980
Új fejlesztőktől
  • Kandurex
    Elkezdtem igazan nem csak kapargatni, hanem jól beleásni magam a játékba.

Atyaisten…nem is hinnétek, h mennyi lehetőség, út van benne. És az a baj, h fel sem merül bennem, h miként is lehetne, mert az eddigi játékok egyszerűen nem adtak ennyit. Pl. álmomba nem jutna eszembe egy hullát kifaggatni, h hogy halt meg, esetleg rejtegetett valami értéket (vámszedő), vagy h az egyik lehetséges társunk fejét szó-szerint in-game lefűrészeljük és….érted, egy primary karakter és bármit megtehetsz…

10/10
  • Kandurex
    Annak már megcsapkodtam a seggét :) most az ördög kislány jön, rá lesz húzva a lomposra, egyem a mechanikus szívét :)
  • Voltan
    Jaja :D Ráadásul a többség nem valami szimpatikus. Érdekesek, igen, de eléggé ellenszenves a többség. Nekem Shadowheart a kedvencem eddig (ő azért kapna is rendesen :D), de tuti, hogy róla is kiderül, hogy farkasemberré, vagy adóellenőrré változik, ha nem eszik meg kétnaponta egy nyers hódot, vagy valami ilyesmi.
  • Kandurex
    Ezt az eszement társakat, az egyik állandóan varázstárgyakat szipolyozna, mert különben agyfaszt kap, a másik engem akar megcsapolni egy kis vérrel, a harmadik állandóan a nyakamat vágná el, mert nem sokára csápok nőnek ki az orromból…már várom a többi defektes mikor jön elő valamivel…
  • hawkie22
    Az hagyján, én lementem a falu alatti barlangba, nagy sokára megöltem a phase spidereket meg a nagy bazi anyapókot is, erre elfelejtettem menteni a harc után, viszont a táborban meg bebugzott a game, ki kellett lépnem fömenübe, aztán amikor betöltöttem, akkor szembesültem vele, hogy még minden pók életben van és kezdhetem a harcot elölröl. :) Nem volt öszinte a mosolyom. Pedig azt hittem, a táborban van autosave. :(
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2023.08.17. 21:13:41
  • Nivea
    Nem tudom volt e már, de hogy lehet magyarítás után megcsinálni, hogy ne hitelesítsen minden indításnál a steam?
    Ilyenkor végig ellenőriz minden filet, kb 20 perc.
  • Evoluti0N
    Fuck me. Hotfix 4-et rollbackelték, mert valami baj van vele és ameddig ki nem adják megint, addig a hotfix 4 alatt készült mentések nem betölthetők. Az utolsó mentésem, ami még hotfix 3 alatt készült 4 órával korábbi. Szal most patchre várás van...
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.08.17. 13:57:20
  • Voltan
    Ez jó :D:D
  • Kancsalborz
    Én szintúgy 40+-ként játszom, keves szabadidővel, ettől függetlenül teljesen érthetetlen számomra az amit írsz, pláne az ilyen paradoxonok minthogy : kevesebb időd van játszani, ezért játék helyett végigjátszásokat nézel abban a kevés idődben is, illetve hogy a történetet úgy nem "spoilerezed" el, hogy közben azt nézegeted hogy milyen szálakat hagytál ki...XD

Egyébként mi van akkor ha kihagytál valamit ?
    Az miért fáj ? Ha nem néznéd meg, nem is tudnál róla...XD

Mindegy, egy dolog teljesen igaz viszont amit írtál : "Mindenki új játszik, ahogy szeretne".

Ez igaz. És ha neked ez így játék, akkor jó szórakozást hozzá. ;)
  • MerlinW
  • TomStorm
    Üzenetek miért tűnnek el csak úgy?
    Érdekes.

Erre az első végigjátszásra írtam de eltűnt.
  • lwb
    Ezek a saját számaid, az átlag végigjátszás DOS 1-nél 67 óra, DOS2-nél 59 óra, DAI-nál 57 óra. Mindenki tempója más, de a BG3 olyan 60-80 óra az átlagos játékosnak, ami a felső 1-2%-a az ilyen sztorialapú rpg-knek. A te tempóddal simán lehet 120 óra is a vége.

Én act 3-ben vagyok 60 óra körül, de mondjuk EA-ben az act 1-et felfedezgettem, szóval éles játékban egy rakás dolgon simán keresztül tudtam száguldani, mert már ismertem, ezért csalós a szám.
  • hawkie22
    Nem is erröl van szó. De anno a BG-sorozatot és az IWD-sorozatot is így játszottam végig, hogy mindent meg akartam szerezni/csinálni és ha úgy volt, akkor inkább újrakezdtem.
    Mindenki új játszik, ahogy szeretne, nekem így tetszik. Nyilván nem fogom követni senkinek a walkthrough-ját, mivel 1. elveszi a játék varázsát, 2. nem fogok lépten-nyomon Alt-Tab-ozni. Ráadásul még csak 4-es szinten vagyok és az elsö térkép már majdnem kész, szóval nagyon az az érzésem, hogy van még kakaó a térképben, amit kihagytam és ezt nem akarom.

