445
-
engine #285 Csak russzol emlékszem vagy tényleg más játszotta a legutóbbi részben Atlantis fönökét - a dokinőt? -
#284 Nem jó múlt idö, a 9.évad most van a felénél, folyamatosan forgatják.
és közben elindult a Stargate: Atlantis is (2.évadnél járnak). De ezt vetitik-e majd a magyar tv, azt még nem lehet tudni.... -
lammaer #283 Az SG az hány évadot élt meg?
Remélem még egy darabig eltart amig a TV2-n is a végére érnek :) Ez az egyetlen sorozat amit nézünk az asszonnyal. -
#282 Francba, már előre örültem, hogy végre lesz egy jó cooperative üzemmódú game, ráadásul ismert környezetben
Ennek is az lesz a vége, mint a B5 játéknak :(( -
#281 Én komolyan nem értem és helyettük is szégyenkezem, hogy egy ekkora hírű dologból, mint a StarGate hogyan lehet ekkora baklövést csinálni. Ezt a feladatot egy tapasztalt stúdiónak kellett volna kiadni, akik értik a dolgukat és nem keverednek vitába a saját kiadójukkal. De most már mindegy. Ez a hajó már elment. Csakhogy lassan véget ér maga az SG-1 is (a legnagyobb sajnálatomra) és a hírek szerint StarGate Command nézen folytatódik az eredeti sorozat. Mire ez a game kijönne, már mindegy. Már semmi sem a régi... -
LORdRiVE #280 Bírósági dolgok...semmi érdemleges... -
#279 Valami hír van a gémről? Olyan csend van a hivatalos lapon...tud valaki valamit? -
#278 Igen sajna... -
#277 Pusztába kiáltott szavak... -
#276 Csődeljárás vs. JoWooD - 0:1
Dixie Flatline, 11:38 - Játék: Biznisz - (3 komment)
A JoWooD és a Stargate SG-1 játék fejlesztői, a Perception, között dúló jogi háború újabb állomáshoz érkezett. A JoWooD kora augusztusában jelentette be, hogy felbontotta az ausztrál Perception-nel kötött szerződést, birtokosa a játék licenszének és követeli, hogy a Perception adja át részére az általuk fejlesztett Stargate játék forráskódját és taralmi elemeit. Néhány nappal később, a Perception által kiadott sajtóközleményből kiderült, hogy a JoWooD sosem rendelkezett az MGM-től vett licenszjogokkal, így a játék fejlesztését tovább folytatják.
A Perception közben csődeljárást kezdeményezett a kiadóval szemben, melyet a napokban az osztrák felső bíróság elutasított, mivel megállapítást nyert, hogy a Perception is felelősnek tekinthető - elismerték a vizsgálat során - a játék késése kapcsán, továbbá az 5,5 millió eurós követelést időközben kifizette a JoWooD.
A JoWooD folytatja az átstruktúrálást és további tárgyalásokat folytat a leendő, potenciális befektetőkkel. -
LORdRiVE #275 2006 vmikor. -
#274 Talán kicsit lemaradtam, de (ha van ilyen) mi a pontos megjelenési dátum -
#273 A b*szogatunk szóért elnézést kérek, nem tettem bele csillagot. -
#272 Engem ez az egész a központosítás egy nagyon rossz változatára emlékeztet. Most már azért is baszogatunk valakit, mert nem a magyar oldalon néz meg egy képet? Na nehogy már! -
Since #271 Nevetségesek vagytok... -
LORdRiVE #270 Oh, nehogy nekem agyvérzést kapj...akkor felveszem a stílusod ok?
Oda megyek ahova akarok ,azt írok amit akarok, "szóval lehet innan huzni ha nemteccik valami és nem a nagy arcodat fitoktatni.. thx" -
haxoror #269 Az előzőknél fényévekkel jobbak -
#268 Hát nemtudom te miket nézel mert ez a 3 új kép rettenetesen szar. -
#267 Van benne valami bár egy kicsit erős volt...
