2389
Sudden Strike mindörökké
  • HunButyok
    köszönjük
  • Axon
    Holnap megpróbálom felrakni.
  • HunButyok
    amit látsz az egy japán Ho-Ri páncélvadász. Ami az alsó képen van az egy csodálatos zsákmányolt SZu-85-ös.

Huhh, na akkor a legnagyobb sue file kéne... az a Su-85 nagyon elvarázsolt engem :) figyu:? mediafire-re felrakhatnád azt a sue-t... Hireteln nwem tudom melyik lehet az egységek mekkája a két fájl közül, ezért ha megkérhetlek, mindkét nagy file-t rakd fel mediafire-re... Amikor feltölti, megadja a linket, amin el tudom érni...

Előre is köszönöm :)
  • Axon
    Itt pedig ugyanaz a pálya HS2-ben:

Hirtelen nem is tudnám megmondani milyen egységet látok. Elsőre egy Elefántra emlékeztet, de ennek forog a tornya.
  • Axon
    Véletlenül rátaláltam a két képre a vinyómon.
    Sztálingrád hs1:

Azt a zsákmányolt SU85-öst érdemes nézni.
  • Axon
    A 32.sue file mérete a legnagyobb 74 mb, ezután pedig a common.sue következik a maga 66 mb-os méretével. Azt tudom, hogy a hidden stroke 1 pályáit el lehet indítani a Hidden Stroke 2-ben (ezt hiányoltam én az rcm-ben, hogy az RCM 1.x pályái nem indulnak el az RCM 2.x verziókkal.
    Azt viszont megfigyeltem, hogy némely egység a pályán nem ugyanaz a HS1-ben és a HS2-ben. Volt is erről két képem, ahol ugyanazt a pályát indítottam el HS1 és HS2-ben és 1-2 egység teljesen más volt (eredetileg HS1-hez készült pálya volt). Ez például egy német pályán volt és volt egy zsákmányolt orosz tank is a csapatban, na az teljesen más egység volt a két indításnál, ha jól emlékszem a HS2-ben nem is orosz tank volt, hanem talán zsákmányolt szövetséges egység.
  • HunButyok
    Óh, köszönjük szépen... nbekünk alegnagyobb méretú sue kiterjesztésű fájl kéne mert az tartalmazza az egységeket. Bár kérdés, hogy aHS1-ben van-e olyan egység ami a HS2-ben nincsen... mert abból mindent elloptunk...
  • Axon
    Itt van a Hidden Stroke 1 .sue filejainak listája:

32.sue
    asia.sue
    asien.sue
    asien_unit.sue
    beach_s1.sue
    beach_unit_s1.sue
    color_s2.sue
    color_w1.sue
    color_we1.sue
    common.sue
    franz.sue
    franz_unit.sue
    lang.sue
    lang2.sue
    lang32.sue
    menu.sue
    mount.sue
    mount_unit.sue
    russ1.sue
    russ1_unit.sue
    russ2.sue
    russ2_unit.sue
    sommer.sue
    sommer_s1.sue
    sommer_unit.sue
    sommer_unit_s1.sue
    sud.sue
    sud_unit.sue
    sww.sue
    sww1.sue
    sww1_unit.sue
    sww2.sue
    sww2_unit.sue
    winter.sue
    winter_s1.sue
    winter_unit.sue
    wuste.sue
    wuste_s1.sue
    wuste_unit.sue
    wuste_unit_s1.sue

Ha így is kitudjátok szedni belőlük az egységeket, akkor elküldöm azokat amelyek kellenek.
  • Axon
    Nekem megvan a Hidden Stroke 1 eredetiben (megvettem). Ha van valami tárhelyetek, vagy jó nagy email ládátok akkor el tudom küldeni.
  • Salvaje
    No sikerült kilopnunk pár olasz és francia repülőgépet, meg sok más egyebet a HS2-bül.
    Hamarosan belekerülnek az RCmbe.

