Half-Life 2 magyarítás

Oldal 1 / 27Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Del nem lesz, csak zárás.
Mostantó a sima Half Life 2 topicba tessék irogatni a magyarítással kapcsolatban is. A FAQ tartamazni fogja az ehhez szükséges dolgokat is.
Ha ezeket megoldjátok, azaz benne lesz a faqban(bár asszem benne is van), akkor nyugodtan del. Szerintem.

TSL16b
Hmm. És ha azt mondom, hogy lehet, akkor lehet? <#vigyor3>

Ha te mondod...
TSL16b
Lett volna, de széllel szemben itt nem lehet.

Figyelem!

Ha nincs ellenvetés, a topic hamarosan zárul. A magyarítás témája belefér a sima HL2 topikba is, illetve annak a FAQ-jában benne lesz a link a magyarításra.
takraj
igen

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

Hi

Bocs ha már volt, de valaki mondja meg lécci, hogy az új collector's editionnal is megy a magyarítás? Mert én még mindig az emporioval nyomom, érdekelne...

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

TSL16b
Ugh, azt hittem, már nagyban dolgozik rajta a társaság! Akkor még semmi nem történt ez ügyben? Terjedelmes melónak tûnik ez a szövegkönyv, talán részekre kellene bontani és szétosztani a vállalkozó szellemûek között.

Én úgy érzem, rövidítés-hosszabbítás miatt hozzányúlni nem kell, mert eléggé hasonlóak a szöveghosszok, meg ez nem film, ahol a kép határozza meg a hangot, hanem éppen fordítva: a hanghoz igazodik a kép idõzítése. De szerintem még akkor sem lenne gáz, ha filmszerûen akarnánk szinkronizálni.

Hogy mi legyen? Ki akar sokat dolgozni vele? Mert arra szükség lesz. A vállalkozók között az irányelvek tisztázása után fel lehet osztani a fejezeteket, rövid irodalmi forgatókönyvet és szereplõjellemzést kell szülni, és az összes szövegsorhoz hangulatelemeket társítani. Érdemes ügyelni arra, hogy mindenhol megforduljunk a játékban (a titkos helyeket is beleértve), mindenkivel erõltessünk egy kis beszélgetést. Ezekkel, gondolom, nem mondtam semmi újat.

hykao
Hi! Kérdezném, hogy tudsz-e valamit szöveghossz ügyben (.wav témakör).
Illetve, hogy Mr.Fusion (vagy te) megcsinálja-e a szövegkönyvet, hogy ne nyúlkáljon más a magyarításhoz, vagy most mi legyen, mert nagyon leállt az ügy.
Modolással nem kell foglalkozni, az majd csak a kész szinkron után lényeges.
Addig viszont nem tud elkészülni, de még elkezdõdni se, amíg nem adunk át szövegkönyvet UV-nak.
Mi legyen?
TSL16b
Igen, egyszer a fájlnévben, egyszer a szöveg elején. Aztán a config.cfg-ben állítsd be, hogy használja: cc_lang "french" (konzolban is kiadható, ha van olyanod). Legyen meg a fájl a hl2\resource és a hl2_french\resource mappában is, hogy biztosra menjünk, aztán, ha mûködik, akkor kizárásos alapon el lehet dönteni, hogy melyiket használja.

Takimate
...Mindenhol a...

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

Takimate
Jól értelmezem ? Mindenhoz a hungarian-t írjam át French-re ésakkor szépen "french"-re állítom a nyelvet és magyar lesz ? OK. Hazamenés és kipróbálás.
Havernak egyébként megy a magyarítás. Nade neki Atihoz kapott eredeti van...

00 Blue 00
Erre azért Én is kiváncsi lennék?!

TSL16b
Köszi, ennek örülök. Csak az utóbbi idõben három Vengeance-es is írt ide, hogy nem megy, én meg nem tudom kipróbálni... De akkor nekik miért nem sikerül?

00 Blue 00
Mind két Vengeance (5CD, DVD) verzióval mûködik, a leírás alapján.

TSL16b
NiGhTM4R3: Idõközben agyaltam egy kicsit, hogy miért nem mûködhet. Arra gyanakszom, hogy Vengeance-ék Steam-emulációja csak a legszükségesebb dolgokra szorítkozik, és nem törõdik holmi registry-beállításokkal. A régebbi módszerek valamelyike még mûködhet: ha elég a szinkronfeliratokat magyarítani, akkor a cc_lang "french" módszert ajánlom, ha kell a játékmenüket és a beállítóablakokat is, akkor az átvakart "angol" fájlokat javaslom. Ezek pillanatnyilag nem elérhetõk az oldalról, de a "french" feliratfájl könnyen elõállítható a "hungarian"-ból (a "hungarian"-t át kell írni "french"-re, fájlnévben és a fájlban egyaránt).