Lordrive: És ha én angolul szívesebben olvasok valamit? Akkor én már rossz ember vagyok, vagy hülye? Nemá! -
#266 na mostmár nekemis kezd belőled elegem lenni ottnézem ahol akarom onnan linkelem be ahonnan akarom szóval lehet innan huzni ha nemteccik valami és nem a nagy arcodat fitoktatni.. thx -
LORdRiVE #265 Imádom ha az ember inkább néz külföldi oldalt minthogy itthon körbenézzen ;)
Hajrá magyarok....így tovább iqlight rulz. -
#264 Kedz kipofásodni... -
Lyan Kyj #263 Az a baj, h minél több mindent látok belőle, annál jobban kell.....legszívesebben ordítanék.....ááááá.....most akarom!!! -
#262 na itt a nagy vitában a játékról semmi szó sem esik 3 uj képecske - én aztmondom ennél rondább nelegyen....Képek -
#261 Ha a közösség szolgálata közben az ember örömét leli abban, amit csinál, az nem baj de aligha volna értelme magam miatt egy oldalt csinálni hiszen akkor csak egyetlen látogató lenne. -
Lifeforce #260 #257
"értelmesebb lenne mellénk beállnod"
Én nagyon sajnálom, hogy neked a konkurenciaharc, verseny, és az oldalak tartalma közötti különbség jön le egy scene oldalnál, és nem az, hogy összefogjuk azt a 100-200fős kis közösséget.
Ne sértődj meg, de azt mondom, jobb is ha nem állsz be, ha nem a közösségért teszed amit teszel, hanem magadért... -
#259 Igen, és pont ez lenne benn a legszebb, hogy én szedem össze és hogy nekem tetszik. Semmit sem értettél meg abból, amit mondtam és ezeddig egy szóval sem említetted például, hogy álljak be közétek, nem mint ha ezek után akarnék. -
#258 és ez szted neki hogyhangzik, lenézően hogy na gyere ide mer mivagyunk a királyok azt valamit nálunk is csinálhatsz csak a te oldalad szünnyön meg.... -
LORdRiVE #257 Konkurenciának ott van nekem a stargate.filefront.com, vagy a stargate-gaming.com
én csak azt mondom, hogy ha tényleg az alliance-al akarsz foglakozni, akkor értelmesebb lenne mellénk beállnod mint egy full ugyanolyan tartalmu oldalt összehozz amihez nem kapnád meg a legfrisebb híreket/cuucokat senkitől max amit összeszedsz máshonnan. -
#256 Meg lehet nyugodni mert az én oldalam jelenlegi állapotában nem jelent konkurenciát az övének de vannak ilyen kissé paranojás emberek, akikkel nem lehet szót érteni. Kétlem, hogy most bárki is járna a lapomra tekintve frissességét. Ha nekem egy szer úgy isten igazából időm lesz megcsinálni a saját csillagkapus oldalamat, akkor az nem csak a játékkal fog foglalkozni. -
Lifeforce #255 Ez egyébként elég kétértelmü.
Közelről sem hiszem, hogy lehúzná az oldaladat, hanem arról van szó, hogy a lehetőségei sokkal nagyobbak.
A másik dolog, hogy ez nem egy "egyszerü" eset, ugyanis az MGM és a Scifi igen komolyan veszi a "szerzői jogokat" még a honlapjáról leszedett képeknél is.
Lásd leállított SG1 modok. (HL2, BF, UT2004)
És ekkor a játék még sehol sem volt...
Amúgy ismerem az SG1 scene nagy részét, magját, és én is szívesebben látok, és látogatok 1 oldalt mint 2, "függetlenül" a tartalmától.
Ere van egy jó példa...
Megcsináltam a F.E.A.R. FAQ-t és 5 oldal fórumjában kellett közzétennem.
Az 5 fórumon minden 3. hozzászólás, most hogy is kell ezt?....
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy baj lenne az, hogy más emberek máshova járnak, hanem az, hogy az egyik nem tud a másikról, és így a tájékozotság sem megfelelő. -
Lyan Kyj #254 Bár én ésszerűségi okokból LordRive igaza felé hajlok, van Istencsászár mondanivalójában vmi. Javaslom, h cseréljetek Link-Bannert, és reklámozzátok egymás oldalát, így döntetlen lehet a vita:P -
#253 Te én ezeknek rettentően örülök de ezek mióta feltételei egy rajongói oldals sikeres működésének? Ráadásul teljesen egyetértek a 252-es hozzászólással: már megint azzal jössz, hogy kinek a jobb az oldala, mikor ez mr akkor eldől, mikor én döntést hoztam az enyémmel kapcsolatban. Nyugodja meg, mindenki nagyon szereti az oldaladat meg téged, is az a legjobb, stb... (minden, amit hallani akarsz)
Radu nekem is felkínálta azt, hogy elmelet.csillagkapu.hu címen megossza a nagyvilággal az általam írottakat de ezt kénytelen voltam visszautasítani technikai és egyéb okokból (és leginkább mert nem érzem késznek a művemet).
