344
Minden, ami horror és ami Fangoria:)
-
Ramza #224 :D
Nem, ilyenkor a "támogatás" (=fizetés) más irányú szokott lenni. -
#223 Az amerikai Fango semmilyen módon nem támogat benneteket? Bár belegondolva az is elég sok, hogy a cikkeiket felhasználhatjátok. (& boldog szülinapot). -
#222 hepibörzdéj! -
Böjtös #221 Megjelent a Fangoria ötödik számának DVD-s változata. Mellékleten: Pumpkinhead - A bosszú démona. -
#220 ohh:)
hat allok elebe:)
ettol fuggetlenul elmehetnenk egyszer lunczer urral egyetemben sorozni valahova.szerintem neki se lenne ellenere a dolog:)ugyis beszelnem kell vele a napokban majd felvetem a kerdest:) -
Böjtös #219 Közel négy hónapja tevezek egy Troma-rovatot, méghozzá egy Gyuri nevű emberkével. Ha picit nő a budget, és lesz rá lehetőségem, akkor hívlak. Max két hónap.;) -
#218 ja es tessek elovenni a Tromat is egyszer!!:)) -
#217 jaja egy ilyen talalkozo kiralysag lenne ami egy kicsit nyitottabb lenne az egesz kozonsegre.
mellesleg max mi meg beszelunk mr lunczer-el is aztan beulunk sorozni valahova:)
hat igen sajnos ez a dvd dolog is eleg gazos ha atbasszak az embert es nem olyan kopiat kap terjesztesre amit igertek.ezzel sajnos nem lehet mit csinalni:(
de a pumpkinhead-nek en iszonyatosan orulok akarmilyen formaban is van mert szeretem azt a filmet jol:) -
Böjtös #216 Dehogy vagy fasz.:) Csak elmondod, mit szeretnél, vagy mire vágynál, és ezzel igazából semmi gond nincs. Én viszont itt vagyok a rideg valóság képében, és elmondom, hogy mennek a dolgok.;)
Az igazság az, hogy jönnek páran ezzel a dologgal, meg elégedetlenkednek amiatt, hogy az Őrült Stone 4:3-as, meg 2.0-ás lett, és ez szerintük mekkora átverés. Én erre meg azt tudom mondani, hogy mi is azt hittük, hogy 5.1-es és 16:9-es lesz, de át lettünk verve. A másik pedig, hogy így is örülök neki, hogy egy ilyen film megjelent nálunk, plusz mi adhattuk ki.
Sokan csak azt nézik, hogy horormagazin. Ezt szeretnének bele, azt szeretnének bele... ilyen formában, olyan formában. De kevesen látják át, hoy mi nem egy nagy cég vagyunk, senki nem áll a hátunk mögött és nem is nagyon akarnak támogatni minket, mert a horror nem kóser a multiknak. És ha belegondolunk, a 2190 forintos csomagból 1500 forint (mert hát a magazin 690) egy olyan DVD-ért, ami ritkaság és esetleg be sem lett mutatva hazánkban, nem sok.
Nem arra hajtunk, hogy degeszre keressük magunkat, mivel az újság és a DVD-k elkszítése nem kevés pénz, amikhez hozzájön még a jogok összege is. Mi egy olyan eladási példányszámmal, amivel egy Poszter magazin csomó pénzt nyer, csak nullára jövünk ki. De szerencsére nőnek a eladások, és így legalább a fizetés kigazdálkodható.:)
Kissé belekeveredtem a dologba, de a lényeg annyi lenne, hogy igyekszünk a legtöbbet adni az olvasóinknak, hiszen mittuk vagyunk. Plusz mint horrorrajongó, próbálom olyaá tenni a lapot, amilyen nekem is tetszene, ha csak szimplán megvásárolnám minden alkalommal az újságosoknál. Bár hozzá kell tennem, úgy is megvettem volna minden számot, ha nem kerülök be, és marad az eslő példányos minőség.:)
Találkozók?
