Arsenal

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Fasza ..kezdődik előlről minden

Next PC upgrade: 2022

Iwobit se hagyjuk ki, nekem nagyon bejott a jateka
most amugy azt erzem h papa jo uton jar ismet ezzel h sok fiatal tehetsegunk van, wilshere ota nagyon ellett felejtve az utanpotlas
remelem kapnak is lehetoseget es nem csak lkban
Sabcsee
Na, lezajlott a Chelsea meccs előtti főpróba, vége van az Emirates Kupának. Kaptunk egy kis képet a csapatról a jövő szezonra nézve, bár remélem MINIMUM egy igazolásunk még lesz.
Pár következtetést azonban már most le lehetett vonni:
- Én eddig Cech-től annyira nem vagyok elájulva. Igaz, hogy a csapatok annyira nem dolgoztatták meg, de nem láttam azt az atom magabiztosságot a kijöveteleknél. Viszont tényleg sugároz némi nyugalmat, és jól irányította maga előtt a Chambers-Gabriel kettőst, akik teszem hozzá még soha nem játszottak együtt és azért csak lehoztak egy clean sheet-et.
- A jobbhátvéd poszton lesz a legkiélezettebb küzdelem, a középpálya mellett ezen a poszton állunk a legjobban. Debuchy jó, megbízható védő, de valahogy Bellerín-ben rengeteg a fantázia és támadásban abszolút felülmúlja a franciát. Úgy látom, hogy az öreg is a spanyolt favorizálja jelenleg.
- A mai meccsen Chambers teljesen lenyűgözött és bebizonyította, hogy ez az ideális posztja. Gabriel sem volt rossz, de számomra még mindig elég ideges, görcsös és nyers, hiába javítja ki egy mesteri szereléssel a korábbi hibáját általában. Még mindig nem rossz a Kos-Merte páros, de én Chambers-t kezdetném Koscielny-vel, a német már szerintem kevés (főleg a BL-ben).
- Kell egy DM Coquelin mellé/elé. Arteta-t nagyon kedvelem, de már eljárt felette az idő, ma olyan szinten átjáróház volt vele a középpálya, hogy rossz volt nézni (ráadásul a 169 centis Cazorla volt mellette). Ha Coq lesérül, akkor lőttek a szezonunknak. Remélem tanult Wenger a tavalyi hibájából, amikor nem vett csere CB-t és Monreal tolta ott kényszerből.
- Wilshere kicsit felemás volt. Az elképesztő cseleket és megindulásokat sokszor követték kisebb hibák, labdavesztések. Igazán a posztját sem találja a Papa, nem rossz ez a tükörszélső poszt, de azért a box-to-box kp jobban állt neki.
- Özil fantasztikusan játszott mindkét meccsen, őt nem szabad kivenni az irányító posztról. Ez a szezon az ő szezonja lesz !
- Na meg Oxlade-Chamberlain-é. Kibaszott gyors, jól cselez, mer távolról lőni, ráadásul bivalyerős, mindene megvan ahhoz, hogy ő legyen a PL egyik legjobb szélsője, csak a sérülések kerüljék el ! Muszáj beépíteni a kezdőbe, ez az idény végre meghozhatja neki az áttörést.
- Reine-Adelaide. Ha van poszt, ahova biztos nem kell igazolnunk, akkor az a támadó középpálya. 17 évesen így játszani a német második helyezett ellen és ilyen szép győztes gólpasszt adni nem semmi. A mozgása és az alkata picit Pogba-éra hajaz, reméljük hasonló karriert fut majd be ő is. Jövőre a ligakupa meccseken bizonyíthat.
- A torna csalódása: Akpom. Számomra legalább is. Nagyon vártam, hogy végre megmutassa mire képes, főleg miután Wenger kijelentette, hogy nem adja kölcsön, konkrétan 4. számú csatárnak akarja. Erre fel önző volt, rossz döntéseket hozott, nem csoda, hogy nem került be a kezdőbe. Alkatilag egyértelműen ő illene legjobban a játékunkba Welbeck után, de így nehéz lesz neki betörni még a padra is.
- Walcott miatt még az idei csatárigazolást is feloldoznám. Továbbra is meggyőző azon a poszton, rengetegszer kitudták ugratni, jól mozgott be az üres területekre, a befejezései is korrektek. Nyilván nincs olyan jó mezőnymunkája mint Giroud-nak, de egy bajnoki címért küzdő csapatnak egyszerűen nem lehet olyan egydimenziós csatára mint a francia. Walcott lenne nálam a középcsatár, ha pedig felépül még Welbeck-nek is adnék egy esélyt, hátha csak a beépülés éve volt a tavalyi.

kaka

Solidus
az evertont is megruházták 😊 megint repkednek a pletykák hogy ki jön - ki megy,de szerintem nem is jön senki és nem is fog elmenni senki.

