938
Mit hogyan tegyek benne?
  • fifi
    nokiától, a pontos linket töröltem, sry

6.7-es van már, de nekem természetesen nem megy a 3GP, azzal kódolva sem... :)

Honnan lehet új pc suitot tölteni?
  • sorted
    http://nokiathemes.no.funpic.de/index.php?page=themes.php
    pl innnen, én megkértem növéremet 2mp alatt lekapta, úgytünik a telefon hátlapja inkább nőknek találták ki :) Nagy köröm elöny :D
    A gáz,az hogy megnyomtam azt kis gombot miközben próbáltam leszedni a hátlapot ,és alácsúszott a hátlap alá.
    Két leányzó van a t-mobile üzletben,visszavittem,de nem tudnak segíteni.
    KIRÁLY!

Egyébként témákat honnan tudok letölteni?
  • fifi
    nekema DKU driver le>fel segített...

írt a Nokia, hogy a telefon képes játszani a 3gp-t, annak ellenére hogy írtam: NEM játssza le a dolgokat...
    annyit ért a nagy Nokia help, mint golyó ellen az integetés...
  • geri15
    és sehogy nem lehet megoldani? O_O
  • sorted
    hát nekem is nehezen sikerült leszedni, elég massziv :)
  • Met
    hát az szar:)
    Most hoztam el a 6230i-t!

Beszarás nem tudom levenni a hátlapját :)

• fifi
    maga a DKU driver játszott nekem ilyet egy év alatt kétszer. meg van egy USB hubom, és ha azon kerszteül teszem a telefont az USB-re akkor ue. van, vagy néha durvább/blue screen/
  • geri15
    Re
    Lenne egy nagy problémám, "remélem" valaki már találkozott vele, és tud segíteni is :)
    Szóval van DKU2-es usb kábelem idestova július óta, és eddig rendesen működött is az fájlcsere a PC-teló között, de mostanában ha a Sajátgépben belemegyek a 'Nokia Phone Browser'-be, aztán a 6230-ba, akkor azt írja ki hogy a feladat nem fejezhető be, és semmit nem látok a teló tartalmából :( Azt is megpróbáltam hogy kiveszem az MMC-t, de úgy sem ment.

Sőt még a PC Suite-ot is újraraktam, igaz már így is 6.xx-es verzióm volt, de hátha.. leszedtem a Nokiától a legújabbat, letöröltem a mostanit, restart, feltelepítem, restart, és megintcsak nem műxik :((

Hogyha valaki már találkozott a fenti problémával, ne adj isten tudja is a megoldást ne tartsa vissza :) Ezer köszönet előre is
  • fifi
    írtam a Nokiának, remélem van rá megoldás...
  • Pheel
    Én is PC Suite-tal csináltam, eddig ment minden. Az I'm too viszont nekem sem volt megfelelő formátumú.
  • Pheel
    Azért elég gyorsan reagáltak.
  • Marcell
    Na megjott a valasz a levelemre a Nokia ugyfelszolgalatatol. (A hangparancsok utan jelentkezo emelkedo csengohangerore...)
    "A készülékben a jelzet hibát tapasztaltuk, és a fejlesztő kollégák felé jeleztük. Hamarosan érkezik az új szoftver, mely megoldja ezt a hibajelenséget. Az adódott kellemetlenségekért türelmét és megértését kérjük.
    Köszönjük, hogy kérésével hozzánk fordult.
    Üdvözlettel:
    Nokia Ügyfélszolgálat"