De, jó lenne. A tábort már szervezem a következő számban lesz is ilyen hirdetés. Amennyibn BP-i találkozót szeretnénk, jó lenne, ha valaki, aki tud szerezni egy nagyobb lakást, vagy egy kisebb termet, az beajánlkozna, és oda egy kisebb baráti társasággal el lehetne menni, hogy olvasók és írók időnként találkozhassanak, beszélgethessenek és megnézhessenek jó sok gusztustalan és perverz flmet.:) -
#215 bevallom oszinten az utolso szam nem volt meg a kezemben.tudom milyen nehez dolgotok van (legalabbis sejtem).en mindig is tamogattam a fangoria dolgot (maximum a velemenyemmel mert sajnos tobbet nem tehetek pedig tennek szivesen) mar amikor meg csak kosza plektya volt a dolog.
a dvd mellektetre meg 1 szavam sem lehet es nincs is.
az is oke hogy tobbfajta reteg olvassa az ujsagot es mindneki igenyeit nem lehet kielegiteni es nem is kell csak en fasz vagyok:)
de mondom az utolso szamot sajnos nem lattam meg.
amugy valamilyen fangoria osszejovetelt nem terveztetek?
egy kisebb vetitessel egybekotve pl.valami kedves klasszikus muvel:)
-
Böjtös #214 Nem,nem értettelek félre, hiszen ebből a hozzászólásodból is olyan, mintha csak a harmadik számig vetted volna a lapot (illetve mégis félreérthetlek, méghozzá emiatt). Már csak a Return 1 utalásod miatt is.
Hiszen előző számunkban ott volt:
- Dario Agento,
- A sötétség fejedelme és Elpusztthatatlanok,
- Holtak hajnala,
- Demons 1-2,
- Drakula-sztori,
- Cruel World Team-interjú
- Boldog születésnapom...
És mindezekhez pluszban az Őrült Stone-melléklet.
Mostaniban:
- Lucio Fulci,
- Rosemary gyermeke,
- Farkasember-sztori,
- Evil Dead-trilógia,
- O' Bannon,
- Péntek 13,
- Exkluzív Jean Rollin-interjú,
- Godzilla- és Trash-klub,
Plusz mellékleten a Pumpkinhead, ami még egyszer sem lett behozva hazánkba.
Szerinted ez azt mutatja, hogy mi egy jórészt aktualitásokkal foglalkozó lap vagyunk? Ennél többet nem tudunk betenni a régikről, mert azért a friss információk is kellenek ahhoz, hogy nagyobb vásárlói réteggel életben tudjunk maradni... főleg, hogy kemény jogokat kell fizetni mind a Fangoria-névért, mind pedig ezekért a filmekért, amiket mi nem nyomunk nagy pénzekért tékákba, meg boltokba, hanem egyből mellékletbe teszük... Nektek.
A külföldi DVD-megjelenések meg kábé (maximum) 50-100 embert érintenek (köztük Téged, Lunczer Gabit, W. Ferit), akik időnként külföldről rendelgetnek. A maradék 5-6-7 ezer olvasó megnézegeti, hogy mi nem fog eljutni hozzá, és továbblapoz. Ezért lett a magyar megjelenési rész.
Bármennyire szeretném, vagy szeretnéd... egyszerűen nem lehet Magyarországon úgy horrormagazint készíteni, hogy többségben csak régi dolgokkal foglalkozunk. Kellenek az újdonságok. Mértékkel. Szerintem nem kevés visszatekintés van az elmúlt két számban és ez maradni is fog. De ennél öbbet nem tehetek. Értsd meg... Nekem az a célom, hogy továbbra is talpon maradjon a Fangoria, miközben szinte a száz% megtalálja (részben) a számításait, nem pedig az, hogy pár hónapig egy közel 35-40% telesen boldog legyen, azután meg szépen etűnjünk a hazai lapkínálatból.