.:SOLIDUS:.

grebber
Arsenal - Szingapuri vakok 4-0

Akpom 3-at vert + Wilshere

Sabcsee
Talán nem is olyan nagy baj. Idén már 29 lesz, és 35 millió euró elég sok egy olyan játékosért, aki még nem bizonyított top bajnokságban.

Csatár érkezésére amúgy sem nagyon számítok, 1 posztra ott van Giroud, Welbeck és Walcott. Bár most olyan pletykák vannak, hogy Benítez nem tart igény Benzema-ra, mert CR-t akarja középcsatárként játszatni. Ebben az esetben tuti rárepül Wenger Karim-ra, csak kérdés, hogy kit küld el akkor a 3 emberből ( én Giroud-t tenném ki, Welbeck-et kell megtartani a HG szabály miatt).

kaka

nah Jackson Martinez se lesz soha arsenalos 😞 fack
Solidus
most pedig jöhet Vidal,kapus poszt sok éves nyomor után kipipálva!

Solidus
Sabcsee
Schneiderlin-nek jobban örülnék, de elvileg a MU-val tárgyal. -.-

kaka

Olasz lapok egybehangzó értesülései szerint az Arsenal a Copa Américát követően bejelenti a chilei Arturo Vidal szerződtetését a Juventustól. Az olasz bajnoknak állítólag azért kell eladnia a középpályást, hogy megerősítse a védelmét.

A Corriere dello Sport úgy tudja, Vidal eladása kényszerű lépés, a Juventus ugyanis klasszis belső védőt akar venni, első számú kiszemeltje, Mehdi Benatia pedig 25 millió euróba kerül. A Bayern München tavaly nyáron vette meg a tavasszal sérülés miatt nem játszó marokkóit, de közölte, ha valaki kifizet érte 25 milliót, viheti.
HIRDETÉS
A Juventusnak elő kell teremtenie a forrást Benatia szerződtetéséhez, és a La Stampa szerint erre éppen megfelelő lesz a Vidal eladásából befolyó 30 millió euró.
A Juventus olasz lapok szerint nem csak Vidalról tárgyal Angliában, Angelo Ogbonnáért a Southampton, az Aston Villa és a West Ham United áll sorban.
Solidus
A Sky Sports értesülései szerint a két angol élvonalbeli labdarúgóklub, az Arsenal és a Chelsea egyezségre jutott egymással a cseh kapus, Petr Cech átigazolásának anyagi ellentételezéséről.
A forrás szerint az Arsenal mintegy 14.3 millió eurónyi fontot fizet a Chelsea-nek a rutinos cseh labdarúgó átigazolásáért. A két klub egyelőre nem jelentette be, hogy megkötötték az üzletet.
Cechért cserébe a Chelsea eredetileg egy Angliában nevelkedett játékost is szeretett volna kapni a pénz mellett, de ettől az igényétől állítólag elállt.
A 33 éves cseh kapusnak még egy évig él a szerződése a Chelsea-nél, de Roman Abramovics klubtulajdonos hozzájárult, hogy egy általa választott csapathoz távozzon – a Mourinho-csapatban partvonalon kívülre szorult Cech hálás neki, hogy a választásába a nagy londoni rivális is „belefért”.
Cech már korábban megállapodott az Arsenallal, az ügylet megkötése csak a két klub megegyezésén múlik – vagy inkább múlott, ha hihetünk a Sky kedd esti hírének.

Sabcsee
Azt pletykálják, hogy a Chelsea csak akkor engedné el hozzánk Cech-t, ha mi bevonnánk az üzletbe Ox-ot...
Semmi pénzért nem adnám Chamberlain-t, Sterling és Wilshere után az angol válogatott nagy megmentője lehet a következő EB-n.