Remelem hamarosan tenyleg kijavitjak!
  • sorted
    nah ma jött meg a 6230i-m és megkell mondjam elég jó kis telefon, raktam rá minden jó cuccot, és megse kottyant neki, teccik :)
  • Marcell
    Jo a kerdes!? :) - NOKIA.HU - email
  • fifi
    na de ha már a Nokia PC suite által kódolt 3GP-t teszem a telefonra, arra hogy mondhatja azt hogy ismeretlen formátum?
    a Nokiának lehet írni vhogy?
  • Marcell
    6230i -n nekem mukodik. Ill. volt egy fajlom, ami nekem is ezt csinalta. De masik 5 (amivel még probaltam) jo volt.
  • fifi
    megcsináltam úgy ahogy mondtad, és "nem, támogatott fájltípus"
    kellene vmit a telefonon is állítani? vagy miért van ez? nem értem...
  • Marcell
    Ha a telefonon be van allitva a bluetooth kapcsolat fogadasa, az jobban meriti az akkumlatort? Es ha igen jelentosen?
  • Marcell
    Felrakod a Nokia PC Suite programot. Elinditod a 'Multimedi megtekintese' opciot vagy kozvetlenul (MultimediaPlayer.exe). Fajl menu, megnyitas. Itt kivalasztod a tomoriteni kivant fajltipust (avi, mpg, mov, stb.) megnyitod. Aztan Fajl, mentes maskent. Fajltipus *.3gp Felbontas es maximalis meret: nincs meretkorlat (128x96), aztan lemented a szamitogepre. Ezutan megfogod a 3gp videot es ramasolod a telefonra.

Sajnos wmv fajlt nem tud atalakitani, meg a telefonon neha kicsit megakad a video.
  • fifi
    azt javasolják többen, hogy a Nokia PC Suitre-al kell megcsinálni. Elmagyarázza vki hogyan kell? Mert én eddig nem jöttem rá...
  • fifi
    mostmár tényleg tökönszúrom magamat...
    szereztem egy XiliSoft 3GP Convertert. Szépen megcsinálja, átmásolom a telefonra, és "nem támogatott fájltípus" a hibaüzenet...
    mi a megoldás a lejátszható 3GP-re?
  • Pheel
    Hát ez tényleg elég gáz. ;-(
  • Marcell
    Irtam a Nokianak. Kivancsi vagyok mit valaszolnak, majd beirom ide.

ADdig meg itt egy idezet a telefonguru.hu-rol, amit ha elobb olvasok el, sokkal okosabb lettem volna mar az elejen :) :
    "Nekem ilyen telom volt. Megfigyeltem, hogyha hanghívás használat után hív valaki, átalakul a csengetés hangja emelkedõvé! szoftverhiba! kikapcs-bekapcs után rendbejön. Ezért én nem is használtam hanghívást. Nekem bluetooth headset használatánál tûnt fel, de anélkül is csinálja."
  • Marcell
    Ugy nez ki, hogy mindennemu hangvezerles (hanghivas, hanggal torteno uzemmodvaltas) atallitja a csengetes hangerejet emelkedore. Es ezutan csak a kikapcs-bekapcs. segit. Meg a szamitogepes osszekottetes is kivalthatja a hibat.
    De ha nem hasznalom a hangvezerlest, akkor talan jo lesz a telo.
    Most meg tesztelgetem, peldaul, hogy a diktafon hasznalata vajon elrontja-e.. :)

Azert eleg nevetseges, hogy ez allitolag egy kiforrot modell, raadasul NOKIA, nem pedig noname. Ja es nem is eppen a legolcsobb telefon. Aztan ilyenekkel kell szopni. Mindezt 2005-ben, egy rohadt szoftverbug miatt. Irok is egy levelet a nokia-nak.
  • Verseghy
    Nekem is, de nem zavaró nekem.. Észre se vettem:D
  • Marcell
    Nokia 6230i. Nem ir ki semmit, csak hiaba allitom a csengohangerot maximalisra, mindig emelkedon kezd csorogni :(

