Foci VB 2006

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Jakuza]
Mirol beszel Imike ?

""Sosem értettem a csapatsportok edzõit szapulókat:""
"A hibákért, veresgéekért ELSÕSORBAN a pályán lévõk felelõsek, s csak közvetlenül ezután, a taktikai hibái miatt az edzõ.!"

Most kik a felelosek ?
A csapatot edzo es taktikailag beallito edzo, vagy es kizarolag a jatekosok ?
Hiszen te azt allitottad, hogy nem erted miert szidhatjak a csapatsportokban az edzoket, hiszen nem ok jatszanak es toluk szinte nem fugg az, hogy a palyan mit csinalnak a jatekosok.
tenyleg nem fugg, csak kozben egy edzo valtas uta\n szarnyakat kaphat az adott edzotol a csapat.
Ezert igen en konzekvensen kijelentem, veled ellentetben, hogy igenis lehet szidni az edzot, mert miatta is kikaphat egy csapat.
Tehat te vagy aki kikeruli egy adott sablonba beleszoritva az edzot az egyetlen 90 percbe, de a tortenet nem errol szol csak.
Hogyan lehet egyaltalan azt allitani, hogy kozvetlenul nem lehet felelos egy edzo ?
Itt a tegnapi pelda, ahol az edzo altal egy rosszul megvalasztott szerkezeti atallas, pontvesztesekkel parosult.
De feltelezzuk azt, hogy te egy edzo vagy es van egy Gorog szintu csapatod es a Brazilokkal kell jatszani.
Es 4-5-1 helyett jatszatsz 4-3-3at, mert megakarod mutatni, hogy milyen szepen tudsz jatszani.
Es 0-0 helyett beleszaladsz egy 5-2es veresegbe, mert a feladatot nem lehet megoldani, mert a Brazilok mas szinten uzik a nyitott foci elleni jatekot.
Akkor kerdem en ki lesz a hibas az eredmenytelensegert ?
A jatekosok kozvetve, vagy a trener kozvetlenulaki rossz szerkezetben kuldte palyara a csapatot.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

IMYke2.0.0.0
Miközben megint kikerülöd azon tény elfogadását, hogy a végsõ eredményt mégsem az edzõ állítja be... a közvetett hatásról írtam eddig, ha nem tûnt volna fel. A közvetettség pedig azt jelenti, hogy a szándék és a végcél között ott van mindig egy tényezõ - esetünkben pedig 22 ember a pályán.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

[Jakuza]
Te arrol beszeltel, hogy miert szidjak egyesek a csapatsportokban az edzoket. "

1.
"Sosem értettem a csapatsportok edzõit szapulókat:"

2.
"A hibákért, veresgéekért ELSÕSORBAN a pályán lévõk felelõsek, s csak közvetlenül ezután, a taktikai hibái miatt az edzõ.!"

A veresegert ugyanannyira felelos az edzo, meg akkor is ha kevesbe van befolyasa a palyan tortentekhez a merkozes alatt, tehat az, hogy te miert nem erted miert szidhatjak az edzot, szvsz kicsit trivialis ezeknek a tenyeknek a tukreben.
Es bizony az o dontese a mai fociban jelentoseggel bir a vegso eredmeny alakulasanak szempotjabol, ezt kar vitatni, tehat siman lehet szidni, akar a tegnapi Francia edzot, mert jelentosen hozzajarult a dontetlen alakulasahoz.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Pedig 100%-ig az vagyok mert atalltak 4-5-1-re es addig nem abban a szerkezetben jatszottak.
Mikor atszervezte az edzo gol es csere utan a csapatot az eredeti formara 4-4-2 (pontosabban 4-3-1-1) utana mar tul keso volt.