Nem szeretnék ezekena dolgokon tovább vitázni, sok sikert a lapodhoz de ezek szerint a legfőbb tanulságot nem értetted meg: a konkurencia legtöbbször segít és ha az megszűnik, akkor megszűnik egy viszonyítási alap.
Azok látják jól, akik szerint bárki bármiről készíthet oldalt és ne adja az Isten, hogy egyszer olyan helyzetbe kerüljünk, hogy ez a szabadság valami oknál fogva elveszik. -
#252 hmm,hmm,hmm, asszem hogyha valaki akar akármiről rajongoó oldalt készíteni miértne tehetné van ideje türlem ehozzá hát csinálja senki sem tilthatja meg neki ha ebben lelei az örömét hajrá te csináld a tiédet örüllünk neki hogy leirtad mennyivel jobb a tied magánügy csináld ő pedig csinálja az övét ezt senki sem tilthatja meg tesem és a kedvét se vedd el a dologtól.. -
LORdRiVE #251 Akkor már énis regélek :)
Az oldalam legelőször a jatekok.hu-n kapott helyet 2004 valamikorában... (a frász se emléxik már, a statom meg messze van :) ) Ekkor jött egy olyan 5letem, hogy mi lenne ha beállnék Radu mellé mint aloldal, ha már készülget a várva várt CSK-s játék ne szedjük már 2 részre a rajogókat az én és Radu oldalára. Emiatt is lett vélgül azonos a fórumunk és léptem be a csillagkapu.hu- hoz.
Azzal, viszont, hogy vannak olyan emberek mint pl, te avagy ahogy én voltam anno, valamilyen mód megint csak azt teszed mint amit én ás Radu tettünk anno.
és hát öszintén szólva, (tényleg nem bántás miatt mondom) de sok olyan dolog van a zsebünkben ami nálad nem áll fenn.
Hivatalosan is benne vagyunk egy fan site programban,( amint az a stargate-thealliance.com-on is láthatod) benne vagyunk a fan oldalak között.
Ami azért elég nagy szó ahhoz képest, hogy hivatalos oldal.
Ezek mellett kapcsolatban állunk a Perception fejelsztő céggel, azaz annak is a vezetőjével Ben Lenzoval. Hivatalosan is olyan anyagot kapunk/kaptunk a JoWooD/Perceptiontól ami még a GameSpot vagy IGN oldalak se kaptak meg. (leírások képek, fan site kit stb.) Ha ezt figyelembe veszed elég egyértelmeü, hogy semmi értelme, hogy még ezt a mégkisebb rajongói réteget (akiket érdekel a játék) még jobban szétszedd...Ha szeretnéd meg tudnánk ebszélni, hogy valamilyen poszot kapj nálunk, ami neked is tetszene, és nálunk folytasd tovább a munkálataidat... -
#250 Belátom hogy egy oldalnál több bőven sok egy ilyen kis "közösségnek", mint amekkora az a kör, ami Magyarországon az ilyen dolgokkal foglalkozik. Éppen ezért nem akarok én szétszakítani semmit. A leírd dolog, az az elmélet nemigen kapcsolódik magához a játékhoz (ha arra gondoltál, mint energiabefektetés) csak szerettem volna tudatni, hogy nagyon de nagyon sok munkám van nekem is a témában.
