2389
Sudden Strike mindörökké
-
HunButyok #1549 A vicces szüveg az poén és csak Axonnak szól :) Az eredeti pályán van katyusatúz és angolul van írv aminden :)
-
butuska66 #1548 Nos nekem is volt szerncsém tesztelni azt a magyar pályát miről Axon #1476-os kommentében berakott egy képet.
Előszőr is ami megfogott, az volt hogy magyar narrátorok voltak a magyar egységekhez.Jó érzés volt hallani a magyar vezényszavakat mint pl: "motort inditani" stb....
Volt egy rész mitől könnyek szöktek a szemembe a nevetéstől. Mi az hogy az oroszok megijedtek a "félelmetes" magyar seregtől és ezért nem vetteték be a katyusát.Hát ez vicc. Szerintem ezen változtatni kéne.
Sokkal drámaibb lenne ha katyusa zárótűzzel kezdődne a nap a Don-kanyarnál.
Sajnos hamar vesztettem mert nem figyeltem a tisztre kinek életben kellett volna maradnia/ fel sem tünt hogy van tisztem /
Mindent összevetve remek pálya csak a katyusa tűz hiányzik belőle. -
butuska66 #1547 Üdv mindenkinek
Egy rövid bemutatkozás következik. Régóta olvasom ezt a fórumot s megszálott rts fanatikus vagyok, ki nemrég csatlakozott HunButyokhoz hogy tesztelhesse sp (s talán mp) pályáit.
Gulf War játék tényleg nagyon hangulatos csak az a baj vele hogy rövid, kicsik a pályák ,és nehéz fokozaton is könnyű megnyerni. Persze lehet hogy csak a CWC után tűnik könnyűnek.
Kérdésem az lenne hogy letöltöttem a Resource War játékhoz a WaW mod-ot a http://sudden-maps.de/ honlapról. Sajna ezen a lapon csak 2 pálya volt hozzá. Nem ismer közületek valaki más sudden honlapot honnan pályát lehetne leszedni hozzá? -
Salvaje #1546 Még abban kellene segítség, hogyan tudnám integrálni a Winter War-t és a sivatagi sémát az RCM3.0-ba -
Salvaje #1545 Hali!
Tegnap az angolokkal foglalkoztam. Van pár új egység, de alapvetően az RCM 1.11ből ismert összeállítás várható.
Ami igazi ujdonság, az a repülők terén várható. Pl a 3 féle Spitfire, Hurricane és Typhoon repcsi is felekerült a listára.
Jah, és a Hurricane és Spitfire orosz, Land-Lease változata is bekerült.
Még mindig nem jöttem rá, hogyan lehet a camouflage beállításokat módosítani.
az angolok után a románok következnek, azon belül is a gyalogság.
-
#1544 Modernkori modról kettőröl tudok. Az egyik a Warzone Mod, ami meg is van és tényleg remek, a másik pedig a Global Force mod, amit a mai napig nem sikerült beszereznem, és az infókból az derült ki számomra, hogy ez a Cold War Conflict-hoz készült/készül.
Abban viszont nem tudok segíteni neked, hogy milyen egységeket tartalmaz. Az editoraikban egyiknek sem jártam. -
#1543 Két modernkori sudden strike klón jelent meg. Az egyik az általad is említett CWC és a Gulf War, ami az Irak-Iráni háborút dolgozza fel. A Gulf War-ban van egy remek tereptextúra, amit érdemes lenne kiszedni. Kicsit mocsaras, ingoványos területet mutat, de ami a legjobb, hogy mozognak rajta a mocsári növények, tehát animálva van, így sokkal életszerűbb. A Gulf Warban a katonák tudnak gugolva menni. Ez sok mai rts-ben benne van, de a sudból kimaradt. Jól mutat, ahogy görnyedten, nyomulnak előre a katonák. A Gulf War angol demója letölthető a netről, de nekem megvan a teljes játék is, de az orosz (ciril betűs) nyelvű, mivel angol verzió nem jelent meg belőle. -
#1542 Azt én is megvettem eredetiben. Szerintem a legjobb mod a sud2-höz, még akkor is ha ez már önálló játékként jelent meg. A német kampányt végigtoltam, de a japánban kicsit elakadtam. -
HunButyok #1541 Sziasztok!
