Half-Life 2 magyarítás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi a szövegkörnyezet? Vagy ennyi?
Igen, ez a fõ nehézség, ebben a fordításban. Amikor a HL2 kijön, akkor sokan fognak anyázni, hogy pontatlan a fordítás, de majd kijavítjuk...
fiddlesticks - (( sztaki szerint )) mehet a faszom ?
*hihi ** *
Írd inkább azt, hogy: Mijafasz???
Sokkal jobb.

Sokkal jobb.

Már öt százalékot is túlléptük, mindent bele...
Megint megy... Ki érti..
Most nekem se megy..
Attól félek még, hogy nehogy az legyen, hogy a szövegek kilógnak majd valami szövegboxokból...
Nekem megy...
Ti mit használtok amúgy szótárként?
Gyerekek, az én szövegeim tényleg nagyon, de nagyon durvák. Ha ez a játék csak elindulna, s kiírná ezeket a szövegeket, már akkor 10\10-es lenne forgatókönyvként... Ugyanakkor nagyon bajosan fordítható. De meggyürkõzök vele. Most már kezdek olyasmit is érteni, amit korábban nem értettem.
Why has the Combine seen fit to suppress our reproductive cycle?
Hirtelen erre sincs semmi jó ötletem...
Hirtelen erre sincs semmi jó ötletem...
Tomper keze munkáját dícséri...
Ha valami olyasmit találsz, ami úgy érzed, sokszor elõ fog még fordulni, akkor találj ki rá valamit, s vidd fel a szótárba.
Nincs meg német verzioban is?
Az lehet nekem konnyebben menne😊
Amugy a "gravity gun"-t hogy forditsam? gravitacios fegyver? 😊
Az lehet nekem konnyebben menne😊
Amugy a "gravity gun"-t hogy forditsam? gravitacios fegyver? 😊
Nos, 100%-ra nem lehet tudni semmit, de az valószínûsíthetõ, hogy ezek benne lesznek, legfeljebb még valamivel több is lesz. Legfeljebb mindahányan, akik elkezdtük kib*sztunk 1 órát az életünkbõl...
De legalább fejlõdött a nyelvi készségünk...
De legalább fejlõdött a nyelvi készségünk...
Jött e-mailben egy olyan kérdés felém, hogy nem-e akarunk csatlakozni a magyaritasok.hu alá, de én úgy érzem, ezt nem az én posztom eldönteni, így azt válaszoltam, hogy:
"Helló, azt hiszem, nem vagyok illetékes a kérdésben, mert azt az oldalt, amire gondolsz nem én, hanem Tomper készítette, õt keresd fel ezzel a kérdéssel, légy oly szíves, én csak felvetettem az ötletet, hogy el kéne kezdeni a dolgot, s elkzedtem a fordítást, de a technikai lehetõségeket Tomper teremtette meg, így úgy érzem, hogy õ az illetékes a kérdésben. Írj neki, de szvsz benne lesz. 😉 "
"Helló, azt hiszem, nem vagyok illetékes a kérdésben, mert azt az oldalt, amire gondolsz nem én, hanem Tomper készítette, õt keresd fel ezzel a kérdéssel, légy oly szíves, én csak felvetettem az ötletet, hogy el kéne kezdeni a dolgot, s elkzedtem a fordítást, de a technikai lehetõségeket Tomper teremtette meg, így úgy érzem, hogy õ az illetékes a kérdésben. Írj neki, de szvsz benne lesz. 😉 "
Ja, én meg ezt nem tudtam, sorry.
Akkor úgy látszik nem értetted meg, amit a #150-ben írtam: ez a madár játékfordításra adta a fejét, ez kiderült már más topikokba történõ beírásai során (pl: Mob Enforcer)...és persze akkor is azt szerette volna, ha más fordítja le...
Erre akartam én is utalni...
sztem vmi beszélgetésbõl... irc, ilyesmi, nem?
sztem nem játékból
sztem nem játékból
football without ultras is nothing
#118 😛
Where are playing WET in 15 days
Ez pl.: Mit jelent? Nekem kurvára nem tûnik értelmesnek.
Ez pl.: Mit jelent? Nekem kurvára nem tûnik értelmesnek.
Én nem azt írtam, hogy ebben a fordításban vesz részt!
Csupán azt, hogy fordít (jobbanmondva fordíttat...)
Csupán azt, hogy fordít (jobbanmondva fordíttat...)
De odaírta a gyerek, hogy nem a témához kapcsolódoan ír, tehát õ nem vesz részt a fordításban...
ez igaz
Gyerekek mirõl is beszélgetünk most? (Tomper kivételével)
Kit érdekel, hogy ki milyen nyelvet tanult, vagy milyet nem? Hogy a rákba jön ez ide bazz???