Nem vagyunk Vox, vagy Cinema... és amíg itt leszek, nem is válunk azzá. Csak egy kis megértést, és támogatást kérek, hiszen mi még csak reklámozva sem vagyunk a sok multis kiadó által forgalmazot termék között. -
#213 hu lehet egy kicsit felreertelmezted amit irtam.tetszik amit csinaltok teljesen jo.de errol mar dumaltunk szemelyesen is:)en csak azt probaltam leirni hogy nem szeretnem ha az lenne hogy elmenne az ujsag abba az iranyba hogy egy egyszeru filmes ujsag valik belole.nagyon orultem amikor lattam hogy elokapjatok a regi klasszikusokat (return 1 pl).ezeket talan jobban lehetne eroltetni.az is rendben van hogy irni kell az aktualitasokrol is (gondolok itt a horror mozifilmekre is) csak ne legyen az a tobbseg.pl a miike cikk baromi jo hogy benne volt az egyik ujsagban.ilyen dolgokat jo lenne eroltetni:)vagy eloszedni akar olyan embereket hogy romero (eppen aktualis a land of the dead reven) vagy adreas schnaas, kitamura stb.az ujdonsagok es az aktualitasok koze olyan dolgokat is be lehetne tenni amirol itthoni lapokban tuti nem olvasnak.ki kell tagitani az olvaso tudatat nem csak a kor 2 meg aliens vs predator van:)
dvd mellekletre is irtad hogy probalsz normals filmeket megszerezni ez pl nagyon kiraly dolog lenne (persze tudom hogy sokszor nem rajtad mulik sajnos:( )
mellesleg leszogaznem hogy egy cseppet sem vagyok elegedetlen a dologgal.meg vagyok vele elegedve teljesen csak en most is azt mondom hogy nem a magyar moziban megnezheto mozifilmek miatt veszi meg a tobbseg az ujsagot ezt szerintem elhiheted.aki amiatt vesz meg egy ujsagot annak mind1 hogy cinema vox vagy fangoria.
tok sajnaltam hogy kivettetek az elso szam utan a kulfoldi megjeleneseket pl.
mondjuk az is fix hogy vannak bizonyos "kulso" megkotesek sajnos.azt is tudom hogy kemeny munka ezen valtoztatni.
kicsit lehet kusza amit irtam de eleg sok zhm volt ma es megoltek az egysejtjeimet:) -
Böjtös #212 Tele a hócipőm azzal, hogy a laptop billentyűzete egyfolytában kihagy egy csomó karaktert, én meg hiába pötyögök itt órákon át.:) -
Böjtös #211 Szevasz,
Szerintem itt is folytathatjuk, ha már benéztél.:)
Az a helyzet, hogy nem tudom, menyire néztél bele az utolsó két számba, amiket már én szerkesztettem, mivel elég sokat foglalkzunk régi filmekkel, kult figurákkal. Így nem is teljesn értem, milyen problémád van az új filmek elemezgetésével. Bár azt már a Konzol esetében is észrevettem, hogy aki X-el rendelkezik, az azt mondja, túl sok a PS2-teszt, aki meg PS-vel, az azt, hogy túl sok az X-es teszt... szóval mindenki elégedetlenkedik és azt akarja előtérbe helyezni,amit ő szeret.
Én igyekszem minden igényt kielégíteni, de azt szerintem Te is beláthatod, hogy Mayarországon nem elég nagy a tábor ahhoz, hogy egyértelműen csak a régi filmekkel foglalkozzunk. Muszáj a friss és aktuális filmekkel is törődni, mert a többség amiatt veszi meg a lapot. Én igyekszem mindig betenni valami klasszikus finomságot, plusz a melékletet is ebbe az irányba tolom el a korábbi "Aki bújt", "Dracula 2" borzalmak helyett. Azt azonban nem várhatod el, hogy a mostani mozikat meg se említsük. Örüljünk, hog végre van saját horrormagazinunk. Amennyiben csak a régi dolgokról írnánk, rövid időn belül még ez sem lenne.
