2542
  • tibor16
    nna, itt pl elvesztettem - aszekér a kapuk előtt volt a 20 egység borral :((( -gondolhatod milyen pipa voltam...
  • tibor16
    mert türelmetlenségemben az animáció közben belekattintottam a képernyőbe, erre a lovagpárbaj közben megszakadt a jelenet (nem is tudom mi a vége a bejátszásnak) és mutatta, hogy győztem és kirakott a menübe :(((
    Amikor választani kell, hogy ki mellé állok, az a jelenet, hogy van? -régen jáccottam, és elfelejtettem ...
    -ez lenne a 7. quest? amikor a királyi némbert kell ki szabadítani? -mert ezt a fejezetet ajánlja fel betöltésnek, és itt én vagyok a várban, de nem emléxem a többire... amikor esőnek jáccottam mintha ki kellett volna a királyi némbert szabadítani... azért kérdezem, mert ugyanúgy nem akarom még1x végigjáccani..
  • Esrohnoil
    Ha megnyerted, hogyhogy nem tudod h. az-e a vége? :D
  • tibor16
    Még egy kérdés, - a gazdasági küldisorozatnak az 70 kacsa 70 bor 70 stb a vége? - mellesleg vagy 6 x kellett restartolni, mire megnyertem, az egész vár egy nagy kacsatelep volt :))
  • tibor16
    Szállít katonát, esetleg hadtápot? vagy ő maga a harcos?
  • Morfi
    A csonakos nem arra jó hogy gyorsabban hátba támadd a gépet? Míg megkerülöd a szárazföldi egységekkel a fél pályát addig a vizen lehet hogy közelebb van. Igaz én csak eddig 1-et csináltam belölle és vígan elvolt a folyón
  • tibor16
    ja :) a bedchamber nem a kajával (bocs, az az a úri konyha, valami kitchen) - ez a luxust nyújtja és honort kapsz érte, -a posztó igaz (juh + posztókészítő kell hozzá). összekevertem
  • tibor16
    ja azt nem tom, meg lehet-e gyújtani...
  • tibor16
    Hát a forró olaj eléggé demonesztáló a falat ostromló ellenségre :) - valahogy nem bírják ezt a fajta kiképzést... Amikor kijelölöd a mérnököt a kezében a forró olajjal, megjelenik egy nyíl, melyik irányba öntse... ilyenkor célszerű stoppolni a játékot az ostrom közepén, hogy egyenként meg tudd mutatni a komáknak kiket vegzáljanak... egy kissé körülményes de műxik...
  • blackie
    Köszi tibi!

értek mindent.olajos téma még zavaros,csak azt kérdezném mire lehet önteni?
    olvastam hogy valaki valami karókra locsolta.a másik mi a szerepe megkell gyujtani?
  • tibor16
    1.Apothecary - gyógyszertár, ha vegyi támadást kapsz (döglött, fertőzött teheneket lőnek át a támadás alatt), vagy ha a sz@r és a patkányok fertőznek, mert nem elégséges a védekezés, ezek gyógyítják a kialakuló járványt
    2.Bedchamber - az uralkodót látják el kajával és luxus (posztó) termékekkel - honort kapsz érte, amiért katonát és néhány dolgot vehetsz
    3.Oil smelter - ostromkor jó hasznát veszed a várfalakról lezúduló forró olajnak. Csinálsz ilyen ketyerét, mellé rendelsz egy mérnököt aki kezeli, további mérnököket csinálsz akiket szintén oda rendelsz, ezek fogják korsókban oda hordani a forró olajat, ahova irányítod őket. Amikor ostrom van, kijelölöd és megmutatod neki hova öntse a naftát. Az üst csak akkor működik ha - elég olajad van és ha az már elég forró. Ha kiöntetted vkivel az olajat a falon, megint az üsthöz kell rendelni, hogy töltse azt fel.
    Érdekességképpen: ebben a részben már vannak olyan mérnökök, akik a várfalat hozzák rendbe, ha van elég köved és ellenség nincs a közelben. Nem neked kell újraépíteni, ehhez jó ha leraksz kőkupacokat
    -Tényleg azok a kőkupacok, -azok arra valók vagy a védekezést segítik? -én minden esetre rakni szoktam a falra, a bizt kedvéért.
    - A másik - nem tudja vki - a csónakosok, mire valók???, mert még 1 x sem volt alkalmam használni őket
  • blackie
    na sziasztok!