Ezzel ismét tolódik az uj verzió elkészülte :D
  • HunButyok
    Axon! neked nincsen meg véletlenül a Hidden Strok e 1 ami a sudden 2-hüz volt kiadva? teháét nem az önálló HS2-re gondolok... mert kíváncsiak lennénk, hogy abban milyen egységek vannak és kilophatók-e...
  • HunButyok
    Screenshotok hamarosan!
  • HunButyok
    Amúg yvan egy német páncélosalakulat akiknek mindig kifogy a benzinje.. valószínűleg vanm egy olyan script, ahol az adott csapatot elhagyják és más csapatot kapnak. Annak a csapatnak viszont nem tudok benzint berakni, mert nem tudom, milyen caspattá alakulnak... megkeresni meg lusta vagyok... Mivel át kén enéznem az összes scriptet és csapatbeállítást... de nem is baj: legalább azt az egy csapatot könnyű lesz kivégezni, vagy esetleg páncéltörőpuskával megszerezni a járműveket. Meg amúgy is alig volt már németeknek benzinje 1945 elején nem? tahát így viccesebb kicsit. Ja a V2 térképén módosítottam, vannak rajta fasza kikötők és egy szövetséges reptér is amit elfoglalnak német ejtőernyősök ha nem vigyázol... Meg a kezdő városodat is beveszik a nácik, úgyhogy azona részen egy gyors evakuálással kell kezdeni a missiont... De semmi baj: az amerikai személyhajókba belefér 50 ember.
  • HunButyok
    Holnap dumálunk Hawk!
  • Hawk06
    Bütyök:
    Kiváncsi vagyok az SS2 átalakított mapjaira,ha emlékeim nem csalnak jó campaign pályái voltak.
    Ma érkeztem haza ugyhogy közelebbröl kell egyet multizni :D
    Ja és BÚÉK mindenkinek
  • Hawk06
    Na kipróbáltam a HS2 APRM-t nagyon tetszik és a RWM-vel ellentétbe reális csak egy kicsit hiányos,alig van egy pár repülőtipus benne,a tankrészleg viszont nagyon jól ki van dolgozva.Nagyon szépek a sémák is,most töltök le valami új mapokat hozzá...
  • Hawk06
    idézet...
  • Hawk06
    Üdv.
    Örömmel olvasom hogy mp pályákat is tesztelgetsz :D,vegyél fel msn-re.A CWC-re viszont nem tudok igérni semmit én inkább világháborus vagyok,de talán azt is kipróbálhatnánk
  • HunButyok
    megoldjuk! ;) Valamikor biztosan.

Igen, akkor neked az eggyel régebbi beta verzió van meg az RCM2.7-hez. Rájöttem, hogy valóban. N amajd felü,lírjuk a megfelelő fájljaidat. Szerencsédre csak a kicsi fájlokban van eltérés nálad, ezért gyakorlatilag pár perc alatt orvosolható a problémád... Asszem... :$

Amúgy vigyázni kell a SS2 pályák átkonvertálásával, ugyanis benzint kell rendelni minden járműhöz. Ami nem bonyolult, mert be kell állítani, hogy adott csoportnak miondig legyen benzinje... van rá script. De van amikor más script kinullázza a feltételt, amihez hozzárendeltem az állandó "benzinfejadagot". Ezért volt az, hogy egy óra után elfogyott a német tankok benzinje... De kijavítottam és más feltételt adtam nekik: ha van nullánál több player egység, akkor mindig legyen benzinje a náciknak...
    Most úgy tűnik hogy minden oké, mondjuk raktam be a játékosnak még 3 DD-Shermant és 2 LVT-t is, mert úgy is nehéz volt a game, hogy nem volt benzinje a náciknak.. most hogy nem fogy ki a Tigrisekből a benzin, egyenesen hátborzongató lesz... LOL!!!!
  • butuska66
    HunButyok kipróbáltam a ss2 feldolgozásaidat. Sajnos egyik pálya sem indult.Verziómban van a hiba. Nem tudom melyik RCM verzió alá készítetted. Nekem sajnos 2.6 van meg némi 2.7 extrával.

A mWaw ss rs játék mod-jával szívesen kipróbálnám milyen lehet a "társas játék". Van kedvetek és időtök egyszer szervezhetnénk egy jó kis multi meccset. Viszont egy sima CWC játékban is benne lennék mi a vélemyétek?

• HunButyok
    Képzeljétek, a V2- című SS2-s pályát feldolgoztam RCM-ben... A legkedvesebb sudden pályám egyszerűen szuper lett RCM verzióban.