IMYke2.0.0.0
<#nevetes1>

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Második számú honlap

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

TSL16b
Nem biztos, hogy Vengeance-változattal is mûködik. Legalábbis még nem olvastam ilyet. Remélem, valahogy azt is rá lehet venni, hogy használja, de kipróbálni nem tudom. Jó lenne, ha valaki leírná, ha Vengeance-féle kiadással sikerült behergelni, és hogy mit kellett hozzá máshogy csinálni.

TSL16b
Legalább lesz társasága. <#buck>

Ok! Elõre is kössz! IMYke-félét remélem.
Nos. A Doom1-ben is sokat kellett törnöm a fejem a kezdõképernyõ után, de több cheat segítségével sikerült elérnem a második pályát. Csak sajnos winxp alatt sokszor kidob.

Várj, mindjárt küldök hozzá magyarítást. :)
Wukifi
<#taps>

A számítógép Windows nélkül olyan, mint a hal kerékpár nélkül.

Erröl jut eszembe. én meg elakadtam a Tetrissz elsõ részénél Help.

Szerintem add fel. Aki nem tud egy FPS szerû játékban továbbjutni egy olyan helyen, ahol harcolni kell, és nem valami fejtörõ miatt áll le, az tényleg jáccon Marióval,vagy Tetrissel.
Takimate
ráklikkelteb a reg-re new game, kiléptem, lett hun könyvtár, abban resource mappa csinálás, kellõ fájlok odamásolás, játék indít, de nem magyar...
mit csinálok rosszul? az 5 cd-s verzióm van.
köszi elõõõõreis

hykao
LOL, má' épp meg akartam kérdezni, hogy miért kaptál lámát...erre látom, hogy csupán kamuláma...vajon kamulámáért nem lehet lámát kapni?! :)))
zsolti001
Kész feladom az elmult 1 orában kb 60X haltam meg a börtönben !
Esetleg ha valakinek van egy mentése azt örömmel fogadnám a 3 automata fegyveres eset után.

Értelem szerûen kell csinálni szerintem. Lerakod jó poziciókba a gépágyúkat, közben te is besegítesz nekik. Ha látod, hogy valamelyik eldõl, visszaállítód, ha sokan jönnek, egy-két gránát, és már kész is a mutatvány.
IMYke2.0.0.0
Hogy lehet itt elakadni, nem értem!?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

inkább játssz tetrissel!!!

TSL16b
A Half-Life topikban több megoldást is láttam erre, pl. torlasz, kézben hordott géppityu, géppityu-szekrénybe bújás.

IMYke2.0.0.0
Harcolj!!!!

zsolti001
Segitsetek !

Elakadtam a játékban!
3 db automata fegyvert kell elhelyeznem(börtönrészben) ha ez megtörtént elkezdenek ostromolni a katonák és akármit is csinálok mindig meghalok!
Valakinek van valami ötlete?

TSL16b
Hmm... a "nem telepítõs" nem csinál semmit, ott neked kell dolgoznod, a leírás alapján. Ha sikerül, és a játék is úgy akarja, akkor elég annyi. Az önkibontó változat kb. ugyanazt csinálhatja, különösebben nem elemeztem. Másolgat, mappát készít, registryben ír át értéket, Blue jobban tudja. Itt csak a játék mappáját kell megadnod, a többit megcsinálja, nehezebb elrontani. A végeredmény elvileg ugyanaz, vagy hasonló. :)

Hogyhogy jobban bejön? Lényegében nem ugyanazt csinálja a kettõ?

\"Hard to see, the dark side is.\"

TSL16b
Másolni egyszer kellett. Új játékot indítani meg azért, hogy biztosan jó helyre másold, ahol a játék keresi. Miután a változókat tartalmazó path-t túl bonyolultnak találták sokan, ez a módszer maradt. De a 00 Blue 00-féle önkibontó RARos változattal is próbálkozhatsz, lehet, hogy az neked jobban bejön. <#unalmas>

Nekem is mûködik a magyarítás!
Ezer hála a fordítóknak és azoknak akik részvettek az alkotásban!!!!
Így sokkal funosabb az egész!
<#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps>

ibrik
Arra azért van szükség, mert ha csak simán átírod a szövegfájlokat és odateszed még a többit is lefordítva a GCF-ekbõl, akkor a játék indításakor mégsem lesz magyar a játék, mert a GCF-bõl az eredeti fájlokat fogja figyelembe venni a játék.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

DVD-s Vengeance-om van.
Thx, csak azt nem értettem h az eredetinél a fájlokat ide-oda kellett másolgatni meg a játékot indítgatni.

