980
Új fejlesztőktől
-
Carmageddon #249 A baldursgate.com váratlanul egy rejtélyes tízerkép jelent meg, OMG mit jelenthet ez?! A GameBanshee annyit már kiderített, hogy a képet a Beamdog nevű cég tette fel, amelyet egy egykori BioWare dizájner Trent Oster alapított. A cég az utóbbi időben különböző portolásokat csinált, úgyhogy lehetséges hogy ezúttal is valami portra kell csak számítani, még ne spannoljuk fel túlságosan magunkat. :) -
#248 A Baldur's Gate harmadik része nagy valószínűséggel nem a BioWare égisze alatt fog elkészülni. Ezért a Dragon Age: Origins-t szánják annak.
Ezt Greg Zeschuk, a BioWare és a EA vezetőségébe tartozó szakember mondta egy interjúban, amiben elárulta; nagyon sajnálják, hogy nem ők készíthetik a legendás Baldur's Gate harmadik részét, éppen ezért a Dragon Age: Origins-t tekintik annak szellemi örökösének.
A cikk a hirdetés után folytatódik
Mivel az elhúzódó jogi acsarkodás eredményeképp az összes Dungeons & Dragons jog, beleértve a Baldur's Gate kiadásának a jogát is az Interplay-től az Atarihoz vándorolt, ezért ekkora „távolságból" képtelenség lenne az eredeti Baldur's Gate III-mat fejleszteni. Arra a kérdésre, hogy ha lehetőséget kapnának a fejlesztésre, élnének-e vele, a válasz egy „talán" volt.
Zeschuk elmondása szerint kicsit fusztráló, hogy azokat a karaktereket és azt a történetet, amit hosszú évek alatt gondosan megalkottunk, most elvették tőlünk. Bár amit ők el akartak mesélni a történetben, azt a Baldur's Gate II : Throne of Bhaal-al megtették. Ők itt befejezettnek érzik munkájukat, és nagyon nem is bánkódnak miatta.
Add át ezt az Atarinak!
Hogy miért is történik ez: tavaly decemberben Phil Harrison az Infogrames elnöke annak az eszményének adott hangot, hogy az Atari tervezi a Baldur's Gate, Dungeons & Dragons és a Neverwinter Nights játékok (korábban mind BioWare címek) feltámasztását, de nem a következő 12 hónapban. Hát ezért. -
#247 Készül a Baldur's Gate harmadik része?
Platform: PC, PS3, X360 Típus: Pletyka
A Black Isle Studios anno elszerette volna készíteni RPG-jének harmadik fejezetét, de a csapat feloszlásával a projektnek is lőttek - talán most újra van remény...
A megmaradt srácok által alapított Obsidian Entertainment nem kisebb nevek folytatásait hozta tető alá, mint a Neverwinter Nights vagy a Star Wars: Knights of the Old Republic, a mostani pletykák szerint pedig a Baldur's Gate harmadik részét is ők készítik el. A kiadó Atari nem kívánta kommentálni a híreket, azt viszont megerősítette, hogy a cím jogait még mindig ők birtokolják - remélhetőleg valóban kezdenek velük valamit, rájuk férne. -
#246 Ejj, de régi tápik ez. :D -
#245 :O -
#244 Látom még mindig nem érted... segítek: új képek, új információk, a játékkal kapcsolatos kérdések, megjelenés...
De amikor a semmi miatt valaki csak úgy beírja, hogy up... annak csak Gratulálni tudunk! Szép munka! :-) -
#243 239? -
#242 500 hozzászólás után azt hittem talán tudod mikor szoktak felhozni újra egy témát... úgy látszik még nem esett le neked. :-) -
#241 Mért ne? -
#240 Mi a ráknak áppolsz egyébként? -
#239 Up. -
#238 ja
ez volt az a bizonyos előző idézet amit a cikk elején írnak csak az lemaradt
Baldur's Gate 3 - "a BioWare nem..." -
#237 "Az előző idézetet kicsit szinesebbé, világosabbá és érhetőbbé téve részletezzük Georg Zoeller szavait. A BioWare cég designere a csapat fórumján tett hozzászólásában elárulta, hogy ők maguk is csak annyit tudnak, amik előzetesen kiszivárogtak az Ataritól - nevezetesen, hogy valakik fejelsztik a Baldur's Gate 3-mat. A cég technikai designere elmondta, hogy a BioWare jelenleg semmi BG-vel kapcsolatos témán nem dolgozik, emellett biztos abban, hogy az Atari hamarosan hivatalos bejelentés formájában ad számot a széria harmadik tagjának sorsáról."
