Cossacks II: Napoleonic Wars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Annó írták is, hogy Napóleon háborúi címmel szeretnének egy játékot ahol azok a népek szerepelnének akikkel Napoleon harcolt.
Gondolom ez az után volt, hogy leverted az oroszokat és egyiptomot.
Ha igen, akkor hogy hogy csak 13 egységgel mentél?
+ ez NEM napoleon szimulátor hanem csak azt a kort dolgozza fel, ha az lenne nem lehetne ugy e a többi népet választani... (és a cmapaign elején meg a tutorba se angolokal kéne nyomulni...)
EZ ugye Napoleon és õellene Waterloonal fogtak össze igazán P
egyetlen game amit tulkápp látatlanba lett beszerezve az a baldurs gate 2...., akkor még lehetett bizni a fejelsztõkben, ma már nem...
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
Hát lehet hogy ezt bebuktam, bár nem akarok elhamarkodott lenni.
Ha egyértelmûvé válik, hogy ezt a játékot nem nekem csinálták, akkor meghírdetem féláron. :-)
Én meg mivel nem ismertem a játékot, lementem hogy rendet tegyek. Csak ott vettem észre, hogy jelenleg elég necces támadjak, de addigra már ott voltam.
Nincs valakinek valami táblázatszerû arról, hogy melyik rangnál mi a hozzáférhetõség? Pl. mikortól férek hozzá a tüzérséghez?
Kapitányként csak max. lovasságom lehet és összesen 6 századot vihetek.
Legalább errõl csinálhattak volna a kézikönyvbe valamilyen táblázatot, mert akkor jobban fel tudnék építeni valamilyen stratégiát.
bár én cossacks 2 esetében pont a forditottjában biztam nem sok sikerel de amilyen pangás van msotanában rts téren még ez is elmegy 😛
"2., Csábított a magyar nyelvû kézikönyv
3., A Cossacks 1 alapján bíztam a 2-ben"
A magyar kézikönyv általában lószar. És csak azért mert valaminek az elsõ része jó nembiztos hogy a második is az lesz, fõleg azért mert ha elbízzák magukat, hogy tökmindegy mit hoznak össze úgy is megveszik mert COSSACKS. Azért kell elõször mindíg warezolni és csak utána vásárolni 😊
Van még egy dolog ami szemet szúrt: ha ágyúval repeszt lõsz akkor az elõtte lévõ haveri egységeket lenyírja, viszont ha van 2 gyalogságod egymás mögött ha a hátsóval lõsz az elsõt nem sebzi....kicsit zavaró.
A kézikönyv azért nemírja hogy miben különböznek a nemzetek, mert nem különböznek....sajnos 😞
ÉS valóban a fejlesztés fontos, kár hogy nincs....😞
1., Türelmetlen vagyok
2., Csábított a magyar nyelvû kézikönyv
3., A Cossacks 1 alapján bíztam a 2-ben
Ha valaki a magyar nyelvû kézikönyv miatt akarná megvenni, az szerintem tegyen le róla, mert semmi olyan nincs benne, amire 1-2 óra játék után magától ne jönne rá az ember.
Én pl olyanokat vártam volna tõle, hogy részletes táblázatokkal összefoglalja, hogy pl. a francia lovasság mennyivel hamarabb és könnyebben szerez tapasztalati pontokat, vagy mennyivel jobb paraméterei vannak, mint pl. az osztrák lovasságnak, viszont a gyalogság tekintetében fordítva, de még csak nyomokban sincs benne semmi ilyesmi!
De még csak a nemzetek egyéb eltérõ jellemzõirõl sincs semmilyen leírás.
Tehát a kézikönyv és egy sima 2 rétegû wc papír gyakorlatilag ugyanannyira segít a játék mélységeinel megismerésében, ha egyáltalán vannak mélységei. :-)
A Skirmish tekintetében hiányolom a Cossacks 1-ben nagyon megszeretett kényszer béke idõlimitet is, hiszen én sem szeretem az elsõ fél óra szenvedéseit, meg különben is szeretek az elején egy jól átgondolt koncepciót felépíteni, és majd csak utána szétklikkelgetni magam.
Óvakodom attól, hogy ilyen rövid teszt után bármiféle minõsítésbe merüljek, de egyenlõre nem találtam benne igazán megragadó játékélményt.
Kiváncsian várom, hogy mire jöttetek rá a játékkal kapcsolatban, hátha néhány dolog elkerülte a figyelmemet és ezért tûnik most olyan szegényesnek.
