Nokia 6230/6230i

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pheel
Én kb 4 naponta töltöm, de ha már 3-4 csíkon van, akkor is töltõre teszem. Napi 10-30 perc beszéd, 1-5 kép, naptárazás, 2 naponta 1 sms, kis wap 😊 ilyesmi.
Brankley
Greg? jó neked, nekem 3 napot bír kb...
Amúgy az engem is érdekelne, hogy hol lehet átállítani azt, hogy mutassa a képet nagyba

Légy jó, légy hű Magyar!

Pheel
Nálam is.
Nálam az alkalmazás telepítõvel megy.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Csaó!

Visszaolvastam, de sajna nem találtam választ. Szóval az a gondom, hogy vannak JAVA játékaim, de sem küldéssel, sem PC Suite- al nem tudom õket felrakni a telóra. Küldéssel ugyen me ismeri fel. PC Suite-ban meg az application installer-el próbáltam de nem mükszik. Nokia 6230i-m van ésa Pc Suite a 6.7-es.... De ez igaz az összes Java alkalmazásra is... Neketek volt ilyen? Elõre is köszi
akyyy
az jó dolog, -.- én is nyerni szoktam

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Marcell
En nem talaltam ilyen opciot. Nekem is piciben mutatja a jobb alsoban...

GregSB
Kérdés: Hol lehet beálltani, hogy egy névhez beállított fénykép nagyobb legyen amikor hív az illetõ? Most a jobb alsó sarokban jelenik meg nevetségesen kicsiben és sehol nem találom hol lehetne átállítani ...

GregSB
Bezs@rás a telefon akksija egyébként. 2 napja töltöttem fel, tegnap egész nap állítgattam minden hülyeséget (theme-eket, csengõhangokat, beépített kamerát próbálgattam stb), már 17 percet telefonáltam vele és még mindíg azt mutatja, hogy maximumon van a töltöttség 😊

GregSB
Köszi mindkettõtöknek a segítséget!

GregSB
És hol vetted ha szabad kérdezni? 😊

geri15
Nekem nincs semmilyen, én nyertem -.-

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Nekem Gigabyte-om van (100m) és bruttó 4.600-ért vettem.

Pheel
20 méteres szabvány nincs. Ez máris elég gyanús. Én hallottam már az X-Micro-ról, de senki nem dicsérte.
Pheel
Nekem MSI van, csak ajánlani tudom.
A Class 1-esek idális esetben is csak 10 métert hidalnak át, a Class 2-esek 100 métert. Ezért drágábbak.
GregSB
A legjobb ajánlatnak ez tûnik a mistralnál. 20m-es hatótávolságú class 2 3600Hufért. X-MICRO a gyártó. Én még soha nem hallottam róluk, és kicit félek noname dolgokat venni. Valakinek van tapasztalata ezzel a gyártóval? 😊

GregSB
No emberek, hol érdemes és milyen Bluetooth csatlakozót venni?

Nokia gyári adatpert tuti nem veszek, az 7600 HUF.

Néztem egy D-Linket, ez nem noname és emellett 2000el olcsóbb a Nokiánál. Itt még olcsóbban vannak nonamek. A Class 1-esek csak 3500 körül mozognak. Mi a különbség a Class 1 és 2-es adapterek között?

Csaó!

visszaolvastam, de sajna em találtam választ. Szóval az a gondom, hogy vannak JAVA játékaim, de sem küldéssel, sem PC Suite- al nem tudom õket felrakni a telóra. Küldéssel ugyen me ismeri fel. PC Suite-ban meg az application installer-el próbáltam de nem mükszik
Marcell
Nem árt, ha megtanuljátok ügyesen használni az ujjaitokat! <#mf1><#law><#eljen>

Brankley
még énis trébe vagyok a gombokkal, mert tényleg kicsik <#whatever>

Légy jó, légy hű Magyar!

