980
Új fejlesztőktől
  • lwb
    "lámpa fénye nuku"
    Kellett neked szegény pixie-t bántani. :) Ha kiengeded, akkor nem lett volna ilyen bajod, látod.
  • Cassell
    Teljesen egyetértek Sunrider! Én a DOS-t végigtoltam, viszont a DOS 2-t nem ugyanezen problémák miatt akármerre mentem egy idő után csak szivatós vagy még szivatósabb harcok voltak ezért féltem ebbe is belekezdeni... de most még csak level 6 vagyok és már hasonló érzésem van, bár talán a banyát már ha visszamegyek le tudom vágni, de ami a vámháznál pl 600 hp-s enemy mondom ezmiez...?! A shar templomba nem tudod bezárni a 36hp-s kört next round nesze egy 150 hp-s monsta ehhhh....ami ma felidegelt totálisan ezek a folytós elteleportálós 4 nyavalyás leverem őket nagy nehezen de persze olyan helyre teleportálta el az utolsó körben két hősöm ahol a lámpa fénye nuku így instant halál köszi köszi...
  • lwb
    Nálam nincs ilyen, szóval sanszos, hogy nálad. Próbáld meg lejjebb venni a grafikai beállításokat és megnézni, van-e változás.
  • Gorgot666
    Sziasztok.Egy technikai kérdésem lenne.Mikor kiszabaditom a goblint és kikisérem a barlangból a videó után felsir a videokártyám és teljes sötétség nincs jel.A gépem megy de azon kívüli semmi.Ez többször is megtörtént és csak ennél a jelenetnél/résznél.Nálam van a hiba vagy a játéknál?Más játéknál nem csinálja ezt.Köszönöm a válaszokat.
  • lwb
    Ja, jön a "git gud" brigád :)
    Szerintem szedd le a cheat engine-t és told végig a nehéz harcokat azzal. Van unlimited action points, egy kör alatt levered egy karakterrel a teljes brigádot. Ezerszer inkább, mint mérgelődni meg uninstallálni.
  • Daermon
    Akkor viszont a gond veled van, valami mellé ment a kariknál. Nézd át/gondold át a stratégiákat. Ha jól értettem a középső szinten játszol te is. A spoilerben jelöltek közül csak “V” volt frusztráló (lvl11-en), a többi nem, nekem. Kihívás volt, nehéz, de megoldható.
    Pedig lassan végzek szerintem
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Orin és Gortash is megfeküdt már. Bónuszként egy sárki és maga Raphael is, aki eddig szerintem a legepicebb, legnehezebb ellen volt
    .
  • Sunrider924
    Csak erre a harcra? Hm,
    Adamantin forge Guardian, Githyanki inquisitor, Toll collector, Myrkul, Ansur, Viconia
    es meg biztos van par es mindegyik atkozottul ugy van megtervezve, hogy semmit sem er a minmaxolt karaktered, vagy tudod/levagod elsore a fight mehanikat vagy kezdodik a save/load. Atkozottul igazad van, 90+ ora utan most konkretan azt ereztem hogy letorlom a picsaba a gepemrol ezt a szart, mert amilyen jol szorakoztam korabban es ereztem ahogy egyre erosodnek a karaktereim es kozben volt idom racsodalkozni a jatek minden pozitivumara akkor ujra meg ujra szembejonnek ezek a fos bossharcok amik megmutatjak hogy csak egy hulladek szivatas az egesz...csak a konkretum kedveert ebben a "jatekban" ahol donto sullyal esik a latba, hogy aki magasabban(elevation) helyezkedik az advantage-el indit minden forduloban amig felulrol tamad, a cut scene lerancigal az arena kozepebe ahol a jatekoson kivul minden mas ellenseges karakter folotte lesz....

Sajnos te meg en a kisebbseget kepviseljuk azzal hogy ha egy jatek frusztral akkor ott felrement valami, a hangos tobbseg azt ordibalja hogy HC-SSF-NAKED- NO HIT any%....
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2023.08.14. 13:19:03
  • Kandurex
    Itt van egy két jó tipp és trükk.

• lwb
    Single player RPG. A lényeg - mint minden játéknál -, hogy jól érezd magad. Ha frusztrál vagy idegesít, akkor ott a cél félrement.