Én sem szeretem, ha egy olyan témában indul lap, amivel én már foglalkozom, ilyen például a stalker nevezetű játék de ezt csak példaként hoztam fel. Mindamellet nem tartom kizárhatónak, hogy két lap üzemeljen egy játékkal kapcsolatban, elvégre a természetes konkurencia (ami nincsen tele mocskolódásokkal) csak segítheti a versenyt, ettől mindkét fél jobbá válhat. Van, aki ezt nem így gondolja. Régebben én is féltem, ha "beleköptek a levesembe" de aztán az ember szerintem gyorsan megtanulja, hogy a világháló nem így működik. Mindig jöhet egy jobb, aki egyik pillanatról a másikra versenyhelyzetet teremt. Nincsenek kizárólagos jogok, amik egyik vagy másik ember kezébe adnak dolgokat.
Megint egy régebbi, de nagyon hasonló példával jövök, mert elmítetted, hogy érdemesebb a már meglevőhöz hozzájárulni. Amikor én még kispályás voltam és a weboldalaim (az a kevés, ami akkoriban volt) nem voltak feltétlenül magas szintűek (de nem azért, mert nem tettem meg mindent, hanem azért, mert még nem tudtam annyit). Akkoriban indult ezzel a bizonyos stalkerrel kapcsolatos oldalam, ami akkor friss volt és volt már az enyémen kívül egy másik magyarországi rajongi oldal, ami kiváló volt. Annak volt egy szerkesztője, nevére már nem emlékszem de azt tudom, hogy mikor ő tudomást szerzett az én lapomról, akkor felajánlotta, hogy társszerkesztőként szívesen "beolvasztaná" az én akkor még kezdő szintű oldalamat. Én akkor nemet feleltem és ő ezt tiszteletben tartotta. Nem bántottuk egymást, csendben működtünk. (A dolog befejezése illetve jelen állapota az, hogy később a "nagyobb", hivatalosnak mondható oldal megszűnt és én megkaptam a címét pusztán azért, mert én kitartóan dolgoztam, éreztem a késztetést arra, hogy ebből még nagy dolgok jöhetnek ki. Az más kérdés, hogy az Alliance-al kapcsolatban még vannak kételyeim.)
Szerintem ez egy tisztességes eljárás volt az egykori szerkesztő részéről mert ő felajánlott egy lehetőséget amivel én nem életm (függetlenül attól, mi lett később). Ezt a hozzáállást, amit te is említesz, hogy egy célért dolgozzunk most nem tapasztalom. De nem is várom el, ez nem kötelesség. Csak szerettem volna elmondani, hogy így is lehet. Én a magam részéről személyes belátásomra bízom, mi lesz az én site-ommal a másik lapnak pedig sok sikert kívánok, továbbra is a dolgok elméleti részével szeretnék inkább foglalkozni, nem "csak" a téma egyik kivetülésével, nevezetesen a játékkal (mindez persze nem jelenti teljes érdektelenségemet a dologgal kapcsolatban). -
Lifeforce #249 Úgy látom nem érted a lényeget.
Senkinek semmi baja nincs se a te lapoddal, sem a másikkal.
A baj ott kezdődik, hogy egy iszonyatosan nagy barna sz@.. nép vagyunk.
Arról nem is beszélve, hogy ráadásul nagyon kicsi is.
És, hogy meg is értsd miről is írok valójában...
A mi országunk túl kicsi ahoz, hogy egy témakörhöz ennyi oldal, klub és egyéb alakuljon köré.
Ha már megteszed, és indítasz egy ilyen topicot vagy oldalt, illik a már régebbi, esetleg sokkal nagyob körrel rendelkező scenéről írni, de legalább belinkelni.
Az igazi hozzáállás az lenne, ha nem a scene szétszakításába fektetnél energiát, hanem besegítenél, és az általad leírt erőfeszítéseket, energiát a már meglévő "társaságba" fektetnéd, és növelnéd...
Szerintem ott is jónéven veszik a fáradozásaidat, minőségi írásaidat, és ha nem tévedek, a jó tanácsaiddal a designbe is "beleszólhatnál".
Ez természetesen nem csak rád vonatkozik, hanem általában sajnos ilyenek vagyunk.