Hawk: a HS2 nem rossz, de nem tudok vele játszani, mert az egységek messzebb lőnek min tlátnak, és valahogy az ellenség amúgy is messzebb lát, mint a Te katonáid. Azért el lehet vele játszani. Én tzetgnap a Copld war Conflict demojával szórakoztam, a sok tomival, vagyis egyiptomivalé megrohamoztam az izraeli csapatokat. Nagyon nagy volt... A CWC nem rossz, mondjuk sok hang meg minden emlékeztet a HS2-re. Viszon th ahiszitek, ha nem a CWC-búl sok egység ellopható :D
Az izraeli Sherman-ekből és GMC-kből és jeepekből kiváló 1944-es Francia lend-lease-t lehet varázsolni, és tök jól néz ki az a citromsárgás szín.
A Szíriai jeepek, a légvédelmi és a páncéltörős meg tökéletes lesz lenygel 1944-es lend-lease-nek, mivel akik a jeep figuráján ülnek emberkék, pont olyan világoszöldek, mint a lengyelek az RCM-ben. Azt úgysem fogja tudni, hogy az irzaeli meg szíriai Wyllis jeep az M38-as 1952-es gyártmány, mert ugyanúgy néz ki mint a régebbi jeep-ek.
CValaminb ami nagyon megtetszett, az az izraeli töltőautó, az a kis tolólapos-darus páncélos... na abból szerintem egy műszaki-mentő Shermant varázsolunk a franciáknak.
Nah, de ami a legjobb: a CWC-ben láthatú, található egy egyiptomiak által használt T-76P. Ez eredetileg kérem szépen egy átalakított Su-76-os, löveg nélkül... de ami megfogott benne: szép, zöld, lapos, ponyvás, páncélozott... naná,m hogy ebből lesz a Lehel Á magyar töltőautó. A Toldi alvázon kialakított utászjármű.
És itt jön egy kérés Axonhoz:
neked millió Mod megvan: a modernkori Modok valamelyikében ennek a T-76P-nek nincsen mentőautó változata? Vagyis sebesültszállító... Mert akkor abból kiváló Lehel S lehetne...
Íme pár kép:
A képen a leendő román T-34/85-ös, egy román Stug III G és 38T skoda látható. Valamint akét lenygel jeep 1944-ből... Valamint a leendő Lehel Á magyar töltőautó.
És ezen a francia 1944-es cuccok:
A bal szélső 3 tankot ne nézzétek...
A többi ami lényeges:
4X12,2 mm Browning, M7 Priest (105 mm) önjáró tarack, M4A3 Sherman, M4A4 Sherman, M12 önjáró tarack (1943-as modell - 155 mm) , mentő jeep, és sima jeep, GMC mető és teherkocsi. Valamint M3 félhernyó... A múszaki mentő Sherman lamardat a képről de amjd megmutatom azt is... ja és a képen szin tén látható a mi kis Lehel Á-nk... :P
Vélemény fiúk? -
#1540 Na megleptem magam a Hidden Stroke 2 APRM-vel MM-ben 1000ft volt.Aztán nekiesek még nem volt időm -
#1539 Ez egy kicsit vegyes :D mert a séma RCM 3.0-s az egységek viszont RCM 2.7esek:) -
#1538 Leplezetlenül ki kell, hogy mondjam: Ez kúrvajólnézki!
Ez már az RCM3.0-ból van vagy az RCM2.7-ből? -
#1537 A legelső kép(kattints rá a kinagyításhoz)kis térképén(bal alsó sarok:D) jól látható a pályát végigszelő frontvonal és az északi részén a nagy offenzívára készülő csapat.Egy nagy vörös folt van ott.[hehe]
Szép csaták voltak... -
#1536 Egy kevés kép mai játszmánkról az RCM új sémájával és persze némi extrával:
Persze az árnyékon kell egy keveset még dolgozni :D -
#1535 -
#1534 Megjelent végre a Sudden Strike 3. beszereztem a német verziót.
Készítettem is gyorsan egy képet egy igazán különleges egységről:
-
HunButyok #1533 Amúgy pár tipp a magyar pályához: a lovastiszt az kincs!
A keletiu faluban vigyázz hog ykiket ölsz meg: aki semleges ne végezd ki, maximum a tisztet (mert ő is fogylul ejthet). Aki tmindeképpen el kell vinned a náci bázisra, az egy sergeant. Van belőlük több is de csak egy tudja a titkos információkat. Tehát aki soviet és sergeant azt jobb ha foglyol ejted és nem mészárolod le őket csak a bosszú kedvéért.
