz....
De majd meglátjuk....remélem én már nem:) Sajnos viszont a mi utódainknak majd valami egészen kifacsart világban kell élniük:( -
eke #9 Az biztos, hogy ezzel a jelentéssel/figyelmeztetéssel a kutya sem fog törődni! A politikusoknak meg az üzleti világnak ez nem érdeke. Az érdekük az, hogy fogyasszál adósódj el és fog be a pofád. Gondolkodni nem szükséges. Megyünk egyre gyorsabban a végzetünk felé. Csak épp az emberiségnek azt a részét amely tehetne valamit, azt ez abszolút nem érdekli. Amíg lehet olajat szivattyúzni Irakból, addig minek is elővenni a húsz-harmincs éve rejtegett zöld technológiákat! Kíváncsi lennék Tesla találmányai is hova tűntek...? Jó mélyre az biztos! Na mindegy ezen nem is érdemes kesregni. Ez a "karmánk", a pusztulás csak az a bökkenő, hogy magunkkal rántunk egy csomó olyan fajt aki nem tehet az egészről... -
HUmanEmber41st #8 bld !! Láttam, nagyon jó kis videó !!!
Amúgy erre csak akkor adnak majd pénzt, amikor már késő lesz...a gének megőrzésére meg az olyan fajok megmentésére van csak pénz, amiből már csak 1-2 egyed van...amíg fúj a szél addig nincs baj. Majd ha már nem úgy fúj...akkor meg már késő lesz... -
Güzüke #7 Amíg a legtöbb kormány választási ciklusokban, az adórendszerek éves kopasztásra, a pénzügyi rendszerek is éves időszakban gondolkodnak, ne akarjunk hosszú távú terveket. Melyik politikus vállalna fel 10-15 éves fejlesztési terveket? Én mint vállalkozó sem tudok évről-évre félretenni pénzt jelentősebb, pl. energiatakarékos beruházásokra, mert évente kell adót fizetni. Ja, vegyek fel hitelt? Fityiszt! -
#6 ha érdekel valkit írjon privátba és megosztom dc-n -
#5 én nm félek mert a kárpát medence különleges isteni erőkkel van megerősítve és maj isteni parancsolatra hatalmas földrengés lesz csak a kárpát-medence fog kiemelkedni második ararátként meg leön krisztus is akinek mi vagyunk a krisztusi magyarok a kiválasztott népe legalábbis valamelyik videóban valami ilyesmit osztott egy hajléktalan gyogyós nő nm tom ki látta aki még nm az feltétlenül nézzen utánna nagyon tanulságos:)))))
nekem krisztus néven van meg -
dez #4 Majd ha a nemkívánatos változások még kritikus szint alatti, de felső tűréshatárát jelző műszer állandó kapcsolatban lesz a vezető politikusok tökével... :) -
Piscator #3 Tisztára, mint abban a filmben.
Senki nem veszi komolyan, él a mának, aztán - túlzások nélkül - elindúl a lavina. -
#2 pontosan , csak hát indiának/pakisztánnak .. etc egyszerűbb és jobban hangzik "atomprogramot" "építeni" ... -
#1 az ilyen hosszú távú dolgokra mindig sajnálják az államok a pénzt, ezeket a dolgokat nemzetközi összefogással kéne csinálni/kutatni.