IMYke2.0.0.0
Senk isem azt állította, hogy az edzõ nem befolyásolja a csapatát - ez a feladata. Arról volt szó, hogy a pályán mozgó játékosok helyett õ nem mozoghat, rúghat, passzolhat és szerezhet gólokat.
Az, hogy õ és segítõi összedugják a fejüket és az elõzetes ismereteik alapján összehoznak egy mûködõképes taktikát még nem jelenti azt, hogy az a pályán is maximálisan meg tud valósulni. Oka: az emberi tényezõ.
S ezt az emberi tényezõt nem tudja sem az edzõ, sem más befolyásolni cserékkel, kiabálásokkal, utólagos taktikával - az éppen pályán lévõk aktuális, ottani mentalitása sem befolyásolható olyan szinten, hogy az átkerüljön az eredményjelzõre -> lehet buzdítani, örjöngeni és mutogatni az oldalvonalról, de amint egy csapat a pályára került csak a korábbiak számítanak, a leglényegesebbek kiemelve:
- a csapat fizikai és szellemi felkészítettsége
- a csapat kohéziója, akarata.
Utólag ezeket nem tudja befolyásolni, csak mint egy amõba sejtfalát deformálni...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DJ Bee18
Tegnap mit gondolsz ki utasitotta Zidanekat a bunkerfocira a gol utan ?
Az edzo es ezzel a hibas dontessel a merkozest sajat szempontjukbol dontetlenre hozta.

Ebben nem lehetsz biztos...

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

NeoMaN
Ígyvan.
Védekezõ bunkerfoci-> megérdemelt vereség vagy döntetlen.

[Jakuza]
Igen lecserelheti, oldalvonalhoz hivhatja, rakiabalhat mindig amikor elfut mellette, vagy oda mondhatja kire vedekezzen stb.
Oltozoben lehorhatja oket a sargafoldig.
Utasitast osztogathat az 5-4-1es vedekezesrol atallasrol pl a 3-4-3-ra.
Nehogy azt mond, hogy kicsiny dolog az, hogy tamado szisztemaban focizik egy csapat vagy nem tamad.
elmondom, meg annak is jelentosege van egy ido utan, hogy mennyit veszekszik a jatekvezetovel, mert hosszutavon megvaltoztathatja a donteseit a biro, ha latja a felhaborodast.
Tegnap mit gondolsz ki utasitotta Zidanekat a bunkerfocira a gol utan ?
Az edzo es ezzel a hibas dontessel a merkozest sajat szempontjukbol dontetlenre hozta.
Egy fordulat es olyan keves volt az ido, hogy az a dontes a 3 pont sorsaba kerult.
Na ennyi az a kicsi resze a dolognak.
Velemenyem szerint minimum 35%ban felelos lehet egy edzo a playan tortentekert.
De ha csak 10% lenne az is boven befolyasolo tenyezo, mert itt mar minden kicsi plusz szamit.

így van😊

így van😊

DJ Bee18
Igen es lecsereli ennyi a tortenet es maris, befolyasolta a csapat mukodeset.
Vagy talan nem befolyasolta ?

Befolyásolja, de nem érted, hogy ez csak kicsiny része az egész dolognak? Nem determinálja az egészet, hogy mostmár így biztos nyerünk, nem gépek fociznak... Van egy klasszikus, tökéletes taktika nem létezik

DJ Bee18
egész csapatot nehéz cserélni... Pl. ebben a francia válogatottban mindenki gyenge láncszem volt

[Jakuza]
Nincs kedve focizni ?
Szerinted ezt egy edzo latja ?
Igen es lecsereli vagy csapatba se teszi. Ennyi a tortenet es maris, befolyasolta a csapat mukodeset.
Vagy talan nem befolyasolta ?
Szerinted bugyuta amerikai film, csakhogy nem az.
A kozel azonos sportolok kozott a teljesitmenyt a szpiches allapot befolyasolja, azt meg az edzonek folyamatosan treningeznie kell.
Az edzonek kell elhitetni veluk, hogy szamukra nincsen akadaly, amit a merkozes alakulasa pozitivan vagy negativan befolyasolhat.
Badarasag amit allitotok, mert ezeknel a csapatoknal, mar nem az szamit ki milyen ugyes, hiszen minimalis az elteres, hanem agyban hogyan allnak.
A'la Real Madrid, ott egy csomo ugyes jatekos, az atlagnal jobban kepzettek es megis kikapnak egy kiscsapattol is mert nincs meg az "agy".

