24
-
whitehawk #24 A Firefoxban amit az emberek hiányolnak az mind hozzátehető. Extensionök királyak. Pl a böngészőlapok kezelése nekem se tetszett, de találtam egy jó kiegészítést, és azzal tuti. Felváltva használom az Operával. -
Cat #23 az opera baszott el vmit, mert a 6os verziónál müködött a dolog, aztán 7esnél megint nem -
#22 Operával is megjelenik, de a válasz gomb nem megy vele -
Yeti #21 ugy néz ki még mindig nem megy -
Yeti #20 Mindjárt meglátjuk, hogy most mi a helyzet a válasz gombbal operábol... -
Piscator #19 Próbáltam kétszer is a Firefoxot, de azért nem jött be, mert a beállítások panel elég lite-s.
A Mozilla jobban beállítható, testreszabható, vagy rosszul látom? -
Piscator #18 Windowssal biztosan kompatibilis az IE, bár néha nem! -
Zoley #17 Operaval a valasz gomb nem ment soha. Most nem tudom, hogy mi van, mert mozilla 1.8a3 -
dduma #16 *** 1 hónapja Firefox-ozok, és minden müxik.
még az SG fóruma is, ami mellesleg az Operán nem müxött.... ***
Nekem bejön Operával is. Én Opera párti vagyok. Nem a legszebb, és bizonyos lapokkal tényleg baja van, de ha az emberek megtanulnák nem csak IE kompóra csinálni az oldalaikat, akor nem lenne gond... -
Ceb #15 Én most áltam át Firefoxra és egész jó, csak néha picit lassú, bár ez azért is lehet mert nagyobb gép kéne a squidnek :(
Egyébként nagyon gyorsan megszoktam és mind az Xp-ben, mind Fedora2-ben a Tűzrókát használom. -
#14 Namost melóhelyen Mozilla1.6-ot használunk, és hirtelen csak a habostorta.hu-t tudom említeni, ami bugzik, de az sem az én gépemen
Másik: Nemrég volt gépújratelepítésem. Olyan a winfostelepítőm, hogy alapból ki van kapcsolva az xp tűzfala. Két órát töltött a gépem úgy a neten, hogy az ie-nek még a közelébe sem mentem, és már bemászott egy tárcsázó (valami dialer...), meg egy lsasss.exe (igen, NEM lsass, hanem lsasss) Ha nem pattan fel az ie, hogy heló, nézz itt szét, sok jó cuccot vásárolhatsz, akkor fel sem tűnik... -
#13 Én már lassan hatodik éve csinálok különféle weblapokat. Az elején még emléxem igencsak szegényes volt a böngészők választéka. Volt 4-es IE, meg 4-es Netscape.
A 4.5x-es Netscape akkor minden tekintetben jobb volt. A régi oldalamion volt egy kis javasciptecske, ami csak Netscape esetén engedte be a júzert az oldalra.
A minap találtam rá az egyik elfeledett ilyen oldalamra. Firefoxot használok már egy ideje, és természetesen nem engedett be. Akkor nem hittem volna, hogy valaha is fogom azt a figyelmeztetést látni... :)
A Firefoxal szinte tökéletesen megy minden. Kis hiba a fórumban, hogy a hozzászólásszerkesztő és az első üzenet összelóg. :(
Egyedül az általam látogatott oldalak közül a jojatek.hu nem működik csak IE alól.
Ha jól tudom az Microsuxnak is van egy saját fejlesztésű java-ja, meg a Sunnak is. Viszont annyira különböznek, hogy az IE-hez írt java appletek meg sem nyekkennek a Sun Javat használó Firefox alól. Itt még lehetne mit javítani... -
#12 Tévedsz. Ha *szabványos* kódokat használsz, illetve azt használ az adott honlap készítője, akkor a többi böngésző is tökéletesn megjeleníti. Mozgó layereket, és csak CSS-sel pozícionált lapokat is meg tud jeleníteni egy Mozilla vagy Opera is. A gond ott kezdődik, hogy az IE elfogad mindenféle nemszabványos kódot, így a kényelmes webmesterek IE alatt fejlesztenek és kinyomják a lapjukra hogy "Microsoft Internet Explorer ajánlott", kész, le van tudva. -
Mice #11 "választják a felhasználóbarát kezelőfelületet, a kompatibilitást, a bővíthetőséget,"
az hétszentség hogy anno a kezelőfelületet eltalálták. A gond csak ott van, hogy ANNO. Régen ha fejbevertek volna se netscapeztem volna mert az eszköztár a későbbi skinezhetőségek ellenére is kényelmetlenebb volt mint anno az ie.