Én a régi BG-ket az új végigjátszásaim alatt console command-okkal csináltam. Egy rakás trash-harcon úgy rohantam végig vagy átteleportálgattam a karaktert a CTRL+J-vel a térkép másik végére, mert nem volt kedvem végigsétálgatni meg ölni az időt a felesleges időhúzó tartalommal.
  • Anonymusxx
    "Tekerd lejjebb a nehézséget vagy told rá a cheat engine-t"

Hát én hamarabb törölném le a játékot, mint hogy ilyen blaszfémiára vetemedjek :)
  • Daermon
    Az a harc frusztráló volt, de meglehetett oldani azért. De tény, hogy az egyik legnehezebb harc. Szerintem ki fognak onnan venni 2-3 enemyt majd.
  • Kandurex
    Nem tudom, én csak kapircolom a felszínt, ott még nem tartok. Csak más hasonló körökreosztott játokoknál / megoldásoknál sem csinálom ezt a mentést/visszatölt dolgot, mert teljesen megváltoztatja a játékot, robotizálja, elvesznek a döntések utánni súlyok stb.
  • lwb
    A baj az a DnD játékokkal, hogy sokan vérprofik, mármint table-top játékkal óriási tapasztalatot szereztek és szuperül minmaxolnak. Lehet olyan karaktert csinálni és játszani vele, ami végigmegy minden harcon normalon és nulla kihívás lesz benne. Egy átlagos játékos viszont nem minmaxol ilyen szinten, de a Lariannak a mérce a powergamerek, nem az átlag játékosok, ezért lett ilyen a normal, amilyen.
    Meg a souls játékok is felelősek ezért picit, hogy ilyen kultusza lett a nehéz játékoknak.

Tekerd lejjebb a nehézséget vagy told rá a cheat engine-t. Csak erre a harcra. Nem ér annyit a játék, hogy felcsessze rajta magát az ember. A nap végén a lényeg a szórakozás.
  • Sunrider924
    A jatekot nem ez rontja el hanem az elbaszott Larian dev-ek, akiknek az a jatek ha szivatnak es ha valaki meg mereszeli kerdojelezni, akkor maris jon a fekezetlen habzas hogy de de ez d&d szabalyrendszer meg hasznald ki a terep adta lehetoseget(bullshit) Hat kerlek act3ban vagyok lvl 11 karakterekkel es olyan felszerelessel, amirol a legtobb romantikus jatekos nem is almodik( 4 legendary-m van, amibol 3 fegyver, kulon-kulon egy-egy karakternek) es akkor mit talalt ki a Larian hogy szivasson? Mondom: egy terembe berak 5x annyi ellenfelet mint a csapatom letszama, amibol minden karakteremre jut ket caster amelyik aoe blindol+ bone chillezve blokkolja a healt+ teleportal, ezen kivul jon a tobbi toltelek amelyik alakvalto, tehat elobb verd le a farkasformat, hogy utana ott aljon elotted full hp-n emberi formajaban es akkor a boss aki folyamat minden korben adja az extra actiont a bandajanak mikozben 3x korbefutja az egesz termet, mindez normal nehezsegen, hagyjuk mar......
    Az a baj hogy az utobbi evekben elszaporodtak a lusta jatekfejlesztok, akik nem kepesek kiegyensulyozott nehezseg mellett jatekelmenyt nyujtani, hanem sokkal konnyebb/egyszerubb ilyen szivatos stilusban programozni, aztan ha teged felidegesit hogy ilyen pofatlan modon neznek hulyenek akkor 1. elmagyarazzak hogy dehat ez a meno, nehez=meno 2.nem erted a szabalyokat, a jatek csal ellened=nem erted a szabalyokat 3. ez nem neked valo/nem a te stilusod/jatszal marioval/barbieval inkabb.. magyaran hulye vagy hozza meg kulonben is mar kifizetted, szoval le vagy sz@rva... ja es a kedvencem de hat ez retegjatek...
  • shaba23 #798
    Igazából ez főleg bossharcra jellemző, vagy ha már nagyon necces a dolog. Pl a banyánál a végén már számított, h a tűzgolyó mekkorát sebez.
  • Kandurex
    Szerintem az ilyen tökéletességre való törekvés elrontja a játékot. A maximum, h két harc között mentek.
  • Kandurex
    Köszi a válaszokat
  • shaba23 #795
    Vedd fel az egyik maszkot. Lehetőleg olyanra add, akinek magas a wisdom. Ahogy beértél, vedd is le.