DJ Bee18
Ugyanmár, ez nem bugyuta amerikai kosárlabdacsapatról szóló film... Sztem dumálhat bárki bármit, ha a játékosnak nincs kedve focizni, magánéleti problémái vannak, stb. Rengeteg tényezõ benne van a meccsben, és az edzõ szerepe egy, a sok közül. Pl. ha szerencsésen pattan a labda, vagy egy játékos hibázik, az nem z edzõn múlik

[Jakuza]
Mentalisan az edzo a lenyeg, neki kell mindig elhitetni, hogy ok a vilagon verhetetlenek.
Nem kell ennyire csokkenteni a trener erdemeit, amivel hozzajarul a sikerhez.
Me'g maga a kiabalasa vagy a palyaszelen odavetett segito, vagy biztato mondatok is fontosnak szamitanak az adott szituaciokban.

he-he😊
Neke mi nem tetszene?

Van benne valami😊

Hát srácok, a tegnapi meccsek iszonyat rosszak voltak...
Nézni is rossz volt😛

DJ Bee18
De a pályán lévõ játékosok mentalitásán jóval több minden múlik

okés te foci drukker

gabber_saviola
nemá srácok, hogy itt marjátok egymást 😞

világbéke 😛

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

IMYke2.0.0.0
S szerinted, én mire utaltam a "Az edzõ megadhatja egy csapat formáját, összetételét, taktikáját, sérülések és szükséges módosítások bevezetésekor cserélhet," mondatrésszel?
Mert te csak erre reagáltál és megfeledkeztél a második részérõl:
de nem õ rúgja / dobja / üti a labdát a pályán. A hibákért, veresgéekért ELSÕSORBAN a pályán lévõk felelõsek, s csak közvetlenül ezután, a taktikai hibái miatt az edzõ!

[Jakuza]
Olvass kicsit te kis pisis. 😛
Raadasul felrebeszelsz, mert lazas vagy. Arrol volt szo, hogy a Brazilok nem erdemeltek gyozelmet, nem arrol ki lotte az elso golt.
Szerinted helyzete se volt az ausztraloknak csak vedekeztek. LOL

Dida saves 4.

Australia
Corners: 4
Shots: 14
Shots on target:4
9 (brasil) Fouls committed 25 (Aus)
Tehat raadasul ugy hogy nem is kicsit fujtak a braziloknak.

47 (Bra) Balls lost 31 (Aus) Tehat a labdat is kevesebbszer vesztettek el.
12 (Bra) Interceptions 19 (Aus) Raadasul kevesebbet is szereztek.
Es itt latszik igazan ki aludt igazan.
Tehat elmondhatjuk, hogy ossze-visszabeszelsz miszerint sokkal jobbak voltak a Brazilok, az Ausztraloknal es az Ausztralok csak vedekeztek azert nem ment a Braziloknak.
Ez egy marhasag, divatocska. <#hehe>

Az elég érdekes lehet,akkor én valószínûleg csak halucináltam 94-ben a Német-Belga nyolcaddöntõt,ahol Klinsmann szétlõtte a Belga Preud'homme kapus vizespalackját az egyik gólnál.
Vagy a tisztelt Indexes cikkiró megfeledkezett arról az elhanyagolható tényrõl hogy 94-ben még csak 24 csapat indult,és a 4 legjobb csoportharmadik is továbbjutott.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