az viszont vicces, hogy pont ők említik a bővíthetőséget és lassan már kőkorszaki mélységekbe süllyed le az ie a sok újítás nélkül.
bármennyire is nehezen ment a mozillák felületének megszokása ma már ezt a fajta tab kezelést ami a firebirdben volt nem cserélném semmire
kár hogy most a firefoxban ezt elbarmolták
szeretem az új/stabilabb/gyorsabb dolgokat de sajnos a firefox most visszafelé fejlődött -
#10 Hát kb. másfél éve MyIe2-vel nyomulok (most már Maxthon a neve), ami az IE motorra épül (nélküle nem is megy) és nincs bajom vele. A popup/content szűrőjét a kedvem szerint alakíthatom, saját tetszőleges mintákat vehetek fel hozzá és egyébként is okosan, csendesen, gyorsan végzi a dolgát. Ja, és plugin-es, vagyis van hozzá egy halom okosság, mint pl. frame szétbontó, flash mentő, effélék. Bár persze ezekre amúgysem lennék rászorulva, de kényelmesebb egy kattintás, mint a forrásban turkálás. :)
Ja, és a Maxthon (is) természetesen immúnis minden, a böngészőn túlmutató matatási kísérletre.
Végül a szabványokról: az IE a 4.0 óta maximálisan és a szabványoknak megfelelően támogatja az összes html és css specifikációt, amelyeket a html group dolgozott ki, az M$-től függetlenül. Ami anno nem volt elmondható az akkori vetélytársakról. A html group várt rájuk, az M$ nem és kidolgozta a maga kis extráit, amelyet szívesen vettek a webfejlesztők. Innentől kezdve nincs miről beszélni... Mellesleg nem minden extra az M$-től származik: pl. a layer-eket anno a Netscape találta ki és az ő böngészőjükben volt először ilyen - annak ellenére, hogy pl. akkoriban a (szabványos) css támogatásuk egyszerűen botrányos volt.
Persze az M$ sem az az ártatlan bárányka, emlékezetes volt pl. a java és a javascript ügye is. Bár ha úgy nézzük, a Netscape-féle javascript sem volt egy tiszta gyerek, szabványos funkciókat volt képes egészen máshogyan végrehajtani.
-
#9 ez nem ujdonság már.
1 hónapja Firefox-ozok, és minden müxik.
még az SG fóruma is, ami mellesleg az Operán nem müxött.... -
#8 szabvanyositas lenne a fo ... szerencsére ma már tényleg "elég" kompatibilis opera/mozilla/firefox... és nem kell aggódni hogy míg IE-n kék a háttér a másik x-en meg se jelenik az egész ...
és opera ill. tsai azért immunis egyes sebezhetőségekre mert "csak" 1 böngésző .. és nem kezel aktív Zét meg nem lehet vele regisztrytmódosítani meg ilyenek ;] -
Alfa Of NS #7 A szabvanyositast kene eroltetni, akkor nem lennenek inkompatibilitasi gondok es az IE-nek mar csak az az egyetlen pozitivivuma lenne, hogy a Windowshoz alapbol jar. -
#6 lehet, de még mindig az IE a legkompatibilisebb...
jobban szeretem az operát, könnyebb kezelni, de az IE kompatibilisebb, és soxor az operaval nem tudok mit kezdeni... -
#5 "Ez oparaval pl nem tortenik meg.."
Erre nem vennék mérget... -
nenad #4 :)
Pentek, szedd le a tuzfalad, aztan szabadulj ki a netre :) nezzel szet erre arra, IE-vel, csodalkoznak ha nehany napon belul nem lenne trojanok, stb melegagya a geped.
Ez oparaval pl nem tortenik meg.. -
Péntek #3 Felőlem lehet bármi más is, emberekből álló szerveződés, amit le lehet fizetni.
Valamiért szúrja az oldalukat az MS, ezért indították el ezt a kampányt...vagy az alternatív böngészők készítői többet fizetnek. -
Cat #2 ez nem cég -
Péntek #1 Úgy tűnik a Microsoft nem fizetett eleget ennek a cégnek...