Baldur's Gate 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Nagyon tavoli(vagy nem is annyira) atkotes a Diablo 3, megjeleneskor tele volt a jatek anti player mehanikakkal amik el is ertek celjukat a jatekosbazis nagy resze megreked konkret helyeken a progressbe es ugye a dev team meg hetvenkedett is hogy teszteltek a jatekot meg kiadas elott es a megjeleneskor raduplaztak a nehezsegre. Nos mindenkinek sajat velemenye volt rola hogy ez mennyire erte meg, de Jay Wilsont kirugtak az igazgatoi szekbol es behoztak helyette Josh Mosqueira-t aki kimondott egy dolgot amit rajta kivul senki es nagyon orulok hogy eszembe jutattad: a melyen tisztelt uriember azt nyilatkozta, nem szamit hogy mennyi(re keves) idot tolt a jatekos a Diablo3-al ha akkor amikor elmegy jo emlekkel marad es szivesen jon majd vissza ha valami ujdonsag erkezik frissitesben. Az erdekesseg hogy miutan rendberakta a jatekot a Diablo szarnyalni kezdett es hosszu evekig jo szorakozast nyujtott. Jo szorakozast nyujtott. A Larianos okrok szerintem annyira bele vannak feszulve a kihivas maniajukba hogy nekik ezek az egyszeru szavak mar nem jelentenek semmit...
Én előszőr nem voltam benne biztos, hogy végigtudom majd játszani közepesen, mert nehéz lesz, de megy. Nem szabad feladni. Volt, hogy erővel oldottam meg a bosst, taktikával, de volt többször, hogy megöngyilkoltattam, vagy volt, hogy lelöktem egy szikláról, és hasonlók… Lehet szinte mindent 😊 Nem szabad feladni, ha elsőre nem megy le. Plusz szerintem lassan lesz egy csomó segítő guide is már, ha elakadna az ember.
Kellett neked szegény pixie-t bántani. 😊 Ha kiengeded, akkor nem lett volna ilyen bajod, látod.
Szerintem szedd le a cheat engine-t és told végig a nehéz harcokat azzal. Van unlimited action points, egy kör alatt levered egy karakterrel a teljes brigádot. Ezerszer inkább, mint mérgelődni meg uninstallálni.
Pedig lassan végzek szerintem
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sajnos te meg en a kisebbseget kepviseljuk azzal hogy ha egy jatek frusztral akkor ott felrement valami, a hangos tobbseg azt ordibalja hogy HC-SSF-NAKED- NO HIT any%....
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2023.08.14. 13:19:03
Én a régi BG-ket az új végigjátszásaim alatt console command-okkal csináltam. Egy rakás trash-harcon úgy rohantam végig vagy átteleportálgattam a karaktert a CTRL+J-vel a térkép másik végére, mert nem volt kedvem végigsétálgatni meg ölni az időt a felesleges időhúzó tartalommal.
Hát én hamarabb törölném le a játékot, mint hogy ilyen blaszfémiára vetemedjek 😊
Meg a souls játékok is felelősek ezért picit, hogy ilyen kultusza lett a nehéz játékoknak.
Tekerd lejjebb a nehézséget vagy told rá a cheat engine-t. Csak erre a harcra. Nem ér annyit a játék, hogy felcsessze rajta magát az ember. A nap végén a lényeg a szórakozás.
Az a baj hogy az utobbi evekben elszaporodtak a lusta jatekfejlesztok, akik nem kepesek kiegyensulyozott nehezseg mellett jatekelmenyt nyujtani, hanem sokkal konnyebb/egyszerubb ilyen szivatos stilusban programozni, aztan ha teged felidegesit hogy ilyen pofatlan modon neznek hulyenek akkor 1. elmagyarazzak hogy dehat ez a meno, nehez=meno 2.nem erted a szabalyokat, a jatek csal ellened=nem erted a szabalyokat 3. ez nem neked valo/nem a te stilusod/jatszal marioval/barbieval inkabb.. magyaran hulye vagy hozza meg kulonben is mar kifizetted, szoval le vagy sz@rva... ja es a kedvencem de hat ez retegjatek...
Az én kérdésem, hogy Underdarkban a Selunite Outpost tornyában kell csinálni valamit? Át lehet menni a falon?
Amúgy más is úgy játszik, hogy csata kezdődik: Quick save-támadás 80% esély--> kudarc-->reload-->kritikus kudarc-->reload-->kb minimum sebzés-->reload--> elfogadható sebzés, jóvanrohadj meg
A sebzés bónuszt az adott fegyver határozza meg. Általában erő, de a távolsági és Finesse fegyverek esetében ez az ügyesség (de írja is, hogy a fegyver milyen típusú alul, ha ráviszed az egeret). A monk fegyvereknél is az ügyesség adódik a sebzéshez.
Advantage: ennek a fordítottja, két kocka, nagyobbat veszed figyelembe
Úgy tudom, hogy 5e-ben nem is varázsolhatsz, ha vért van rajtad, amiben nem vagy proficient, korábbi kiadásokban volt egy százalékos spell failure, de ez 5e-ben már nincs. Szóval ha proficient leszel vértben, akkor varázslóra is adhatod. Arra azért figyelj, hogy a kezdeményezés-dobásnál a nehéz vértesek hátrányba vannak, szóval a varázslod később jön majd a sorban sanszosan.
Sebzésbónusz: huh. Hát közelharci fegyvereknél tényleg az erő (kivéve, ha felveszel valamilyen feat-et, ami ezt megváltoztatja, van egy rakás). Igazából mindenhol leírja, hogy miből jön a bónusz. Íjakkal pl ügyességből.
De eztán mindig megoldom, pedig eddig 2 csata is volt, ami frusztrált.
Szóval van ez a proficiency kérdés, hogy értelmezem, ha olyan fegyver van nálunk amiben nem vagyunk járatasak, akkor két kockával dobunk és a kisebbik lesz az eredmény? Amit pluszban kapunk? És olyat lehet, hogy duplán és a nagyobb számítson? 😊 Hogy kemény legyek! 😊
És mi a helyzet az armorokkal, mert bár írja, hogy ha ráadom a mágusra, hogy képzetlen vagy mi, de nem láttam különösebb negatív hatást vagy legalábbis leírva nem találom.
És egyébként miből jön a támadási (nem a sebzés) bónusz? Mert a harcossal látom jön az erőből, de miből még?
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2023.08.13. 13:01:32
"Valamit nagyon rosszul csinálok szerintem"
Vagy lehet inkább egy másik játékkal játszol, mert tudomásom szerint itt egyszerre csak max. 4 aktív emberrel mehetsz xD
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2023.08.12. 21:36:02
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2023.08.12. 21:10:00
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Valahol olvastam, hogy Astarionnál volt ilyen sneak attack probléma. Ha nála van, meg kell nézni nem-e bugolt be ott valami. Én levennék róla minden cuccot és utána újra felszerelném, esetleg fegyver, páncél (light armor) kombót próbálni rajta.
A pici lyukakhoz hogy lehet hozzáférni? Mármint a nagyon picikhez, ahol gnómként sem lehet beférni.
4-8-12-16 es 19. szinten tudsz csak novelni Ability pontot. (harcos class kap meg ket koztes szinten is 1-1 pontot valamikor 6 es 14-nel)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.08.12. 00:05:54
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”