938
Mit hogyan tegyek benne?
  • matyi08
    nekem van valahol... de az jól működött. majd egyszer megkeresem
  • Verseghy
    Egyáltalán meg lehet oldani valahogy?:DDD
  • fifi
    "Mobil Media Maker nem vált be"
    nekem sem... az IM TOO converter sem... nem tud valaki valami használható programot?
  • Verseghy
    Én kaptam hozzá egy 32 MB-set, Ti nem?
    Kérdésem megint a következö, mert a Mobil Media Maker nem vált be. Hogyan tudom avit, vagy mpeget átkonvertálni 3gp kiterjesztésbe, hogy a 6230i-m le tudja játszani?
  • Marcell
    (Bar a vipmail-nek van wapos oldala is... :)
  • Marcell
    Az e-mail kliens nem csak GPRS Internet elofizetessel mukodik? Vagy esetleg csak a t-mobilos e-mailcimmel (ami asszem szinten fizetos).
    Nekem GPRS Wap-om van csak, es ezzel a pop3 vipmailemet nem tudom megnezni :(
  • Pheel
    Más dolgok:
    RFID-et próbálta már valaki?
    A beépített Instant Messaging szolgáltatást támogatja már valamelyik szolgáltató?
    Az e-mail kliensre nem fordítottam még sok figyelmet. Van olyan, akinek ment már Vodával? Ha igen, mi kell hozzá? (beállítás)
  • Pheel
    A Nokia szerint RS és sima is belemegy. Természetesen a simából is ugyanazok a szabályok érvényesek. Nem tudom miért írtam csak RS MMC-t.
  • Marcell
    RS MMC a jo? Az nem kisebb (Reduced Size)? Valahol azt olvastam, hogy RS-hez atalakito kell.

En ugy tudom, hogy a sima MMC+ a jo bele.
  • Pheel
    512 MB méretig gyakorlatilag bármilyen RS MMC jó, felette mindenképpen próbáld bele a telefonba, mielőtt fizetsz érte.
  • Marcell
    A 6230i-be ti milyen MMC kartyat ajanlotok?
    Szerintem 256-os KINGSTON MMC Plus lenne bele a legjobb... Melyik az a marka, amit tuti jol olvas?
  • Pheel
    Tehát lóg a levegőben most egymással szemben két alátámasztás nélküli vélemény.

Az egyik szerint (ez a te álláspontod) a Nokia kihozza a telefonjait, majd ahányszor verziót lép a rá írt szoftver, annyiszor hoz ki eltérő hardverrel rendelkező telefont, természetesen ugyanazzal a névvel, mint addig és erről még csak említést sem tesz.

A másik szerint (ez az én álláspontom) a szoftver verzióváltásával nem jár hardveres változás az ugyanazzal a névvel forgalmazott telefonoknál. Ez számomra azért ésszerűbb, mert jóval kevesebb fejlesztéssel és adminisztrációval (azaz közvetetten kiadással) jár a Nokiának, ami egy profitorientált cég, azaz elemi érdeke a spórolás.

Másképpen: ha a régebben vásárolt azonos nevű telefonodra rátöltöd a frissen kiadott szoftvert, akkor a régi telefon semmiben sem különbözik a frissen vásárolttól, csupán a korában. Ezzel szemben áll a te véleményed, miszerint a régi telefon az új szoftverrel problémás lehet, hiszen hardveresen eltér az új (azonos névvel jelölt) telefontól.

Mivel egyikünk sem tud perdöntő érvekkel szolgálni, így döntsön a tisztelt publikum.
  • kircso13
    Pont ott, pont azzal! Mit küldjek ? Különben is azt hiszel amit akarsz, ez a Te dolgod!!! És Te mivel tudod alátámasztani hogy nem úgy van ahogy leírtam!!!
  • Marcell
    Akkor az enyem selejtes... Mert 100%, hogy barmit csinalok, barmire alltiom ez emelkedon csorog... Es mar mastol is olvastam ezt a hibat.
  • Met
    de:)
  • Pheel
    Jó. Hol dolgozol, mivel foglalkozol konkrétan és milyen bizonyítékokkal tudod alátámasztani a mondanivalódat? Bemondásra nem túl hiteles az infód.
  • geri15
    istenem ennyire hülye nem lehet -.O
  • kircso13
    de jó neked!!! Álomvilágban élsz! E.T.-vel találkozál mi? De az csak egy film! Vagy sok X-aktákat néztél!
  • Pheel
    "Amugy meg, ha tudom elore, hogy CSAK emelkedo hangerovel tud csorogni meg se veszem!"
    Biztos vagyok benne, hogy nem CSAK úgy tud csörögni. Legalábbis az összes általam látott modell képes volt másképpen is csörögni.
  • Pheel
    Persze, én meg űrhajós vagyok és láttam marslakókat...
  • Marcell
    Koszonom a tippet, remelem nekem nem lesz ilyen problemam.
    Ha szarakodik a telo az uj szoftverrel, akkor ismet visszaviszem!
    Amugy meg, ha tudom elore, hogy CSAK emelkedo hangerovel tud csorogni meg se veszem! Szoval vagy megjavitjak, vagy kicserelik, de igy ez nekem nem kell!
  • kircso13
    Hi