[Jakuza]
Na.
Azert lassuk be, hogy az edzonek ugyanolyan szerepe van.
1
Hiszen o ismeri a jatekosok formajat tehat o miatta lehet egy kezdotizenegy erosebb vagy gyengebb azaltal kit jatszat.
2
O tudja a csapatszerkezet atalakitani, latva az ellenfel hadrendjenek alakulasat.
Pszichesen o tudja felrazni a csapatat cserekkel, vagy a szunetben.
3.
O tudja megvaltoztatni a csapat tamado es vedekezo jatekat a cserekkel az eredmeny alakulasatol fuggoen.
Tehat ahhoz, hogy a csapat jol teljesitsen egy azonos ellenfellel szemben, egy kelloen felkeszult jol iranyito kapitanyra van szukseg, mert azonos ellenfeleknel ez mar dontoen befolyasolja az eredmenyt.
Sot azt mondom, nem csak azonos erossegu csapatoknal is, de ott nagyobb a hibahatar, mert a jatekosok tudjak korrigalni a szov. kap. hibait, mert jobbak az ellenfelnel.

diploma? és? mégsincs közöd a focihoz te nagy szakértõ, jössz itt az adataiddal de azt vedd észre ki rugta az elsõ gólt

még hozzá adsz 3-t és megtudod hogy hány éves vagyok

divat? szanalom...

NeoMaN
Jó, azért az 1 csatáros edzõt ütném mint a lovat...
gyk: focigyilkos
😛

IMYke2.0.0.0
Hát ja.
Sosem értettem a csapatsportok edzõit szapulókat:
Az edzõ megadhatja egy csapat formáját, összetételét, taktikáját, sérülések és szükséges módosítások bevezetésekor cserélhet, de nem õ rúgja / dobja / üti a labdát a pályán. A hibákért, veresgéekért ELSÕSORBAN a pályán lévõk felelõsek, s csak közvetlenül ezután, a taktikai hibái miatt az edzõ.!

DJ Bee18
inkább a csapat baltázta el...

fsgh
Togo-Svájc 0-1
Szaúd-Arábia-Ukrajna 0-2
Spanyolország-Tunézia 3-0

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Christiansen
Togo-Svájc 1-0
Szaúd-Arábia-Ukrajna 2-3
Spanyolország-Tunézia 5-0

REALista
Togo-Svájc 0:2
Szaúd-Arábia-Ukrajna 1:3
Spanyolország-Tunézia 4:1

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Togo-Svájc 1-3
Szaúd-Arábia-Ukrajna 2-4
Spanyolország-Tunézia 3-1

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

jbal
sziasztok.
hát ilyen nincs hülye ferdeszemûek.
ez a Domenech is egy nagy szar.mért nem kezdett Trezeguet?:@
bazeg Gallas is simán kirúghatta volna onnan a labdát

DJ Bee18
hát ha a csehek gyõznek ellenetek, nem csak a csoportelsõség ugrik, de a továbbjutás is, mert Ghána sztem legyõzi USA-t

Rage47
hm, nem is tudtam h van ilyen, ez tetszene nekem
myl0
jogos, de el akarnak. És télleg nem ide tartozik sorry

9csöves9
1 db ember nem ment még el,de ez nem ide tartozik

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

myl0
Na meg a bundabotrány ... hát sorba mennek el a juvéból a jobbnál jobb emberek, mi lesz igy a csapatommal? 😞(((

myl0
Én Azzurri szurkoló vagyok de azt mondom, hogy az olasz kiállítás jogos volt sõt de rossit el is kéne tiltani egy pár honapra, de az amerikai piros sztem csak sárgát ért, a bíró vamit kompenzálni akart ezzel. A második sárga jogos volt popénak igy a kiállítás is. Ezt a bírót sztem nem sûrûn fogjuk látni vb-n mer eléggé szarul vezette a meccset! A lényeg a csoport elsõség mer akkor elkerülhetjük a brazilokat! Hogy ki lesz a második? nekem tök mind1 de az elõzõ játékukkal amerika engem meggyõzött és az elsõ meccsükön a csehek is. Nehéz meccsek várnak a csapatokra! Bocsi a hosszú hozzászolásér