3 kérdésem lenne

1.Apothecary mire jó és hogyan kell használni?

2.Bedchamber szintén nemtudom azt látom hordja be a textilt,de nemtok semmit.

3.Oil smelter hogyan kell használni látom hordja bele az enginer az olajat de hogy tudom mondani neki hogy locsolja ill. hova tudja locsolni?

kösz skacok
  • Morfi
    Szép kis erőd :). Én csak 1 sor falat húztam fel, megpakoltam farönkökkel, egy kevés olajjal felásztattam a terepet meg tüskéket raktam le, ja és a birtokokat átálítottam hozzám és hozták hozzám a hiányt. A falon talán ha volt vagy 50 ijász meg kb. 30-40 könnyű gyalogosmeg úgy 6 katapult a fal mögött és ők folyamatosan lőttek az ellenfelé. A gyologosoknak esélyük sem volt a lovasok meg a fal latt csak ácsorogtak. Szal nem nehéz, mert a gép BUTA
  • tibor16
    nagyjából ugyanúgy :)
  • Yossarian
    jaja, az elsőben soxor megcsináltam.
    a falra egy jól védhető helyen csináltam egy nyílást. Ez elé egy 1 ember széles, oda-vissza kanyargó folyosót, a fallal párhuzamosan. Ezt a folyosót teljesen kiraktam karókkal, illetve különálló szakaszait belocsoltam olajjal, ahol volt olaj. A gép automatikusan megkeresi attack előtt a várfal hibáit és oda irányítja az összes katonáját. Szépen belemasíroztak a csapdába, sőt, amilyen birkák, a lángokon is átmasíroznak. ebben a részben nemtom, hogy hogy megy, mert csak a békés küldikkel játszottam...
  • tibor16
    A lenti kép asszem ostrom után van. A kastély elé közvetlen rakj hadigépeket, így ha be is törnek, letudod nyomni őket. A dombok a vár előtt meg, csapdaként funkcionálnak. Azt is szoktam csinálni, hogy csinálok egy nyitott folyosót a kapu helyett, (a gépet át lehet verni) és oda csapdákat teszek, a falakra meg ílyászokat - csak 1 tipp :)))
  • tibor16
    nna, ezt találtam utánna, -de hogy, hogy csináltam, már nem tudom. A kép lehet, hogy segít, ja és ami nem látszik, a környező emelkedőkre is raktam íjjászokat, meg hadigépeket. A választásos fejezet hányadik? - mert onnan újra sztném jáccani..
  • Zsolo007
    De van választás közvetlenül ezelőtt a pálya előtt (amiből a kép van) és én a király mellé álltam :))
  • tibor16
    Nem ott van választási lehetőség, ki mellé állsz? (asszem a 8.) mert ez nem az a megelőző küldi. Mindenesetre én nem a félszigetest választottam. De majd utánna nézek, csak most dolgozom....
  • Zsolo007
    Amiről beraktál képet az az a küldi amikor a jobb alsó sarokban lévő kis félszigeten kévő csávót le kell nyomni. Ha ezt megtetted akkor neked kell beállni védekezésbe azon a kis félszigeten. ÉS nekem ez a gondom, hogy nem bírom megállítani őket, annyi páncélosuk van....összehoztam kb. 100 nyilast, dehát nem sokat érnek...
  • tibor16
    és melyik is az a pálya?
  • tibor16
    mert? -mi a gond?
  • Zsolo007
    de jó hogy ezt beraktad :) Ha az ezután következő pályát megcsinálod akkor írdl le nekem pls hogy hogy tetted, mert azon nem bírok túljutni....
  • tibor16
    nna itt van a hadjáratból 1 kép, 128 az nem 80 - :))
  • tibor16
    Nem tom, én végig csináltam a háborús kampányt, most a gazdaságit csinálom, kb a felénél tartok annak is és nem találkoztam a 80-as limittel, erről régebben még képet is rtaktam be. Nem lehet, hogy ez gép függő, valahogy érzékeli a program a lehetőségeket, és asszerint állít limitet - vagy ez marhaság?
  • Morfi
    Nem csak a neten van.
  • Morfi
    VAn egy csomó stratégiai játék amiben nincs korlátozás de az eléggé elszokott durvulni. Mindenki csinál több száz katonát és mikor találkoznak akkor azért elgondolkodok hogy minek kellett ennyi? De azért szerintem van mikor jó dolog a limit.
  • tibor16
    Nem tudom - ez 88-as határ csak a neten van? -mer én nem találkoztam vele...
  • tirpitz
    igen, ez a 22-es csapdája...;) de szerintem a stratégiának a csatában kéne lennie, vagy abban hogy a nyersanyagokat mire használom, de ez a parasztlimit nekem akkor sem jön be.
  • Yossarian
    "döntenem kelljen, hogy kaját vagy fegyvert gyártsak."

