Cossacks II: Napoleonic Wars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
arra hogy a felul megjelenõ ikonok közül melyik pontosan mi

4-5 db
Ez jó,én is így csinálom,szinte folyamatos a fronton az utábpótlásom,mindig vannak friss emberek.Viszont a bányák feltöltése automatikus szerintem is,azt a falu saját emberkészletébõl fedezi,én még soha nem küldtem oda parasztokat,de fejlesztés után mindig full létszámmal üzemeltek a bányák.
A tartalék század alatt én a szintén teljesen kész századokat értem, csak azért tartalék a nevük, mert nem védelmi állásokban vannak, se nem épp támadnak, csak column formációban várakoznak az utakon.
Ezeket lehet könnyen átdobni egyik frontról a másikra, vagy kirándulni vinni õket a semleges vagy elhagyatott bányákhoz.

Nekem nagyon tetszik a C2-ben, hogy nem kell mindig megkeresni a barakkot, hanem bárhol vagyok, osztagokba szervezhetem a gyülekezõ tömeget.
Én úgy szoktam csinálni, hogy amikor bal felül megjelenik a figura, hogy van elég ember egy osztag létrehozásához, akkor fölé viszem a kurzort.
Ekkor megjelenik hogy ott a környéken melyik tisztbõl mennyi áll rendelkezésre.
Szinte soha nem gyártok tisztek nélküli osztagot.
Mindig megvárom, míg mind a három fajtából (tiszt, altiszt és dobos) legalább van 1-1. Ha valamelyikbõl egy sincs, akkor rányomok a bal felül megjelenõ ikonjára (tehát megintcsak nem kell a barakkot megkeresni) és rögtön jelzi hogy a tiszt készülõben. Alatta nem csak a 0-át írja, hanem ezt: 0 + 1.

Egységleírásra gondolsz, vagy a századok és tisztek formációba rendezésére?

kb 1 óra múlva lesz egy kis idõm és akkor leírom amit tudok

Breki33
csak nekem nem nagyon vannak tartalékban századaim

igazából mikor megjelenik bal felül akkor csak gyorsan rá szoktam nyomni a legelsõre így nem bánnám ha valaki részletesebben elmagyarázná melyik milyen század
Breki33
hát ha egyrõl beszélünk akkor a városházán asszem be lehet kapcsolni hogy a szabad emberek keressenek munkát

de lehet nem pontosan mondom
Épp ezért aztán odavittem 2 századot és kikergettem a fiúkat a munkaterületrõl. :-)

Hol lehet azt beállítani?

Breki33
Az patthelyzet P
Breki33
nem akiket odavittem melette áldogáltak csak

automatikusan feltöltötte

lehet amiatt, hogy nekem úgy van beállitva hogy keressen munkát

Szerintem érdemes.
Nekem volt hogy az ellen kiírtotta a bányászó parasztjaimat és mégsem tudta elfoglalni. Így meg nekem sem termelt.

Akkor lehet hogy az is elég ha mellé viszed õket.
Én mindig parancsba adom. Biztos ami biztos. :-)

Breki33
Azon filóztam, ha körbezárok egy bányát, de nincs erõm elfoglalni csak irtom a népességet akkor visszaesik-e a termelése teljesen.

Szval hogy érdemes-e nem formációval is körbevenni és zargatni
Breki33
Hát nemtudom én bányához kezdetben vittem embert, de megálltak melette

erre nézem, hogy magától feltöltötte a létszámot
Persze úgy van kitalálva a bányafejlesztés, hogy azért annyit nem fejlõdik, hogy pótolná egy új bánya elfoglalását. Illetve egy valag aranyért talán meg lehet duplázni a termelést de ez nem biztos hogy megéri

Breki33
Ezt tudom, de gondolom nem egybõl lõport bányásznak P
Breki33
de ez így pont jó volt mert a z út kanyarodik és mielõtt letértek róla oldalba kapták a sortûzet a kiépített állásból aztán jött a védelem

Persze utánna nyugati írányban kiszélesítettem a hídfõt de asz nem ment egyszerûen
Én az elején a kajagyártást fejlesztem, majd az aranyat.
Ezután a lõporbánya fejlesztés következik.
Ja és nem elég csak rányomni a fejlesztésre.
Ha elkészült, akkor parasztokat kell odavinni és parancsba adni, hogy dolgozzanak.

A bányákat lehet fejleszteni. Igaz elég sok arany is kell hozzá

Én ezért mindig jóval a bányák elé táborozok le.
Olyan még nem nagyon volt, hogy 2-3század védelmét áttörték volna.
Fõleg ha erõd mellet védekezek.
Csak azt sajnálom, hogy a kartács csak közvetlen közelrõl (szinte a szuronyroham távolságában) hatásos. Viszont ha ott az ágyú, akkor meg csak ritkán jön ilyen közel. Mindig nekem kell kitámadni ha csatát akarok.

Breki33
vmelyik nyersanyag mindig elfogy, és akkor rögtön szoktam venni
de mivel 3 kaszárnya ontotta magából a lovasokat rögtön leis merítík.

A lõporgyártzást fel lehet vhogy spécizni?
Breki33
hát nekem az elsõ pályán ahol kanyarodik az út, nagy harcok voltak a bányáért

És oda raktam egy erõdõt ritkítani az ellent, a közelbe vezényeltem a csapataim utánpótlását a dombtetõre meg raktam gáborékat

Hát a bánya többször gazdát cserélt volt mikor 2-3 század tülekedett, de bár tõlem pár cm-re volt a seggük nem tudtam sehogyse beléjük lõni :-)
Szerintem azért nem tudtál lõni vele, mert elfogyott a puskaporod.
Nekem is volt néha hogy nem akartak lõni. Aztán a piacon vettem egy kis lõport és mindjárt nem volt gondjuk.