Cech-t viszont jó lenne megszerezni, végre világklasszis kapusunk lenne. Többi posztról elég nagy csönd van, én azért egy csatárnak és egy DM-nek örülnék.

jövőre elnézegetnék egy ilyen kezdőt: Cech - Debuchy, Chambers, Koscielny, Monreal - Coquelin, Wilshere - Ox, Özil, Alexis - Walcott

kaka

Sabcsee
új hazai

idegenbeli

kaka

Sabcsee
Bejött a papírforma és Alexis lett az év Arsenal játékosa. A második helyet viszont számomra meglepő módon Coquelin kapta. Szép dolog a francia váratlan berobbanása a csapatba, de nálam Cazorla a második.

Fantasztikus, hogy évről évre képes megújulni egy új szerepkörben, először Özil érkezése miatt kikerült a szélre, majd idény elején már egyre kevesebbszer volt a kezdőben. De amint Mesut lesérült Santi remekül pótolta, sőt még sokkal JOBBAN mozgatta a csapatot és diktálta a tempót. Amikor Özil felépült akkor egyel hátrébb küldte Wenger, hogy helyet találjon a németnek és Cazorla talán a legjobb félévét produkálta nálunk.

Tehát, ha választani kéne, hogy jelenleg ki van nagyobb hatással a Arsenal játékára és gondolkodás nélkül Cazorla-t mondanám Özil helyett.

kaka

jövőre is bekéne húzni az FA -t 😄 szép volt !
Kiegészíteném, hogy szerintem kell egy klasszis középső védő! Merte már elég gyenge és jövőre nem erőltetném kezdőként.

ARSENAL&POKER

Kaplan
Valahogy én is így érzem. Ott voltam a PECSA-ban, szép volt, jó volt, de semmi több. Tükörsima győzelem, osztálykülönbség a két csapat között. Persze ilyenkor nehéz kérdés, szurkolóként, pisáljunk vért és legyen izgalom, aztán benne van a bukás lehetősége, vagy nyerjünk fölényesen.

Rekordot állítottunk fel, de ez egyelőre továbbra is középszer. Jövőre egyszerűen muszáj versenyben lenni a bajnoki címért, illetve túljutni a kibaszott BL nyolcaddöntőn. Tökéletesen hasonló szezont futottunk az előzőhöz képest, csalódás, hogy nem mentünk rá jobban a második helyre...

TOVÁBB-TOVÁBB!

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Sabcsee
Így a szezon végeztével, megpróbálom összefoglalni az idei év pozitívumait és negatívumait.

Pozitívumok:
- Szczesny kispadra ültetése. Ígéretesen indult a lengyel pályafutása nálunk, de 2 éve leállt a fejlődésben. A sok rossz teljesítmény mellé pedig iszonyat beképzelt és bevallottan nem tud felpörögni a kis csapatok ellen. Ospina jó volt vészmegoldásnak fél évig, de sajnos ő sem az a szint ami nekünk kell. Tehát jelenleg van KAPUSKÉRDÉS. Nyáron minden áron meg kell szerezni Petr Cech-t
- Bellerín. Egy újabb Wenger baby, elképesztő fejlődésen ment keresztül idén. A BVB ellen még a hajamat fogtam miatta, de szépen, fokozatosan teljesen kiszorította Chambers-t és a csapat elsőszámú jobb hátvédje lett. A. Cole óta nem volt ilyen jól támadó szélső védőnk. Borzasztó nehéz döntés lesz, hogy jövőre ki legyen az első számú RB.
- Nacho Monreal. Bevallom engem az első másfél évében nem győzött meg egyáltalán, de idén a védők közül ő hozta a legstabilabb teljesítményt. Helytállt belső védőként, a bal oldalról pedig sikerült kiszorítania kis kedvenc Gibbs-et.
- Cazorla, mint MÉLYSÉGI IRÁNYÍTÓ. Wenger többek között ezzel a húzásával mentette meg a szezon végét. Cazorla hátravonásával, és Ramsey szélen játszatásával megtalálta a megfelelő balanszot. A spanyol sokkal fegyelmezettebben játszik, mint a walesi, jobban tartja meg a labdákat és remekül diktálja a tempót.
- Coquelin ! A rengeteg sérülés miatt Wenger megadta az esélyt neki és ő élt is vele. Meghozta a keménységet és az erőszakosságot a középpályára.
- The OX. Meglepő lehet sokaknak, de idén amikor egészséges volt, akkor mindig csapatunk egyik legjobbja volt. Dinamika, sebesség, erő. Jövőre remélem végre elkerülik a sérülések és megtudja mutatni, mit tud.
- ALEXIS. Nem kell sokáig ragozni, az év játékosa.
- Özil szerepköre, és mentalitása. A felszedett izmok mellé harcosság is jött.
- Theo hajrája.