Hááát, többek közt ez benne a stratégia. :)
  • tirpitz
    Én nem tudom ki hogy van vele, de nekem 88 paraszt az borzalmasan kevés. "Kis" túlzással 88 parasztot csak a kaja termelésre adok ki, és akkor még nem beszéltem a fegyvergyártásról, a kitermelésről, a sz@rpucolókról, stb... Ha nektek megy így, ahhoz külön gratula: biztos ehhez nagyobb figyelem kell, de ne az legyen már a játék hogy döntenem kelljen, hogy kaját vagy fegyvert gyártsak.

"Amugy képzeld el hogy nincs korlátozva a populáció akkor milyen gép kellene neki vagy pedig milyen csúnyán nézne ki hogy ne akadjon."
    Szvsz. a választás lehetőségét akkor is hagyják meg a játékosnak, mert én inkább játszanám csúnyán, de 600 paraszttal, mint így. Azért jó játékot!:)
  • tibor16
    A bnőm kisfiával szoktam a neten nyomni, aminek az az előnye, hogy ha vmi nemteccik, eccerűen otthagyom és kiugrok :))) Valahogy nekem nemjön be, hogy nem tom megállítani a játékot, hogy gondolkozzak, mit is csináljak - ez van. Így aztán amikor kipróbáltam, többször is jól elkalapáltak, úgyhogy marad a gyerek :)
  • Morfi
    De azért vannak a birtokok hogy ott is 88 parasztot létrehozz és ők is termeljék neked a cuccot. Őket kihasználva itt is elérheted akár az összességében a 600 parasztot.
    Amugy képzeld el hogy nincs korlátozva a populáció akkor milyen gép kellene neki vagy pedig milyen csúnyán nézne ki hogy ne akadjon.
  • Esrohnoil
    A 88 akkor is nevetséges. :D
    Az első részben volt olyan küldi ahol 600-as lakosságot kellett csinálni többek között.
  • blackie
    igen multiban is ugyan az a pop limit de arra gondolj hogy ez a falud népessége
    a katonák csak addig veszik el a populációt amig katonák nem lesznek
  • tirpitz
    Nekem is ez volt a problémám, amellett hogy a harmadik hűbérest nem tudtam legyakni, mert barátként jelezte ki, holott ki kellett volna nyírnom. Úgyhogy az előző chaptertől újrakezdtem, és így megoldódott.
  • tirpitz
    multiban is csak 88 parasztod lehet mint skirmishben? mert egyszer elkezdtem egy multit, de nagyon felhúztam magam a max. 88 paraszton? nem lehet sehol feljebbálítani?
  • blackie
    na cső!

tibi:ja jó lenne tudni de még az alakváltó fickoról sem kaptam infót,nemtudom miért nemjátszotok neten.Elmondanám hogy magyarok eddig a legjobbak a netes stronghold2 ben.én egy percet nemjátszottam singlit csak multi.Már töbször elöfordult hogy szólt a játék "nincs lehetőség több katonárA"gondolhatod párszázan voltunk:)és mekkora csata volt.

Szerintem ami égbe kiáltó hiba,ha megtámadnak semmi nemjelzi,gondolok egy kürt vagy bármi.
    a játék még mindig kidobál.

swapot 512-3584 raktam rgedit beállítva változtattam már mindenfélére a grafikáját,semmit nem ér ugyanugy kidob.
  • tibor16
    érdekes - 200 honor 1 emberért? - tud erről vki vmit?
  • Viktor01
    Üdv!

Volna egy kérdésem. Miért van az h azon a pályán amikor William testvére ellen kell harolászni miután megmentettem Williamet és átengedett a kövi pályára az íjászaim elkezdik egymást lőni de úgy h nem sebzik egymást és az ellenséget sem tudom megtámadni:) Lehet h azért van mert úgy mentettem meg Williamet az előző pályán h felrohantam a páncélos katonákkal és legyilkoltam a zöld főnököt?