-
#1532 Tegnap toltam a könnyített magyar pályát, ahol már stug-ok is vannak és nem lőnek a katyusák. Itt már végre igazi harcok bontakoztak ki és igen jól haladtam. Kicsit hamar akartam mindent és nem építettem ki kellően a védelmet az elfoglalt területeken, így egy idő után mégis vereséget szenvedtem, de ez már tényleg az én hibám volt és újrajátszásnál már rutinosabb leszek. Szerintem erről a pályárol egyáltalán nem hiányzik a katyusa tűz, bár növelné a realitást, viszont sokak által fusztrálóan nehéz lenne a pálya. A német szövetségesekből viszont nem sokminden volt. Harcok megkezdésének elején az első orosz ellentámadás alkalmával észleltem, hogy a németek is nekiállnak a harcnak, majd néhány perc elteltével, mikor újra rájuk néztem, már egyetlen német egység sem volt, az utolsó szálig likvidálták őket. Gyanus is volt, hogy nyugati irányból miért is tünedezik fel mindig egy-egy orosz tank, amit a hátramaradt honvédeim likvidáltak kézigránátokkal.
Csináltam képeket is, de sajnos otthon maradtak a gépen, majd behozom a melóhelyemre és feltöltöm őket. -
#1531 Hihetetlenül jó képek. Kezdem igazán magyarnak érezni ezt a modot. Gyönyörűek a pályák. -
HunButyok #1530 Nehézturánok a Tordai Hasadéknál:
"Honvéd áll a Hargitán":
Egy nehézturán áthajt a lövészárkon, és itt is egy 105 mm-es tarack fedezi a magyar tábort:
Székely lovas határőrök egy kilőtt T-34/85 roncsainál:
Székely lovas határőrök a Kárpátokban:
Na hogy tetszik? Ugye hogy mesés? -
HunButyok #1529 Egy 105 mm-es magyar tarack tüzelőállásban, álcázva a virágzó mezőn:
Magyar harckocsizók és lovastisztek egy vadászbombázók által felrobbantott T-34/76 roncsait vizsgálják:
Egy magyar Hetzer a kövérfüvű legelőn:
-
HunButyok #1528 Sziasztok!
És igen!
Elkészült a világ első új objektumokat használó RCM 3.0 első térképe, amin hamarosan egy MP mission lát napvilágot (de csak nekünk saját használatra). Pár screenshot-ot majd berakunk belőle Hawk-kal.
Az 1944-es nyári Erdélyi térkép csodazép lett: virágzó mezők, kis házikók, hegyek, fenyők sziklák...
Axon generális, maj dvárom észrevételedet a 3.0 térképelemeiről ha fenn lesz a srceenshot.
Amúgy Axon generális nem tanultam meg hogy a Führer parancsait követni kell mindenáron a suddenben?
Ezt apály amiatt írtam.
Sőt a többi Fall Gerlb-es pályán mégdurvább lesz: ha pl. csórni akarsz tarackot a szövetségeseidtől, akkor kiírja a game hogy vesztettél... :P
Úgyhogy mindig azt csináld a game-ben amit feladatul kaptál... Se többet, se kevesebbet! ;)
Minden jót, és maj dszámolj be a hibákról, ha valami nem megfelelő a game-ben...
Köszi szépen.
Jó játékot kívánok!
-
HunButyok #1527 nem kell leereszkedni a magaslatról... neke dnem a várost kell elfoglalni! nem követed a parancsokat? Kis huncut... :P
neked ott kell leni és megfogni a francia konvojt... -
#1526 Amikor már én is leereszkedek a magaslatról, hamar eltünik az arcokról a magabisztos mosoly:
-
#1525 Megindul az agyaggalamb lövészet:
-
#1524 Deszantos alakulatom megérkezik:
-
#1523 Végre sikerült belepillantanom a Fall Gelb pályába. Elsőre nagyon tetszik. Most végre haza is viszem és otthon is tolom:
-
HunButyok #1522 Tegnapo ismét multiztunk...
A két olasz hegyhadosztály azt a parancsot kata, hogy a délen állomásozó két francia hadsereget feltartóztassa. sajnos ez nem sikerült nekik:
Egy magányos páncéltörőágyús olasz tüzéralakulat:
A francia hadsereg könnyűharckocsijai a benzinhián ymiatt megtorpantak a végső cél előtt:
Egy valós kép: egy Char B1-es nehézharckocsi és a kísérőgyalogság:
Ez egy 1939-es kép: francia egységek egy hadgyakorlaton:
Ez pedig egy 1939 őszi lengyel kép: ami nt látható: Polski-Fiat 621L teherkocsik és könnyűharckocsik akcióban valahol Mlawa környékén 1939 szeptember 14-én.
-
#1521 Ne haragudj, de nem volt időm rájuk. Nagy volt a rohanás és ami kis időm volt, azt meg a Blitzkrieg 2-re szántam, mivel az ottani közösségnek is tartoztam egy rakás ígérettel.