Van 3 GMC DUKW (Duck) teherkocsi, na ők a győzelem kulcsai. Komolyan mondom: velük át tudsz kelni a folyókon és egyéb vizeken, tudos velük szállítani a lőszer, benzin és pótalkatrész utánpótlást, a szigetről tudod vele evakuálni a tüzérséget, egyszerűen csodás. A "Kacsateherautó" lett a kedvenc Sudden egységem. Pár screenshot érkezni fog.
  • HunButyok
    Itt most darál a tüzérség, de nagyon...
  • butuska66
    Sudden Strike 2. részét elöbb ismertem mint a többit.De a Blitzkrieg sorozatt után nem tünt olyan durvának a sudden 2-ben a tüzérség. Még nehezebb fokozaton se. Sudden 2 német és orosz pályái egész könnyűek voltak kivéve mikor felfedeztem egy-egy scriptelési hibát ilyenkor kezdhettem elölről. Szövetséges pályákat nem ismerem de ami a német pályákon roppan boszantott az volt hogy egy közepes méretű pályának kb 30% volt harc a következő pálya ugyanaz a térkép de itt már a kimaradt 40% zajlanak az események a térkép többi része szinte csak dísznek volt.

Egyébként nem szeretnék indisszkrétnek tünni, de melyik pályát fogod átkonvertálni rcm alá?

• HunButyok
    Helló mind 'N' kinek!

Eddig azt hittem könnyűek a Sudden 2 pályái... vag ylehet, hogy csak az RCM miatt lettek olyanok amilyenek, mert nagyon nehezek lettek!

Első megfigyelés: az egységek reálissága miatt a játékidő valahogy gyorsabb lett: vagy téed olnek meg gyorsabban, vagy Te az ellenséget gyorsabban. Ezt majd kifejtem :)

Második: a lötávok miatt igazán "Long Range Mod" lett az RCM:
    Emlékeztek az amcsi campaign negyedik pályájára? Amikor át kell menni egy kis folyón és ott van egy vár... abban Flakok, és Tigrisek meg vadásztigrisek védik... Az amcsikkal partraszálltam és elfoglaltam az üres Tigrist és királytigrist a parton, egyszer csak arra jött egy német katona, aki meglátott... egyszer csak eltűnt a Királytigrisem... Lőttek a 105 mm-es tarackok... az nem írthatta ki szuegénykémet... akkor mi? Másodszorra is betöltöttem és beírtam a kódot amivel látom az ellenséget... és képzeljétek semmi nem lőtt a várból... Mondom ez nem lesz jó... mergnéztem hátul a tarackokat... azok lünek de nem úgy... akkor láttam a pálya leghátulján a két Vadásztigrist... egyik pont úgy vol telhelyezve véletlenül, hogy direktbe oda tudott lőni a vár elé... (Hangsúlyozom, véletlen, hogy légvonalban sem fa, sem ház nem volt előtte...) Szóval képzeljétek: a vadásztigris a 128-as pálya több mint 3/4-ét átlövi, és 100% a pontossága a 128 mm-es lövedéknek...
    Lőtávokkal tudtam hogy izgalmasabb lesz a cucc,mert ahol az oroszokkal kell átkelni a Dnyepperen, ott is a pálya egyik végéből lövöm a pálya közepénél lévő német harckocsikat az ISU-152 és ISU-122 lövegeimmel, meg a Sztálin tankokkal...

Harmadik észrevétel a Sudden 2-höz képest: itt sokat érnek a repcsik... Egy német Focke-Wulf-ot alig tudtam lelőni... miközben ő vígan gépágyúzta a gyalogosaimat... (kb 40-et kinyírt)

Negyedik észrevétel: a tüzérség nagyon aprít.. az amcsis pályán a partra esett egy 105 mm-es lövedék és meghalt 10 emberem... RWM-ben ez a lövedék 10 emberből egyet sebesít meg 10-ig...

Na, majd jönnek észrevételek... M amég pár sudden 2-s pályát átkonvertálok Resource War-RCM2.7-be...

• HunButyok
    Pár bölcs közmondás-szólás a következő esztendőre:

Lassan suddenezzél, tovább tart a küldetés!

Jobb ma egy suddenparty, mint holnap egy túzok!

A hazug embert előbb utolérik ha megvan az IP-címe!

Bolond lyuk az alagút a játékban!

Amilyen a játékos olyan a sudden meccs!

Sok T-34-es Tigrist győz!

• HunButyok
    Boldog új évet kívánok mindenkinek!
    Remélem jövőben is ropognak mindannyiótoknál a fegyverek, csörögnek a lánctalpak!

• Salvaje
    Gyerekek, január 17én lesz egy éve, hogy belefogtam az RCM továbbfejlesztésébe.
    Ezidő alatt a bent lévő egységek megduplázódott, kb. 15-20 uj pálya készült.

Ami az 56os modot illeti - először el késze valakinek készíteni Budapestet.