Negatívumok:
- 4-1-4-1. Ezt a rendszert csakis Wilshere miatt erőltettük. Talán a rangadókon stabilabbak voltunk, de abszolút sikertelen próbálkozás volt.
- Chambers túljátszatása. Január környékére totálisan kiégett a fiatal angol. Az is bebizonyosodott, hogy jobb hátvédnek nem elég jó.
- A Monaco elleni hazai meccs.
- Flamini túl sokszor játszott.
- Welbeck. Összességében nem volt annyira rossz a teljesítménye és kicsit erős idesorolni, de Giroud 1x sem érezhette úgy, hogy veszélyben van a helye a kezdőben.
- Egyenetlen teljesítmény. Tavaly a szezon végét rontottuk el, most meg az elejét.
- Mourinho még mindig nem sikerült legyőzni.
- Walcott-tal még mindig nem tudtunk hosszabbítani.

Rengeteg kérdőjel van a jövő szezont illetően. 3 posztra kell hozunk embert: kapus, védekező középpályás és csatár. Igen, Coquelin remek teljesítménye ellenére hoznék egy klasszis DM-et, mivel 1 szezont ő sem tud lehozni egyedül ezen a poszton. A csatárkérdés érdekes, Giroud és Walcott tökéletes ötvözetét kéne megtalálni, talán Jackson Martinez alkalmas lenne erre.

kaka

Sabcsee
Örülök a kupagyőzelemnek, de messze nem volt olyan euforikus élmény, mint a tavalyi győzelem. Valószínűleg azért, mert a tavalyi volt minden idők egyik legizgalmasabb döntője (0-2-ról fordítani nem kis teljesítmény) és megtörtük a borzalmasan gyötrelmes 9 évig tartó kupa ínséget. A tegnapi győzelem inkább csak egy szépségtapaszt volt egy összességében közepes és csalódást keltő szezon után.

kaka

grebber
12 FA Cup győzelem ilyet senki nem csinált még. Legalább valami amiben egyedi az Arsenal!

<#taps><#taps><#taps><#worship>

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Solidus
ééééés megvan a kupa ismét ! 😊 szép volt! 4- 0

hova jutott a világ, hogy ennyi sportcsatorna nem adja le az FA döntőt hanem egy sorozatos csatornán lehet nézni.... ami gondolom az ország 20%-nak van...
szégyen
grebber
Gondolom olyasmi lesz mint a Torrentében a Realosok szerepe pár másodperc.

szerintem nem vagy egyedül 😊
https://youtu.be/kRDEhGV72QU?t=1m39s

Henry első szerepe ? 😄
Solidus
Ja tök jó...sport2 hd csati az amc meg sima sd. Logikus lépés, örűljön, hogy nézheti a buta magyar!

Ceofang
Koszi szepen Kaplan!
Kaplan
AMC fogja élőben adni.

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Ceofang
Sziasztok!
Ti tudjatok mar, hogy melyik magyar TV csatorna fogja kozvetiteni majus 30-an az FA kupa dontot? En csak a Sport2-n latom musoron, de ott csak 22:30-as kezdessel... 😞
Utoljára szerkesztette: Ceofang, 2015.05.18. 08:52:30
jól alakul a forduló, (go spurs) 😄
6unn3r
Alapvetően én nem is értem ezt a felállást. Hiába volt egész meccsen aktív Ramsey, szélsőként nem tudja úgy befutni a széleket, ahogy azt amúgy jól tudja Walcott vagy Ox. Cazorla nagyon hátra van vonva, Alexis meg már baromi kiszámíthatóan mozog be szélről lövőrést keresve, ráadásul sokszor tovább dajkálja a labdát, mint kellene. Özil istentelenül lusta volt megint. A kontrajáték katasztrófa. Giroud egyszerűen eltűnt Terry meg Cahill között, nagyon nehéz dolga volt közöttük. Welbeck vitt némi színt a játékba, csak későn állt be. Azt a helyzetet nem lehet a nyakába varrni, váratlanul került elé a labda. Viszont hülyét kapom Wenger kései cseréi miatt. Láthatóan nem volt fantázia a támadójátékban, hiába a klasszis játékosok. Nem értem Wilsherenek is miért nem ad lehetőséget, holott ha valaki nagyon érzi a pici, egyérintős passzos játékot, akkor az ő. Ráadásul kis termete miatt nagyon jól tud bujkálni a védők között.
Nagyon szeretem Wengert és tisztelem is, de kezdem egyre többet úgy érezni, hogy nem való ő már oda. Fene se tudja.