Próbálom magam utolérni és tesztelni a pályákat. -
HunButyok #1520 Én sajnos csak egy screenshotot tudtam készíteni két életmentés között :D
Ez a kép egy sikertelen francia gyalogos támadás első pillanatát ábrázolja. Amint látjátok, egy első világháborús eredetű Char 2C fedezi a francia támadást. Sajnos eme támadás eléggé merész volt a géppuskákkal, ágyúkkal megerődített nyílt utcán... hamarosan a támadó katonáimnak csak a vérző hullái borították az aszfaltot. -
HunButyok #1519 Amúgy, valóban a reális francia egységelosztás nem volt szerencsés... A farncai nehézharckocsik lassuak voltak és gyakran meghibásodtak, és kevés is volt belőlük. A francia katonák gyengén kiképzettek voltak. A francia tüzérség veszte után a városban megpecsételődött a francia védelem sorsa.
Pár érdemleges francia akció:
rövi dideig elérték a farncia csapatok az északi gyár környékét, de stabil hídfőt nem tudtak ott kiépíteni.
Egy utcát pár percre sikeresen birtokba vettek, de megtartani nem tudták azt sem. A francia védekező fegyverek elégtelen mennyisége és működési problémái miatt. A ygorsan mozgó német könnyű harckocsikkal nem volt bírás... a Char B1-eseket, Somua S-35-ösöket megkerülték a 38T-k és Panzer I-II-III-asok és az őket kísérő német gyalogság robbantotta fel őket gránátokkal, páncéltörő puskákkal, esetleg a tüzérség vagy a bombazápor végzett velük.
A Char B1-esről egy vicces sztori: az egyik mellékutcában megállt a franci anehézharckocsi és körülbelül 5 német páncélos lőtte közvetlen közelről, de kárt nem tudtak benne tenni. A Char B1-es mint egy korai Tigris sorra szedte ki a német csodabogyó tankokat, ám a német tüzérség sikeresen felrobbantotta a magányos vadászt.... :(
Igencsak valós csata volt, átéreztem a farnbciák sorsát 1940-ben. -
HunButyok #1518 És mi a helyzet a pályákkal maiket küldtem Axon? -
#1517 Jók a képek. Szeretem ha mások is tolnak be képeket, mert ilyenkor mindig hangulatba jövök és kedvet kapok a játékhoz.
Az RCM 2.7-et meg csak akkor adjátok ki ha tökéletes lesz. -
#1516 Egy kis folytatás::D
Egy Pzkw III örzi az utcát:
A Whermach ellentámadás elindult:
és végül sikerült lekapni egy kis játékhangulatot is...:)
Ja és elfelejtettem említeni hogy egy RCM 2.7es beta verzióval játszunk a mi egy halom
új egységet és új hangeffekteket tartalmaz
Persze idővel letölthető lessz,de még csak nekünk van meg hogy tudjunk
játszani -
#1515 Na,készítettem pár screenshotot a mai multi csatáról ami Franciaország eleséséről
szólt.És valóban el is esett:D
Egy szép kis francia-német városi csata volt.
A kezdőcsapatom egy része
Egy sikertelen bombázás,mert rossz volt az ellenséges tüzérség helyzetének
koordinátái:D
Bütyök támadja a frontvonalam:
pak40-el szétköttem egy francia Somua S-35-öt:
-
Salvaje #1514 Sebaj, legalább ujabb egységeket tudunk kilopni belőle!
:D
Sajna az RWM játéktechnikailag eléggé gyehennán muzsikál, gyakorlatilag semmi köze a valós harci helyzetekhez.
A sudden Strike 3-ról meg annyit, hogy vaszleg ugyanazon a 3d-s módszeren fog alapulni, mint a Codename Panzers. Vagyis elbúcsúzhatunk, a 200 tankból álló páncélos rohamoktól. :(
-
#1513 -
#1512 Csináltam két képet:
-
#1511 Nem akarok totál ünneprontó lenni, de mégis bejelentem, hogy közben elkészült az RWM6.7-es mod is.
Már ki is adtak hozzá egy patchet 6.71 verziószámmal. A 6.7-es mod már final verzió.
Jövőhéten - 7 évnyi várakozás után - megjelenik a Sudden Strike 3, de azért jó látni, hogy még mindig készülnek modok a sud2-höz is. -
Salvaje #1510 Üdv.
Ezen örömteli események mellett - aminek persze én is részese vagyok - az RCM fejlesztése tovább folytatódik.
Emellett rengeteg új MP pálya is fog készülni.
De ezt úgyis tudjátok. Mit tépem én itt a számat? :D