Infó:
Gamestar -
tajfun #236 Talan nem lvl20+ -on kell bemenni a twistedbe, hanem 10-11-en, mingya nem lesz olyan konnyu. -
tajfun #235 Jo, en meg azt mondom hogy a tactics mod iszonyat konnyu volt. -
tajfun #234 A lathatatlansag is jo volt, de 1 mislead is megteszi ugyanezt, semmivel se taposabb. Sot, a contingecny (helpless; 3*project image) + mislead + project image kombo mellett 1 lathatatlansag mar emlitesre se melto. -
Kryn #233 Nekem ezt ne mondjad, tisztában vagyok vele. Nem érezted az iróniát? :D
Csak arra mondtam, hogy vicckategóriába tartozik, hogy beleraknak mindenféle túltápolt, a játékban soha nem látott speckókat lövöldöző ellent és ezzel próbálják az általuk korábban felborított egyensúlyt helyrehozni.
Már amikor belenéztem az Ascensionba akkor is húztam a szám, hogy az ToB első csatájában miket lő a csaj. Hát olyanok a BG keretein belül nem nagyon vannak...
-
Devla #232 Nem csak hatba lehet am szurni valakit. Eppen ezert kezdi levaltani a backstabet a sneak attack, ami akkor ad plusz sebzest ha az ellenfel nem tud veled foglalkozni(pld massal harcol). Az emberi testen rengeteg gyenge pont van, szegycsont, adamcsutka, boka, konyekhajlat hogy csak parat emlitsek. -
Kryn #231 No ez szerintem meg már a másik nevetséges véglet, hogy mondjuk lerak 6 assasint akik a szemedbe néznek miközben hátbaütnek. :D
-
Devla #230 Twisted rune is nagyon konnyu volt. Tactics modban azt is kisse feltapoltak, a varazslo hasznalja a staff of magit, magyarul meg true seeinggel is csak 1-2 masodpercre latod. A harc felenel a party hata moge teleportal es greater malisont hasznal, majd symbol:feart. Ja es amint megjelennek az ellenfelek a party kore kirak a jatek ugy 6 assassint, ToB-felet perm assassination feattel, azaz szembol is backstabet utnek.
Szinte minden harc nehez a modban, es legtobb ellenfelet okosabba tettek pld golemeket se lehet lelovoldozni mert koveket dobalnak ha nem mesz kozel hozzajuk. -
Devla #229 Kozel sem a spell trap miatt volt tapos. A lathatatlansag miatt. Gyakorlatilag mezei ellenfel hozzad sem erhetett, ha (ki)hasznaltad. Kell melle robe of vecna es amulet of power, kb 1 frame alatt elnyomhatod a varazslatok felet, majd megnyomod a staff hotkeyet (F2 ha elso fegyver) es azonnal ujra lathatatlan vagy. -
Devla #228 Ascension? Nem rossz, de meg mindig nagyon konnyu. Probaljatok ki Weidutol a Tactics modot, na AZ nehez. A jatekban az osszes varazslo "szamit" arra hogy arra jarsz, igy 10-20 varazslatbol allo fulltap van rajtuk(mint altalaban a pc partyn). Van jopar uj quest is, sarkanyok is iszonyat taposak, szarnycsapasokkal balra-jobbra dobaljak a partyt es hasznaljak rendesen a breath fegyvereiket is, tehat mintha elnenek is es nem kezdenek el magic misslet varazsolni mikor korbealljak oket. -
#227 nekem az volt nevetséges az oc-ben, hogy némelyik hordóban 30-40 aranyat vagy akár drágakövet is találhattam, miközben az utcán koldusok kuncsorogtak 1 aranyért. namármost, ha egy szaros hordóban a többszöröse van ennek az összegnek, akkor mi a fenéért nem veszik azt ki a koldusok?
meg egyáltalán, mi fenének szór valaki egy hordóba pénzt vagy akármilyen értékes tárgyat? -
steweee #226 no, sztem zárjuk le az offot. egyébként a kaladjátékokkal az a legnagyobb ban, hogy eltolódtak a hiper-szuperhősök irányába. inkább lenne kevesebb mágikus tárgy, vagy előre tervezett, limitált megszerezhető anyagi javak a játék során, és mondjuk lennének emberkék, akiknek ha elvégzünk egy szivességet(jóknak gonosz irtása, rosszaknak modjuk bérgyilkosság, rablás) akkor adnának erős mágikus cuccokat, vagy megfelelő alapanyagok birtokában készíthetnének, is. nekem is undorító, hogy minden bokorban nagyhatalmű mágikus tárgyak hevernek.a oc első két chapterében még jól is volt eltalálva a dolog, marrok mester is jó fegyvereket készített, de aztán elment rossz irányba.eléggé zavaró, hogy már a legáltalánosabb szörnyike is lassan egy vérfarkas lesz, holott valójában karddal még egy farkast sem olyan egyszerű levágni. főleg ha többen vannak. a medvéről meg ne is beszéljünk.a kaladjátékokban szegények eléggé üldözött, felnyársalni való kategória. nevetséges -
tajfun #225 Akkor nem sportdiplomatat kell kikuldenunk, hanem Don Alessandrot, majd lemaffiazza az egesz NOBot. :) -
#224 pontosan erre gondoltam ... -
Kryn #223 Ja, mint pl. ahogy 200 háton kizárták Aaron Piersolt is, pedig "uccahosszal" verte a mezőnyt. Megóvta a meccset és negyed óra múlva már ő feszített a dobogó tetején... ámerikáiák...