Arsenal Till I Die! Henry #14 Cristiano #7

nem láttam a meccset, de a leírtak alapján kísértetiesen hasonlíthatott a múlt heti che-mu 1-0-hoz

http://www.powerplaymanager.com/r57633

igen elé undorító volt a cselzi játéka, mondhatnánk szokásos murinnyó húzás, már nem 1x látni ezt tőle + kurtoá... agyfaszt kaptam h minden beadásra kijött, de mi azért is ívelgettünk
megint hiányoltam az átlövést, lehetett volna vagy 20x, lendületből tisztán, de inkább elívelték.. ez készít ki
ebben sz új arsenal korszakban nagyon ritka a bomba gól, ami régen kb 2 meccsenként volt😄
Solidus
szánalmas volt a chelsea öröme egy kiszenvedett döntetlen után(leparkolta mourinho a buszt)... hihetetlen,és ezek bajnokok.undorító játékkal.ami fix:welbeck,giroud mehet máshová.kéne már egy csatár,mondjuk jackson martinez.az biztos hogy a meccslabdát welbeck baszta el.a játék szép volt,a chelsea csak aszisztált,de a befejezés nagyon hiányzott.

Solidus
három 11est sem adtak meg eddig... viszont öröm foci van,csak nehogy találjon egy szerencsés gólt a chelsea.ettől a bírótól kitellene.

jaja egy 4-5 gólt remélem lövünk nekik 😊
Solidus
na,akkor ma itt az ideje egy kis chelsea verésnek... 😄

írtam pü-t
Kaplan
Én is, nem koccanunk a döntőn SG-sek? A szombati sajnos elég gyér volt, mármint a hely kegyetlen gyenge volt.

összesen ott voltam eddig, remélem most is ott tudok majd lenni
6unn3r

Arsenal Till I Die! Henry #14 Cristiano #7

Kaplan
Biztosan szerveződik, tegnap is volt, én is ott voltam. Bár az AnKert elvileg ugrott, most a Rácskertben volt, ami szerintem nem volt túl jó választás sajnos.

Villa lesz az ellenfél. Így valamivel könnyebb lesz, bár egy meccsen az nem fog kijönni, hogy jobb a csapatunk. Pool-Arsenalnak nagyobb hírverése lenne, de jó lesz ez is. Tavalyi kupadöntőhöz hasonló útwengeres meccsnézés szerveződik? ☺

most kivételesen igazad van, elbukni nekik a bajnokságot kész csoda lenne....
nekünk az fa kupa s a második hely megszerzése lenne a reális, és nagyon jó eredmény.
Aztán jövőre jöhet az fa + bajnoki cím 😄
grebber
Miért is? Most ezt tényleg meg kell magyarázni?

6 meccs van és mennek 10 ponttal. 4 meccsen ki kellene kapnia a Chelseanek,hogy utolérje őket az Arsenal (Arsenalnak meg csak nyerni)
Ez meg lehetetlen mivel 32 meccs alatt csupán 2szer veszítettek.
Tehát bajnok ennyi.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.04.19. 00:39:42

miért is bajnok a chelsea? majd ha jövőhéten megvernek minket akkor lehet ezt mondani
de én bízom, hogy legyőzzük őket 😊
grebber
Cselzi már bajnok .Nekünk még lehet vigaszdíjként az FA Cup. Remélem Aston Villa behúzza holnap, hogy könnyebb legyen.

2011 óta nme bírtunk velük, utolsó 6 meccsünkön még gólt se tudtunk szerezni, hátha a 8. egymás elleni meccset egy győzelemmel hozzuk le.