Persze ha lenne vagy 5 darab ágyúm egyvonalban, akkor lehet hogy látványos pusztítást tudnának végezni.
De nincs. :-)

Én ugyan tudok lõni velük de szerintem nem valami hatékonyak.
Az ágyúgolyó pusztán csak annyit ér, mintha a gyalogság nagyon messzirõl lõne egyet.
A kartács pedig csak nagyon közelrõl jó. Az ellen pedig mindig úgy manõverez, hogy nem lehet igazán telibe kapni, mert csak nagyon lassan tud az ágyú ráfordulni.

Amikor legyártottál mondjuk egy heavyt, akkor nem írta ki hogy limited 0/1 ?

Breki33
ott nagyon sok ágyúm volt

legalább 3 P

de lõni nem tudtam vele
skirmish

Breki33
ez most melyik?

nehogy másikról írjak
Egy kicsit visszatérve a Cossacks2-re.
Nektek is limitált a tüzérség?
Össz vissz 1 darab light és 1 darab heavy ágyúm lehet.
?????

Breki33
De ez csak a te véleményed.

Enyém pont fordított.

Nekem bejön a játék
nekem is de a játék csata része technikailag nem valami fényes és nem igazán gyõzi meg aze mbert arról hogy tényleg olyan egy csata (fõleg manapság... :P)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Shogun a legjobb:P a japán harcmodor nekem nagyon tetszik.
nekemse és a csata meg oylan volt mint shogunban más skinekel (shogunban is csak azért nyomtam szököévente egy egy csatát mert akkor mg uj volt :P)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

medieval nekem nem tetszett, abban én is a gépre bíztam a csatákat
én pl medievalban gyk csak és kizárolag a géppel nyomattam le a csatákat nem nagyon izgattak mig a romeban elég meggyõzõek lettek szerintem

pont hogy az változott fõleg, végre normálisan ltászik a lovasroham ereje, grafika gyk full más lett etc..., tény a europa térképen lévõ változások ltáványosabbak de azért nem csak ott vannak változások :)

Pedig Roma-ban a csatákat nem nagyon fejlesztették persze szép lett és még tûrhetõen is fut a gépemen,de alapjában véve nem sokat változott a shogun óta.
Fõleg a strat rész alakult át szerencsére.
hát jah de tw lényege ez hogy te nyomd ütközeteket :) bár erre énis csak rome tw-ben szoktam rá igazán :)

Még egyet se próbáltam ki ,alap játék elég jó csak a sokadik csata után kicsit uncsi és ,ha a gép játsza az ütközeteket akkor nem használja ki rendesen az egységeket és mindig túl nagy veszteségeim lesznek.
nemtom én tw-hez még total conversion modot ami hazsnálható is nem nagyon láttam :)
amik votlak régen csak szivás volt velük :)

TW-hez szoktak csinálni modokat ,hátha vki ilyet is csinál hozzá.
és ezért nem vetélytársa itt tw-nek mert amenyi tw clone jön ki elfér még mellete
idõben (kiadás idejében) meg cossacks2 vetélytárs mert msot jött ki mig ucso tw jóval régebben
és mivel cossacks2 és ig korszaka is összeklaffol inkább õk az egymásnak a vetélytársak én szememben mitnt w ami már rég kijött akinek bejött megvete akinek nem ucse fogja már

énis imádom tw-ket és modntam is hogy tw ellen nem rug labdába de ettõl még nem votl különösebben nagy gáz iránygatással :)

Zsolo007
hát asszem ebben nem fogunk sosem egyetérteni :D. Én nagy TW fan vagyok és emiatt nekem nem jön be az irányítás, kamerakezelése a demónak...ez az én hibám, mivel nagy TWs vagyok :) minden TWvel nyomultam és számomra a mûfaj etalonja és az IGre inkább mint a TW vetélytársára gondolok nem mint a cossaacksére, csak azért vetélytrása lenne mert egy korban játszódik????? Ennyi erõvel az Age of 2 is vetélytársa a Mediaval: TW-nek nem???? a kettõnek annyi köze van egymáshoz hogy XIX. század minkettõ......ezen kívül semmi

nemtom nekem a demoval semmi iylen gondom nem votl se irányitásal kamerát meg nemis használtam 8és az nálam jó jel ha felse tünik 3dben hogy forgatni kéne...)
egyetlen ami nem votl jól megoldva az amikor kiadod hogy hova menyenek és be akarod állitani ki merre nézzen mert az egér pont a forgástengelyen áll és akkor tul érzékeny a forgatás, de ezt lehet már rég kijavitották...
az meg nekem sajnos egyértelmû hogy mgé a demo is verte a cossacks2-t...
(az teljesen más tészta hogy tw ellen tényleg nem sok esélye van , max anyi hogy full más kor tehát emiatt inkább cossacks2-nek vetélytárs szvsz amit demo alapján siekresen le is küzd)

Zsolo007
áhh nem, tévedés. Pocsék az irányítása a 3D-s csatáknak, a 3D azon áll vagy bukik hogy sikerül e jó kamerát meg irányítást hozzáadni, ha ez nincs akkor jobb a 2D illetve ez esetben az ál 3D.......szal én annyira nem volnék abban biztos hogy megveri a cossacksot.....

látom,b e van téve kedvencekhez :)