A cossacks1-ben szerettem, hogy az is része volt a taktikázásnak, hogy ki mennyire fejleszti az egységeit.
A cossacks 2-ben a taktika csak az egységek mozgatásában merül ki és ez nekem egy picit kevés.
Az Európa térkép esetében a védelmi szintet kivéve szintén nincs semmiféle fejlesztgetés.
Kezdtem egyet az osztrákokkal.
Persze Egyiptom rögtön az elején megtámadott pusztán helyzetébõl fakadóan, hiszen nincs más akit egreciroztathatna.
A szultán gondolom a rangja miatt mindig csak 4 századdal tudott támadni, amit rendre visszavertem, de én nem támadhadtam, mert az egyiptomi terület erõsen védett, azaz 24 századdal kéne szembenéznie az én támadásra fogható 6 századomnak. Annyira még nem ismerem a játékot, hogy ezt bevállalnám.
Így most majd megpróbálok benyalni és békét kérni, hogy felmehessek segíteni francia barátainknak harcászati oktatásban részesíteni a britt porosz párost.
Azért jó lett volna, ha legalább az európa térképnél nem veszik le a fejlesztgetést. Itt nem lett volna senki terhére úgy, mint a real-time részben.
Így marad a stratégiázásra annyi, hogy megpróbál az ember a rangjához arányosan területeket támadni, míg akkora rangot nem szerez, hogy minden csak a taktikai térképen dõl el. Addig meg még pusztán azzal stratégiázhat, hogy mely területeinek a védelmét erõsíti és hogy milyen csapatösszetételt választ.
Ez azért elég kevés.
Vagy csak nem vettem észre valamit?
Tényleg: Szerintetek mekkora különbség van a különbözõ országok között? MErt nekem úgy tûnt hogy csak építési stílusban, egységnév/textúrában küllönböznek csak. Az egységstatok ugyanazok azonos típusnál. Semmi különleges/egyedi egység, ami az adott országnak van......Így lehetséges az hogy legyõztem auzstriával Poroszországot aki egész mellelseg európa legmilitánsabb állama volt és akkoriban a legerõsebb/legfejlettebb hadsereggel rendelkeztek, míg az osztrákok hát .... enyhénszólva gyengék voltak... Szal történelmi hitelesség az nemtudom. Ti mit gondoltok? (eerõl kellene beszélni nem arrólm hogy van e krekk, meg hogy kell telepíteni)
#687: Az taktika 😊, nem stratégia és takikából 1-esre vizsgázott nálam 😞
Tegyük fel hogy van 3 ellenséges gyalogsági egység ami feléd közeledik. Neked van 1 gyalogási egységed, és pont egy falu mellett vagy. Bemész a falunak azon épülete elé ahonnan a parasztok meg az erõsítés is jön ki. Ott square alakzatba állsz. A 3 közeledõ ellnséges egység ha meglátott (és tegyük fel hogy így van) nagyon okosan 3 oldalról való körbezárásnak megfelelõen veszi fel pozícióját. A gond ott kezdõdik hogy elfelejtenek támadni 😄. Így nagyon nagyon hosszú ideig lefogva lehet tartani 3 egységet, te meg termelhetsz.....Néha támadnak ugyan de mivel pontosan azelõtt az épület elõtt vagy ahonna az erõsítés jön így szinte "megölhetetlen" az egység 😄.
Tehát az Ait termelési és stratégiai szempontból is nagyon jól megírták csak taktikailag hiányos. Uyganis én ilyen és ehhez hasonló kis "csalásokkal fogtam le a gépet. Ha valóban támad és nem szarozik akkor kb. 20 perc alatt el lettem volna söpörve.
Az amúgy óriási hibám hogy nem vagyok elég gyors. Egyszerûen nem tudok rusholni......Akármelyik stratégiát toltam eddig neten azzal mindíg meg tudtak verni ha rusholtak. Ebbõl a szempontból gyenge vagyok. Sokkal inkább szeretek elõször biztos hátországot, megfelelõ védelmet mintsem mindent egy kockára feltenni és rusholni.....ez óriási hiba és képtelen vagyok felülkerekedni rajta 😄. De nem is baj 😊
És nem ágyúzik így nekem anélkül kellett
Mondjuk tény hogy 2x restartoltam (ergo 3.ra sikerült jól elkapni), bár ezt én inkább annak tudom be hogy most próbáltam elõször a skirmisht és nem nagyon tudtam hogy mit kell építeni, meg hogy hogy mennek a dolgok....