Az én kérdésem, hogy Underdarkban a Selunite Outpost tornyában kell csinálni valamit? Át lehet menni a falon?
    Amúgy más is úgy játszik, hogy csata kezdődik: Quick save-támadás 80% esély--> kudarc-->reload-->kritikus kudarc-->reload-->kb minimum sebzés-->reload--> elfogadható sebzés, jóvanrohadj meg

• fluency
    A weapon profiency azt jelenti, hogy képzett vagy az adott fegyverből és tudod azt használni. A karakter bónuszodat is hozzá adhatod a támadó dobáshoz és a fegyverhez tartozó képességeket is tudod használni (ezek a képességek a DOS mechanikából jönnek, nem a DnD-ből). Amúgy a karakter lapon kiírja az értékeket, ha ráviszed az egeret az Attack Bonus-ra.

A sebzés bónuszt az adott fegyver határozza meg. Általában erő, de a távolsági és Finesse fegyverek esetében ez az ügyesség (de írja is, hogy a fegyver milyen típusú alul, ha ráviszed az egeret). A monk fegyvereknél is az ügyesség adódik a sebzéshez.
  • lwb
    Disadvantage: azt jelenti, hogy két kockával dobsz és amelyik kisebb, azt veszed figyelembe
    Advantage: ennek a fordítottja, két kocka, nagyobbat veszed figyelembe

Úgy tudom, hogy 5e-ben nem is varázsolhatsz, ha vért van rajtad, amiben nem vagy proficient, korábbi kiadásokban volt egy százalékos spell failure, de ez 5e-ben már nincs. Szóval ha proficient leszel vértben, akkor varázslóra is adhatod. Arra azért figyelj, hogy a kezdeményezés-dobásnál a nehéz vértesek hátrányba vannak, szóval a varázslod később jön majd a sorban sanszosan.

Sebzésbónusz: huh. Hát közelharci fegyvereknél tényleg az erő (kivéve, ha felveszel valamilyen feat-et, ami ezt megváltoztatja, van egy rakás). Igazából mindenhol leírja, hogy miből jön a bónusz. Íjakkal pl ügyességből.
  • Kandurex
    Még egy kis segítséget kérnék, mert úgy látszik sikebóka vagyok.

Szóval van ez a proficiency kérdés, hogy értelmezem, ha olyan fegyver van nálunk amiben nem vagyunk járatasak, akkor két kockával dobunk és a kisebbik lesz az eredmény? Amit pluszban kapunk? És olyat lehet, hogy duplán és a nagyobb számítson? :) Hogy kemény legyek! :)

És mi a helyzet az armorokkal, mert bár írja, hogy ha ráadom a mágusra, hogy képzetlen vagy mi, de nem láttam különösebb negatív hatást vagy legalábbis leírva nem találom.

És egyébként miből jön a támadási (nem a sebzés) bónusz? Mert a harcossal látom jön az erőből, de miből még?
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2023.08.13. 13:01:32
  • Daermon
    Pedig +2 emberrel nagy easymodnak hangzik. Néha nekem is fáj, mert kevésnek érzem a 4-t vagy az ellen soknak.
    De eztán mindig megoldom, pedig eddig 2 csata is volt, ami frusztrált.
  • JonasSandor
    Én leragadtam a halál lovagos seregnél. De megvan már hogy tudom kinyírni. Be lehet férni a szikla peremére és 2 tud csapni egyszerre meg 2 lőni. Az a mérgező helyen lévő boszit ki lehet nyírni? Utánamentem, de egy ajtó nem nyílik sehogy se.
  • fluency
    "Itt lehet egyedul leszek a velemenyemmel de a BG3/D&D 5e kicsit sem intuitiv". Mivel a játék nagyban támaszkodik a DOS mechanikájára ezzel sajnos együtt kell élni. Ez nem színtiszta D&d 5e, a Larianosok kicsit megvariálták a dolgokat. :)
  • fluency
    Az ability pont választható képesség 4. szinten. Ha nem azt választod, akkor más lesz, pl. Savage attack és nem tudsz tulajdonságot növelni.