Mert ebben az iparágban dolgozom!!! Ennyi
  • Pheel
    Ez teljesen hamis meglátás. Miért változna egy telefon amiatt, hogy verziót lép a ráírt szoftver? Honnan szeded az ilyesmit?
  • kircso13
    Hi

Minden SW váltás HARDWER váltással jár együtt!!! Tehát előfordulhat hogy SW frissités után gondok lépnek fel a telóval, de nem minden esetbefordul elő. Miután az SW frissitéseket megcsinálják az emberkék és szarakodik a teló, egyből a gyártót szídják. Néha segít az SWcsere néha csak hátrány!!!!
  • Pheel
    Fél óra az a két perc, bár az effektív része tényleg két perc.
  • Marcell
    Ok, koszi. Amugy a bögyömben vannak a rohadekok! Ha tudjak, hogy van ujabb szoftver miert nem azzal kezdtek, hogy "mindjart adom is a telefont, csak ratoltom a legfrissebb szoftvert". Ehelyett bumlizhatok vissza, hogy ezt a 2 perces muveletet elvegezzek. December 9-en majusi telefont (szoftvert) adnak el...
    Annyira nem lenne fontos, de ez egy eleg alapveto hiba, ami gondolom mindenkit idegesit!

Na legkozelebb, ha telefont veszek naluk, akkor csak ugy hozom el, ha ratoltik a legujabb verziot.
  • Pheel
    Szakszervízben végzik, amíg garos a telefon, addig ingyen, csak valami hibára kell hivatkoznod, mert nem szeretnek ingyen dolgozni. Mondd azt, hogy állandóan bont a GPRS, ezt mindig bezabálják ;-)
  • Marcell
    Ma vettem egy 6230i-t a T-mobilenal. Nagyon fasza, de az a bajom vele, hogy mindig emelkedo hangerovel cseng. Akkor is, ha NEM emelkedore rakom.
    Olvastam egy masik forumban, hogy a kesobbi szoftver verzioval mar nincs ilyen gond. Az enyem v.3.40-es, pedig asszem mar van 4.44-es is.
    Hogyan tudom frissiteni a szoftveret? Illetve hol vegeznek el ilyet??
  • Pheel
    Én zsebben tartom, ott kevéssé zavar a villogása ;-)
  • Metwork
    Mert mindíg azt hiszem, hogy valaki hív vagy sms jött és odanézek.
    Ha meg tényleg esemény van akkor meg nem érdekel mert azt hiszem, hogy azért világít mert csökkent az energiaszintje:)
  • Verseghy
    Nekem nem csinál.. Zsír kis telefon:)
  • Pheel
    Nem tudod kikapcsolni, de miért zavar? Szerintem tök aranyos ;-)

A régebbi kocka lassabban tölt, nem gyorstöltő. Nem árt neki, de lassabban tölti fel.
  • Met
    Csinál olyat a 6230i, hogy felvillan a kijelzője ha az energia szintje lejjebb megy egy egységgel? Ha igen, hogy tudom kikapcsolni?

Árt e az aksinak ha nem a hozzá adott lapos töltővel töltöm hanem a régebbi kockával?
  • akyyy
    www.nokiaprogramok.hu
    6230i-re keresek jáeékokat,szoftvereket.
    Hol találok ilyet.Ingyen :)
  • Verseghy
    Köszönöm.
    Következő kérdésem, Snake 1et (mert a 2vel nem lehet multizni) honnan lehet leszedni(WAP vagy net is jó)? Nokia WAP oldalán csak a Snake 2 van. Akarok egy 3660-al Bluetoothon játszani.
  • kircso13
    Mobile Media Maker

avi-t, mpeg-et átkonvertálja 3gp-be azt mehet a film
  • fifi
    ez engem érdekelne normál 6230 esetében is, mert nekem eddig semmivel sem sikerült 3gp-t működésre bírni sajnos.
  • Verseghy
    Hello!
    Bocsi ha már irtátok, lusta vagyok visszolvasni, az lenne a kérdésem, hogy a 6230i-m .3gp kiterjesztéső videokat csinál, és tud lejátszani. Ha szeretnék mondjuk mpeg vagy avi videokat rárakni és lejátszani nem sikerül. Hogyan lehetne átkonvertálni az avikat 3gp-re? Vagy más mod, hogy le tudjam játszani a videokat a telefonomon?
  • Met
    lehet, kicsit erősen fogalmaztam, szóval szerintem melegebb mint kéne, bár nem tapiztam régebben:)
    ez a vékony töltő miben más mint a régebbi? gyorsabb? mi van ha a régebbit használom vagy ezzel töltök egy régebbi telót?