A lényeg: a srác - aki fordít!!! - olyan mondatokhoz kért segítséget, amikhez ha valakinek segítség kell, akkor az az ember ne akarjon fordítani basszus!!! Má' elnézést!
Mellesleg én sem tanultam angolul (illetve iskolában próbáltak tanítani - kevés sikerrel...), csak rám ragadt innen-onnan. Én azt vallom, hogy egy jó fordításhoz elsõsorban magyarul kell jól tudni, DE!!! a fordítani kívánt nyelv ismerete is mindenképp szükséges, és az ilyen, és ehhez hasonló alap-mondatokat kisujjból kell kirázni...ha már valaki fordításra adja a fejét.
Ezen kívül aki ilyen mondatokhoz segítséget kér, az lusta mint a bûn!!! Mert még bármelyik szótárprogrammal - akár online-nal - is egy perc alatt lefordítható!!!
Kit érdekel, hogy ki milyen nyelvet tanult, vagy milyet nem? Hogy a rákba jön ez ide bazz???
A lényeg: a srác - aki fordít!!! - olyan mondatokhoz kért segítséget, amikhez ha valakinek segítség kell, akkor az az ember ne akarjon fordítani basszus!!! Má' elnézést!
Mellesleg én sem tanultam angolul (illetve iskolában próbáltak tanítani - kevés sikerrel...), csak rám ragadt innen-onnan. Én azt vallom, hogy egy jó fordításhoz elsõsorban magyarul kell jól tudni, DE!!! a fordítani kívánt nyelv ismerete is mindenképp szükséges, és az ilyen, és ehhez hasonló alap-mondatokat kisujjból kell kirázni...ha már valaki fordításra adja a fejét.
Ezen kívül aki ilyen mondatokhoz segítséget kér, az lusta mint a bûn!!! Mert még bármelyik szótárprogrammal - akár online-nal - is egy perc alatt lefordítható!!!
Az egyik fordítónk, Tivesz amerikában élõ magyar, s néhány mondatomra a 0-150 között õ is azt mondja, hogy szinte lehetetlen normálisan lefordítani magyarra...
Én nem. Sokat játszottam angol game-kkal "kis"koromban...
jo de a többit honnan szedted, a többi tudást? azt is tanultad, nem? 😊
hat jo igy vegulis mindent tanulasnak vehetunk, en pl azzal amit az iskolaban tanultam anno kb semmire se mennek.
a gyerek is 'tanul' végülis. ezt halja a szüleitõl, jóhogynem kezd el arabul beszélni....
és a szorgalommal nem mész semmire ha nem _tanulod_ a nyelvet.
és a szorgalommal nem mész semmire ha nem _tanulod_ a nyelvet.
hátha angol környezetben élsz akkor biztos meg tudsz tanulni. dehogyha eléd nyomnak pl. egy görög szöveget hiába van nyelvérzéked 😊
*hihi ** *
szerintem semmi koze nincs ahoz, hogy valaki angolul tanult-e vagy nem
egyszeru szorgalom no meg nyelverzek kerdese
a kisgyerek se tanul magyarul megis tud beszelni
egyszeru szorgalom no meg nyelverzek kerdese
a kisgyerek se tanul magyarul megis tud beszelni
Jo, nem biztos hogy angolul tanult mint pld en 😊
Ha nem angolt tanultal volna, te sem tudnad leforditani!
Ha nem angolt tanultal volna, te sem tudnad leforditani!
TÖRÖLHETÕ!KAPTAM RÁ VÁLASZT!
Abit KV8-pro | A64 3000+ | 512 MB DDR | Geforce 6600GT Az AMD legyen veled! ;)
sziasztok!
ezt le tudná valaki nekem fordítani gyorsan!?
tom,hogy nem téma de pls!
köszike!!
<D4N> gweilo666: sure! we could need some help!
<D4N> gweilo666: but where not playing before in the middle of september
<D4N> gweilo666: Where are playing WET in 15 days
ezt le tudná valaki nekem fordítani gyorsan!?
tom,hogy nem téma de pls!
köszike!!
<D4N> gweilo666: sure! we could need some help!
<D4N> gweilo666: but where not playing before in the middle of september
<D4N> gweilo666: Where are playing WET in 15 days
Abit KV8-pro | A64 3000+ | 512 MB DDR | Geforce 6600GT Az AMD legyen veled! ;)
A DC-hez egy olyan kliens, ami engedélyezi, hogy egyszerre több géprõl töltsd le a file-okat, ami kell, persze emiatt gyorsabban.