GregSB
Mind1, majd hozzászokom 😊

GregSB
Most hogy jobban összehasonlítottam maguk a gombok nem kissebbek fizikailag, ergonómiailag viszont valamiért rosszabbak. A 6610es összes gombját be tudtam nyomni a hüvelykujjam begyével(még a fenti gombokat is a 4irányú menüválasztógombon), itt nem egy gombot körömmel kell kezelni, mert ujjbeggyel már lenyomok mellette másikat is. (bal meg jobb oszlop vékonyabb gombjai - fõleg a hívás + lerakás gomb -, meg a 4 irányú kontroller 1 gombal a közepén - a 4 irányt csakis körömmel lehet használni, ujjbeggyel lenyomom a középen lévõ gombot is)

Pheel
Nekem 6510-em volt a 6230i elõtt. Nálam feltûnõen nagyok voltak a gombok. Bár elég nagy ujjaim vannak, de én a 6510 gombjait is szerettem. 😊
Mivel majdnem kétszer akkora 😄

GregSB
Most értem haza fél órája, most vittem át az öszes telefonszámot a régi telefonomból.

Eddig nagyon tetszik, csatlakozót ma még nem tudtam venni hozzá, úgyhogy csak holnap kerülnek fel rá cuccok.

Egyetlen dolog nem tetszik rajta: nekem túl kicsik a gombjai. Hozzá fogok szerintem szokni, de az elõzõ telefonomnak (6610) sokkal kényelmesebb volt a kezelése.

Ami a legjobban tetszik eddig az a kijelzõje. Hozzá sem lehet hasonlítni a 6610es pixel-undormányához, de még a sima 6230asétól is láthatóan szebb.

Brankley
Na, milyen a teló?? <#nemtudom><#smile>
akyyy én nemtudom sajna...

Légy jó, légy hű Magyar!

akyyy
nem tud valaki sima 6230-ra olyan bluetoothos headsetet amivel zenét lehetne hallgatni? nem az a fülhallgató amit adnak hozá, mert kényelmesebb lene ha csak a fülemen lógna az az izé😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

GregSB
Na, 1 óra múlva indulok a telefonért, már alig várom hogy megkaparintsam 😊

Marcell
Lathaton van a telefon. A Windigo XTND Connect Blue Manager latja is a telefonomat, csak a PC Suite nem.

fifi
nem lehet, hogy nem láthatóra van állítva a telefon BT kapcsolata? én anyósom Sharpjával szívtam ezt meg, míg rá nem jöttem...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Nemtom miért nem látja a géped. Ha a telefonon aktiváltad a bt kapcsolatot és a bt kütyü aktív akkor mennie kellene.
Nálam ez a helyzet:

Marcell
Sot a Nokia Connection Manager programban sincs sehol bluetooth... 😞

Marcell
Kiprobaltam, amit mondtal. Leszedtem a geprol a Bluetooth drivert (Windigo XTND Connect Blue Manager) es a PC Suite-ot. Ezutan felraktam csak a PC Suite-ot, de ugyanugy nem talalta a Bluetooth-os kapcsolatot. Az XP meg panaszkodott, hogy a Windigo hardveremhez szeretne drivert is telepiteni, de nem talal hozza valo drivert.

Szoval kenytelen voltam feltelepiteni a Windigo szoftverét, amivel latom is a telefonomat, ezzel tehat mukodik. A Nokia PC Suite viszont tovabbra is csak infran hajlando elerni a telefont. Miert van ez? Nincs is olyan opcio, ahol a bluetoothos kapcsolatot valaszthatnam, megmutatom:

Esetleg igy is linkelem, hatha ez jo: Kép

Valakinek van otlete?

Brankley
az igen... Még jó, hogy nem vidéken lakom... <#rolleyes>

Légy jó, légy hű Magyar!

Lehet, hogy igazad van, de nálunk(Kecskemét) csak 5 állomást fog, amiböl 2-ön csak
beszélnek a többin meg esetleg 5-10 percenként lejátszanak valami zenét. Arról nem is beszélve, hogy a a munkahelyemen a sok elektromosgép (meg a beton csarnok) úgy leárnyékolja, hogy jó ha van térerõm.

AMD_XP_3000@ CPU, ABIT KN8 Ultra ALAP, Asus X800XL VGA, 1GB DDRRAM(2*512GEIL), Samsung Sysmaster796mb, Western Digital 250Gb SATAII HDD, LG DVD-RAM, Logitech Cordless Desktop EX110 BILL&EGÉR

Brankley
De gondolom, ha más valaki tudna segíteni, akkor Õ is beírná, hogy hogy lehet,...
Miért nem elég az fm rádio? <#smile>

Légy jó, légy hű Magyar!