Egyébként A kör kettővel kapcsolatban most pont az a probléma, hogy még nem írtunk arról, és mire betesszük, már aktualitását veszti (inkább betettem helyette két oldat a Lifeforce-ról). Ezt páran fel is rótták nekem, és én azt válaszoltam, hogy aki az aktualiást keresi, az úgyis megveszi a Cinema, vagy Vox magazinokat, amikben minden újdonságról írnak (akár horrorról is bár nem biztos, hogy hozzáértő emberek), de a Fangoria inkább csak egy horrormagazin, méghozzá rajongóktól. Mindenről írunk előbb-utóbb, mivel szerintem egy jó horor hetek, hónapok és évek után jó horro marad.
Szóval nem hiszem, hogy azzal lehetne vádolni, hogy csak az újdonságokkal foglalkozunk Próbálom megtalálni a helyes elosztottságot régi és motani alkotások között, de persze engem is inkább a klasszikusok fogtak meg. Ne véletlen a KlasszikuSHOCK-rovat beindítása sem.
Bocs, hogy ilyen hosszú volt a hozzászólás, de némileg igazságtalannak éreztem írásod lényegi taralmát. Azért bízom benne, hogy nagyrészt tetszik, amit csinálunk... Amit lehet, megteszünk ennek érdekében. -
#210 udvozletem fonok!:)
csak gondoltam megemlitem hogy reagaltam az indexen ha erdekel:)
ott vagy itt folytassuk a dolgot? -
Böjtös #209 Nem mindig szokott lenni vetítés, csak akkor, ha sikerül pont úgy belőni a hazai bemutatót és az újságmegjelenést, hogy passzoljanak egymáshoz. -
deicide #208 Gábor...!
Most hogy hogy nem volt horror film felkarolás...mint a Fürész esetében...? -
Böjtös #207 Nnna... örülök, hogy más is osztja a véleményem, és másnak is valami olyat nyújtott a Falu, ami a mai filmek legtöbbjéből hiányzik. Érzelmeket... -
Böjtös #206 Ehh, warez...
-
Böjtös #205 Nem most... majd úgy három hét múlva. De igen, valóban ritka darab.:)
Az Őrült Stone március elején került ki piacra. -
#204 Na erről beszéltem, remélem még sok ilyen ritkaság kerül a mellékletre. Én nagyon örülnék pl. az Őrület torkában (In The Mouth of Madness) című Carpenter mozinak. Bár az is most jön dc-ről, de már 1 hete, és lesz még vagy 4-5 nap a végéig:))
Más dolog:
Most olvastam a decemberi számban "A Falu" ismertetőjét. Mintha a a saját érzéseimet olvastam volna vissza, különösen a cikk vége tetszett, "Boldogok a lelki szegények":)). Hát ez a film nem is nekik készült, hanem nekünk szegény lelkieknek:). Kár, hogy ilyen kevesen vagyunk talán még a valóságban is változtathanánk a jó irányba. És úgy hallottam a kritikusok sem méltatták a filmet, bár nem nagyon olvastam utána, csak hallomásból értesültem erről. Ellenben én rég láttam ilyen mondanivalóval és katarzissal rendelkező filmet ami pl. nem japán fejéből pattant ki. Lehet majd kiderül, hogy ez is egy japán remake:))
Amúgy csak azért írok róla, mert a vége, ha szemfülesek vagytok megmagyarázható, de ettől a magyarázattól igen ellentmondásos lesz maga a film lényege.