djemba-djemba
[Jakuza]
Annak szvsz itt nincs ertelme, de olyannak mindenkeppen, hogy ha kiugrik a jatekos aztan a kapuba talal mikozben lest itel a partjelzo visszalehessen nezni.
Vagy a tegnapi bent volt vagy nem volt bent szitunal. Esetleg a sulyos serulest okozo megmozdulasoknal.
Tehat a golt erdemlo vagy nagyon kirivo eseteknel.

DJ Bee18
vagy az is jó lenne, mint az NFL-ben USA-ban, hogy mondjuk egy félidõben kétszer az edzõ kérhetné, hogy a bírók vizgálják ki videón az esetet.

Laffite
Látod ez az, errõl beszélek... én kedvelem az olaszokat, pont ezért buktam ki annyira ezen a mozdulaton!!! nem azt kell nézni, hogy bezzeg itt meg ott, ez meg az mit csinált, hanem hogy az olasz válogatottból számûzve legyenek az ilyen esetek és az ilyesmire képes játékosok, mert ez igenis árt a csapat és az ország megítélésének.

A másik meg az, hogy sportszerûtlenség és sportszerûtlenség között is van különbség... Ha leköpök valakit (indulatból vagy beszólt anyámra, vagy akármi miatt is), az egy dolog, eltíltanak, kész oké... ha valakinek szándékosan szétgyalogolják a lábát, akár indulatból is, hát láttunk már olyat, de könyörgöm, könyökkel, erõbõl, arcon... szal ezen buktam ki, és ebben éppen nem olaszellenesség van, ez csalódottság, mert kedvelem a csapatot.

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

[Jakuza]
Amugy ideje lenne mar bevezetni a videobirot a palyakra. Nem ertem miert nem lehet legalabb itt a VBn hasznalni oket az ilyen ketes szituaciokban, mint pl a tegnapi Francia meg nem adott golnal.
Nem ertem azt a vedekezesi elvet, hogy azert nem vezetik be mert a bito tevedhet es megkellene valtoztatnia az elso iteletet.
Ez nonszensz, mert nem a biro tevedeset kell megvedeni, hanem a valosagot megitelni.

9csöves9
nem védeni akarom,tiltsák el nyugodtan,ez a srác biztos tanul belõle

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

NeoMaN
sok gólt lõnek....
😊

2 meccs alatt mennyit is lõttek eddig?
😛PPPPPPPPPPP

[Jakuza]
Annak aki nem realisan nezi a merkozest, mert elfogultan itel.
Ha ugyanezt csinalja egy amerikai, nalam ugyanugy egy hentes s gondolom meg sok embernel szinten.
Raadasul ezzel nem lehet a dolgot elintezni.
El kell tiltani az ilyen jatekost nem kicsit.
Az osszes jatekosra ugyanazokat a szankciokat alkalmazni, es akkor megszunnenekk az ilyen dolgok.
Engem az sem erdekelne, ha az utcan hasznalatos torvenyeket hasznalnak a focipalyakon is.
Megutottel, vagy lekoptel egy jatekostarsadat ? Elso alkalom felfuggesztes aztan megegy es mehetnel be a zarkaba, s viszlat foci.
Mondjuk a szurkolokkal is ugyanez a helyzet.

tigeroo
figyi, bekaptak egy szerencsétlen öngólt, vezettek volna, idegesek voltak, de rossi meg úgy gondolta hamár a másik amcsi is fejel akkor jól megküldi...

>>> Gerendás György
de, biztos v.ok benn hogy ez nem egy személynek/csapatnak szól ez a felháborodás hanem a tett miatt (legalábbis én így gondolom)

ugyanekkora balhé lett volna belõlle ha egy amcsi csinájja