Amit persze már én is legalább 4-5x elkezdtem, de időm mocskos kevés van manapság ilyenkre. Másra se nagyon.

Azért a mai délutánt rászántam ismét az angolokra.
    Nem tudom mikor lesz készen - talán soha. Mindig van uj ötlet, mindig akad egy-két új egység, amit bele lehet rakni. Ha elfogynak a nagy népek következnek a kicsik.

És egy igy tovább.

Örömmel tapasztalom, hogy egyre többen csatlakoztok. Ez egyfajta elismerése a Modba fektetett egyéves munkámnak.
  • Axon
    Megnéztem őket. Először is elnézésed kell kérnem, ezek tényleg nem játszható pályák. Leszedtem őket egy oldalról de nem néztem meg őket. Ezek csak sima üres map-ok az editor számára.
  • butuska66
    Az első csomagban mit küldtél egy ssm file volt a többi zip, ace kiterjesztésű volt mit megpróbáltam kicsomagolni. Egyébként a buccaneer map-ra gondoltam mikor a példát írtam , de a többi map is több adatból állt.

Bkportal-ra terveztem feltenni ha elkészül bár egy kis technikai probléma merült fel amivel nem tudok egyenlőre megbirkozni, de igyekszem
  • Axon
    Huh, nem egészen értem a kérdésedet. Konkrétan melyik pályáról van szó?
    Tudtommal amit küldtem az mind .ssm kiterjesztésű pálya, amit simán be kell másolni a singleplayer alkönyvtárba.
  • Axon
    Honnan lehet letölteni az a blitzkrieg pályát (majd ha elkészül)?
  • Axon
    Szerintem jöhet az 56-os mod, tényleg egy kis hungaricum lenne. Egyébként más játékok mintájára fiktív küldetésekkel is fel lehetne túrbózni. Mondjuk átáll a teljes magyar hadsereg, vagy álombeli küldetésként megérkezik a nato hadserege.

Erről a kínai játékról nem hallottam még, de a kilencvenes évek második fele után megjelent egy táblás stratégiai játék, ahol a magyar hadsereggel kellett visszaverni egy román támadást, és akár elfoglalni egész romániát, mindez a 90 években játszódik a mai technikai szinten. Az ok a trianoni szerződésben a román követelés a tisza vonaláig. Mindezt nem valami magyar nacionalista garázsműhelyből került ki, hanem egy táblás startégiákkal foglalkozó külföldi kiadó jelentette meg. Az 576 Kbyte újságban olvastam róla annó egy cikket.
  • butuska66
    Axon mester köszönöm a pályákat.

Az lenne a kérdésem ha egy pálya töb adatból áll /pl 2 col, 2 hot,2pck ,2telepitésí infoból áll) hogy kell elindítani. Az említett telepítési infoban semmi leírás sincs.

HunButyok ha a kínai játékra lenne reflexió akkor az 56 mod-ot megdobhatnád egy tibeti hadjárattal ugyanis TELJESEN VÉLETLENÜL majdnem egy időben volt egy kínaellenes felkelés a mi 56-unkal
  • HunButyok
    Figyu: az 56-os mod inkább csemege lenne, messze nemolyan nagyvonalú dolog mint pl. a 2.7 vagy méginkább a 3.0

Ez csupán egy kis főhajtás, meg hát magyarok vagyunk vagy mi a szösz nem? Politikai hozzáállástól függetlenül... meg akkor igazán mondhatnánk, hogy van egy játék ami nekünk szól...

Amúgy van eg ykínai stratégiai játék ami arról szól, hogy 1956-ban a hős vörös katonáknak le kell verniük a fasiszta felkelést Magyarországon... Egyik kollegám mesélte. Ismeri valaki ezt a játékot?
  • butuska66
    Don-kanyaros pályán sikerült megszereznem a földsávot védelmi vonalnak.Izgatottan vártam mi fog következni.....Hát nem áramkimaradás volt a házban. Pechemre nem csináltam mentést. Hát kikészültem az tény. Hülye Platoon & Blitzkrieg beidegződés hogy nem szoktam menteni..

Következzék maga a pálya. Adok Axon szavára hogy a katyusa mellett szinte játszhatatlanul nehéz lenne a pálya. Szerintem azért megoldható lenne a drámaiság és a realitás. PL: beténnél néhány plusz magyar egységet miket a játék első percében lesöpörne a katyusa tűz s a jelenlegi egységekkel folytatódna a játék. Plusz néhány katyusa rakéta csapodna olyan részére a falunak hol nem állnak az emberek. Persze nem tudom hogy ez mennyire kiviteelezhető.