A másik meg, 40+ évesen sajnos nincs annyi idöm játékra, amennyit szeretnék, így ezért nézegetek végigjátszásokat, összehasonlításképp, hogy mi az a küldetés/tárgy/miegymás, ami esetleg nálam kimaradt.

És a történetet nem spoilerezem el magamnak, azt se tudom, hogy mi lesz act2-ben vagy 3-ban.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2023.08.16. 07:34:01
  • Sunrider924
    Act3ban vagyok 110 oran tul, egyik actbol sem mentem at, amig meg nem csinaltam mindent amirol tudomasom volt, nem rusholtam a main storyt hanem szo szerint minden kis fekete kodfoszlanyt( fog of war) eltakaritottam a terkeprol. Namost act3 ban nekem szetesett a tortenet, gyakorlatilag hatterbe szorult a main story annyira le akartak nyugozni a Baldur's Gate varosaval es benne a sok-sok NPC/quest giver-el, nem tudom, enyhen meguntam, lehet megyek es inkabb befejezem a main storyt es ennyi...
  • Kancsalborz
    Soha nem értettem ezt a mentalitást.

Lemásolni más játékát, belenézni előre a történetbe, idegeskedni az miatt hogy otthagytál xy pajzsot, fegyvert, páncélt, akármit, kihagytál egy beszélgetést, nem élvezni azt ahogy kinyilik előtted a játék világa, felfedezheted játszhatod úgy ahogyan neked tetszik...

Ne haragudj, -tudom hogy a net tele van ilyen ostoba "optimal walktrough" videókkal amik még ráadásul sajnos népszerűek is - de az hülye aki egy ilyen játékkal így játszik, annak ez a stílus nem is való...
  • Kandurex
    Azt hiszem értem. Köszi
  • PiszkosFred
    Keszul az official "barber shop" megoldas, amit sosem ertettem, hogy miert hagynak ki eleve egy kozel 100 oras jatekbol, foleg ugy, hogy ha meg fodraszat nincs is, de illuziok es magia, tele van veluk Faerun?

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.08.15. 17:00:47
  • Anonymusxx
    Dragon age inqusition volt 170 óra- igaz dlc-kkel, Divinity original sin olyan 110 óra körül, persze nyilván van egy csomó más rpg aminek 40 óra körül van..

de egy csomóan írták pl itt is Shaba23 h még az első fejezetben vagy mappon vannak de hogy már milyen sok óránál tartanak - ebből következtettem hogy ez egy hosszabb fajta rpg. De hiába első fejezet és már 20-30 óra, ha eleve nincs benne sok fejezet...

A másik meg ok van 2000 ending variáció, de abból nyilván apró eltérések vannak, amitől még én nem fogom emiatt egyből újrajátszani... Hisz a mappok, és a játék annyira nem változik...
  • fluency
    Na várj. Ha csak a saját kasztodból akarsz másik subclasst, akkor nincs hátrány. Ha viszont a meglévő kasztod mellé másik kasztot (pl. tolvajt) akarsz, akkor van előny és hátrány is. Előny minden olyan, amit az adott kaszt tud, és hátrány, hogy a bár a karakter szinted mondjuk lvl 5, de a multiclass miatt csak a kasztjaid szintjei számítanak, pl. 3/2 és nem 5. A cantrip-ek sebzésére ez nem igaz, ott a karakter szinted számít.
  • MerlinW
    Magas újrajátszási faktor és majdnem 2000 ending variáció. De elég csak belegondolni abba, hogy a 73 óra alatt mennyit látott a 170+ órányi átvezetőkből. Meg egy rakás mellékszál is kimaradhatott neki.

Egyébként ha egy játék 20-40 óra, az már teljesen jó.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.08.15. 15:07:30
  • lwb
    73 óra rövid??? Wtf ... A BG1 40 óra volt kb, a 2 szintén egy átlagos végigjátszásnál. Ez majdnem kétszer annyi.
  • shaba23 #833
    Én 26 óra alatt még act1 végén sem vagyok..
  • Anonymusxx
    Csak 73 óra? Az nagyon rövid...
    Mondjuk ha csak 12-es a szint, akkor valóban ennyi is lehet kb, kár kicsit hosszabbra számítottam, kb 2x annyira.
  • Daermon
    Én is ezt vallom, hogy elsőre mindenfajta guide és utána olvasgatás nélkül jobb végigjátszani egy játékot.
    De kinek mi ugye.
  • PiszkosFred
    Nyilvan a te dontesed, de szerintem kar volt. Az elso jatszas legyen olyan, amilyen, a donteseknel hallgass a szivedre/eszedre/megerzesedre, semmi gond nincs azzal, ha nem ugy alakulnak a dolgok, ahogy masok leirtak/megirtak vagy levideoztak. Legyen az elso vegigjatszas egy kiindulasi alap, amelytol majd a masodikban mar eltersz, neha tudatosan, neha a szerencsenek koszonhetoen. De, ez a te jatekod, ha a szorakozasod es kikapcsolodasod erdekeben dobni kellett a kampanyt es muszaj voltal ujrakezdeni, akkor termeszetesen jol dontottel.
  • dantor7
    Sokan azt felejtik el egy ilyen játéknál hogy nincs "rossz" meg "jó" megoldás, illetve szubjektiv az egész, és brutál sok poénos/fun/akármilyen sztorielem kimarad, ha csak a jó dobásokat hagyod meg.
  • hawkie22
    Hát én ezt újrakezdem. :) Nézegetek itt videókat YT-n meg olvasok végigjátszásokat, olyan dolgokat hagytam ki, hogy inkább újrakezdem. :) A beletett idö nem érdekes, van annyira jó játék, hogy megéri. :) Meg mondjuk még az Act I felénél járhatok, szóval annyira nem vészes.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2023.08.15. 09:58:01
  • Kandurex
    Tessék? Hogy leszek X szinttel alacsonyabb? Mi?
  • PiszkosFred
    Az, mint az 5 perces hotdogevo versenyben :) Egyedul komplett hulyeseg, de ha mar ketten vagytok, akkor az verseny (es fun).
  • hawkie22
    De ebben meg mi a jó? Mondjuk valszeg nem elöször nyomta végig. :)
  • fluency
    "A sub class választáskor van valami hátrány?" Nincs. De arra figyelj, hogy x szinttel alacsonyabb leszel és nem kapsz extra támadást, ha nem vagy az adott harci kasztból lvl 5.
  • MerlinW
    10 perces speedrun xD