Vezérel az irigység, verseny és ezért képesek vagyunk még a legkisebb scenét is szétszaggatni. -
#248 Ez a szegény emberke (LORdRiVE) képtelen megérteni bizonyos dolgokat: először is nem mondtam, hogy az enyém az egytelen oldal, mindig megemlítem a másik lapot is, másodszor többször több helyen is leírtam már, hogy jelenleg mért nem folyik az oldalam fejlesztése. Harmadrészt én nem értem, mi neki a baja, ahol csak lehet, belémköt, többek között az én oldlam fórumán is de erről majd később. Negyedrészt nem mértem, ha az én oldalam olyan vacak, akkor mért kell róla neki ennyit beszélni. Ha listáznánk a dolgokat nekem egy kicst több okom lenne dühösnek lenni, úgy vélem, mert míg én egy rossz megjegyzést sem tettem, ő mást sem tud mondani.
Szeretném kitenni ide azt az üzenetet, amit az én oldalam fórumán is leírtam mert véleményem szerint ez egyféle megyarázat bár nem érzem, hogy magyarázkodnom kéne pláne az alábbiak fényében:
---válasz "blight" által felvetett problémákra---
Jó, ha így látod, akkor elmondom, mi a helyzet az én rajongásomat illetően. A sz*rt nem szeretjük. Márpedig ahogy most áll a játék, az sz*r. Nem fikáztam a másik lapot a hírekben pedig azért nem vagyok otthon mert mostanában nem is jártam utána a dolgoknak.
Más: nekem sokkal több munkám van a csillagkapuval kapcsolatban általában, mint bárki másnak. Tudomásom szerint ugyanis én vagyok az egytelen, akit a csillagkapu, mint olyan, tudományosan is érdekel. 3 év munkája fekszik abban a kapuelméletben, melynek egy korábbi verziója olvasható az sg1.uw.hu oldanon és amely ahhoz a verzióhoz képest márra csaknem a kétszeresére duzzadt. De még nincsen kész. Minden szabaidőmet, amit csak lehet, olyan tudományos könyvek olvasására fordíom, aminek segítségével fizikailag megalapozott képet alkothatok a kapu működéséről (csak az utóbbiakat említve: Stephe Hawking: a Világegyetem dióhélyben; Roger Penrose: A Nagy, a kicsi és az emberi elme; Martin Rees: Kozmikus otthonunk; John Gribbin: Schrödinger macskája, Schrödinger kiscicái és a valóság keresése; Amir D. Aczel: Isten egyenlete). Az ezekből szerzett tudással folyamatosan bővítem, javítom az elméletet hogy valamiféle tudományos alapja legyen. Nem mondom, sokan emiatt elvetemültnek is tartanak egy kicsit de nem baj. A dolog csak akkor elfogadható, ha illeszkedik a világ törvényeibe.
Lényeg, hogy bár lehet, hogy az éppen aktuális StarGate kivetülés (nevezetesen ez a játék) annyira nem foglalkoztat a kialakult helyzet miatt (és ezt nem is tagadom) de kétlem, hogy bárkinek is nagyobb munkája lenne a csillagkapukkal kapcsolatban, mint nekem (na jó talán Radunak, az ő munkáját kiváltképp nagyra értékelem). Én nem szeretnék sem dicsekedni, sem vádaskodni sem semmi mást de a 8-as hozzászólásod elég sértőnek véltem. Ettől függetlenül remélem nem mondtam semmi olyat, ami további kifogásokra adhatna okot.
Ilyet még sosem mondtam, de az életem egy fontos részét képezi a csillagkapu. Nem az egyetlen azonban így nem szentelhetem minden időm annak de amikor az embernek munkája van valamiben és azt szidják (lehet, hogy ezzel az oldalla kapcsolatban megérdemlem de ezt elfogadom), akkor az nagyon felbosszant. De azért ugye nincs harag.
---üzenet vége---
Ezekről a dolgokról csak ennyit, aki látta már egyéb oldalaimat is, az tudja, hogy nem szoktam trehány munkát végezni. Ha valakit érdekel, akkor szevísen leírom eddig létrehozott lapjaim címét de még csak vélelenül sem akarom, hogy reklámnak tűnjön, ilyen téren óvatos vagyok. -
LORdRiVE #247 Namco csak észak amerikában ügyködik...ezt viszont a Perception egyik embere mondta nekem...ezért kell más kiadót is beszervezni amiről a GS-esek nem tudnak... -
#246 Én meg azt remélem, hogy jó lesz....és nem bughalmaz lesz meg elsietett....én szívesen várok jövő év elejéig ha egy jobb, átgondoltabb játékot kapok...