Nem igazán értem, hogy melyik válaszra gondolsz talán erre:" Internetes radiorol gozom sincs, hogy mukodik-e. Mivel GPRS internetem nincsen, csak GPRS Wap-om, igy kiprobalni sem tudom. Ha mp3 alapu a musor, akkor szerintem mukodnie kell..." , mert ezzel nem sokkal vagyok elörébb. Köszi

AMD_XP_3000@ CPU, ABIT KN8 Ultra ALAP, Asus X800XL VGA, 1GB DDRRAM(2*512GEIL), Samsung Sysmaster796mb, Western Digital 250Gb SATAII HDD, LG DVD-RAM, Logitech Cordless Desktop EX110 BILL&EGÉR

GregSB
Thx.

Brankley
oké, köszi szépen <#eljen>
MANy ment válasz... <#crazya>

Légy jó, légy hű Magyar!

Na szóval senki sem tudja, hogy lehet net-rádiót fogni 6230i-vel?

Igazán nincs mit 😊

Marcell
Koszi a tipped, majd kiprobalom! De most nem merek varialni, mert legalabb mukodik minden, ha nem is 100%-osan 😊
Majd ha beszarik megcsinalom, vagy rendszer ujratelepiteskor majd nem teszem fel a bluetoothhoz kapott szoftvert, csak a PC Suite-ot.

Párom T-mobile-os, tõle kaptam az infót.

Lehet, hogy tudok segíteni ;-) A bluetoothoz adott szoftvert uninstalláld(az a bolygós izé:p) majd húzd ki és csatlakoztasd a cuccot megint. Ekkor felismeri májkroszoft bt-ként s amikor a pc szvittel próbálsz konnektelni akkor értelemszerûen az utóbbit választod ki és voilá 😄

Marcell
En megvartam, hogy lemeruljon az uj akksi, de ne teljesen, csak majdnem. 😊
Ekkor felraktam tolteni kb. egy estet/ejszakat (kb. 8-10 orat) aztan hasznaltam megint epp addig, hogy ne meruljon le, de csak egy csik maradjon. Ekkor mar csak addig toltottem, amig szukseges volt (kb. egy-masfel ora). Azota pedig igy hasznalom. Az elso ket het utan mar jobban birja az akksi, azelott soxor csak 30 orat birt, mostmar kb. 3 napot. Mondjuk ez lehet amiatt is, mert elso idokben allandoan nyomkodtam, most meg csak ha szukseg van ra. 😊

En is a Bluetooth-os adatatvitelt javaslom, mert a telefonon levo csatlakozo tenyleg serulhet a sok dugástól 😊 Raadasul ez nem lesz kidobott penz akkor sem, ha ujabb telefonod lesz. Sot, igy a baratnom (es egyeb ismerosok) telefonjaira is konnyen ra tudok tenni ezt azt, ha a szamitogepem kozeleben vannak. Szoval univerzalis. Annyi a hatranya, hogy kicsit lassu.

A Nokia PC Suite programcsomagot ingyen le lehet tolteni a netrol, sok hasznos programot foglal magaban. Nem tudom mitol, de nekem nem hajlando egyuttmukodni a PC Suite bluetooth kapcsolattal a 6230i-mel, igy a bluetooth-os adatmozgasra egy kulon programot kell hasznalnom (amit adtak a bluetooth adatkabelhez).
De mivel van infram is, azzal mukodik a PC Suite, igy ha akarom hasznalni, akkor megoldhato.

Internetes radiorol gozom sincs, hogy mukodik-e. Mivel GPRS internetem nincsen, csak GPRS Wap-om, igy kiprobalni sem tudom. Ha mp3 alapu a musor, akkor szerintem mukodnie kell...

Brankley
Állítólag az sem jo, ha midnig csontra lemerül...
De majd beidézek ide egy szöveget ha megtalálom.

Légy jó, légy hű Magyar!

GregSB
Jah legtöbb helyen én is a 12 órát hallom, de itt van Pheel, aki azt mondja egyáltalán ne formázzam (Li-ion akksi van benne). És ez nem csak ebben a topicban van, mindenhol megoszlanak a vélemények errõl és én mostmár tényleg nem tudom hogy melyik a legkedvezõbb az akksinak. (melyitõl lesz hosszabb élettartama)

Nos megvártam még magától lemerül aztán 12 órán keresztül töltöttem, ezzel megvolt a formázás.

Brankley
Akkor beperlek mindnekit! <#nevetes1>
Úgyhogy, ha tényleg meglesz a BT adapter, ezt is azzal használom majd <#confused>

Légy jó, légy hű Magyar!