• Daermon
    No 73,5 óra volt az első végigjátszásom (egész jól sikerült). Nagyon élveztem a játékot összeségében! Nekem ez 9,5/10 és GotY nagy eséllyel.
  • Kandurex
    A sub class választáskor van valami hátrány? Mert hát nincs normális rúgó a csapatba és néha jól jönne a képessége…
  • Sunrider924

Nagyon tavoli(vagy nem is annyira) atkotes a Diablo 3, megjeleneskor tele volt a jatek anti player mehanikakkal amik el is ertek celjukat a jatekosbazis nagy resze megreked konkret helyeken a progressbe es ugye a dev team meg hetvenkedett is hogy teszteltek a jatekot meg kiadas elott es a megjeleneskor raduplaztak a nehezsegre. Nos mindenkinek sajat velemenye volt rola hogy ez mennyire erte meg, de Jay Wilsont kirugtak az igazgatoi szekbol es behoztak helyette Josh Mosqueira-t aki kimondott egy dolgot amit rajta kivul senki es nagyon orulok hogy eszembe jutattad: a melyen tisztelt uriember azt nyilatkozta, nem szamit hogy mennyi(re keves) idot tolt a jatekos a Diablo3-al ha akkor amikor elmegy jo emlekkel marad es szivesen jon majd vissza ha valami ujdonsag erkezik frissitesben. Az erdekesseg hogy miutan rendberakta a jatekot a Diablo szarnyalni kezdett es hosszu evekig jo szorakozast nyujtott. Jo szorakozast nyujtott. A Larianos okrok szerintem annyira bele vannak feszulve a kihivas maniajukba hogy nekik ezek az egyszeru szavak mar nem jelentenek semmit...
  • Anonymusxx
    Vajon mennyi a játékideje az összes mellékküldivel, ha mindenkivel beszélsz? 150-200 óra?
  • Kandurex
    otthagyni nem lehet? Nem az van, hogy a szintedhez nem passzoló nem kötelező ellenfél?
  • lwb
    Úgy értettem, ha már ezeken túl van és az opció az a mérgelődés meg az uninstallálás. Akkor inkább cheateljen nyugodtan, nem lesz tőle kevesebb. Szerintem van olyan karakter/build/party kombináció, amivel egyes harcok kb lehetetlenek, szóval be tudja magát valaki manőverezni olyan sarokba, hogy onnan nincs kiút. Egy rendes tabletop játéknál ilyenkor a mesélő is "csal" a játékosoknak, mert a nap végén az értelme az egésznek az, hogy jól érezze magát az ember és nem az, hogy idegeskedjen.
  • Daermon
    Nincs git gud… Csak át kell gondolni a dolgokat és menni fog elöbb-utóbb. A játék nagyon széles tárházat ad megoldásként. De aláírom, hogy vannak balance gondok a nehézségben, amit ki kell javítani. De semmi nem lehetetlen (nekem pl neheziti a saját döntésem: nem használom az ithilid powereket, mert nem tudom mi lesz a következménye a végén. Persze kövi karinál fogom)
    Én előszőr nem voltam benne biztos, hogy végigtudom majd játszani közepesen, mert nehéz lesz, de megy. Nem szabad feladni. Volt, hogy erővel oldottam meg a bosst, taktikával, de volt többször, hogy megöngyilkoltattam, vagy volt, hogy lelöktem egy szikláról, és hasonlók… Lehet szinte mindent :) Nem szabad feladni, ha elsőre nem megy le. Plusz szerintem lassan lesz egy csomó segítő guide is már, ha elakadna az ember.
  • Gorgot666
    Köszönöm a választ.Utána néztem és hát a kártya a ludas.rx580-as.A mostani beállítás mellett sok neki lejjebb állítom a grafikát!Még egyszer köszönöm.