A kikapcs-bekapcs tenyleg segit! :) Kerdes, hogy mikor allitja magat vissza megint emelkedore :(
  • Marcell
    Utana olvastam, es rajottem, hogy nem vagyok egyedul a hibaval!
    A telefonguru.hu forumaban jo sokan kerdezik ugyanezeket. Allitolag kikapcso-bekapcs utan jo lesz... De ez nem teljesen normalis!!!??
    Nokianal alszanak? Ujabb szoftver?
    Telefonguru.hu - Nokia 6230i fórum
  • Verseghy
    Nokia 6230i? Mit ir ki?
  • Marcell
    Ez hihetetlen! Megint elojott a hiba! Kitepem az osszes hajam! Hogy lehet, hogy masnak nincs ilyen?? Nekem pedig mar 2 keszulekkel is?
  • Pheel
    Azt hiszem, ez nem mond ellent annak, amit leírtam. Ettől függetlenül továbbra is sületlenségnek tartom, hogy minden szoftveres verziólépést hardveres változás [követ/idéz elő].
  • kircso13
    Hi

Hogy tisztán lássuk a dolgokat!! A hardwer változás kis módosításokba változik + 1,2,3,4 vagy több alkatrész! Ezek nem nagy változások, de új SW kell neki adni, mert ez a módja.
  • Marcell
    Szerencsere ezt nem erinti a hiba, csak, ha az uzemmodvaltasra allitok hangvezerlest. (Arra meg nem fontos.)
    Ha valaki hasonlo hibat talal (egy forumon olvastam mastol is ezt, de nem adtak ra valaszt), az terjessze az 'észt'! ;)
  • Marcell
    En is csak poenbol allitgattam be :)
    Mondjuk a hivaskezdemenyezesnel szoktam hasznalni, foleg amikor a fejemen van a bluetooth-os headset. Akkor csak odanyulok a fulemhez, megnyomom a gombot es bemondom a tarcsazni kivant szemelyt. Nagyon praktikus, foleg vezetes kozben. Raadasul tokeletesen (hiba nelkul) mukodik, meg akkor is, ha van hatterzaj (zene).
  • Pheel
    Gratula!
    Legalább kiderült. Én mondjuk már akkor gyanakodtam volna, mikor először testreszabtam. ;-)
    Eddig senkit nem ismertem, aki használta volna a hangvezérlést. Én még a 6510-emnél lemondtam róla, annyira megbízhatatlan volt.
  • Marcell
    ize: platinakartyas es testreszabtam egy szo..
  • Marcell
    Na. Visszavittem a telefont a budafoki uti t-mobile-hoz, ahol kicsereltek a keszuleket egy ujra. Persze 90 perces sorbanallas utan (nesze neked platina kartyas ugyfel). Elhoztam a telefont, kiprobalni nem nagyon tudtam, de amennyire hallottam jonak tunt. Szepen testre szabtam magamnak (kedvencek, elrendezes, profilok, stb.) aztan megint szarul, emelkedo hangeron csongott a telefon.
    De mivel ellotte nem teszteltem huzamosabb ideig nem tudtam azt se, hogy egyaltalan volt-e jo. :)

Ismet elmentem a t-mobilhoz, de most a Camponas ugyfelszolgalatra. Ott ratettek ismet (ugyanazt) a v3.40-es szoftvert es mukodott a hangero, leteszteltuk sokszor.

Hazahoztam a telefont, megint beallitgattam mindent, erre megint elkezdett emelkedon csorogni (annak ellenere, hogy leghangosabbra volt allitva). Na ekkor tudtam, hogy itt valami szoftveres bug lesz! Elkezdtem jatszani a telefonnal, lepesenkent visszaallitottam mindent a gyari beallitasra, ugy, hogy kozben hivogattam magam, hogy vajon jól csörög-e a telefon.
    Nem fogjatok elhinni mi volt a baj?!!!!

Ha hangvezerlest allitok barmelyik profilhoz, akkor elojon a hiba! Ha kitorlom a hangvezerlest az uzemmodnal, akkor mukodik, jol. Na erre varrjatok gombot.
    Ezert kellet kicserelni a keszuleket, ezert kellett bemennem feleslegesen 2x a tmobilhoz. Es egy ilyen alapveto bugrol ok nem is tudnak?

Na mind1, mostmar jol mukodik a csengetesi hangerom es elvezem a telefont...
  • fifi
    ezt nagyon megköszönném...