SPOILER
Amikor megáll az autó a fal mellett, az oldalán, és a srác vállán is az olvasható "Walker vadrezervátum". Mivel Ivy-t is így hívják, és az apját is, a tanács vezetőjét, ez még 1 plusz csattanó lehetne, de ellentmond az egész filmnek. Értelemszerűen, ha a terület neve Walker, akkor a fickóé az egész birtok, plusz még az a csóka említette a portán, vagy hol, hogy megkentek fejeseket, ne legyen ott légifolyosó. Ehhez viszont, pénz kell, rengeteg pénz. Az öregek pedig többek között a pénzt is az emberiség megrontójának tartották. Persze ez lehet a film iróniája. Pénz is lehetett, mert az öreg Walker megjegyezte, hogy az apja nagyon értett a pénzcsináláshoz. Az ügyeket viszont vhogy intézni kell. A légifolyosó ügyében pl. ki járt el? Mert a főnök megfogadta, hogy nem hagyja el a falut, távközlési lehetőség nincs, szóval el van zárva a külvilágtól. Bár ez is elintézhető egy bizalmas ügyvéd segítségével, aki mindent elintéz egyedül. Szóval lényegében magyarázható, és ilyen alapon akár el is képzelhető a helyzet, szóval van benne realitás, de nekem egy kicsit azért ellentmondásos volt, ami lehet, hogy valójában téynleg irónia akart lenni.
SPOILER VÉGE -
#203 Nemrég jött le DC-ről, kb. 2 hét alatt, de sebaj. :) -
#202 Most a Pumpkinhead van a mellékleten?
Igazi klasszikus, nagyon ritka darab, nagyon ritka darab:))
Tegnap én még láttam az Örült Stone-os kiadást is, itt nálunk a CBA-ban, az mikori megjelenés? -
#201 htx! -
Böjtös #200 Ájj, ez az Urazás...:o)
A hibaészrevételt köszönöm, javítva lett.
Rendelésnél nem futár megy, hanem a rendes és megszokott (inkább utóbbi, mint előbbi) posta fogja kiszállítani a cuccost.
Ugye.
Nincs mit -
#199 Böjtös Úr!
A honlapon az új szám megrendelésénél 2004 április van, 2005 helyett.
Továbbá kérdezném, hogy normál postai szállítást lehet igénybebenni rendelésnél? Azaz nem futár hozza ki, lehetetlen időpontban, hanem csak felveszem a postán a csomagot, ugye? :)
Köszi -
Böjtös #198 Nincs mit!:)
Ja... őőőő... ez bp volt, őőőő vidékre (számolgatás): legkésőbb kedden jut el. -
#197 htx az infot. -
Böjtös #196 Holnaptól végre kapható a DVD-s Fangoria! -
Böjtös #195 Bocsesz... -
Böjtös #194 Azért szerencsére nincs olyan nagy gond... remélhetőleg nem is lesz. De ismersz, tudod azt is, mennyire szívemen viselem a magazin sorsát. Ráadásul utálok késni. Találkozásnál is, de megjelenésnél meg pláne... -
#193 Bazz, én is összeszartam magam hirtelen!
[EDDIG SEGGET MOSOTT] -
Ramza #192 huhh, megijedtem, azt hittem már megszűnik a lap :(
Megértem, hogy ez sem kellemes, de még mindig a jobbik eset. -
Böjtös #191 Fangoria.hu frissítés a holnapi napra...
Nem tudok mit mondani ezen kívül :(
2005. Február 22.
Apokalipszis, világvége, összeomlás.
Ezek a szavak járnak a fejemben közel tíz perce, miközben kíváncsian nézek ki az ablakon, hátha meglátom az utcákon poroszkáló négy lovast is.
Mint azt a tegnapi frissítésben már említettem, jelenleg éppen szabadságon vagyok. Nem azért, mert délig alszom minden nap, hanem mert egyéb fontos elfoglaltságom van. Ám úgy gondoltam, hogy ma is bejövök kicsit, így legalább felkészíthetem az előrendelők küldeményeit a nagy utazásra.
Ahogy beérkezem az irodát tartalmazó épület hatalmas kapuján, szembetalálkozom Gergővel, az ügyvezető igazgatóval. Ő pedig azzal fogad: „Akarsz szívinfarktust kapni?”.
Ez az egy mondat elég is volt arra, hogy felfogjam, valami nagyon nagy baj van. Úgy tettem, mint akit nem érdekel a kérdés. Azután csak kikönyörögtem a lappal kapcsolatos legfrissebb híreket.