00 Blue 00
Hy!
Az attól függ milyen HL2 verziód van: EMPORIO v. EMPORIO Proper,
vagy:
VENGEANCE v. EREDETI

mindegyik magyarító telepítõ megad egy telepítési útvonalat. PL:
(az emporio féle HL2 magyarításnál)
C:\Program Files\Half Life2\
ezt nem kell fix-re venni!!
Értelemszerüen abba a könyvtárba kell telepíteni ahová Te a HL2 másoltad, mert ugyebár az emporios verzió nem telepítõs.
pl:
- D:\játékok\half2
- E:\játékok\half life2 stb...
a lényeg, hogy a játék fõkönyvtárába telepítsd!

Az VENGEANCE verziónál kicsit másként van!!

Ott ez lenne a gyári telepítési útvonal:
C:\Program Files\Valve\Steam\SteamApps\USER\Half-Life 2\

A játék fõkönyvtára:
C:\Program Files\Valve\Steam\
ez változhat, hogy ha Te máshova teletítetted a játékot!
PL:
- D:\játékok\half2
- E:\játékok\half life2 stb...
akkor így néz ki a telepítési útvonal:

D:\játékok\half2\SteamApps\USER\Half-Life 2\

a lényeg hogy a "SteamApps\USER\Half-Life 2\" utvonalat NE váltztasd meg!!!

De egyszerûbb ha oda tallózol
meghajtó:\játék könyvtár\SteamApps\USER\Half-Life 2\könyvtárba! És ide telepíted.

Az Eredetinél csak annyi a VENGEANCE-hoz képest, lehet, hogy a "USER" Könyvtárnak más a neve, de ez nem biztos!
Eredetivel nem tudtam kiróbálni!

Takimate
Hi ALL !!!

Most lép be az életembe a Half Life 2. Hála a magyarítóknak Magyarul lép be. Csak egy "kösszépen" erejéig ugrottam be az összes elkövetõt célozván !
Szal <#worship>

<#wave><#wave><#wave>

Akkor sztem fogjunk kezet és ne vitatkozzunk :)
Egyébként elmagyarázná valaki, h hogy mûködik ez a telepítõs önkicsomagolós izé? Mert az eredeti magyarítást elég bonyolult módon kell telepíteni szal nemigazán értem hogy mûködik a telepítõ.

Én notepad helyett használom, ha valamit forrásban kell átirni. html,php,js,stb. szintaxis kiemelés + frissíthetõ php help, kicsi, gyors, nekem bejött. Kár hogy nem fejlesztik már tovább:(

00 Blue 00
Jólvan na!
Nem kell ennyire felhúzni magatokat, tiszta röhely ez az egész!
Bocs mindenkinek akit megsértettem!!
A "faszkalapok" kicsit tulzás volt.
Megpróbálok valami értelmesebb oldalt készíteni ha sikerül, de még nem nagyon vágom ezt a témát, de majd igyekszem!
Awfully sorry!

Kösz!

takraj

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

00 Blue 00
<#mf1>

Nana kiscsávó! Fogd már vissza magad!
A tények: megcsinálták a HL2 fordítását - te csináltál hozzá egy WinRAR-os önkicsomagoló exe-t, ami nagy dolog. Csináltál hozzá egy lapot aminek 2 naponta változik az URL-je. A lap olyan amilyen - ez egy dolog. DE: amikor kaptál némi megalapozott kritikát a nagy lappal kapcsolatban, ahelyett hogy mindenki leborult volna word-ban készült html elõtt akkor a kritikusokat le faszkalapozod? Már ne is haragudj, de honnan ez az alpári modor? Ha nem bírod a kritikát - az nem baj, de akkor ne csinálj publikus dolgokat! Készíts a vinyódra weblapszerû dolgokat és nézegesd. Ennyi! Alapszabály: aki a nyilvánosságnak 'termel', annak el kell viselnie a megalapozott ' kritikát is. A kritikák nem a vakvilágba mentek, hanem meg is volt indokolva miért írtuk. A válasz: faszkalapok...
No komment!

00 Blue 00
<#worship><#wink>

Oldal 1 / 27Következő →