-
Kryn #222 De az a szomorú, hogy ez tényleg így van. Manapság az olyan népszerű doppingszereket, mint pl. az Epo, egyszerűen nem lehet kimutatni. Ha a sportolónak túl magas a véroxigén-szintje, egyszerűen csak azt mondja, hogy magaslégköri viszonyok között volt edzőtáborban... és ennyi. Mondjuk ezt hívatott áthídalni az a megoldásnak nem is nagyon nevezhető dolog, hogy minden sportolónak (olimpia esetében pl.) pontosan le kell adnia, hogy hol mikor van edzőtáborban és ott bármikor ellenőrizhetik. De mint pl. a görög Leonidasz barátunk példájából tudjuk ez baromira nem működik. :D
Sajnos ez a szomorú igazság, de ez most nagyon off volt. ;D
-
#221 mostmé ... bekerülhetünk a rekordok könyvébe a "leghosszabb off egy topicban" címmel. :)
... vagy ha oda nem is, a gumiba, tuti. :D -
#220 hej ez már tényleg nagyon más téma...
topicnyitó tessék höbörögni.. :)) -
#219 ja, de egy nagy ország, jó sportdiplomáciával sok mindent el tud intézni. nálunk olyan, hogy sportdiplomácia nem létezik. sokadszorra igazolódik ez be, most is mindenki, aki számít kussol. :( -
Kryn #218 Nem tudom, de hamarosan meglátom, mivel úgy döntöttem, hogy elkezdem újra. :D
-
tajfun #217 Mindenki koxol, de csak azok buknak le akiket bevizsgalnak. :) -
tajfun #216 Elotte is ki lehetett fosztani a palotat, es asszem utana is vissza lehetett menni. -
#215 csak nem ... a nagy tímea is elment, mert unta az olimpiát. remélem az annus nem doppingolt, mert a fazekas eléggé menthetetlennek láccik innen ... :( -
Kryn #214 Most, hogy ennyit beszéltünk róla nagyon megjött a kedvem nekiállni újra a BGknek. :D
Fazekas ügye meg egy vicc. Annak tudatában, hogy doppingvétséget követ el azzal, hogy nem annyi vizeletet ad le amennyi az előírt és megtagadta a kórházba szállítást, ahol lett volna lehetősége újbóli leadásra, aláírta a jegyzőkönyvet... Ez körülbelül olyan mint egy beismerő vallomás.
Figyeld meg, a következő érdekes dolog az Annusé lesz, mert állítólag már elhagyta Athént, pedig 29-éig még a NOB rendelkezésére KELL állnia doppingvizsgálatügyileg...
Lehet, hogy még egy arannyal kevesebb?
-
#213 mire netem lett és észrevettem, hogy kijött ez a mod már 5ször végigvittem a tobot. nemrég leszedtem és most it van a gépemen, lehet adok neki egy sanszot, ha meló mellett engedi majd az időm.
perpill le vagyok teljesen lombozódva a fazekas miatt. :((((((((( -
Kryn #212 Nem kell a modtól félni vmi félhivatalos darab, az egyik fejlesztő adta ki.
-
Kryn #211 Viszont akkor te meg nem tetted fel az Ascension modot a BG2 mellé... Én is csak kipróbáltam és arra emléxem, hogy vért izzadtam a ToB legelső bhaalspawn elleni csatájánál... a csaj neve most nem ugrik be.
A főbb ellenfeleket mind rettentően felerősítették, ami jó is, mert baromira zavart, hogy mindenki elég gyorsan összeesett. Így meg azt az egy "bemelegítőnek" szánt csatát vmi nagyonsokadikra sikerült csak kiizzadni. :D
-
Kryn #210 Vmi rémlik, de nem úgy volt, hogy a palotában nem is nagyon lehetett mászkálni? Bementél a ceremóniára, harc, Sarevok fut, téged meg egyből utánnateleportálnak?