A kapott válasz: „Csak március elsején érkezik meg a DVD.”!
Paff! Olyan ez, mint amikor az embert egy jó nagy termetű kopasz bácsika teljes erővel megfejeli. Arcom laza mozgással kilendül balra, szemem a főnökre fókuszál, majd szájharapdálás közben próbálom kihúzni belőle, hogy ez csak egy rossz vicc.
Sajna nem vallja be. Így marad a szomorú tény.
A probléma ott van igazából, hogy a lemezeknek már pénteken meg kellett volna érkezniük, valamikor a délután folyamán. Akkor lettek volna lecsomagolva, hogy aztán a mai nap magasságában leszállíthassuk a Lapker részére. Avagy szerdán már vásárolható formában lett volna Őrült Stone, meg a kicsit agresszív bácsi mögött megbújó fincsi magazin. Ám így mi lesz?
Hirtelen bele sem mertem gondolni. Felcaplattam a lépcsőn, lenyomtam vagy fél liter kávét, bambultam magam elé, majd elhatároztam, hogy ha már egyszer ma ki lett hirdetve a megjelenés, valamit muszáj lesz kirakni a honlapra. Kedden küldtem volna a megrendelőknek is az újságot, satöbbi. Szóval ez most a nagyharci helyzet.
A külföldi gyár elszúrt valamit a legyártásnál, így most újra kell indítani az egész hercehurcát. Ahogy pedig kiszámoltam hirtelenjében a lecsomagolás, szállítás plusz idejét, oda jutottam, hogy (március egy: érkezés, március három-négy: lecsomagolás, aznap Lapkernek leszállítás) március 5-7 előtt nem lesz megjelenés. Ez egy dolog, ami annyira nem érdekelne, hiszen egyáltalán nem tehetek róla… ám szeretem betartani a szavamat az Olvasóimmal szemben, ez pedig most nagyon nem sikerült. Szánom, bánom. Ismételten csak az világosodott meg bennem, hogy semmiről nem szabad nyilatkozni addig, míg nem lesz teljesen biztos. Ténylegesen: csak arról és akkor teszek majd említést, amiről/amikor már a saját szememmel is megbizonyosodtam, és a kezemben van az adott magazin/DVD, vagy mindkettő.
Akkor biztosan nem járok úgy, hogy bejövök a kipostázandó Fangóért, és azt kell tapasztalnom, hogy aminek már a borítékban kellene lennie, az még sehol sincs.
Sajnálom.
Ebből tanultunk idebent mindannyian, és igyekszünk majd kárpótolni Benneteket a sok várakozásért.
A következő számoknál jobban fogunk vigyázni azokra a kellemetlenségeke, amik most felmerültek.
Legyen ez az újévi fogadalmam… így február végének környékén…
Üdvözlettel, és a legnagyobb tisztelettel:
Böjtös Gábor
-
#190 Olvasó szemszögéből/az enyémből/ ha volt is hiba benne, nem annyira szembeötlő, hogy reklamáljak.
Viszont, van régebbről pár versem/nem publikusak/ meg novellám, és nagyon-, de nagyon gondolkodom rajta, hog kis átfogalmazás/átdolgozás után esetleg beküldjem az antológiához/?/...
Majd elválik, mindenesetre köszi a lehetőséget.
-
#189 Ja, és köszi! :D -
#188 Köszi, akkor hétvégén meg is rendelem, köszi. :) -
Böjtös #187 Persze. Beindult. Már december óta intézem, és elég sok a megrendelés. -
#186 Most látom az oldalon a postaköltséges szállítást, ezek szerint beindult a dolog? Tényleg kihozza a posta? -
Böjtös #185 Köszönjük!
Igyekeztünk ám!:)
Mondjuk pár hibát így is találtam utólag, amire nem vagyok büszke. A továbbiakban próbálunk még jobban odafigyelni, és még több érdekes cikket leközölni.
Kérdésedre a válasz alattam.:)
Üdv:
Gábor