• Sunrider924
    Korabban irta hogy van mar mod a jatekhoz es azzal csinalta a +2 party tagot
  • Dodo55
    "pedig 6 emberem van a csapatban"
    "Valamit nagyon rosszul csinálok szerintem"

Vagy lehet inkább egy másik játékkal játszol, mert tudomásom szerint itt egyszerre csak max. 4 aktív emberrel mehetsz xD
  • Sunrider924
    Itt lehet egyedul leszek a velemenyemmel de a BG3/D&D 5e kicsit sem intuitiv. Mondhatnek peldat olyan bossfightra ahol kapkodtam a fejem hogy mi a joisten tortenik, mert hiaba olvastam a boss buffjait, az a tamadas amivel oneshotolt full hp-rol mindenen keresztul na az sehol nem volt megemlitve es csak miutan megborult es megneztem a fegyveret akkor derult ki a kedves dev-ek turpissaga, namost nem tudom en akkor mar tiszta ideg voltam szoval siman elkaromkodtam magam. Raadasul nem is ez a legszemetebb bossfight, szoval ilyenkor meg a savescumming se segit, aztan ha inkabb kimesz guglizni hogy mivan utana mar a jatek ize sem olyan mint elotte...
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2023.08.12. 21:36:02
  • hawkie22
    Erre az életbe rá nem jöttem volna.
  • hawkie22
    Mi az, hogy Ability pont 4. szinten? Nekem már mindegyik karakterem 4-es szintü, de még nem oszthattam el új Ability-pontot. A másik meg, milyen pici lyukakhoz? Nagyon úgy érzem, hogy rettentö sok dologról maradtam le, pedig már végeztem a Goblin camp-pel is, illetve a vezérekkel, már nincs sok küldetésem, mielött átmennék a következö térképre. És még csak 4-es szintü vagyok. :( Mondjuk majdhogynem minden nagyobb csata után mehetek vissza a táborba, mert legyakják a varázslataim/potijaim/HP-m, pedig 6 emberem van a csapatban. Valamit nagyon rosszul csinálok szerintem. Pedig anno BG1-2-ben nagyon jól ment a dolog.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2023.08.12. 21:10:00
  • fluency
    A mohaszerű vent-et nem kell hatástalanítani (DC30). Elég csak észlelni és egy nagyobb tárgyat rádobni és megszűnik a köd. :)
  • fluency
    Odamentem a banyához.
    Azt a Mérgező ködöt nem lehet elfújni sajnos. Kell egy jó észleléses ember és valaki, akinek qrva nagy a Sleight of hand, mert a középen lévő mohaszerű valamit csak 30(!)-as célértékkel lehet leszedni. A pici piros virágok (10-es célértékűek) miatt robban be a köd. Ha ezek elégtek, akkor nem robban újra, de a mérgezés akkor is megy, amíg nem semlegesíted.
  • lwb
    Vannak feat-ek is, amelyek növelik a főjellemzőket. Ezek 3 szintenként jönnek, ha jól tudom, bár van olyan kaszt, ahol gyakrabban is.
  • fluency
    Nem tudom nálad miért nem jó a sneak attack. Nálam a hireling bárd/rugó, ha advantage-ben van (rejtőzködik), akkor simán sneak attack-ol.

Valahol olvastam, hogy Astarionnál volt ilyen sneak attack probléma. Ha nála van, meg kell nézni nem-e bugolt be ott valami. Én levennék róla minden cuccot és utána újra felszerelném, esetleg fegyver, páncél (light armor) kombót próbálni rajta.
  • Daermon
    Annyi, hogy a játékban lvl12 a szintlimit.
  • fluency
    "A pici lyukakhoz hogy lehet hozzáférni?" Wild shape, shapechange, transformation vagy enlage/reduce kicsi karakterekre: gnóm, dwarf, halfling, bár a nagyon kicsi lyukakba szerintem csak a druida alakváltása jó. Főleg úgy, hogy az enlarge/reduce spell is csak 3. szinttől érhető el.
  • shaba23 #776
    Meg 1 kérdés
    A pici lyukakhoz hogy lehet hozzáférni? Mármint a nagyon picikhez, ahol gnómként sem lehet beférni.
  • Kandurex
    Jaj, köszi, na erre nem gondoltam
  • PiszkosFred
    Lepj meg egy szintet :)
    4-8-12-16 es 19. szinten tudsz csak novelni Ability pontot. (harcos class kap meg ket koztes szinten is 1-1 pontot valamikor 6 es 14-nel)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.08.12. 00:05:54
  • shaba23 #773
    Talán 4. szinten tudsz majd rakni rá.

Nekem az lenne a kérdésem, hogy magasból, rejtőzködve miért nem tudom használni az orgyilkos lövést? Azt írja előnyben kell lennem az ellenféllel szemben. Ettől nem tudom hogy tudok nagyobb előnyre szert tenni...