56-os mod-ot én is vegyes érzelmekkel fogadom. Egyszerűen nem voltak akkora harcok hogy az élvezhetően játékra lehetne vinni. Míg nem jöttek be a ruszki tankok szinte elenyésző emberi veszteségek voltak.
    Igazán nagy veszteségek 56 utánn következtek be a Kádár megtorlás évei alatt.

Most egy kis off: Blitzkrieg1 alá készül egy Árpád-vonal c pálya
  • HunButyok
    Amúgy ismét szolgálhatok jó hírekkel.

1. Egyre jobban bővül az RCM közösség kis hazánkban.
    2. Az RCM2.7 2008 első nagy szenzációjának ígérkezik pár külföldi fórum szerint.
    3. A 3.0-n folynak további séma variálások, illetve új sémák kidolgozása.
    4. Kis közösségünk minden tagja egészsége snemzettudattal megáldott egyéniség, ezért arra jutottunk egy gyors szakmai megbeszélés alkalmával, hogy 2008. október 23-ára meg fog jelenni egy Freedom Fighter Mod (egyelőre csak én hívom így) amiben csak a 3.0 városi sémája lesz, és csak két nép lesz benne: magyar és orosz. 1956-ig fog tartalmazni egységeket (BTR-120, T-54, T-55, T-34/85, Gaz-66, Su-100, Isu-152, IS-3). Gondolom kitaláltátok, hogy milyen mod lesz ez.
    Ha Slyder, aki egy külföldi srác besegít nekem a campaign készítésbe, akkor készül hozzá egy 1956-os magyar campaign is. Ez egy pici mod lenne a Resource mod-hoz amit szerintem külföldön nem fogadna nagy érdeklődés, de szerintem Ti kedves barátaim el lennétek ragadtatva tőle ;)

u.i: Salvaje! Remélem nem baj hogy kiszolgáltattam eme bizalmas információt...
  • HunButyok
    Axon! Csak a szovjet sergeant-eket fogd el, a tisztekkel nen próbálkozz, azokat nyírd ki... :D
  • Axon
    A karácsonyi 4 nap alatt sikerült újra tolnom ezt a pályát és most következik majd az ellenséges tiszt elfogása, nagyon kíváncsi vagyok rá. A kezdeti apróságok után, most nem ütköztem problémákba a pályával kapcsolatban.
    Mivel megint az elejétől kezdtem a pályát, így most jobban odafigyeltem a szövetséges német egységekre is. Remekül harcoltak és nem is lett volna gond az orosz tankok feltartóztatásával, hanem az orsz tüzérség egy-egy telitalálata tizedelte keményen soraikat, annyira, hogy most is megsemmisült az összes német tank. Így viszont tényleg a véletlenen múlik, hogy maradnak-e ott német egységek, vagy nem.
  • Axon
    Abból a bizonyos pályából két verzió készült. Egy veryhard és egy hard. Exkluzív pályáról van szó, mert direkt nekem van címezve minden üzenet a magyar nyelvű verzióban.
    Az első verzióban bizony kemény katyusatűzzel indul a pálya, annyira keménnyel, hogy mindig megsemmisült majd a teljes hadseregem, ezért kértem módosítást. Az is gond volt, hogy a szövetséges német páncélosok is hamar felmórzsolódtak, így kaptam két magyar stugot is pluszban. Az ágyúk mellett található lőszeres ládákat nem tudták elszállítani a teherautók, így még kaptam néhány lőszeres láda szállítására is alkalmas teherautót. Ennyi a módosítások története. Ezt a két pályát is szívesen elküldöm, ha kellenek, bár akkor neked a könnyített verzió megvan, így csak az első nehezebb verziót küldöm ha kell.
    Egyébként ezúton üzenem HunButyoknak, hogy a teherautók szerintem az első verzióba is kellenének.

Nem tudom, hogy vagy vele, de a magyar hangok mellett, igazán jó volt magyar nyelven olvasni a hadműveleti parancsokat is.
  • Axon
    Örülünk, ha találkozunk még hasonló fanatikusokkal, így talán nem tűnünk annyira őrültnek :-)
    Őszinte tiszteletem, hogy végigtoltad a CWC-t, az igazán kemény játék.
    A WaW moddal kapcsolatban tudok segíteni. A sudden-strike-maps oldalról letölthető 3 pályán kívül van még nekem 19 pályám ehhez a modhoz. Ha privátban adsz egy email címet, akkor elküldöm neked.